+1 oy
165 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (962 puan) tarafından

Canım bu aralar Özbek pilavı istiyor ama hiç denemedim yapan var mı nasıl yapıyorsunuz tarif veya Link atar mısınız Hangi eti kullanıyorsunuz bir de biz eti Lokum gibi Pişmiş olarak seviyoruz içinde sert kalınca Yiyemeyiz galiba aklıma takılan tek orası

4 Cevaplar

0 oy
(4,777 puan) tarafından

Kesinlikle nefis yemek tariflerinden bakmanı tavsiye ederim her tarifi mük oluyo 

(962 puan) tarafından

Dunden beri bakiyom da deneyen varmi diye sorayim dedim

-Reklam-
0 oy
(9,083 puan) tarafından

annem cok guzel yapar yaa 😂 ben heraanki gibi hazirci olarak gider konarim kendim yapmadim

(962 puan) tarafından

Bakalim bende ilk defa deneyecem 

(962 puan) tarafından

Princ mi basmati mi kullaniyor peki 

(9,083 puan) tarafından

pirinc killanio. basmati kolay kolay almayiz . suan kardesim diyet yapio diye evde basmati var ama nirmalde baldo princ kullanio . 

(962 puan) tarafından

Basmati de cok daha saglik liymis prince gõre 

0 oy
tarafından

Bu sitede ozbek bi kadin vardi ya nickini hatirlamiyorum ama belki gorurse yardimci olur ☺️

tarafından

@Sweety_97  şirin gelsin bakalım 😁

(962 puan) tarafından

Özbek mi kendisi malzeme almaya çikacagim hemen gelse bari 

tarafından

Evet kendi yapmıştı hatta bir ara hatırlıyorum inşallah görür postunu da😁

(14,493 puan) tarafından

@Gastamonlummm Kalp kalp kalp♥️

(14,493 puan) tarafından

Evet Özbekistanlıyım ama sizin ülkeye vatandaş olacağım  hahahh

Vatandaşlık için çok kötü çağırmışlardır çocuklar için erken kalktık uyuyakalmışım anca gördüm kusura bakmayın

Aşağıya görsel ve tarif attım

0 oy
(14,493 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Yağsız kuşbaşı doğranmış eti bir bardak suda haşlıyorum suyunu çekince yağ koyuyorum önce soganı pembeleşinceye kadar Kavuruyorum yemeklik doğranmış soğan olacak

Ondan sonra iki kibrit şeklinde doğranmış havuçlar katıyorum kapağını kapatıp ortadan biraz az ateşte kavuruyorum kısık ayarda kavurmak önemli

Kavururken tuz ve sadece kimyon konuyor başka baharat girmiyor

Kavururken koymanız da önemli

İyice kavrulduktan sonra suyunu koyuyorsunuz Kaynadıktan sonra kısık ayarda yarım saat


Ondan sonra pirincini koyup normal pilav gibi demliyorsunuz yarım saat falan demlenirsek güzel olur


Önemli olan baharat sadece tuz ve kimyon girmesi ve kısık ateşte pişmesi

Instagram’da çok tariflere denk geliyorum Özbek Bilev adında uzaktan yakından alakası yok


İyi hatırlattınız ben de yapayım bugün☺️ 


Not: pirincin kesinlikle basmati olması gerekiyor

(2,655 puan) tarafından

ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor benimde canım çekti bi ara yapayım bende😍

(14,493 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Belirtmeyi unutmuşum pirincin kesinlikle basmatı 

olması gerekiyor başka bir pirinçle olmuyor

Ben de buradan etiketlemişler hatırlattılar şimdi yapıyorum🥰

(962 puan) tarafından

Sagol canim gec gõrdum kizimin ayagi yandi yemegi yaparken cok girmedim geri buraya 

Ayni anlattiginiz gibi yaptim tek fark azicik zerdecal koydum sari olmasi icin tadi efsaneydi favorim oldu artik 

image

(962 puan) tarafından

Yakin zamanda tekrar yapicam malesef morel bozuk olunca cok tad alamadik

(14,493 puan) tarafından

Eline sağlık çok güzel görünüyor ilk deneme için çok iyi elin lezzetli belli ☺️

P.s Kavururken koy kimyonu bi dolu kaşık zaten rengini veriyor 

(962 puan) tarafından

Yemek kasigi ilemi koyayim kimyonu peki 

(14,493 puan) tarafından

Evet evet 👍 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 238 göst.
12 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Nurtopum (702 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 91 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Bebeklerinin annesi (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 253 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Seker_.33 (3,006 puan) tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 1,168 göst.
5 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde pratik-bilgiler (36 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,471,282 soru

24,096,531 cevap

332,112 kullanıcı

...