
Yağsız kuşbaşı doğranmış eti bir bardak suda haşlıyorum suyunu çekince yağ koyuyorum önce soganı pembeleşinceye kadar Kavuruyorum yemeklik doğranmış soğan olacak
Ondan sonra iki kibrit şeklinde doğranmış havuçlar katıyorum kapağını kapatıp ortadan biraz az ateşte kavuruyorum kısık ayarda kavurmak önemli
Kavururken tuz ve sadece kimyon konuyor başka baharat girmiyor
Kavururken koymanız da önemli
İyice kavrulduktan sonra suyunu koyuyorsunuz Kaynadıktan sonra kısık ayarda yarım saat
Ondan sonra pirincini koyup normal pilav gibi demliyorsunuz yarım saat falan demlenirsek güzel olur
Önemli olan baharat sadece tuz ve kimyon girmesi ve kısık ateşte pişmesi
Instagram’da çok tariflere denk geliyorum Özbek Bilev adında uzaktan yakından alakası yok
İyi hatırlattınız ben de yapayım bugün☺️
Not: pirincin kesinlikle basmati olması gerekiyor