0 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (633 puan) tarafından

Merhaba, 6 yaşinda bir oglum var ikinci bir bebek daha istiyoruz amanbenim daha onceki hamileligimdr bebegimi 17 haftalikken kromozom anomalisinden dolayi kaybetmistik. O yuzden sanirim ikinci bir cocugu su ana kadar erteledim ama artik istiyorum. Fakat cok endiseliyim tekrar ayni seyi yasamaktan korkuyorum. Yasimda 33 oldu siz olsaniz tekrardan dener miydiniz ?

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Öyle bir şey yaşamadığım için bilemiyorum ama illaki aynı şeyleri yaşayacaksın diye bir şey yok. Doktorlar aksini söylemiyorsa korkma hakkında hayırlısı olsun 

(633 puan) tarafından

Esimle banada kromozom testi yapildi temiz cikti yani bizden kaynakli degilmis tamamen bebegin olusum adamasinda bir mutasyon olmus ama yinede fetal dna ya da amniyosentez onerdi her ihtimale karsin simdiden vitaminlere basladim hayirlisiysa olsun diyorum bende cunku o surec cok yipraticiydi

tarafından

İnşallah bir daha yaşamazsınız bak sonuçlar da ortadaymış stres yapmamaya çalış zordur tabi ama zaten bir evladın varmış onunla vakit geçer akışına bırakmaya çalış 

-Reklam-
0 oy
(1,964 puan) tarafından

neden kaybettiğiniz belli olduğu için belki önlem alınabilir. o rahatsızlığı bilmiyorum ama örneğin pıhtılaşma olunca kan sulandırıcı veriyor ya tedbiren belki senin durumuna da müdahale etmenin bi yolu vardır. önden testleri falan yapılır, genelitk bi hastalıksa belki genetik ayrıştırmalı tüp bebek yapılabilir falan

(633 puan) tarafından

Bebegimin 6 kromozomunun yarisi silikmis ve esimle banada test yapildi bizim temiz cikti yani bizden kaynakli degilmis tamamen bebegin hucreleri bolunme asamasinda bir seyler ters gitmisbve mutasyon olusmus bu her gebelikte olusabilecek bir risk dedi ama yinede fetal dna testi veya amniyosentez önerdi

(1,964 puan) tarafından

fetal dna da amniyosentez de gebelik oluştuktan sonraki aşama ve tek çözümü bebeği aldırmak. acaba daha öncesinden alınabilecek bir tedbir var mı ki? başka bir doktora daha danışsan?

0 oy
(1,402 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım ben aynı sorunlarla hiç çocuğum yokken 3 defa bebeğimi kaybettim doktorum çok sık rastladığımız bi durum demişti 4.ye hamileyim şuan çok şükür ikili tarama testi temiz geldi ilerliyor böyle devam eder aynı şeyi sürekli yaşayacaksın diye bişey yok tek kayıpta genetik test yapmıyorlar ama eğer genetik sorununuz olsaydı bi çocuğunuz olmazdı o döllenmede yumurta yada sperm bozuk oluşmuş demekki benim son kaybımda çapada incelendi sperm yada yumurtalıkta sorun yoktu sağlıklıymış ama eşleşirken tesadüfen hata oluşmuş kromozomlarda insanın yaşaçağı varsa tıp bile tesadüf diye açıklıyor canım inşallah tekrar yaşamazsın ama kötü tecrübene takılma oğlun maşallah sağlıklı 

0 oy
(2,601 puan) tarafından

Ablamın ilk bebeği sağlam doğdu ama iç organlarında sorun var diye vefat etti.genetik test yaptırdı temiz çıkınca 2.kez gebe kaldı.bu bebeğindede anensefali teşisi kondu.o da doğdu fakat fazla yaşamadı.Rabbim ne verirse hayırlsını versin.İnşallah sağlıklı hayırlı evladınız olur

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 331 göst.
12 Mart 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (9,915 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.
13 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Prensesannesi00 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
0 oy
2 cevap 144 göst.

Kategoriler