0 oy
81 göst.
Diğer kategorisinde (557 puan) tarafından

Kizlar 2023 Nisan ayı doğumlu kızım tuvalete alıştırmak istiyorum sabah basliycaz ama nasıl yapicaz blmyorum konuşması ifadesi masallah çok iyi altına yapıyor alıyorum ikiknciye yapınca anne gene yaptım diyo ama nasıl oturtcam kaç defa otutrtmam lazım lazimliga altını hiç baglayimmi gündüz nasıl ilerlediniz

2 Cevaplar

0 oy
(9,080 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

bezi cikaracaksin cis geldimi soyle diyeceksin ilk bir iki gun surekli sor cis varmi cis varmi kaka varmi diye. yarim satte bir oturt bes dk orda kalin otursun yapmassa kaldirirsin . iki uc gun illaki altina edecek 4. gun cisi gelince soylemeye baslar . cisim geldi deyince goturup oturtacaksin.  sor ara ara ama cocuk zaten gelince soyleyecek. o yuzDen surekli gidip oturtmaya gerek kalmick. 

bence hic laİmlik kullanma klozet aparatina oturt. bas sifinu temizlensin tuvalet. lazimligi yika cisi dok kakayi yika et cok gereksiz bence lazimlik. gece gunduz hic bez baglamicaksin bez bitti diceksin 

kizim oturmktan sikilinca ilk gunler cis şiirr diye ses yapck dur dinleyelim derdim kaka cups yapsin falan diye oyalardim. oglumda da klozete yapinca görusuruz cis bay bay kaka yapip vedalasiyor sifonu cekerken😂 bugun 20. gün oglumda. cok sukur 3. gunde çözdu sistemi. hatta suan  bana soylemeden gdip oturuyor taburesiyle klozete. banyodan ses gelince farkediyorum tuvalete oturmus. yada bazen oturup cisini yapip direk cekio camasirini el yikarken goruyorum. oglun bitince cagir silelim yikayalim pipisi popisi diyorum. 

(557 puan) tarafından

Yaa kuzeniminkide öyle direk kolzete otutrt dedi bir yaş buyuj kızımdan yeni oda alışmış koşuyor kendi yapıp geliyor bugün bı defa altına yaptı değişti ama lazimliga hiç yaptrmadim

-Reklam-
0 oy
(3,456 puan) tarafından

Kızım Kasım 2022 doğumlu. Daha yeni yeni kendisi istedi alıştırdım. 1-2 defa kaza oldu onun dışında normal ilerliyor şimdilik. Çocuklar hazır olmadan 5 dakikada bir çişin var mı diyerek tuvalet eğitimi verilmesine karşıyım ben. Çünkü bazı çocuklarda ters tepiyor inatlaşıyor varsa da söylemiyor altına yapıyor. Veya kakayı tutuyor kabız oluyor. Bide kasları yeterince gelişmiş mi o önemli. Çişi gelip tutamayabilir. Merdiven inip çıkarken tutunmadan kendisi inip çıkıyorsa hazır demektir. 4 yaşını geçti oğlum ona da bu şekilde alıştırdık. Kendisi istedi gitti oturdu yaptı. 3 yaş civarıydı tuvalet eğitimi aldığında. Şuan gece bezlemesini de bıraktık ama kızımı hala gece bezliyorum. Doktorumuz gece bezlemesini 4 yaşta bile bırakmak erken demişti.

(557 puan) tarafından

Allah'ım etraftan afdrsn essek kadar olmuus diyenlerden gına geldi doktora gittk oda yavaş yavaş zorlama dedi bugün çok inatlasti bakım ne olcak

(3,456 puan) tarafından

Etraftakiler halt yemiş yaa. Her çocuk illa 2 yaşında mı bezden çıkmak zorunda. Bezin parasını onlar veriyor sanki. Valla bu işler yaşla falan olmuyor çocuğun hazır olması lazım. Öncelikle çocuk çişini kakasını yaptığı zaman bundan rahatsız oluyor olması lazım. En büyük işaret bu. Daha sonra çişi kakayı yaparken saklanıyor mu bu da bir işaret. Tuvalete gidelim deyince inatlaşıyor veya korkuyorsa ödülle veya telkinle cesaretlendirmek lazım. 

(557 puan) tarafından

Tuvalete gidelim diyince inatlaşiyor işte dondurma alicam vs diyorum yok yok diyo nabcam bilmiyorum tuvaleti gelince comeliyor çoğu zmn

(3,456 puan) tarafından

Az kalmış az. Çok fazla sıkmadan hikayeleştirerek telkinle falan baskı kurmadan hazırlamaya çalış. 

(557 puan) tarafından

İnşallah canım sagol

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 145 göst.
11 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Orkide01 (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 35 göst.
+1 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
1 cevap 72 göst.