0 oy
127 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (34 puan) tarafından

Iyi akşamlar kızlar,

Bir ay önce doğum yaptım haliyle daha kilolar gitmedi...

Emziriyorum ve sürekli açlık hissim var ve tatlı krizleri oluyor. 

Emzirme döneminde nasıl kilo verilir acaba?

Verilir mi acaba : D yani sürekli tatlı krizleri olursa nasıl olacak ?

7 Cevaplar

0 oy
(1,076 puan) tarafından

Vallahi ben de çikolata tatlı çok severim Kızım şu an 14 aylık öyle dikkat de etmedim ve hamile kalmadan önceki kiloma döndüm ama bu Gerçi ben hamilelikte de çok kilo almamıştım Yani canın istiyorsa ye Aç bırakma kendini ama kontrollü ye ipin ucunu kaçırmamaya çalış zaten bebekten ötürü hep hareketliyiz

(34 puan) tarafından

Bir ay oldu doğum yapali 10 kilo gitti... Toplamda 24 kilo almıştım:D

Yok aç birakmam zaten kendimi dayanamam vallahi :)

Ama aşırı derecede tatlı krizleri var. Acaba şimdi yeni emziriyorum diye mi böyle geçer mi bu tatlı krizleri?

(1,076 puan) tarafından

bende olmamıştı tatlı krizleri canım hemen hemen bende o kadar kilo almıştım çok çabuk verirsin kilonu zaten çok yokmuş maşallah zaten bebek hareketlensin o zaman gör sen 🫣😁😁😅😅

-Reklam-
0 oy
(3,049 puan) tarafından

İnstagram da motivasyon grupları var süt artıcı diyet proğramları komşum katılmış çok memnun bende diyetteyim ama bebeğim 4 aylık hem emziriyorum hem mama veriyorum ama iki haftada 4 kilo gitti baya ödem vardı çünkü 

Senin çok dikkat Etmen lazım daha bebişin çok küçük tatlı krizi için de ben hurma topları yaptım hem lezzetli hem sağlıklı

(34 puan) tarafından

Ya bana o grupların adını söylesen bende katılsam :)

Hurma topları iyi dedin bak bende onlardan yapayım o zaman.

Bide sen nasıl bir diyet yapıyorsun acaba?

0 oy
(5,851 puan) tarafından

Daha dur vucut toplanmadi ayol :) emzirirken verilir tabi ama ben sahsen ilk 6 ay ozellikle diyet onermem. Ikinci dogumumdan 11 ay sonra diyete basladim ben 3 4 ayda kalan kilomu verdim. Cok yoktu sutumde etkilenmedi. Ilk 6 ay sadece emzirecegin icin etkilenebilir. Zaten yeni dogum yapmissin illa gidecek stres yapma :)

(34 puan) tarafından

Vallahi sende haklısın daha vücut kendine gelmedi :D ben ise ne derdine düştüm:D

Haklısın vallahi bende kendime stres yapmayım 6 ay sonra başlarım.

Zaten şimdiye kadar 10 kilo gitmiş gerisi de hallolur..

Biraz aceleci davranıyorum ama kendimi bu aralar vücut olarak beğeniyorum neden böyle oldum bende anlamadım..

0 oy
(1,069 puan) tarafından

Daha 1 aylik olduğu için tatli krizleri fazladır.. ben 20 kilo almıştım.. doğumdan sonra kavanozla tahin pekmez yedim..elim ayağım titriyordu ama sonra azaldı bu his..53le hamile kaldım 73le doğuma gittim 3 4 aylıkken 56 kiloydum simdi 1 yaşında bebegim..ben 53 kiloyum yine..ama ben gece de bol bol emzirdim ve gece kalkıp bir şey yemedim..her emzirmeden sonra su içtim..gündüz kendimi hiç kisitlamadim canim ne istiyorsa yedim..gaz yapan yiyecekler de dahil..

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Tatlı krizi ömrüm boyunca yaşamadım boğazı tutunca mis gibi gidiyor kılolar doğum sonrası 1.5 ayda aldığım 15 kıloyu verdim yemeyerek koşturmaca yemek yapamama vs 

0 oy
(5,132 puan) tarafından

Bizim ulkece bi sorunumuz da bu canim zannediyoruz ki hamilelik kilolari kalici ama degil iste hamilelikte de emzirmede de saglikli ve dengeli beslensek ne fazla kilo aliriz ne aldigimiz kilo emzirme doneminde kalir bastan hata yapiyoruz hamileyken aslinda insan hamile kaldigini ogrenir ogrenmez diyete baslamadi ki fazla kilo alıp sonra bela olmasin hatta normal hayatta da yapmamiz gereken bisey bu hamur isine yuklenmicez kahvaltida 1 2 dilim yeterli geri kalani komple kahvaltilikla doyurmak yumurta peynir zeytin domates salatalik ve cesitler iste o gun borek vardir kahvaltida 1 dilim borek yersin ya da diger ogunlerde illaki pilsv makarna oluyo o yuzden ekmek yememek lazim ha hamur isi mi var menude haftada 1 gunden bisey olmaz yani sıkı bi diyete gerek yok ama onceligin saglikli beslenmek olmali protein ve kalsiyum agirlikli beslenmek sagligimizi yerinde tutar kilo fazlaligina sebep olmaz mesela yarim ekmekle kavurma yiyecegine 2 tabak kavurma yersin anladin mi demek istedigimi vucuda daha cok vutamin girerse sutunde daha besleyici olur asil sut yapan sudur zaten suyu cok icersen cok olur az icersen az olur yediklerin besin degerini artirir 

0 oy
(14,521 puan) tarafından

Sağlıkla büyütün 

4 aylikken başladım ben 

İki oğun bi ara öğün yapıyordum özellikle bol protein ve yeşillik salataya bütün yer verdim 

Günluk su tüketimi önemli 

Sağlık li fit tarifleri yapıp ara öğünde şekersiz çay / kahve yaninda yiyebilirsiniz 

Tabaklamak büyük fark ettiriyor önce göz doyacak ki tokluk sağlasın 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 341 göst.
26 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekk123 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 297 göst.
0 oy
6 cevap 220 göst.
12 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 192 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ElvinHelin (325 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,079 soru

24,106,835 cevap

332,746 kullanıcı