0 oy
237 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,152 puan) tarafından

Bir kızım var 21 aylık ikinciyi istiyorum

En uygun zaman ne zaman

Bazen öyle zor oluyor ki mesela gece uyanıyor o kadar çok uykum oluyor ki Allah'ım çok şükür iyiki şu an bir tane var ikincisi yok ben çok zorlanırdım diyorum 

Bide kızımla çok şükür vakit geçirebiliyorum ikincisi olsa şimdiki gibi çok zamanım olmaz, ilk kızıma üzülürüm ilgilenemezsem vakit ayıramazsam

İkinci çocuk, ilk çocuk kaç yaşındayken olursa daha kolay olur

12 Cevaplar

+3 oy
(5,667 puan) tarafından

İlk çocuk memeden çıkıp tuvalet eğitimini tamamladıktan sonra ikinci olmalı bence. Bu da aşağı yukarı 4 yaşa denk geliyor. İkinci doğduğu zaman ilki 48 aylık olmalı. 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Oğlum 6 yaşında kızım 4 aylık , biraz daha ara olabilirmiş 😁 ben bu sıralar çok zorlanıyorum 

(6,152 puan) tarafından

Benim şimdiden kafam kaldırmıyor en güzeli yirmili yaşlarda çocuk yapmak 

tarafından

Sümeyye ara açık olunca daha zor oluyor kuzum yaa benimkilerin arasında hepsinin 6 yaş var herşey bitiriyor diyorsun hoppp basa sariyorsun *** bez uykusuzluk meme 

tarafından

Abla başa sarıyor ama en azından ilki büyük olunca destek veriyor ya 😁🤭 aynı anda büyütmek çok zor olur 

tarafından

AA yok kuzum yaa tam okul dönemi oldu benimkiler Allah dan benim eşim Ekim kolum bukadar zorluk çekmedim ama tabi yardımı olmaynalr ne yapsın 

tarafından

İşte o benim abla ya, sadece seviyor oyun oynuyor başka hiç birşey yok 🤯

+1 oy
(2,597 puan) tarafından

Kızım 3 bucuk yasında 13 haftalık hamileyim bakım nsl olck 2. Cocuk zor dıyırlar ama Bn Bı tane daha olsun cok istedim şükür Rabbım nasıp ettı cnm bnce biraz daha bekle istersen en azından tuvalet egıtımı vs cıksın aradan cok zor oluyır gerçekten tabi sen bilirsin Rabbım gonlune gore versin ınsallah;)

(6,152 puan) tarafından

İnşaAllah sağ ol :) 

+1 oy
(4,876 puan) tarafından

Benimki de 20 aylık bende de bı ikinci çocuk sevdası çıktı ilkini buyutmusum gibi :))) tabi benim yas 38. Kızım zaten tedaviyle oldu o yüzden yol uzun hemen olmuyo diye şimdiden denemelere başlamak istiyorum. Bı yandan da kızıma haksızlık mı yapıyorum diye düşünüyorum. Çabuk parlayan bı insanim tahammülüm sabrım düşer mi acaba diye düşünüyorum. Hem öğretmenim hem sosyolog sayılırım ama uygulamalı annelik çok özel eşsiz bı his olduğu kadar çok da zormuş. Bazen pedagoji sen işine bak kardeşim moduna giriyoruz :)

(6,152 puan) tarafından

Evet ben de hemen öfkelenirim sabrım çok yoktur Allah beni biliyor da sakin evlat verdi bana :) 

+1 oy
(959 puan) tarafından

Bence en guzeli 5yil ara vermek.Bende oglum o aylarda oldukda istemedim ona haksizlik ederim,vakit ayiramam benden kuser,kardesini kiskanir diye istemedim.Simdi 6yasinda kizimda 5aylik oglum kardesini seviyor kiskanmiyor oynuyor onunla veya kardesiyle ilgilendiyim zaman birsey isterse beklemesini biliyor aglamiyor hemen olsun

(5,667 puan) tarafından

Ben de ilk çocuğa yeterince zaman ayırılmadan ikinci olmamalı diye düşünüyorum. Zorunlu sebepler varsa art arda olabilir ama sırf anne "ikisi bir büyür aradan çıksın" diye çocuk istememeli...

+1 oy
(4,686 puan) tarafından

Birinci senin ilgine sevgine doysun bir. Bir ufaktan kendi isini yapmaya baslasin derim. Yazik cok kucuk olunca ister istemez bebek diye yenidogana kayiyor ilgi alaka. Yani en az 4 5 yasina gelmesi beklenmeli bana gore, hem kendini ifade edebilir hem o zaman kres, okul zamani gelmis olur gun icinde rahat edersin

+1 oy
(4,777 puan) tarafından

Hiç bi zaman 😁 şaka bi yana yaşı ne olursa olsun kıskançlık, aşırı huy değişimi ikisinin aynı anda bakımı, bebeğin sürekli aglama krizleri, sürekli memede kalma isteğiyle başa çıkarken büyüğünün yemeği uyuması tuvaleti oyunu Allahım beni bastılar ben nasıl geçtim o yollardan bilmiyorum bunlar gerçekler ister arası 4 yaş olsun ister 1 yaş Hiç farkı yok, anne ne gece uyuyabiliyo ne küçük uyurken dinlenme fırsatı oluyo yemek yemek tuvalet, banyo zaten lüks 

tarafından

Bu yorumu arada bi okuyim de kendime gelim 😂😂 

(4,777 puan) tarafından

Valla nerimancığım az bile söyledim hele küçüğün büyüğünden zarar görmesin diye verdiğim savaştan, 1 dk yanlız bıraksam gözüne parmagını sokuyodu. 1 saat uyuyum daha bişey istemiyorum diye yalvarmalarımdan bahsetmiyorum, büyüğünün en ufak sesinde saatlerce uyusun diye uğraştığım bebegin uyanması ve sil baştan çabala, asla büyüge zaman kalmıyo aslaa. çocuk bakımı aşırı sabır gerektirir bende yok oldu maalesef saçım beyazları ruhum yaşlandı, büyüğüm aşırı sakindi resmen bambaşka bi çocuk oldu. Aksama kadar ağlak, aşırı hakeretli kendini yerden yere atan bi bebek oldu ama kreş olsaydı burda(ilçedeyiz) belki biraz yüküm hafiflerdi ama maalesef burda kreş yok aksama kadar iki çocuk yemek temizlik bulaşık ağlama krizleri uykusuzlukla mudelede ederim diyen buyursun😁 bizim biri 4 biri 2 hala kedi köpek gibi birbirini yiyolar asla paylaşım yok ben aksama kadar işte kafa dinliyorum resmen 😁 

tarafından

Yaa anaokulu var mı bari. Neler atlatmışsın kız maşallah önceden böyle anlatılınca işte kimsenin morali bozulmasın falan derdim ama insanın da her şeye hazırlıklı olması lazım. Benimkinin bebekliği çok şükür kolaydı mesela burda veya çevremde zor bebek görmesem bu hep böyle sanıp kendimi kandırabilirdim ikinci çocuk için maalesef her şeyin güzelliği olduğu kadar zorluğu da var inşallah çok geçmeden seninkiler de didişen ama anlaşan kardeşler olurlar işi neden sevdiğini de anladım😂

(4,777 puan) tarafından

Tabi fragman bu şekilde 😁 inşallah cümlemizin de rahatladığı dönem gelir inşallah 😁

+1 oy
(3,454 puan) tarafından

İkinci hatta 3. Çocuk için seçme şansım olmadı hep sürpriz hamilelikler yaşadım. Oğlum 1.5 yaşındayken kızım doğdu. Kızımın 3 yaşına 3 ay kala 2. Kızım doğacak 1 ay sonra. Başlarda çok zorlandım. Allah'ım ben ne yaşıyorum dedim çoğunlukla 😂 uzun bir süre eve kapandım falan ama hepsi geçti gitti. Şimdi 34 haftalık hamileliğime rağmen fıldır fıldır geziyorum. Sürpriz olmasa cesaret edemezdim belki ama birinciyi yap 5 yıl bekle sonra hoop herşey en baştan olayı bana göre değildi sanırım. Doğumda tüpleri bağlatıp bebek devrini kapatmayı düşünüyorum nasipse. Çocuklarım kendi yemeklerini yer kendi başına uyur kendileri giyinir. Tuvalet eğitimleri var. Doğumdan sonra bütün bebek malzemelerini işim bittikçe çıkarıcam evden çünkü artık yeteeeerr😂

+1 oy
(1,801 puan) tarafından

Tuvalet alışkanlığı edindirdikten sonra ıkıncısı gelebilir bence. Mesela doğumun ılkinin 1. Sınıf dönemine denk gelmesi çok zorlayıcı olur bence çünkü o öğrencinin sürekli okuma yapması etkinlik ödevleri yaptırılması lazım. O yaştaki çocuğun kardeşi kendi kendine oynayabilecek yaşta olması lazım ki siz buyuğunun dersleriyle ilgilenebilesiniz. mesela 2 yaş gıbi. Ben öyle yapardım. Ama öyle olmadı bebeğim 20 aylıkken hamile kaldım dikkat etmedik🤭 tuvalet eğitimini düşünüyorum şuan kara kara bebekten önce mi başlasam sonra mı diye

+1 oy
(1,745 puan) tarafından

Biri beş buçuk diğeri  bir buçuk beş yaş a yakın var smdi dört buçuk ay lik hamileyim  deli cesareti diyorum ilkde baya sınırlarım.vardi evet zorluğu var daha çok vakt geciriyosn ama oğlum hala eskisi gbi olalım istiyor o düzene alistigi için kreşe falan gittiği halde ilgilendiğimiz halde sürekli oyalamak için etkinlik yapardık  smdi zor olacak evet farkindayim destek almayı dusunuyorum bir yıl en azından 😂   yaşım çok gecmeden doğum oonusunu kapatmak istedim yaş gectikce zorlasiyor tahammül.kalmiyor  erken anne olanlar daha sabırlı takntisiz

(6,152 puan) tarafından

Evet ben de böyle düşünüyorum erken anne olmak daha avantajlı

+1 oy
(693 puan) tarafından

En uygun zaman kendini hazır hisetigin zaman 

+1 oy
(976 puan) tarafından

Hamileyim dogdugunda ablası tam 4 olcak. İlk aylarım zor geçti. Laftan anlamasa bazı şeylerini kndi yapamasa daha da zor olurdu. Yani En az 3 yaşlarındayken hamile kalınmalı bnce üstü daha rahat olabilir :D

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 434 göst.
0 oy
19 cevap 484 göst.
0 oy
21 cevap 780 göst.
0 oy
23 cevap 528 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,704 soru