0 oy
159 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,354 puan) tarafından

Şimdi çok şükür çok rahatım 24 aylık kızım. Rahata iyice alışmadan ikinci çocuk olmalı mi yoksa biraz daha beklemeli miyim

12 Cevaplar

+3 oy
önce (1,312 puan) tarafından

Oğlum tam 5 yaşındayken bebeğim oldu. Allah'ıma bin şükür çok rahat ettim. Her şeyi anlayabilecek yaş çünkü. Hamileliğimde bile heyecanlı o bekleyislerini hala söyler... Eğer rahatça diğer bebeğimi buyutuyum diyorsan bu yaş iyi . Ancak ikisi bir arada büyüsün diyorsan yapabilirim diyorsan erken olabilir. Şuan bebeğim 4 aylık ben yapabilir miymişim sanırım yapamazmisim çünkü şuan bile bazen acaba büyük oğlumla az mı ilgileniyorum ki diye vicdan yapıyorum halbuki çoğu işini kendi yapmış olduğu halde anaokuluna gittiği halde 

-Reklam-
+3 oy
önce (8,129 puan) tarafından

Valla şuan düşünme derim ben. Rahata alışma konusu saçma geliyor. Yıllar önce mantıklı geliyordu şuan öyle düşünmüyorum 

İki çocukla kafayı yemek mi yoksa biri büyümüşken  ikincisiyle adam akıllı ilgilenebilmek mi

Birinci çocuk kendi ihtiyaçlarını rahatça yerine getirebilecek yaşa kadar beklemeli. İhtiyaç dediğim yeme içme wc uyku ve hatta mümkünse 1. Sınıfı atlatmış olmalı 😃

Bunu 3 peşpeşe çocuklu olan bir kadın söylüyor 

+2 oy
önce (1,764 puan) tarafından

Diyelim ki 9 ay sonra bebegin oldu . Gündüz bebek uyurken sende uyuyabilecek misin . Kızın izin verir mi rahat durur mu . Öyleyse yap arayı geciktirmeden

önce (7,354 puan) tarafından

Kızım gündüz uyanıkken ben uyumam ama o zaman biraz daha büyümüş olur bilemiyorum yine küçük olur ama :(

önce (1,764 puan) tarafından

Küçük olur yinede. Kendi başına yemek yemesi uyuması wc gitmesi lazım 

+1 oy
önce (2,001 puan) tarafından

Ben art arda yapıp işin içinden bir çırpıda sıyrılmayı düşünüyorum.

Allah izin verirse 3 kafi. İleride fikrim değişirse en azından 5 sene geçsin isterim.

Aralarında 2 yaş olması zaten çoğu uzmanın tavsiye ettiği yaş aralığı. Gebelik desen 9 ay, sen karar verene kadar 3 ay geçse aralarında 3 yaş olacak.

Tuvalet eğitimi, yemesi içmesi, kendi giyinmesi vb pek çok konuyu gebelikte üstleneceksin. Eğer hallederiz diyorsan yaşlarının yakın olması bence daha güzel.

Anne sütüyse şimdi bırakması lazım zaten, Kuranda geçen müddet 24 ay.

Tuvalet eğitimi de yine anne-çocuk arasındaki dinamiğe bağlı. Sen otoritesi kuvvetli ve kararlı bir anneysen, bir de üstüne tuvaletini kaçıran çocuğa karşı sabrın da varsa korkacak bir şey yok, 1 aylık bir süreç.

Kendini korkutarak bir işe girersen sakındığın her sıkıntı karşına çıkar çünkü hangi konuda zayıf olduğunu aşikar etmiş oluyorsun.

İmtihan, zayıflıklarımızla alakalıdır. 

önce (1,978 puan) tarafından

Tek çocuk 1 yılda zor ogewttim ben çok zorlandık hala büyük WC sini heryerde asla yapmaz gunlerce tutar ne mücadele verdim üst üste doğuran arkadasm ikisine de bı baktm bı anda biraktp bana akıl veriyordu tek çocukta herşeyi fazla kasiyoz 😁😂 kardeşi olsada ogreniyor yani    iki hafta sonra 3 cu oğlum olacak çocuk defteri kapanacak bende 3 yilda düzenli temizlik uyku yemek gezme vs takıntısı yapmicam ikincide alıştım zaten 😂 sonrası güzel olur inşallah hayrlı evlat olsunlar 

24 aydan fazla emziremez miyiz

önce (1,978 puan) tarafından

2 yaş bence bıraktırma zamanı tam 

+1

24 aydan sonra emzirmeye devam etmek haram değildir, ancak Kuran’ın çizdiği ölçü “tam süre”yi aşmamak yönündedir.
“Anneler, çocuklarını tam iki yıl emzirsinler; bu, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir…” (Bakara, 233)
Yani dinen tavsiye edilen sınır 2 yıldır.

+1 oy
önce (513 puan) tarafından

Bence 4/5 yaş aralığı olmalı, evet her şeye sıfırdan başlıyorsun ama daha rahat oluyor bence :D

Ama yaşım da geçiyor

önce (4,929 puan) tarafından

Kaç yaşındasın 

35 :) yolun yarısı

önce (4,929 puan) tarafından

O zaman yap gitsin. 28 29 olsaydın bekle derdim. Bende yaşım geçmeden olsun istedim. Ikinciyi 28de doğurdum simdi küçük kızım 15 aylık bende 30 olacağım 3 güne 

+1 oy
önce (414 puan) tarafından

Oğlum 25 aylık ikinciye hamileyim 23 haftalık.planli değildi kabullenmekte zorlandım,yeniden bolca zaman ilgi vermek çok büyük emek.sorumluluk ama şuan iyi olmuş diyorum.suann çocuğumla eskisi gibi rutinimiz yok. eskiden her gün dışarı çıkar gezerdik parka markate yürürduk en azından ama hamileligim düşük riski ve bolca tansiyon düşmesiyle bulantı kusması ile beni yoruyor eskisi gibi güçlü ve enerjik değilim ama bı şekilde hallediyoruz enerjisini atıyor evcil hayvanı da var şuan,kafam gürültü kaldırıyorken dogursam ilerde tekrar sakin düzenli ve işime donebilecegim bir sürece girebilirim belki.

0 oy
önce (777 puan) tarafından

Kızlarımın arasında 2 buçuk yaş var ilk kızımın sakinliğine aldandım hamileyken huyu değişti şimdi bambaşka bi çocuk çok zorlanıyorum bende aradan çıksın sonra yapamam derim suan zorluk çekiyorum inslalah ilerde iyiki derim 

0 oy
önce (1,907 puan) tarafından

Rahata.alismadan kesinlikle olmalı Bebek düşünüyorsanız eğer. Şimdi bitti olsa 1 sene de ona sen. İlk çocuğun okul zamanı gelmeden 2. De büyümüş olur ben 6 sene sonra yaptım çok pişman oldum çok rahattım 2. Çocuk Tokat gibi oldu bana resmen 

0 oy
önce (5,428 puan) tarafından

2.olunca yük çok katlanıyor. Tek çocuk büyütmek gibi olmuyor. Rahata alışmadan yapayım derken bikaç yıl ilkini büyütürkendekinin kaç katı zorlanacaksın. Destek olanın çoktur belki bilemem tabi de. 

0 oy
önce (168 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında 35 haftalık hamileyim 

Düşünüyorum yapamazdım heralde 

0 oy
önce (24,519 puan) tarafından

Her çocukta olmaz ama güç yaş sendromu geçirirse senin ya hamileliğin son demlerine ya da lohusalığına denk gelir tahammül seviyen azaldığı içinde büyük olan zorlanır. Ben abla oldun abi olsun büyüdün diye ilk çocuktan yaşından olgun davranmasını beklemeye karşıyım ama genelde öyle oluyor aileler 

0 oy
önce (7,140 puan) tarafından

Kizim 26 aylık 16 harftalik hamileyim kendim istedim

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 474 göst.
0 oy
19 cevap 540 göst.
+2 oy
17 cevap 578 göst.
0 oy
12 cevap 302 göst.
1 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (7,354 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,449 soru

24,183,793 cevap

336,492 kullanıcı

...