+2 oy
354 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,112 puan) tarafından

Annem ile oldum olası hiç anlaşamıyoruz yani ben üvey evlat gibiyim erkek kardeşim ne yaparsa yapsın göz görmüyor kulak duymuyor duysada görsede bana verdiği tepkiler gibi tepki verilmiyor. Her hareketim her sözüm batıyor sürekli bir sorun çıkarma modunda Allah razı olsun kötü zamanlarımda hep yanımdaydı annem hakkını asla yiyemem ama çok tepkili sanki içten içe bana bir kini var gibi sorduğumda da tersleme modunda. Yani insan annesiyle eskisi gibi görüşmek istemez mi ben o kadar soğudum ki sevgim asla azalmaz o benim annem canım ama her bir araya geldiğimizde hep bir tartışma içindeyiz o yüzden kendimce eskisi gibi görüşmesem mi diyorum 

Çocuklar hastalanır hasta ettin bakmıyorsun der küçüğüm yapı olarak zayıf birde çok iştahsız elimden geleni yapıyorum ama yemiyor bu çocuk böyle beslenmez der kısacası hep kötüleme modunda.. Ben çok isterdim arkadaş gibi olalım ama düşüncelerimiz, karakterimiz o kadar zıt ki anlatamam 

Ağzımdan çıkan her sözü hep farklı yere çeker anlat anlat bitmez içimi dökmek istedim 

SİZ ANNENİZLE ANLAŞIR MISINIZ? 

12 Cevaplar

+2 oy
(5,473 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canım bu çok derin bir mesele. Dilim döndüğü kadar izah edeceğim ama. 

Muhtemelen annen 50-60 yaş civarındadır. Ve maalesef ülkemizde bu jenerasyon da sevgiden nasibini alamamıştır. Çok üzgünüm ama bu coğrafya, çok seven ama hiç gösteremeyen insanlar coğrafyası. 

Sevgi dediğimiz şeyi biz ülke olarak bizim neslin ebeveynliğinde öğrenmeye, uygulamaya başladık. Hangimiz evlatlarımıza gösterdiğimiz gibi sevgi gördük? İlgilenildik? Anket yapalım %10'u geçmez... 

Annem bana 25 yaşına kadar kızım demedi. Diyemedi. Çünkü ona da denmemiş. Onu kimse sevmemiş. Üniversiteye kadar sorun ederdim insan neden kızına kızım demez diye. Diyemezdi kadın. Öyle ezilmiş, öyle sinmiş, öyle sevgisiz büyümüş ki... Onun yapısı da böyle. Her şeye rağmen o benim canım annem ama. Annem sevgi sözcükleri bilmez, sımsıkı sarılmayı bilmez, saç okşamayı bilmezdi, ama sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırlar, parası varsa Çokokrem de alır parası yoksa da pekmez koyardı. (Babam yurt dışında çalıştığı için annem yürüttü evi uzun süre) Ütümüz yoktu ilk okulda, önlük hak getire de yakalarımızı çaydanlıkla ütülerdi. O da öyle severdi işte. Onun tırnağına taş değse mahvolurum. 

Anneni sorgulama, onu öyle kabul et. Kabul edemediğin her gün senin anneliğin de zarar görecek. Annen ne gördüyse onu yaşatacak. Belki biraz düzeltip, belki olduğu gibi bırakıp. 

Herkes de gördüğünü uygular demiyorum. İnsanlar becerileri ve kapasiteleri dahilinde bambaşka ürünlere de dönüşebilir. Bizim nesil gibi. Sevgisini gösteremeyen anne babaların ürünüyüz ama biz evlatlarımızı yağlaya ballaya seviyoruz yine de doyamıyoruz. Çünkü biz gözü açığız. Doğduğumuz dünyaya adapte olabilmek için gözü açık, bilinçli olmak zorundaydık. Olduk da çoğumuz. Ama henüz görmedik bizim yetiştirdiğimiz evlatlar nasıl bireyler olacak. Kim bilir belki onlar da sevgi arsızı olup ufacık bir sevgisizlikte nefessiz kalacaklar...? 

Annen özelinde söylüyorum, onu öyle bas bağrına. Allah bilir de elbet, çok kaba bir hesapla 55 yaşında olsa annen, sağlıkla yaşayacağı 30 senesi daha olsa ve bunun yarısı uykuyla geçse hepi topu 15 seneniz kaldı birlikte geçirecek. Ve 15 sene bu sorgularla geçirmek için çok çok az... Sev geç. 

(1,007 puan) tarafından

Çok güzel yazmışsın yine.. kısmen bizi de anlatmışsın benim annemde öyle öpüp sarılmaz saçımızı okşadığını hatırlamam ama sevgisini hep hissettirir çok hissettirir hatta her birimize ama bence arkadaşın söylediği çok başka bir şey 

(5,473 puan) tarafından

Evet annesi sürekli çatışma halinde, çünkü annesine de böyle muamele edilmiş muhtemelen. Annesi bir yerlerde ciddi bir zorbalığa maruz kalmış belli ki, o da kızına zorbalık ediyor. Bu insanları değiştiremeyiz. Ancak uzman müdahalesiyle düğümlerini çözebiliriz onu da annenin istemesi lazım.

(354 puan) tarafından

Benim de annem sevmedi beni döverdi 

(4,053 puan) tarafından

Canım iyi yazmışsın güzel yazmışsın ama kızlarını sevmeyi bilmeyen anneler oğulları söz konusu olunca canlarını veriyorlar . Gayette sevgilerini sözlere ve davranışlarına döküyorlar . Her evladına aynı davransa tabiki herkes olduğu gibi kabullenip şikayet etmez ama burda da olduğu gibi genelinde evlat ayrımı olduğu için bu kadınlar şikeyetiçi bu durumdan. 

(354 puan) tarafından

İyi akşamlar nerdensiniz

-Reklam-
0 oy
(6,537 puan) tarafından

Biz üç kız kardeşiz hepimiz anlaşırız annemle ben çalıştım kızıma 12 sene baktı sağolsun 

(3,112 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun ne güzel canım 

(6,537 puan) tarafından
Canım sende annenden gördüğün eksikliği çocuklarına ver eminim iyi bir annesindir bazen insana sadece en yakını yetiyor
(3,112 puan) tarafından

Benim 11 yaşında ve 4 yaşında 2 oğlum var yeri geldiğinde bazen kızıyorum ama özellikle büyük oğluma anneden ziyade arkadaş oluyorum her konuda onu anlıyorum annemdeki eksikliği annemin yaptıklarını çocuklarıma asla yapmıycammm

0 oy
(723 puan) tarafından

Annemi anlatıyorsun sanki bana karşı aynı böyle ama takılmıyorum ben kavga ediyoruz bazen ama küs kalmaz asla bende , beş kardeşiz her zaman bana karşı sana dediğin gibi bunu hep söylerim sanki bana karşı bir kini ama çözemedim, ama zor günler de bana destek olur hasta olursa giderim destek olurum, böyle gelmiş böyle geçer artık değişmezler , bide açık sözlü biriyim ben herkese karşı asla yalakalık yapmam , dediği şeyler de ve diğer kardeşlerim için her zaman doğruları açıkça yüzüne söylediğim için sevmez beni çünkü hiç biri benim kadar annemin yanında olmadı destek olsun vs ama bugün Sor onlar iyi der bende açıkça söylerim yapılanları bu yüzden sevmez beni dik kafalıyim , sizin ki gibi çocuklar konusunda vs konuşur hayır diyorum dinlemiyorum napim anne sonuçta çok desteğini gördüm ben de o yüzden bu olanları görmezden geliyorum çünkü kötü günde yine aile insanın yanında oluyor ne olursa olsun 

(3,112 puan) tarafından

Haklısın bende ne olursa olsun sürekli ararım sesli görüntülü sık, sık giderim ama biraz sık, sık gitmeye ara vericem çünkü bir araya geldiğimizde ben onu o beni kırıyor bende açık sözlüyüm içimde tutamıyorum da

(723 puan) tarafından

Bende şimdi hamileyim son günlerim çok ağrım var bebeğim küçük tek başıma yapamıyorum evde o yüzden annem gel diyor gidiyorum destek oluyorlar ama normal zaman da bende çok gitmem öyle ister istemez oluyor bir sorun, annem tek kalıyor gündüzleri bu defa diyor gelip gitmiyorsunuz beni umursamıyorsunuz yaşlılık işte napalim☺️

(723 puan) tarafından

Diğer evli kız kardeşim anneme benden daha yakın evi ama sorun da yaşasak gözü hep bende hasta olsa beni arar hemen gel diye kız kardeşimi arasa benden önce gider , bana karşı daha rahat diye düşünüyorum ben , biraz rahatsız olsa şeker tansiyon vs gece yarısı ses atar sabah gel diye kıyamıyorum bende ne kadar sorun da yaşasak 

0 oy
(5,807 puan) tarafından

Biz anlaşıyoruz bazı konularda hemfikir değiliz ama annem karışmaz çocuk konusunda mesela hastalanır hastaneye götürmicek misin der ilaçları kullanmicak mısın der o kadar. çünkü ben çok mecbur kalmadığımda ilaç kullanmam hastaneye gitmem sorar ama baskı yapmaz kavga etmez münakaşaya girmez bunlar için herkes haddini sınırını bilse sorunlar çıkmaz

(3,112 puan) tarafından

Yok benimkisi çocuklarımla ilgili her kararıma karışır ona göre ben kötü anneyim ona göre ben çok kötü evladım 

(5,807 puan) tarafından

Ben olsam tepkimi koyarım

(3,112 puan) tarafından

Verdiğimde de küsüyor 

(5,807 puan) tarafından

Bırak küssün. Çocuk gibi küsmek nedir ya

0 oy
tarafından

Bende annemle anlasirim ama babami gormek bile istemem Yillarca gormesem aklima gelmez

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Annemde bizi küçüklükten beri hep kötüler veya kötü yönlerimizi anlatırdı herkese. Bunlar şöyle pasaklı böyle tembel diye. İçten içe anneme çok kızar hatta kinlenirdim insan sürekli çocuklarını kötüler mi diye. Millet yağlandıra ballandıra kendi çocuklarının marifetlerini anlatırken bizimki tam tersiydi. Sanırım öyle öyle düzeltirim hata yapmazlar kafasındaydı. Biraz da çektiği sıkıntılara ve cahilliğine verdim. Bende şuan mükemmel anlaşıyoruz diyemem. Kıbrıs'ta yaşıyor yokluğunu çok arıyorum ama bir araya gelsek kavga etmemiz 1 haftayı bulmuyor 😂 ikimizde despot karakterleriz o yüzden sorun çıkıyor. 

(3,112 puan) tarafından

Evet bizde çok zıttız o yüzden anlaşamıyoruz

0 oy
(1,007 puan) tarafından

Annesiyle böyle olan insanlara çok üzülüyorum. Biz yakınız ablamla daha yakınlardır çünkü saatlerce konuşmayı severler ben o kadar sevmem ama hiç birimizi asla ayırmaz. He anlayabildiğim bi durum aslında. benim de babamın bi tane kıymetlisi vardır. Yapacak bir şey yok. Sana zarar vermediği sürece belli bi seviyede devam etmek en güzeli

(3,112 puan) tarafından

Haklısın 

0 oy
(228 puan) tarafından

Ben de senin gibiyim İnan seni çok iyi ben anlıyorum yani şu an annemle konuşmuyordu hatta Hani o derece değil öyle söyleyeyim sürekli zaten ufak ufak atışmalarımız vardı işte kız kardeşim bunu tetikliyordu Hani kız kardeşinden çok anneme kızıyorum onun gazına geldiği için ya da ona bu konuda müsaade ettiği için ve tamamen ipler koptu şu an ben bir haftadır hastayım Annem kapımı açmadı bile çok yakında oturuyoruz telefon bile açmadı öyle söyleyeyim eskiden böyle şeyler duyduğumda inanmazdım hani çocukları olarak biz alınganlık yapıyoruz derdim ama yani devir öyle bir devir oldu ki artık hiçbir şeyi şaşırmıyorum gerçekten ilgi bekliyoruz çünkü biz onlar doğurdu ben anneyim düşünüyorum ben bunu yapar mıyım iki evladımın arasında kalırsam ya da ayrımcılık ya da kız erkek ayrımı yapar mıyım daha çocuklarım çok küçük ama sürekli bunu düşünüyorum hani kendimi annemin yerine koyarak düşünüyorum empati yapmayı düşünüyorum Bir şekilde orta yolu bulurdum ama ikisi de benim için aynı değerdi kız olan daha muhtaç sevgiye ilgiye hep böyle düşündüm ama böyle bu şekilde değer görmedik toplumun da bu şekilde göstermediğini senin benim gibilerle görüyoruz

(3,112 puan) tarafından

Ya kötü günde yanımda ama ben çok isterdim arkadaş gibi olalım aynı kafada olalım 

(228 puan) tarafından

Olmayınca olmuyor be kardeş ne yapalım Bizim de kaderimizde bu varmış

0 oy
(2,000 puan) tarafından

Annem bu hayatta en iyi arkadaşım dostum akrabam herseyim kısaca Allah onu başımdan eksik etmesin Annemi eleştireceğim hiç bir konu yok olamazda o mükemmel biri melek gibi Umarım siz de öyle olursunuz 

(3,112 puan) tarafından
+1

Allah bozmasın ne güzel maşallah 

(2,000 puan) tarafından

Allah razı olsun

0 oy
(2,672 puan) tarafından

Anlasmayiz 

Çocukken ergenkende öyleydi şimdi boşandım geldim mecbur napicam susarsam anlaşırız 

(3,112 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun 

(2,672 puan) tarafından

Aminnn cnm sağol 

0 oy
(191 puan) tarafından

Bizde hiç anlaşamıyoruz haftada bir giderim 2 saat sürmez hemen kavga eder benle hep eleştirir işte böyle çocuğa bakamadın bu işi beceremedin uykuyu çok seversin tembel uyuşuk falan bende ara verecem gitmek istemiyorum çünkü her gittiğimde kalbimi çok kırıyor hiç sevgisini görmedim diğer kardeşlerimi çok sever öperdi üstünü örterdi bana hiç birini yapmadı hiç güzel bir gün bile yaşatmadı bu Sabah aradı kavga ettik yine bir daha evime gelme dedi senin postunu görünce yanlız sevilmeyen çocuk ben değilmişim dedim 

0 oy
(1,692 puan) tarafından

Vallahi bazı insan öyledir eski kafalı insanlar özellikle üzülme nasıl daha rahatsan o şekilde yap eski bir kafalı olan bir insana derdini anlatamazsın onun yaşla alakası yok aslında şimdi benim annem hani çocuğun yiyip içmesi konusunda anlayışlıdır Babam da öyle ama kayınvalidem öyle değildir mesela o da anne sonuçta o da onun evladı hep bir eksik bulur hep bir şey bulur yani kendi çocuklarına da öyle o kayınvalidem çok genç Annem ondan kaç yaş büyük mesela biraz da düşünceyle ve ahlakla alakası var diye düşünüyorum yani eski kafa olunca cahil olunca bir şey anlatmak da zor oluyor

(3,112 puan) tarafından

Malesef zor oluyor idare ediyorum aslında konu beni azarlaması değil biraz arkadaş gibi olalım istiyorum annemle

(1,692 puan) tarafından

Biraz da kendisini de yetiştirme ile alakası var yani öyle yetiştirilmemiş böyle davranabileceğini düşünüyor eminim bunu seni üzmek için yapmıyordur

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 96 göst.
0 oy
4 cevap 133 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde I3lknurum.02 (934 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 285 göst.
+2 oy
14 cevap 570 göst.

Kategoriler

1,467,320 soru