0 oy
392 göst.
İnternet & Teknoloji kategorisinde (181 puan) tarafından

Doktor suphelenmis kaynanamdan ineklerden gecen bi hastalikmis . Kan almış bizde koydeydik yedik içtik bizede gecermi 

7 Cevaplar

0 oy
(1,002 puan) tarafından

Kaynanan da ne var şüphe duymuş

(181 puan) tarafından

Kan almış bir hastalik demiş 

(1,002 puan) tarafından

HHastalık olurda her hastalık geçmez o zaman inek öldü filan kendileri biliyo kaynanangil

(181 puan) tarafından

Ya bende şüphelendim . Nasıl geçer 

-Reklam-
0 oy
(181 puan) tarafından

Bizde yoğurt yedik kaynannam mayalmisti.  Bide et yedik Acaba

0 oy
(4,312 puan) tarafından

Salmonella yada brusella hastalığı mı?

(181 puan) tarafından

İkisinden birisi demiş sürekli peynir yoğurt yapiyor

(4,312 puan) tarafından

Salmonelladır o zaman. Eğen peyniri sütü kaynatmadan yapıyorsa ki köylüler öyle yapar çok tehlikeli. Hayvanı kesip yediyseniz çok iyi pişirmeniz gerekiyor ama keserken ete dokunmayla bile bulaşan brusella. Çok riskli bir hastalık. Tedavisi var ama şöyle diyim genelde bu hastalık için öldürmüyor süründürüyor tabiri kullanılıyor. Geçmiş olsun inşallah önemli bişey değildir 

(181 puan) tarafından

Ama eskiden beri kaynanam diyordu bacaklarım ağrıyor diye baktım şimdi bizede geçer mi çünkü kaynanam temiz yapmıyor su sütü tam kaynatmiyordu

(1,258 puan) tarafından

Bende köyden peynir alıyorum ama Kaya tuzu ve sıcak suda kaynatırim soguturum öyle kaldırırım 

(4,312 puan) tarafından

Ayak ağrıları yaşlılıktan olabilir Bu hastalık insana geçtiği zaman yavaş yavaş değil bir kerede belirti gösteriyor. Ve belirtileri çok ağır oluyor. Ateş kusma ishal vücutta halsizlik şeklinde. Örnek veriyorum salmonella virüsü taşıyan bir inek Bu hastalığı kolay bir şekilde atlatır ama insan bağışıklığı Bu bakteriyi çok büyük tehtit olarak algılıyor ama savaşmaya gücü yetmiyor. Bu yüzden halsiz bitkin düşüyor

(181 puan) tarafından

Mesela bize gecer mi etrafindaki insanlara

(1,258 puan) tarafından

Bulaşır mı bilmiyorum ama o peynirden yediysen sende de olabilir belirtiler varsa doktora git

(4,312 puan) tarafından

Kemiklerinde Ağrı ateş halsizlik hissedersen yiyen herkes görünsün. Kaynananın sonuçları ne zaman çıkacak. Çıkmasını bekleme bence. En korktuğum hastalıktır. Ünv bu hastalığı işledik. Hocamız sakın köylülerden peynir tereyağı almayın diyordu. Hep aklımda yıllardır 

(181 puan) tarafından

Ben yoğurt yedim sadece mayalaninca peynir yemedim . Çarşamba çıkacakmış 

(181 puan) tarafından

Neden peki peynir tereyağı almamış gerekir 

(4,312 puan) tarafından

Valla bişey diyemem bir kan ver sen

(4,312 puan) tarafından

@Sevgi bulut_79b3c canım köylüler kaynatmadan yapıyor ve genelde veterinerler hayvanları denetlemiyor o hayvanda hastalık var mı yok mu bilmeden sağım yapılıp kaynatılmadan peynir ve tereyağı yapılıyor. Sütü bile pastörize edilmiyor. Sen olsan hangi koşullarda yapıldığını veya o hayvanın hasta mı olup olmadığını bilmediğin bir yoğurdu mu tercih edersin yoksa her aşaması denetlenen sütaş'ın yoğurdunu mu tercih edersin?

(181 puan) tarafından

Yarın rutin kan vericem de şeker vs tahlili 

(181 puan) tarafından

Yani bilmiyorum çünkü kaynanam kaynatıp yapıyordu ama genelde çökelek yapiyor

(4,312 puan) tarafından

Geçmiş olsun inşallah kötü birşey yoktur 

(181 puan) tarafından

Yoğurttan geçer mi

(4,312 puan) tarafından

Kaynatmadan sadece ısıtarak yaptıysa geçer. Kaynatırken bile 5-10 dk kaynatması gerekiyor bakterinin ölmesi için 

(6,214 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İyi de dediğiniz hastalıklar inekten geçmez koyundan keçiden geçer. Koyun hastalığı derler halk arasında, salmonella da tavuktan kuştan geçer. 

(4,312 puan) tarafından

@Fkolgun araştırmanı öneririm canım 🙏🏻

(6,214 puan) tarafından

Canım ben hemşireyim ☺️

(4,312 puan) tarafından

Canım bende gıda kalite kontrol teknikeriyim memnun oldum 😉 hayatıma ev hanımı olarak devam ediyorum ama 🤣

(6,214 puan) tarafından

Ben de memnun oldum☺️

(4,312 puan) tarafından

🌸🌸🙏🏻❤️

0 oy
(1,865 puan) tarafından

Brucella dan mı şüphelenmiş?

(181 puan) tarafından

Evet öyle demiş nasıl oluyor

(1,865 puan) tarafından

Canım brucella bir bakteri pastörize edilmemiş süt ürünlerinden geçer. Dahiliye ya da acile gidip durumu anlatırsanız size kan testi yapar. Eğer pozitif çıkarsa erkenden ilaç tedavisine başlarlar. Hiçbirşey olmaz Allahın izniyle

(181 puan) tarafından

Valla bilmiyorum ins temiz çıkar 

(181 puan) tarafından

Ben bide HAMİLEYİM ama hiç belirti yok bende herkes yedi

(1,865 puan) tarafından

O zaman kesinlikle tavsiyem gidip kan vermen yönünde olur. Ya da annenin kan tahlili kesinleşsin pozitif çıkarsa o zaman git bi kan ver derim. Çünkü belirtilerin ortaya çıkması 30 günü bile bulabilir

0 oy
(22,868 puan) tarafından

Brosellamıydı neydi duydum onu evet

(181 puan) tarafından

Evet öyle demiş nasıl oluyor

0 oy
(950 puan) tarafından

Bruselladir yalnis peynir yapma islemi ile oluyor 

(181 puan) tarafından

Sürekli peynir çökelek yapıyordu o nasıl 

(950 puan) tarafından

Normalde sütümü mayalamak için sütün kaynamaması gerekiyor peynir yapmak için kaynayınca peynir olmuyor kaynamayınca da Sütün içindeki mikrop ölmüyor O yüzden kaynamadan peyniri yaptıysa o peyniri salamurada bolTuzun içinde en az 6 ay bekletmesi gerekiyor

Yoksa hastalik kapar 

(181 puan) tarafından

Valla suphelenmis bilmiyorum muhtemelen kendisi hayvancılık yapıyor bize geçer mi

(181 puan) tarafından

Yoğurt yemekten geçer mi

(950 puan) tarafından

Yogurdu da kaynatmadan yaptiysa gecer

0 oy
(181 puan) tarafından

Arkadaşlar ben sadece yoğurt yedim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 24 göst.
22 Haziran 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Nazelinda (50 puan) tarafından soruldu
+7 oy
16 cevap 2,298 göst.

Kategoriler

1,465,059 soru

24,011,218 cevap

327,787 kullanıcı

...