0 oy
111 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından

İlk hamileliğim,maalesef kilolu hamile kaldım. 7.ayım ve 7 kilo aldım şu anlık. Gözle görülür bi kilo artışım yok çok şükür. Beklediğim kadar olmadı şimdiye kadar. Ama emzirme döneminde dikkat etmek istiyorum. Emzirme döneminde neden çabuk kilo veriliyor? Nasıl bir yol izlemem lazım sizce

6 Cevaplar

0 oy
(4,325 puan) tarafından

emzirirken insanın açlıktan gözü dönüyor. orada kendine hakim olabilrsen güzel zayıflarsın  

ben dünyaları yiyordum emzirirken kilom sabit kalıyordu. emzirmeyi kestim 2 kilo aldım düşün. 

süt yapar diye yemeklere abanmayacaksın, en güzel sütü su yapar sonra malt içecekler

normal porsiyonlarda da yenek yedin mi tamam

(45 puan) tarafından

Yaa ne güzel çok heves ettim şu an. Çorbamı sebze yemeğimi bol yesem,şekerden hamur işinden abur cuburdan uzak dursam baya faydası olur o zaman bana. Hadi inşallah

-Reklam-
0 oy
(1,422 puan) tarafından

Bir ayda 82den 68e düşmüştüm emzirirken 4 saat spor 3 litre su. 

(45 puan) tarafından

Gözlerim ışıldadı yorumunuza,çok acıkıldığını söylüyorlar ama onda da çorbaya sebze ve sağlıklı ev yemekleri yesem,şeker hamur işi abur cubur hiç yemesem bayağı fark eder o zaman. Çok sevindim gerçekten

0 oy
(1,370 puan) tarafından

7.ayinda 13 kilo alan ben posttan ayrilayim bari 😂😂 ama ben ilk hamileligimden sonra emzirme döneminde aşırı kilo vermiştim göbek bile yoktu. Bunda da gider inşallah 

(1,370 puan) tarafından

İlkinde 69la hamile kalıp 83 le doğum yapmıştım. Emzirme döneminde 60 kiloya düştüm. Şimdi 64, ile hamile kaldım 78 kiloyum. Daha 1.5 ayım var. 80i görürüm de geçer miyim bilmem 😅

(45 puan) tarafından

Sen özünde zayıf bir insansın benim gibi 90'larda değilsin jdjdjd hiç dert etme bence. Bak birincide gitmiş ikincide de gider inşallah. Emzirirken kilo vermek için dikkat ettin mi yemekten falan kesip ekstra bir şey yaptın mı

(1,370 puan) tarafından

Yemekten hiç kesmedim ama süt olsun diye de aşırıya kaçmadım. Ben tatlı türü ve abur cubur sevmiyorum belki de ordan kurtarmisimdir :) 

0 oy
tarafından

Hamileligimde 12 kilo aldım toplamında 72 kilo ile doğuma girdim emzirme döneminde de eski kiloma düştüm 60 58 arası gidip geldim emzirmeyi bıraktım geri 70 oldum 😁

(45 puan) tarafından

Emzirmeyi bırakınca niye öyle oluyor yaa 😅 Emzirirken dikkat ettin mi yemeye içmeye yani ekstra bir şey yaptın mı kilo vermek için

tarafından

Yok anam yok aksine ne bulduysam yedim ve 7 24 açtım yiyordum 😁😁

0 oy
(4,207 puan) tarafından

Şöyle daha hamileyken diyet yapmaya başladım gebelik şekerim vardı tam olarak beyaz ekmek beyaz makarna pilav sekeri tamamen kestim sebze ve protein ağırlıklı beslendim yemeklerime genel olarak yogurt dahil ettim hamileyken 12 kilo aldim dogumdan 7 ay sonra 22 kilo gitmişti bile. 

Yalnız su da varki ben oyle hiç emzirirken aclik sancısı çekiyorum diyenlerden olmadım bebegim cok az uyuyan bir bebekti çoğu zaman yemeğe zaman ayıramıyordum 1 salatalik 2 haşlanmış yumurtayla kahvaltımı yapıyordum sadece bu arada sütüm hiç azalmadı şükür elhamdülillah suyu cok içiyordum deli gibi su içiyordum bence onun faydası oldu bir de 2 dilim tam buğday ekmegiyle tahin pekmez yediğim gün sutumun arttığını farkedip bunu beslenmeme dahil ettim

(45 puan) tarafından

Ne güzel başarmışsınız siz. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum,hamilelikte aşırı yemiyorum ama dikkat de etmedim emzirmede aynı dediğiniz gibi sebze protein ağırlıklı beslenip bol su içmeyi planlıyorum inşallah ben de başarırım

(4,207 puan) tarafından

Kesinlikle basarirsiniz tabi inşallah diyelim. Allah kolaylaştırsin. 

0 oy
(3,001 puan) tarafından

Ben de hamileliğimde maksimum 5 kilo alırım çocuklarımın gelişimi de iyi olur Ama emzirirken kendimi kaybediyorum Yedikçe yiyorum tatlımar yemekler bayağı kilo alıyorum şu an 3 aylık bebeğim var ama diyet sürecine girmişim arada zorlanıyorum da bakalım bayağı sağlıklı alışveriş yaptım şeker ve ekmek tüketmemek için Bence emzirirken vermek daha zor

(45 puan) tarafından

Evet kimisi de öyle diyor aşırı acıkma yeme isteği,bir şekilde gitmesi lazım bunların yaa inşallah başarırız. Yanımızda bize sağlıklı fit tariflerden tatlılar yapanlar olsa 😆 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 382 göst.
6 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde aslı06 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
5 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pinaro (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.
5 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pinaro (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.

Kategoriler

1,468,599 soru

24,060,920 cevap

330,144 kullanıcı