0 oy
472 göst.
Diğer kategorisinde (98 puan) tarafından

Kızlar beni gören herkes çok kilo almışsın diyip duruyor istisnasız kim görse yani hiç alakam olmayan komşum bile geldi söyledi yani sanane yani ya 

İnan hiç durmuyorum ona rağmen gitmiyor bu kilolar emzrdigim için diyet yapamıyorum yaptığım gibi süt gidiyor ya kiloyu çok kafaya takan bir insanım.

İnsanlardan neden böyle.. ya sizene başkasının kilosundan bana diyenlerin yarısıda kilolu 85 kg bu arada vallahi bıktım psikoloji kalmadı bebeğim için kilo veremiyorum ama çok üstüme geliyorlar

19 Cevaplar

+1 oy
(209 puan) tarafından

Asla sana katılmıyorum emziren anne diyetiyle 3 aylık bebeğe rağmen 8 kilo verdim 2 ayda.. Diyetisyenler zaten emzirenler için özel liste yapıyor hem sütün azalmıyor hem zayıflıyorsun 

(34 puan) tarafından

Canım banada soylermisin nasıl diyet yaptığını bende emziriyorum 

(3,049 puan) tarafından

Ben Emziriyorum Mama da veriyorum ama emzirme Daha ağırlıklı gidiyor şu ana kadar gece hiç mama vermemişim mesela beyaz ekmeği tamamen kestim gününe kahve ile başlıyorum ama iştahımı kesiyorum yumurta illaki tüketiyorum kahvaltıda ara öğünlerimi hafif tutuyorum akşam da öyle mutlaka salata ve sebze ağırlıklı yiyorum makarna veya pilav yaparsam da içi kaşık maksimum 3 bu kaşık tüketiyorum spor yapıyorum Her akşam bir de gün sonu yediklerimin kalori hesabını yapıyorum kalori hesabı oluşturuyorum diyetisyenle çalışma gereği duymadım ben kendi vücudumu en iyi ben tanırım Bir de zaten artık yapay zeka ile her şeyi elinin altında

(209 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Ben diyetisyenle online diyet yaptım istersen adını yazarım bakarsın 

(34 puan) tarafından

Zahmet olmazsa diyet listesini paylasirmisiniz

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim uyguluycam 

-Reklam-
+1 oy
(9,080 puan) tarafından

asil diyet yapinca sut olur . bu diyet yapmamak icin bahane emziriyorum diyet yapamiyorum diye bisey yok. benim cocuklarim 1800 gram aylik alirdi. hastaneden eve gelir gelmez diyete basladim hatta hastanede basladim . hatta hamileykenfe diyet yaparak hamileligimi gecirdim. 9 kilo aldim. digum sonrasi dort gunde aldigimi veridm.😂 evet millete ne ama haklilar. belkiki baganelerinin ardina siginiosun emziriyorum diyerek salmissin kendini

(98 puan) tarafından

Belkide haklısın 

+1 oy
(4,948 puan) tarafından

Aslında emzirme süreci eğer sağlıklı beslenirsen kilo vermeye en müsait dönem. Yemeğini kısma sütün etkileniyorsa ama hamurişleri, makarna pilav gibi ürünlerden uzak dur. Izgara ürünler, sebze yemekleri, salatalar, meyve vs tüketmeye çalış derim. Bunları sen vermek istediğin için yazdım ama sen memnunsan etrafı hiiç umursama. Bir şekilde yavaş yavaş da olsa veriliyor doğum kiloları, kafana takma. 

(98 puan) tarafından

Allah razı olsun cnm ne güzel bir yorum.

Ekmeği tamamen kessem peki 

(4,948 puan) tarafından

Bence ekmek, makarna, pilav, abur cubur varsa onları ve tatlıyı kesersen eminim emzirme sürecinde hızlıca kilo verirsin. Çünkü emzirirken çok kalori harcıyor kadınlar. 

(98 puan) tarafından

Evet emzirince çok yorgun oluyorum 

0 oy
(1,882 puan) tarafından

Canım beni yanlış anlama ama bebeğim için kilo veremiyorum yaklaşımını doğru bulmuyorum ben. Neler yiyorsun mesela gün içinde?

(1,882 puan) tarafından
+1

@Hayalimsen34. Canım tatlı da ekmek de sana süt yapmaz. Kaliteli süt istiyorsan, badem yiyeceksin, ceviz yiyeceksin çılgınlar gibi protein tüketeceksin. Avokado yiyeceksin. Yeşillik yiyeceksin. Günde 3-4 litre su içeceksin. Öyle hızlı kilo verirsin ki. 

(98 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim kızlar gerçekten hep içerideyim sürekli rutin işler çocuklarla bunaldık ama çıkamıyorum da sürekli iş yapıyorum

(98 puan) tarafından

Dediklerinizi uygulayacağım eğer kilo verirsen buraya yazarım

tarafından

Tabi şöyle açıklayayım bi ara sürekli kendimi yediğim halde emzirme döneminde aç hissediyordum ve karbonhidrat ağırlıklı yiyordum dahiliyeye gittim. D vitaminim ve B12 aşırı derecede düşüktü iğnelerle topladım elhamdülillah. Ne zamanki değerler sınıra geldi o zaman ekmeğe olan düşkünlüğüm geçti. Kilo vermeye de o zaman başladım. B12 ve D vitamini düşükken kilo verilmeme sebebinden birisi de sürekli karbonhidrat tüketimi vucut kendini sürekli aç hissediyor ekmeğe saldırıyor. Bana bunu doktor söylemişti. Varsa yanlışım düzeltin. Doğrusunu bilmek isterim. Hayatım boyınca tatlıta düşkün olmadım fakat o dönemde geçici mutluluk hormonu salgıkadığı için karbonhidrat ve şeker tüketimim çok üst seviyedeydi. Strest de etkiliyor. Tüm gün süt sağ tek başınasın eşin işte gündüz bir şey yiyemiyordum geç vakitlerde eşimle dönüşümlü yiyordum. Ekmek arası kek kurabiye bisküvi yani emzirirken çok kötü beslendim. 

(98 puan) tarafından

@Nur_Ay bende senin gibiyim ya

0 oy
(24,176 puan) tarafından

Cevap vereceksin kıracaksın o zaman bana diyorsun ama ben doğum yaptım o yüzden kilo aldım ama sen de balon gibi şişmişsin de :) 

(98 puan) tarafından

Kız yaşlıydı ondan cevap vermedim

(24,176 puan) tarafından

Doğum yaptım normal değil mi diyebilirsin yaş tek başına saygı hak eden bir şey değil lütfen 

(98 puan) tarafından

Gelini de doğum yapmıştı Zap zayıftı 

(24,176 puan) tarafından

Herkes aynı olmak zorunda değil ki olabilir benim bünyem müsaitti aldım ablamın sadece göbeği çıktı beni zorbalamaya hakkı mı doğdu kime ne benim kıçımdan başımdan etimden budumdan kilomdan 

(98 puan) tarafından

Böylelerini adam yerine koymayacaksın da işte insanlık bizde kalsın

0 oy
(299 puan) tarafından

Bebekle birlikte birazda sevgi depoladim de bence :) hem millete açıklama yapmak zorunda hissetmezsin .Kendinle barışık olduğunu dile getir .Öyle davraninca kimsenin gıkı çıkmıyo emin ol 

(98 puan) tarafından

Valla haklısın bundan sonra öyle yaparım 

(34 puan) tarafından

Canım banada söyler misin nasıl diyet yaptığını bende emziriyorum bebegim50 günlük 

(98 puan) tarafından

Canım ben diyet yapmıyorum ama yarından itibaren başlamayı düşünüyorum

0 oy
(15,964 puan) tarafından

Bana da çok zayıflamışsın diyorlar 😂

Zayıf da olsan kilolu da olsan derler de derler 

(98 puan) tarafından

Kendileri de. İyi olaydı 

0 oy
(446 puan) tarafından

Evet tabi ki diğer insanların bunu söylemesi normal değil. Sende etliyim butluyum mutluyum de ya da var ki yiyorum diyerek dalgaya vurabilirsin. 

Emzirerekte kilo verebilirsin. Ya diyetisyene git ya da iyi bir araştırmayla kilo verebilirsin. Evde spor veya yuruyuslerle de yapabilirsin bunu. Ben hem yedim (porsiyon azaltarak, paketli gıdalardan uzak durarak) hemde evde egzersiz yaparak hallettim. Sende rahatsizsan bu durumdan yapabilirsin.

(98 puan) tarafından

Ben sezeryanlym ama cnm yapabilir miyim 5 aydır doğum yapmsm

(446 puan) tarafından

Hafif egzersizler yapabilirsiniz diye biliyorum yine de arastirin

0 oy
(5,465 puan) tarafından

Boyle patavatsiz insanlara sizde patavatsiz olun lutfen kendinizi ezdirmeyin 

Kilo konusunda beslenme tarzi cok onemli kilo yapmayacak ama bebegine cok fayda saglayacak besinler tuketebilirsin mesela hamur isi ve yagli gidalari kesebilirsin ekmek basta olmak uzere yemekleri az yagli yaparsin protein agirlikli olmak uzere beslenirsin yumurta peynir kirmizi et tavuk kiyma sebzeler yiyebilirsin cocugu rahatsiz etmeyecek kabak patates bagirsaklarini rahatsiz edebilir cocuga gaz yapmayacak seylerle beslenip hem sutunun kalitesini artirirsin hemde zayiflaya bilirsin asil sut yapan sey sudur bol bol su icmeniz lazim suyu cok icersen cok sutun olur yediklerin sutundeki besin degerlerini ve yagini olusturur 

(98 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun o kadar yazdın 

(5,465 puan) tarafından

Estagfurullah 

0 oy
(3,049 puan) tarafından

Ben de doğumdan sonra 85'tim sonra 83 oldum 2 kilo gitti diyet yapmıyordum ama sonra düzeldi diyete başladım Biraz kendime sağlıklı şeyler aldım beyaz ekmeği tamamen kestim şekeri kestin mi Çayda ne tatlı şeylerde tüketmedim 2 haftada 80 oldum hedefim 75 70 kendim için veriyorum Kimse için vermiyorum Bana da bayramda herkes diyordu ama takmadım baktım aynadan kendimi sevmiyorum dedim değişmem lazım

(98 puan) tarafından

İyi yapmışsın cnm ekmeği tamamen kesmek sağlıksız değil mi

(3,049 puan) tarafından

Beyaz ekmeği kestim ben de Çünkü az yemeği bilmiyorum öyle bir iki dilimde duramıyorum😄 İstanbul'da ekmeği olunca bir iki dilim daha sonra kahvaltılarda yulaf tüketiyorum genelde akşam yemekleri içe ekmeksiz

(98 puan) tarafından

Ben de ekmeksiz doymuyorum ya

0 oy
(211 puan) tarafından

Bende çok eleştiri almıştm diyet değil ama spor ile bir ayda 10 kilo verdim zaten çoğu ödem o boş boğazlılar sayesinde eski kiloma döndüm ve dünya varmış dedim sağ olsunlar kilo versikçe de psikolojim düzeldi eski kıyafetlerime girdim ve saha hızlı normalleştim :)

(98 puan) tarafından

Kız ben daha önce de aldım verdim hepsi dedi istediği zaman kilo verebiliyor şimdi de böyle yapıyorlar

(211 puan) tarafından

O zaman zayıflamakta zorlanmazsın bebeğim, yediklerini kısma tabiki emzirmek önemli ama dengeli ve yeterli miktarda beslen. Youtube da yap yakıcı videolar var onu izleyerek spor yap. Vücut güzel toparlıyor. Eski bedenine kavuşunca lohusalık depresyonu gidiyor kendini daha da öok beğeniyorsun ne giysen yakışıyor bence eski kiloya dönmek anne psikolojisinde önemli bir yere sahip diye düşünüyorum tabiii sen kendini en iyi nasıl hissedersen o şekilde güzelsindir orası ayrı ☺️

(98 puan) tarafından

Canım ben çok seviyorum formda olmayı 

Sezeryan olduğum için kesi yerim ağrıyor 5 ay oldu doğum yapalı ona rağmen yani sen düşün en iyisi ekmeği kesmek belki bu şekilde güzel kilo veririm

0 oy
(8,821 puan) tarafından

Uffd kime ne ya milletin kilosundan gerçekten buna cesaret edip söyleyenin kalbini kiracaksın hakediyorlar. 

Ama sana tavsiyem kilo iyi bir şey değil kendi sağlığını için ekmeği özellikle kes o bile fark ettiriyor.

(98 puan) tarafından

Ben öyle canım ben de ekmeği keseceğim

0 oy
(1,584 puan) tarafından

Ben 69 kilo ile hamile kalmıştım. 83 le doğum yaptım. Emzirme döneminde 60 kiloya kadar düştüm. 2 yaşına kadar da emzirdim hem de çalışıyordum sagarak veriyordum. Ama sabah akşam mesela yulaf,kuru üzüm,kuru kayısı,kuru incir,fındık,ceviz, tarçın, süt karışımı yapıp yiyordum süt yaptığı için. Onun da etkisi olabilir belki. Şuan yine hamileyim. 64 kilo ile hamile kaldım, 78 im simdiden bakalım bu da ne olacak 😂 bu arada 1.70 boyum. 64 ideal kilom

(98 puan) tarafından

Vallahi canım az ver al ver artık vücut dengesini bozdu hayırlı olsun canım kaç aylık hamilesin

(1,584 puan) tarafından

Şuan 8 aylık oldum 

0 oy
(6,410 puan) tarafından

43 kilo iken çok zayıfsın bu ne diyenler doğumdan sonra aldığım 8 kiloya bak 8 kiloya çok kilo almışsın dediler. Kilom 51, Haa boyum da 160 cm öyle aman aman da bir kilo değil bir de yaşım 42. Metabolizmam yavaşladı eski kiloma da dönmek gibi bir derdim yok. O nedenle milletin ağzı torba değil ki büzesin. Derler yani susmazlar derler. 

(98 puan) tarafından

Valla doğru 51 kilo nedir ki

0 oy
(740 puan) tarafından

Emziren anneler daha güzel kilo veriyor senin sütünün yediğin karbonhitratla pastalar tatlılar la alakası yok bol salata ve et tuket öğünlerde pilav makarna vb değil 

(98 puan) tarafından

Herkes öyle demiş böyle yapacağım bu defa

0 oy
tarafından

Banada nasil hamilesin hic kilon yok kalcan yok karnin yok diyorlar😃amann oyke daha guzel diyirum 

(98 puan) tarafından

Gerçekten öyle daha güzel

0 oy
(3,432 puan) tarafından

Yanlış anlama ama bende kilolu bir kadınım ve daha hiç kimse bu konuda yorum yapmadı. Yaparlarsa ağızlarının payını alırlar. Bu senin bedenin ve sen nasıl mutluysan öyle yaşayacaksın. Kilonu onlar taşımıyor

(98 puan) tarafından

Ya nasıl davranacağını o an kestiremiyorum sonra aklıma geliyor da iş işten geçiyor 

(3,432 puan) tarafından

O anda tepki vermezseniz herkes her zaman konuşur. Kilo sağlık için tabiki verilmeli ama kimseyi ilgilendiren bir şey değil. 

(98 puan) tarafından

Aynen öyle valla canım 

0 oy
(952 puan) tarafından

Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama biraz bir şeyler yemeye başlasın öyle diyet yaparsın. Ne derlerse desinler diyette süt azalıyor. Annemle teyzem arkamdan kilo aldığım için konuşuyorlardı duydum bunu kafaya taktım diyete başladım iki haftada 7 kilo verdim daha diyetteyim bugün yeme krizim tuttu eşim de ye sen niye diyet yapıyorsun dedi dayanamadım ağladım. Kötü bir şey demediler kilo almış dediler ama o bile psikolojimi inanılmaz bozdu. 

(98 puan) tarafından

Gerçekten insanı bunalıma s********* bebeğim  5 aylık şu an henüz ek gıdaya başlamadım başlayacağım

(952 puan) tarafından

Ben de ek gıdaya başlasın veririm dedim benimkinde ek gıda reddi oldu sonra baktım olmuyor sütümün azalmasını göze alıp diyete başladım

(98 puan) tarafından

Benimde öyle yoğurt bile yemedi 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Bebeğim için kılo veremiyorum bi bahane kendin için kılo vermelisin emin ol yemeyle sütün çoğalmıyor 

(98 puan) tarafından
+1

Evet öyle canım haklısınız

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 373 göst.
6 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pakize333 (7,074 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 708 göst.
5 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (516 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 657 göst.
23 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 871 göst.
5 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,065 soru

24,148,839 cevap

334,798 kullanıcı

...