0 oy
142 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,081 puan) tarafından

Bebegim ek gida yemiyor kasigi hep reddediyor surekli ekmek istiyor ne yapicam 9 bucuk aylik 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Önüne koy kendisi yesin canım , aciktikca yer o 

(1,081 puan) tarafından

Yok dagitiyor hep yemiyor 

(5,405 puan) tarafından

öyle öyle öğrenecek, bırak kirlensin ortalık 

(2,162 puan) tarafından

1 sene boyunca elime cifle duvar yağları temizleyen ben 😂 

(9,080 puan) tarafından

hala sagi solu 80 kere temizleyen ben . 8 sene birine 3 sene digerine 😂😂😂

imageparmaklarim ciften camasir suyundan tirtiklu puturlu oldu kocakari eli gibi tirtik tirtik. -)) boyle bakimsiz tarzan gibi hele kisin ekstra tirtik tirtik oluo

(2,162 puan) tarafından

Evde leke çıkarıcıyla geziyorum kız ben de annemlerde aldılar 😂😂😂

(1,081 puan) tarafından

Yok canım kirletmesi önemli değil yemiyor yani atıyor mesela karpuzu kabuğuyla birlikte veriyorum halıyı akıta akıtı yiyor ondan değerli değil ama dediğim gibi yemeği yemiyor

(2,162 puan) tarafından

Anladım geçici dönemi olabilir ya çoğu çocuk diş döneminde sendrom atak dönemlerinde iştahsızlık yaşayabiliyor vitaminkerini kontrol ettirebilrisin vitamin eksikliği de çocuklarda iştah problemi yaratıyor 

(1,081 puan) tarafından

Vitaminlerini nasıl kontrol ettirebilirim kan mı alıyorlar benim kızım Alerjik bir bebek olduğu için belki vitamin eksikliği olabilir süt yumurta gluten tüketemiyoruz

(2,162 puan) tarafından

Evet kan aldırman gerekiyor zaten 9 ay da ilk kan tahlili yapılıyor diye hatırlıyorum yaptırman gerekiyor sonra 1 yaş 

(1,081 puan) tarafından

Aa ilk defa duydum sadece vitamin icinmi aliyor lar kani 

(2,162 puan) tarafından

Kan değerlerine bakıyorlar işte biz nasıl kontrol ettiriyorsak hem senin çocuğunun da bünyesi alerjikmiş ona göre beslenme düzeni falan önerirler en azından 

(1,081 puan) tarafından

Canım alerji testini deri testi ile yapıyorlar ben şu an yurt dışındayım 10 gün sonra Türkiye'ye geleceğim inşallah ayın 12'sinde randevum var ama deri testiyle yapıyorlar onda belli olacak ne yerler sizi var Neye yok yani burada hiçbir zaman kan tahlili falan yapmıyorlar vitamin için duymadım burada İlaç falan da vermiyorlar doğumda serum falan da takmıyorlar garip bir ülke

(2,162 puan) tarafından

Anladım Türkiye de 9 ve 12 aylık iken kan testi yapılır vitaminlere bakılır  alerji testini burda da deriden uyguluyorlar ama ben sanki kan da aldılar diye hatırlıyorum benim oğluma da ben alerji testi yaptırmıştım neyseki bir şey çıkmamıştı artık buraya gelince danışırsın 

-Reklam-
0 oy
(5,405 puan) tarafından

kaşık reddi olabilir. eliyle yiyebileceği şeyler verin. yemek esnasında da ekmeği uzaklaştırın. gerekirse siz de yemeyin. 

benim kızım ekmek görsün başka bir şey yemez. bu yüzden yemeğin yanında ekmek yemeye yemeye ekmek almaz olduk😂

kaynanamda annemde falan olursa görüyor istiyor işte, onlara da diyorum önce yemeği yesin sonra verin diye. 

gizli gizli masa altından ekmek koparıp yiyorlar, sağolsunlar  

(1,081 puan) tarafından

Ekmek vermiyorum zaten anlamadim ki iyiydi 1 aydir birsey oldu

(5,405 puan) tarafından

kaşık reddidir o bırak kendi yesin

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Metal kaşıkla vermeyi denediniz mi. Hep yedirdiginiz kaşıkla değil başka kadınla oyalayarak yedirin. Mesela mutfaktaki kavanoz kapaklarını verin yukarı doğru tutun onun dikkati daginikken yedirin. Benim kızım 19 aylık. Halen ilk kaşığı asla almaz. Aldıktan sonra yer. Büyük yemek kaşığı, tatlı kaşığı vs hepsiyle deniyorum o dönemler. Dış dönemi bu ayları. İsshsizlik normal. Değerlerine de baktırın. Demir eksikliği sebepli oluyor genelde. Kaşık reddi varsa elle verin kendisi yesin. Dagitarak yemesi normal. Biz gibi nizami zaten yemez.

(1,081 puan) tarafından

Hep metal kullaniyom zaten bilemedim ki disten dolayi basladi daha gecmedi diste cikaramadi henuz

(2,832 puan) tarafından

Tetagil granül deneyebilirsiniz rahatlatır. Zeytinyağı karanfil de etki ediyor hemen

(1,081 puan) tarafından

Deneyim aç baya emiyor sutte kalmadi ki yoruldum 

0 oy
(952 puan) tarafından

Sen yine de sürekli teklif et zamanla yemeye başlar benim bebeğim de ek gıdayı reddediyor şimdi 13 aylık yavaş yavaş yemeye başladı yine kaşıkla verirsem yemiyor

(1,081 puan) tarafından

Kasiksiz nasil veriyorsunuz peki

(952 puan) tarafından

Sıvı olmayan şeyleri veriyorum minik minik yapıp önüne koyuyorum ya da eline veriyorum kendi yiyor

(1,081 puan) tarafından

Mesela neler yiyor benimki alerjik bebek cok secenek yok

(952 puan) tarafından

Sebzeleri uzun çubuk şeklinde haşlayıp verebilirsin köfte verebilirsin pankek de olur çubuk kraker yapıyorum benimki onu çok seviyor

(1,081 puan) tarafından

Cubuk kraker nasil yapiyirsunuz 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
19 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (1,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 38 göst.
0 oy
4 cevap 122 göst.

Kategoriler

1,475,023 soru

24,148,183 cevap

334,764 kullanıcı

...