0 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar ilk gebeliğim normal doğum yapmak istiyorum korkuyu heyecanı nasıl yenebilirim zor olur mu acaba ilk gebeliğim 

15 Cevaplar

+1 oy
(21,267 puan) tarafından

Normal doğum çok istedim ama hem bebegim ters hemde erken doğum oldu sezaryen gerçekten çok kötü normal doğumda zor tabi ama en azından acısını ömür boyu cekmiyorsun Dr normal diyorsa kesinlikle normal dogur canım 

-Reklam-
0 oy
(514 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım bebeğini düşün kucağına alacaksın inşallah kokusunu düşün bianda herşey daha güzel olacak bebeğin sesini duyunca insan bütün acıyı unutuyor 

0 oy
tarafından

Stres yapma , oluruna bırak canım bide sancıların sıklaşmadan hastaneye gitme 

0 oy
(429 puan) tarafından

Kiz şoyle dusun dunyada bu kadar kadin doguruyorsa ve o acilara dayaniyorsa sen niye dayanmayasin?) yada oyle korkunc biseyse niye 2cini 3cunu doguruyorlar?) hickimsenin dogum hikayesini dinleme nede sorma. 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Yenemedim stres yaptım erken doğdu 20 gün

0 oy
(11,534 puan) tarafından

inşaAllah kolay bir doğum olur korkma kimisi çok kolay doğuruyor 

Benim bu 3 üncü gebelik diğer ikisi aşırı derecede zordu diye şuan 37 haftalık oldum aşırı derecede korkuyorum.

Ama kimisi 1 saate doğuruyor bence birazda bunyeylede alakalı 

0 oy
(2,560 puan) tarafından

Kimsenin kötü doğum hikayesini dinleme. Dünya kurulalı beri kimler kimler ne şartlar altında doğum yaptı sende yaparsın öyle düşün. Ben korktuğumda halam bana böyle derdi. Nasıl olacak diye düşünmedim hiç, kimseye seninki nasıl oldu diye sormadım. Birde sezeryanda bele yapılan iğneden çok korkuyordum. Bol bol dua et. Hurma ye, doğum zamanı yaklaştığı zaman perine masajı yap zeytinyağı ile. İlk hamileliğimde yapmadığıma çok pişmanım. Birkaç dikisim oldu. İkinci de yaptım dikişsiz oldu doğumum. Rabbim içini ferahlatasın bir avaz'da. Kurtarsın 

(293 puan) tarafından

Perine masajı nedir acaba nasıl yapmalıyız 

(2,560 puan) tarafından

Google a yazıp ararsanız daha güzel anlatımlar bulabilirsiniz. Ama şöyle zeytinyağı ile vajinaya yapılan bir masaj doğum haftasına yakın sanırım 37.haftadan sonraydı. Baş parmağına zeytinyağı sürüp yavaş yavaş aşağı doğru bastırarak uygulanıyor. Haftada iki kere filan yapılması gerekiyor. Zeytinyağı yumuşama sağlıyor yırtılmayı engelliyor. Dediğim gibi hem Google yazın daha net anlatır hemde doktorunuza sorun. 

(293 puan) tarafından

Aa ben ilk defa duydum hani kalcaya felan yapılan mesajlar var da bunu bilmiyordum aynen bibarastirayim kacinci hafdan sonra felan yapılıyor bakim bi 

(2,560 puan) tarafından

Bak mutlaka işe yarar birşey. 

0 oy
(1,914 puan) tarafından

Bende çok korkmuştum lakin doğru ıkınma ile çabuk doğum oluyor sancıların iyice sıklaşınca git hastaneye ben ilk gittim 2 cm açılma var dediler yatis veririm ama burda bagiranlari duyarsın psikolojin etkilenir dediler eve gittim 8 saat evde sancimi çektim iyice can yakacak şekile gelmişti gittik hastaneye doğuma aldılar hemen iyiki evde çekmişim sancıyı

0 oy
(23,053 puan) tarafından

Herkesin doğumu kendine özgü oluyor. İlk doğum ve ikinci doğum bile birbirinden çok farklı oluyor. O yüzden kimseyi dinleme. Allah'ın izniyle kolayca olur inşallah .

0 oy
(218 puan) tarafından

Herkesin doğum hikayesi çok farklı herkesin acı eşiği çok farklı. Sizin yapacağınız şey oluruna bırakmak. Düşünüp de ne kendinizi neden bebeğinizi strese koymayın. Rabbim öyle bir yardım ediyor. Sen içini ferah tut 

0 oy
(4,221 puan) tarafından

Ay beni de cok korkuttular insanlar bence abartiyorlat o kadar korkunç bir sey degil. Doktorun onayliyorsa her gün yürüyüş yap son trimestwrda da youtubeda videolar var bol bol egzersiz yap ben inanılmaz faydasını gördüm. Herkes suni sancı ölüm gibi diyordu hiç de oyle olmadi suni sanciyla doğurdum sancılar cok siklasinca zaten dogum basladi ebeler bile sasirdi ilk dogum nasil bu kadar hızlı oldu diye. Ben de doğurmayi istersen buna da inanırsan vücudun adapte olacak fit diye bir nefeste bir ikinmada dogurursun insallah

0 oy
tarafından

Bende aynı durumdayım. İlk gebeligim heyecanlıyım. 

0 oy
(5,853 puan) tarafından

Ben iki normal dogum yaptim. Ikincisinden de korkuyosun :) korkunun nedeni o bilinmemezlik aslinda. Ne olacak, nasil olacak, canim yanicak mi dusunmek. Sakin ol. Ne kadar sakin ve dogru hareket edersen inan o kadar kolay bir dogum oluyo. Baskalarininda soyle zordu boyle zordu hikayelerini dinleme. Dogru sekilde hareket edersen ve bedeninde sana yardim ederse cok kolay oluyo hersey. Dogumu kolaylastiracak egzersizlere bak ve dogum sirasinda neler yapmalisin onlari arastir. Biraz daha bilincli olman seni daha sakin yapar.

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım tek tesellim herkes nasıl yapıyorsa öyle yapacaksın diyorum kendime bu çocuk bu şekilde çıkıcak mecbur onun içinde benim içinde hangisi iyise o olsun iki doğumun acısıda bu süre çekilicek, ben bi kere ölü doğum yapıp üstüne bayıltılmadan kürtaja alındım orası benim için cehennem azabı gibiydi ondan sonra herşey kolay geliyor netten doğumu kolaylaştırmak için egzersiz doğru nefes yöntemlerini araştırabilirsin canım faydası olur bence kendini hazırlayarak girmiş olursun hem bide kimsenin acı dolu hikayesini dinleme kaç tane doğum yapanlar bile hepsinin farklı olduğunu söylüyor Allah ne yazmışsa onu yaşicaz kaçışı yok yeterki sağlıkla kucağımıza alalımda 

0 oy
(1,078 puan) tarafından

canım kolay doğum yok canından can çıkıyor nasıl kolay olsun ha sezeryan ha normal en güzeli kolayı neyse o olsun

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 190 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde sevci (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 495 göst.
21 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (333 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.
+1 oy
8 cevap 182 göst.
9 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Canan1307 (73 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,186 soru

24,108,313 cevap

332,818 kullanıcı

...