0 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (1,282 puan) tarafından

Şimdi aile binasındayım sorunları anlatmama gerek yok herkes hemen hemen aynı sorunlarla karşılaşyo 

Ev alma gibi bi birikimiz yok 

Ama oturduğum evi kiraya verip üstüne bi 10 bin ekleyip kiraya çıkablrm 

Şimdi her ay 10 bin kenara atmak mı mantıklı yoksa kiraya.çıkmak mı ? 

15 Cevaplar

+3 oy
(1,083 puan) tarafından

Huzurum daha önemli kiraya çıkarım. Lüksümden azcık taviz verip kafam rahat ederdi

(1,282 puan) tarafından

Açıkçası kem gözden böyle aham şahım bir hayat yaşayamuyorum

-Reklam-
+3 oy
(2,554 puan) tarafından

Her ay kenara 10bin atarak ev almak bizim ulkemizde imkansız bana göre ev için birikim dusunuyorsaniz. Tabii ki birikim yapmak önemli ama ev almak için nerdeyse yarısı kadar nakit lazım. Para birikecek ama huzur olmayacaksa ona da gerek yok.

(1,282 puan) tarafından

Kesinlikle hiç değilse kapımı kapatıp rahat ederm

+2 oy
(6,235 puan) tarafından

Huzurum yoksa para koyup kenara ne yapayım eşin eğer çıkıp gitmeye razıysa hiç durma bence

0 oy
(14,186 puan) tarafından

Bizde benzer durumdaydık kıraya çıktık 1 yıl oldu gayet mutluyuz

(1,282 puan) tarafından

Zorluklar oldu mu rahat geçinebldnz mi ? Anlatrmsn

(14,186 puan) tarafından

Eşimde bende kira bilmeyen insanlarız bu eve çıkınca ilk defa kirada yaşamaya başladık zorluklar oldu ama Allâh yardım ediyor hiç pişman olmadık maaş yatınca ilk iş kırayı ödemek oldu geri kalan harcamaları ona göre yaptık bazen marketten alışverişi az yaptık ama aldıklarımızı huzurla yedik önceden evim yol geçen hanıydı şimdi aramadan kimse gelemiyor keşke en baştan kiraya gecseydık diyoruz aile binasından çıkıp kirada pişman olan hiç görmedim çünkü kolay değil orda yaşamak

0 oy
(4,383 puan) tarafından

Biriktirsen nolcak ki bu devirde 9dan baslayip kim ev alabilmis sen calisiyo musun tek maas mi esin ne kadar kazaniyo bunlar onemli tamam evini ayir 10 bin tl cok bi para degil ev alamazsin ama coluk cocuk varsa illaki bi birikim yapmak zorundasin egitimi gelecegi is hayati evliligi falan derken cok buyuk bi butce lazim o yuzden elinize geceni komple bitirip ucu ucuna yetistirirseniz ilerde bisey olsa kalirsiniz napcaksiniz mesela esimin disi tuttu 4 tane implat yaptirmak zorunda kaldi isi musait degil devlete randevuyla gidemez mecbur ozele gitti 40 bin tl masraf cikti Allahtan tanidikti taksit falan yapti da 5 5 odedik yoksa el ele el basa kalirdik 

(1,282 puan) tarafından

Bnm düşüncemde ölümlü dünya insan temiz ferah evde oturmak istiyo 7 ay önce 5 bucuk yasndaydiki oğlumu kaybettim 

Evim 1+1 çocuklarıma ayrı oda yapamadım bu içimde kaldı şimdi bir kızım var ona yapmak istiyorum 

(4,383 puan) tarafından

Basin sagolsun canim anliyorum seni haklisinda ama maddiyat hayatin en kotu gercegi belki suanki sartlari guzellestirebilirsin ama ya sonrası ben isterim ki en guzel yerlerde otur gelecegini de hic dusunme ama malesef oyle olmuyo bi cocugunu kaybetmissin ikincisine en iyi sartlari sunmak istiyosun bak ilerde bi okul kazansa maddi imkanin olmasa napcan az bucuk biriktiririm diyosan hic durma 

0 oy
(295 puan) tarafından

Bu zamanda ev almak imkansız gibi bişey o yüzden ben olsam imkanım olsa kiraya çıkardım kafam rahat olur daha iyi 

0 oy
(11,287 puan) tarafından

Canım nasılsın oğlunu kaybetmistin hatırladım seni 

(1,282 puan) tarafından

İyi olmaya çalışıyorum olmak zorunda kalıyorum :( 

(11,287 puan) tarafından

Rabbim sabır versin inşallah canım 

0 oy
(2,452 puan) tarafından

Huzur i ve sağlığın çin ayrı eve çıkmak mantıklı birikim sana ne getirecek aile yanında

(1,282 puan) tarafından

Bnde böyle düşünüyorum bi yandanda cesaret edemiyorum eşime çıkalım desem direk tamam der 

(2,452 puan) tarafından

Hadi bi cesaret sende taşın altına koy elini 😊😊

(1,282 puan) tarafından

İnsan temiz geniş evde oturmaya özeniyo

0 oy
(349 puan) tarafından

Birikimi surda kalsın cnm çık büyük bir eve rahatına bak. Delilerle gün mü gecer

0 oy
(485 puan) tarafından

Eşimin maaşı iyise kiraya cik  ,değilse asgari ücret ile çalışıyorsa geçinmeyecekseniz ,maddi  geçimsizlik yüzündende karı koca arasını etkiler hani eşimin kazandığı paraya bağlı canım rahat geciniriz diyorsan bir dk durma taşı evini kafan rahat olur birikim de aylık 10 bin olmaz aylık 2 bin olur 3 bin oluversin ne olacak kafan rahat olur 

0 oy
(16,810 puan) tarafından

Aile binasında huzurum iyiyse kalırım ama yok sorunluysa paranın hiç önemi yok ayda10bin atarak ev alana kadar ben yaslanirim zaten

0 oy
(22,667 puan) tarafından

Ben birlikte ya da aile binasında ya aklımı kaybederim ya sağlığımı o yüzden bunu para biriktireyim diye çekmem 

0 oy
(505 puan) tarafından

Canım sadece her ay 10 bin ile birikim olacaksa o ev sittin sene alınmaz zaten. O yüzden kiraya çıkmak daha mantıklı. 

0 oy
(14,733 puan) tarafından

Birikim yaparak ev alabilecek durumdaysaniz ben birikimden yanayım. Ha yok ben Bi 10 senede ancak ev alırım dersen kira. Kıranın bana göre tek dezavantajı kafana göre bisi yapamamak.

0 oy
(2,603 puan) tarafından

5 senede 600 bin yapar suan 2010 model araç bile o kadar ediyorlardı  evi qnca rüyanda gorursun

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 265 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,491 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 778 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 515 göst.
0 oy
11 cevap 270 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde curious (1,157 puan) tarafından soruldu