+1 oy
279 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (1,657 puan) tarafından

Yengemle konuştum biraz önce. Abimi sordum. İş yerinden bi arkadaşın evine derz yapmaya gittıgını söyledi. Abimin eski mesleği insaat. Bi çok işten anlıyor. Daha önce de gıtmış bi kaç arkadaşının bir ıkı alan derzini yapmaya ücretsiz zaten n'olacak ki hayrı olsun bi WC ya da banyo derzi yapılabilir. Bu kişi demiş koridor ve giriş yapılacak. Adam işe başlamış yapıyor sonra işin içine mutfak, balkon banyo ve WC de katmış. Ayıp ya böyle iş yapılmaz. Resmen kullanmış adamı. Bi de para teklif etmiş iş ortasında Lan ... Madem evin her tarafını yaptıracan açık açık niye baştan demiyon kardeş senin fiyatın nedir diye? Aksam üstü gıtmış bi de 5te bi saatlık iş deyıp eve dönecek yemek yicek bu adam. Abim de asla menfaatıyle hareket etmez. Başkasının bana minneti geçeceğine benim geçsin sorun yok der. Ama zaten o adam minnet nedir bilse böyle yapmaz. Nankör insanoğlu iyiliği çabuk unutur. Paraya da ihtıyaçları var borç ödüyorlar. Asgari ücret miktarında geçiniyorlar kalan maaş hep borca gidiyor. Üzüldüm valla keşke insanların sırtından geçinmeseler.

8 Cevaplar

+1 oy
(4,039 puan) tarafından

Abin bunu düşünecek yaşta ve akıldadır diye düşünüyorum. Sen bunu kendine stres yapma. Dünya da iyi insan kadar kötü insanda var . Abin bunu yaşaya yaşaya tecrübe kazanıp kendini kullandırtmamayı öğrenecek. 

(4,255 puan) tarafından

Yazacaklarimin benzerini yazmışsın artimi verim gideyim 

(1,657 puan) tarafından

Haksızlığa üzülüyorum. Öyle buraya yazıverdım

-Reklam-
+1 oy
(5,804 puan) tarafından

Ben de yardımı severim ama kullanıldığımı fark edersem yapmam

(1,657 puan) tarafından

Haklısın. Keşke o da öyle yapsaymış o kadar zamanım yok deyip kalanı yapmasaymış. 

0 oy
(5,660 puan) tarafından

Abinin niyeti iyi belli ki,hayır saysın sadaka saysın. Ama arkadaşı eğer abini kötü amacıyla o duruma soktuysa o da elbet bedelini ödeyecektir. Iyi niyetimin sömürüldüğü hiç bi durumda karşı tarafın yüzünün güldüğünü görmedim.

(1,657 puan) tarafından

Para beklentisiyle gitmemiş zaten. Aynı ortamda calısıyoruz bi giriş koridor derzi yaparım n'olacak diyor Allah razı olsun gönlü geniştir abimin. Ama iş üstünde iş yüklemişler hem de daha fazlasını.Ama kullanıldığını fark etmiştir. Hayrını görmesinler. 

0 oy
(23,077 puan) tarafından

Allah onu çıkarır ondan emeğini çalmış resmen adamın

(1,657 puan) tarafından

Evet emeğini çalmış. Kendine saygısı yok böyle insanların. Abim tepki göstermiş de işin içine girdiği için devam etmiş.

0 oy
(4,381 puan) tarafından

Abin bu durumu yaşamaya alışmış ne zaman ki bi işi düştüğünde arkadaşlarından biri para talep eder yada bi karşılık isterse o zaman anlar yoksa iyi niyet diye diye millete kendini ezdirmeye devam eder gider 

(1,657 puan) tarafından

Yengem zaten demiştir bi WC bile yapsan emeğinin karşılığını iste diye. O kendisine yapılan iyiliği unutmaz karşılığını verır başka zaman başka türlü. Zannediyor ki herkes öyle. Zaten minnet duygusu olan insan böyle yapmaz anlamıştır o da.

(4,381 puan) tarafından

Anlasın da emeğini geçirmesin onun yaptığı işte eşinin çocuğunun bile hakkı var ailesiyle geçireceği vakitten çalıyorlar neticede 

0 oy
(1,692 puan) tarafından

Valla şu sözü çok seviyorum sık da kullanıyorum herkes kalbinin ekmeğini yer Bir de abiniz zaten iyi niyetle yaklaşmış karşısındaki kişinin niyeti bozuk

(1,657 puan) tarafından

Ben de şuna inanıyorum ki ıyı niyetle yapılmış hiçbir şey heba olmaz Allah katında. Kul nezdinde gün geçmeden unutulur böyle menfaatperest insanlar hayatın bereketinden mahrum kalır buna inanıyorum. Yanı özetle herkes kalbinin ekmeğini yer

(1,692 puan) tarafından

Aynen öyle Rabbim öle.bir yerden ferahlık verir ki nasıl olduğunu bile anlamaz 

0 oy
(833 puan) tarafından

Öyle kötü insanlar olduğu gibi abin gibi insanlar da var da hayatta. Abin akıllanmadıkça malesef siz hep üzüleceksiniz.

(1,657 puan) tarafından

İyi niyetini suistimal eden bir insana denk gelmiş. O, başımın gözümün sadakası olsun der geçer de hep değil ama her iyilik de bi yere kadar

0 oy
(23,026 puan) tarafından

Birinin evine iş yapmaya gidecekse nereler yapılacak ne kadar tutar bu baştan konuşulur ha konuşulmadı bunu da yap dediği anda onu dememiştiniz ben yapamam diyebilmeli abiniz biraz saf mı anlamadım ama burda abinizde yanlış davranmış 

(1,657 puan) tarafından

Saflıktan değil aynı iş yerinde çalışıyorlar daha önce başka arkadaşına ücretsiz yapmış. Bu adam da öğrenmiş diğerinden abimin işten anladığını konusmuşlar kabul etmiş 1 saatlik iş bugun ona yarın bana düşüncesiyle bence. İş ortasında başka yerleri de isteyınce işin içine girdik şimdi yapmazsam yaptığımın da bi anlamı kalmaz yüz yüze bakıyoruz düşünceleriyle yapmamazlık edememştir. Tanıyorum onu. 

(23,026 puan) tarafından

Bu saflik derecesinde bir iyilik insanlar maalesef o kadar iyi değiller kullanırlar bunu madem o kadar işten anlıyor keşke ücretsiz yapmasa çünkü fazla iyi niyet insanın kendi kul hakkıdır 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 816 göst.
3 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Karaogluirmak (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 515 göst.
2 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Yoruldum bu hayatan (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 437 göst.
15 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Ayselaras (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 285 göst.
20 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zuhalll (729 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,131 soru

24,040,309 cevap

329,103 kullanıcı

...