+2 oy
758 göst.
Diğer kategorisinde (210 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ya arkadaş ben anlamıyorum, şimdiki bir çok kadın neden hamileliği dermansız ,yatalak bir hastalık gibi görmeye başladı ya. 

Sanki karnında sabun taşıyor da eğilse Kayar düşer gibi davranıyorlar. 

Rabbim o çocuğun rızkını verdiyse o çocuk her ne olursa olsun Dünya ya gelir, tabi ki dikkatli olmalı anne, ama affedersiniz kendi suyunu bile alamayacak kadar şımarık davranışlar neden?..

Biri der aman ben ustaya yemek veremem hamileyim der, biri der aman işimi yapamam hamileyim ben. Bla bla..

Bu denli abartmaya gerek yok ya. Dediğim gibi tabiki karnında bir can var ona olabildiğince dikkat edeceksin. Ama kalkıp yemek yapmakla, evine bir süpürge tutmakla hiç bir şey olmuyor bebeğe. 

Şımarıklık sadece. 

Düşük veya riskli gebelik haricinde kastım

45 Cevaplar

+1 oy
(6,878 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benim rahmimde sekil bozuklugu var bebegim dusucekti erken dogucakti 9 ayım bu sekilde gecti yeri geldi esim sildi supurdu yemek yapti annem kayinvalidem donusumlu geldi gitti yeri geldi ben onlarda kaldim doktor yurumiceksin dedi enfeksiyondan hastanede yattim 4 5 gün.  annem simdi hamile kalirsam diye korkuyor mesela cunku hamileligim zor geciyor ve oglum hareketli bende rahat bir hamilelik gecirmek isterdim en ufacik birseyde yuregim agzimdaydi her doktor kontrolu oncesi cok geriliyordum 

(210 puan) tarafından

Siz istisna durumlar arasındasınız. Benim kastım normal hayatını yaşayan bir çok kadın biliyorum ama sırf karşısındakinin zaaflarını kullanmak için çok abartıyorlar 

-Reklam-
+11 oy
(4,053 puan) tarafından

Hamilelikte insanların psikolojisine yada vücudun ne tepki vereceğine değişeceğine siz karar veremezsiniz. Bunu bu şekilde genellemek tıpkı lohusa depresyonuna girmiş kadına inanmayıp şımarıklık yapıyorsun diye zorbalamakla eş değer benim gözümde. 

(210 puan) tarafından

2 gebelik yaşadım ikisi de birbirinden farklı geçti. Kesinlikle kimseyi zorbalamak değil benim maksadım. Sadece bir çok kadın emin olun normal hayatını yaşarken sadece sırf şımarıklık yapmak için daha fazla ilgi odağı olmak için gebeliği aşırı aşırı abartıyorlar hatta hastalıkmış gibi empoze edip karşısındakinin zaafını çok kullanırlar

(4,053 puan) tarafından
+6

Nazlansınlar şimarsınlar. İnsan kocasına bu dönemde yapmayacak da ne zaman yapacak. Erkekler bir grip oluyor da ölüyorlarmış gibi davranıyorlar. Biz içimizde bir can taşıyoruz büyütüyoruz. Bu bir mucize . İnsan hayatı boyunca kaç defa hamile kalıyor ki zaten. 9 ay da şımarıp nazlansınlar bir zahmet. Ne güzel, hamileyken şımarma doğururken şımarma çocuk bakarken şımarma . Bu kadınların robot zaten hiç şımarıp nazlanmaya hakları yok.

(210 puan) tarafından

Benim demek istediğim şey bu değil.. 

Tabiki şımaracaksın özellikle çoğu zaman eşinin burnunu sürteceksin ama bazıları afedersiniz ama*kunu çıkarıyor. 9 ay boyunca kendi suyunu alıp içmeyen var mesela

(4,053 puan) tarafından

İyi yapıyorlar helal olsun o kadınlara. Sosyal medyayı örnek vermişsiniz  bazı yorumlarda. Onlar içerik üreticisi bu işten para kazanıyorlar . Tabiki de gerçek değil onlar . İnsanlar inansın yorumlar yapsın takip etsin biz de para kazanalım derdindeler. Bunların gerçek olduğunu düşünmüyorsunuzdur umarım. 

(8,856 puan) tarafından
+1

Tamamda size ne zararı var insanlarin kocalarına olan nazinin onu anlamadım 

+4 oy
(9,079 puan) tarafından

gebelik bolumunde bi kafadan kirik vardi . saldalyeyi sagdan sola cekmis . bebegi dusurecem diye korkuodu.😬😬😬 simarikliktan ziyade pimpiriklilik kainatta bi kendi diguruo sanki moduna girmek . tamam senin icin ozel bisey degisik bisey ama herkes yasio bu hamileligi kainatta bi sana ozel degilki

(210 puan) tarafından

İşte ben bunu kendi baktığım pencereden sadece şımarıklık olarak yorumluyorum. 

(18,580 puan) tarafından

2 çocukta da 4 aylıkken paldır küldür hali yıkayan ben 🤣🤣🤣 ee napayım bacım pislik içinde mi oturalım şimdi oturma odasının halısı var iyice ağırlaşmadan yikayaydim

(886 puan) tarafından

Yıkamaya versene 🙂 eskiden kaynanam hali yıkamış kaldırırken bebegini düşürmüş Allah korusun dikkat et 

+4 oy
(4,590 puan) tarafından

Abartanlar vardir illa ki, ama bu sekilde suclarcasina simariklik vs vs, yani bir nevi ben simarmadim simaranlari kiniyorum gibi olmus :) bende hamileyim ve tuvaleti temizleyim dedim ogure ogure kustum mesela. Asla girip temizleyemedim, esime soyledim. Simarikliksa bu, simarigim. Yaz ayındayız, yerimden kalkamiyorum, bitkinim, yattigim yerde uyuyakaliyorum. En kolay pratik yemekleri yapmaua çalışıyorum. Kimse kusura bakmasin, onceligim su an kendimi idare edebilmek. Bikac ay idare edilemeyeceksem bende o zaman kimseyi omur boyu idare etmeyim. Yani kendiniz super aktif bir hamilelik gecirmis olabilirsiniz, evet gercekten sinir bozuci olacak derecede simariklik yapanlar var, ama yani gelipte burada yok soyle boyle demenizde hos olmamış. Simartan varsa simaracaksin. Yoksa, sen kendini simartacaksin :)

(210 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Valla yok benimle ilgilenen vardı, eşim de çok yardımcı olurdu bana ona ayrı naz yapardım ama sürekli sirkeli değil tabi ki. Ben ikinci hamilelikte özellikle yastık olsun taştan olsun der bulduğum yere kayafı koyar uyurdum. Eşim benden yemek falan beklemezdi benim keyfime göre takılırdım. Hamilelik bu kolay bişey olduğunu da kesinlikle söylemiyorum ama bir çoğu artık harbi b*kunu çıkarmış. 

Çok şükür kimseyi de kıskanan bir tip de değilim. Benim çevremde bana da çok ilgi gösteren vardı,ama ben kendimi hasta yatalak gibi görmedim. Yeri geldiğinde kocama Nazımı da yaptım yemeğimi de çocuğuma da baktım ihmal etmedim

+3 oy
(3,154 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İlk hamilelikte çayırda koşan Heidi gibiydim. Düşük oldu, ikinci hamilelikte elimi sıcak sudan soğuk suya koymadım. Ve o da düşük oldu. İlkinde dikkat etmediğim için öyle oldu diye düşünüyordum çünkü. Ama baktım ki her şey olacağına varıyor, normal eski enerjimle rutinime devam ettim. 

Bazı hamileler, hamilelik döneminde eşleri ve aileleri tarafından daha değerli görülüyor. Normal zamanda değer görmeyen ve ezilen birçok kadın için bu durumu kullanmak da normal.

Ama tabiki şımarıklık dediğimiz şey çok farklı. 

(210 puan) tarafından

Sizin adınıza çok üzüldüm. Nasipleri yokmuş cennette 2 kuşun seni bekliyor. 

Ama yok gerçekten ben son dönemde özellikle çevremde bir çok hamile kadınlara bakıyorum harbi şımarıklık. Ve evet bir çoğu da aileler de öyle yapıyor 

(3,154 puan) tarafından

Toplamda 3 kuşumu kaybettim. Sonrasında yine düşük oldu. Ama şuan 2 sağlıklı çocuğum var 🍀

(210 puan) tarafından
+1

Cennette sizin yolunuzu bekliyorlar. Nasipleri yokmuş. Rabbim yaşayan evlatlarınıza uzun ömür versin size hayırlı evlatlar olsunlar

+3 oy
(4,876 puan) tarafından

Hamileliğim boyunca iç camasorima corabima kadar genelde eşim giydirdi. Egilemiyodum karnım batiyodu sizliyodu telefonu bile elime alamiyodum karnıma yakın durunca sizliyodu. Üç dört ay yemeğimi eşim getirdi önüme temizliği de hep o yaptı veya teyzem geldi. Lakin simariklik yaptigimi düşünmüyorum hormonal olarak triolendiysem farkında olmadan onu bilemem. Çocuğu ikimiz istedik zaten elinden geleni fazlasıyla yapiyodu ailelerimiz uzaktaydı. Sağolsun o da of bile demedi çünkü o da biliyordu bilerek yapmadigimi. Bı kuzenim modem bulanda da bulanmasa da bulaniyo diyodum eşim artık sıkıldı diyodu e deme o zaman. Bi kuzenim daha vardı eşinin yuzu kireç gibiydi çocuk dagana kadar. O da herşeye agliyorum şimdi simarmiycam da ne zaman simarcam diyodu. Yemek yapamaz belki kokusu ağır gelir veya temizlik yapamaz beli bacağı vs hassastir olabilir bunlar. Mesele bunların bilerek yapilmamasi. 

(210 puan) tarafından

Ama şimdiki çoğu kadın sadece şımarıklarından yapıyor. Başka yorumda da belirttim mesela rahatsız olursun saygım sonsuzdur. Benim de ilk bebeğim kafası tersti. İnanın kaburgamın içinden hissediyordum 5 buçuk 6 aylık olduğunda. Yan döndüğünde hissederdim ve o zaman kalkıp işimi gücümü yapardım kimseye minnet etmeyi sevmem ben genelde 

+2 oy
(22,689 puan) tarafından

Bu şekilde değerlerini yukselttiklerini zannediyorlar 

(210 puan) tarafından

Saçma geliyor bana. Eskiler o yoklukta yemek bile doğru düzgün yemezlerdi ama bir en az 5 çocuk doğurmuşlardır.

+2 oy
(466 puan) tarafından

Şımarıktan başka bişe değil 14 aylık bebeğim vardı 37haftalik hamileydim ev taşınma sürecimiz oldu alt kattan üst kata tezgaha çıkıp dolapları sildim kapıları penceleri sildim eşyalarımı yerleştirdim dolaba çok şükür bişe olmadi yiyecek lokması varmış ve dogumum şükür çok kolay geçti hastaneye gittigim gibi yarım saat içinde doğurdum 

(210 puan) tarafından

Rabbim bağışlasın hayırlı evlatlarınız olsun. 

Evet bende hep öyle düşünüyorum. Ben de 2 gebelik yaşadım ve inanın her iki gebelikte de boş durmadım sürekli iş yaptım şükür sağlıkla doğurdum ikisini de. İlkim kaynanamla oturuyordum dubleks evdeydik yeme içme birdi her iki katına temizliği ben yapardım 

+2 oy
(1,870 puan) tarafından

Yurtdışında adamlar 40 haftalıkken halter kaldırıyor 😂 ben de 30+ haftayken 30-40 kilo hasta kucaklayıp kaldırıyordum sedyeye 😂 ya önemli olan tek şey eğer riskli gebeliğin yoksa önceki hayatına devam etmek. Ne azı ne fazlası

(210 puan) tarafından
+1

Hah işte ağzınıza sağlık benim de demek istediğim demeye çalıştığım şey de tam olarak bu

+2 oy
(6,257 puan) tarafından

2 gebelik yaşadım. İkisinde de doğuma kadar totom yer görmedi. İkinci gebeliğimde Konya Ankara Kıbrıs arasında mekik dokudum. Uçakta hızlı trende uyuyordum artık. Doğuma 3 gün kala ev taşıdım. Öyle manyak gebelikler yaşadım 🤣

(1,778 puan) tarafından

Peki benim parmağımı bile kıpırdatmamam 😂 ablam yaaaa keşkem tanışık olsaydık ben sana hep mi hep gelirdim ❤️

(210 puan) tarafından

😃😃😂❤️

(6,257 puan) tarafından

Bazen uyandığım şehri karıştırıyordum hahaha ama çok güzeldi be🤣 idilim düşünmen bile yeter♥️

+2 oy
(2,886 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Başlığa göre cevap veriyorum evet riskli gebelik haricindekilerin davranışları şımarıklık kendini Hürrem sanıyorlar 🤸🏻‍♀️🤣

(210 puan) tarafından

Aynen öyle. Yada galiba biz kendimizi sevmiyoruz😂

+2 oy
(1,778 puan) tarafından

Şımarıklıksa ben şımarığım valla yapacak bir şey yok 😂

(1,778 puan) tarafından
+1

Hamileliğimin yarısından çoğunu ailemin yanında geçirdim o yüzden Hürrem modum online dı 😂 Valla dibine kadar kullanırım 😂

(210 puan) tarafından

Asla kadın düşmanı değilimdir, aslında benim yapımda damarıma bamadığı sürece kisme ile asla düşmanlık etmem. Ama dönüp baktığımızda zaman hayat sosyal medya olmuş,herkes birbiri ile yarış halinde. Tabi ki naz yapacak kadın, ama afedersiniz b*kunu çıkaracak boyutta da değil. İstisna durumlar dışında bir çok kadın fazla fazla abartıyor. Normal gebelik yaşayan hiç bir sıkıntısı olmayan insan bilirim kendi suyunu almaz ben hamileyim sen bana şu ver deyip durur. Hamilesin suyunu alamayacak kadar hasta değilsin 

(1,778 puan) tarafından

Yaa bak hayatında ilk defa böyle duygu yaşıyorsun etrafındakiler dört dönüyor yani insan da bunun tadını çıkarmak istiyor dibine kadar da çıkardım valla yalan yok  ama sosyal mecrada ki abartı  şeyleri bende saçma buluyorum asla bazı şeylerin gerçek olduğunu da düşünmüyorum

(210 puan) tarafından

Ben ilk gebeliğim de kaynanam ile birlik oturdum ve o dönemde çok utangaç ve diken üstü biriydim, ama kendi ailem üstüme titrerdi benim, hatta bir sabah uyandım burnuma kayısı reçeli kokusu geldi ama aşermemiştim, annem hem kendisi hasta hem de hasta babama bakardı.. sadece anneme dedim anne sende biz küçükken köyde yaşadığımız dönemde yapardın ya aynı onun kokusu gibi köyü özledim birden dedim aradan 4 saat sonra annem aradı eşine söyle de gelsin reçeli alsın sana reçel yaptım dedi. İkinci gebeliğimde kendi evimdeydim artık canım nasıl isterse öyle yaptım kızımla ilgilenirdim geri kalan zamanı da bulduğum yere kafayı koyar yatardım. Hani ben demiyorum kalksınlar dunyanin yükünü sırtlasınlar of demesinler. Tabi ki hamilelik çok özel anlar ama bir çoğu harbi harbi aşırı derece de abartıyorlar. Benim yengem mesela yeğenim(diğer abimin kızı)kumanda istedi ondan vermedi kumandayı karnına koymuştu uzanmıştı yeğenim de kumandayı sakin bir şekilde karnından aldı kocasını aradı senin yeğenin karnımdan sert bir şekilde kumandayı çekti ya benim bebeğime bir şey olsaydı diye ortalığı inletti. Biz yeğenim ile birbirimize bakakaldık orda

(1,778 puan) tarafından

Bu hamileliği kullanmak değil ya  içinin kötü olması o kadın hamile olmasa bile değişik bir tiplemedir zaten 😂Allah korusun 

+2 oy
(11,418 puan) tarafından

Benim 3 gebeligimde riskli geçti şuan 3.e hamileyim buda riskli.

E valla buna rağmen yapmadığım iş yok ne yapayım elimde değil yapmak zorundayim.

Kardeşimde benle hamile üst katimda onlara bakimca vicdanım sızlıyor dikkat etmiyorum riskli olmasına rağmen onların riskli olmamasına rağmen prenses olmaları bana tuhaf geliyor.

Bende hep.derim Rabbim nasip etmişse hiç birşey olmaz Allah'a emanet diyorim

(210 puan) tarafından

Siz istisna durumlar arasındasınız ama bazen mecbur kaldığında yapıyorsun özellikle arkanda başka çocukların var ise mecbur onlar ile ilgilenmek zorundasınız..benim ilk gebeliğim de bebeğin kesesinde amniyotik bant çıkmıştı o kadar doktorlara gittim fark eden olmadı 4 aylık oldum Kore'den bir doktor burda çalışıyordu ona da gittim o fark etti, ucu karnian yapışmis Allah korusun bebeğin her hangi bir yerinde değseydi o kısım sakat olurmuş. Bebeğim 8 aylık oldu doktora gittim bu sefer bebeğin beslenme damarı tıkalı olduğunu ve beslenmesini kendi suyundan aldığını söyledi doktor ve bu su seni doğuma kadar götürmez sezeryan olursun dedi. 9 ay 18 günlükken doğurdum bebeğimi ve hastaneye yatışımın yapıldığı gün bebeğimin kalbinde sorun oldu kalp ritimleri düştü birden başıma 5-6 doktor toplandı karnıma masaj yaptılar nst yı koydukları zaman kalp atışları geri geldi aradan bir iki saat sinra tekrar ritim düştü tekrar aynı şey oldu sonra doğum başladı doğum esnasında hala nst ye bağlıydım bir ara yine ritimleri düştü tamam dedim Rabbim sen bunu bana nasip etmiyorsun dedim ve tamaen Rabbime teslim oldum. Şuan kızım 6 yaşına 1 ay kaldı. 

+2 oy
(1,570 puan) tarafından

Anlaşılan ağır gebelik geçirmemişsin. Ne düşük tehlikem vardı ne de riskli bı gebeliğim vardı . İkinci gebeligimde kahvaltı bulasigini yikasam akşama kadar yatardim belimin ağrısından yuruyemezdim kalçama vururdu. Evi süpürme cekpaslama işlerini yapamadım yapınca ağrıdan gece uyuyamqzdim ağlardım hep. Yaşamadan yargılamak ne güzel sen de bı kadınsın

(1,570 puan) tarafından

Simariklik yapan bir çok gebeş var görüyorum tiktokta uzanmış kocası çorap giydiriyor meyve tabağı getiriyor yemek getiriyor falan. Onlar simariklik yapıyor. Ama ben adım atamiyodum valla. Normal yürüyüş bile yapamazdim düşün .  Bı gün avmye çıkalım dedik 10. Dk da belimin ağrısından yuruyemedim. Oturdum eşim biraz bakındı eve geldik . Uzanamiyordum da . Uzaninca da sanki bütün eklemler kemikler kilitleniyordu kalkamiyordum. Çok zor geçti ayh yeni doğum yaptım zaten o kötü gunleri unutamıyorum psikolojim çok kötü çok 

(210 puan) tarafından

İşte benim de kastetmek istediğim şeyde buydu. Zaten özellikle her kes şu sosyal medya illeti yüzünden birbirlerine özenip duruyorlar 

(1,570 puan) tarafından

Evet ben de öyle olunca hep derdim hiç bir şeyleri olmamasına rağmen eşleri nasıl ilgili bizimkinde iş yok diye. 

(18,580 puan) tarafından

Tamda böyle bir gebelik yaşadım kızımda ama yine yapmak zorundayım eşim çalışıyor ailem uzakta şimdi biraz daha rahatım ilke göre erken doğum riskim de var kızımı da erken doğurdum evde birde bebek var yapmak zorundayım kenara çekilip yatamam 

(838 puan) tarafından

Ben de aynısını yaşadım. Bazen ağrılarımdan dolayı oturup ağlamak isterdim. O kadar kötü ağrılarım olurdu. Şiddetli mide bulantılarım olurdu. Bi şey yiyemezdim. Ama bazıları bunu anlamaz. Kendi çektiği ufacık ağrıyı çok gibi görürler, "yine de işimi yaptım" derler. Sanki bunu yapınca madalya takacaklar. Halbuki bizim yaşadığımız ağrıyı yaşasalar yerinden kalkamazlar. Şimdi tekrar hamile kalmaya korkuyorum o sıkıntıları tekrar yaşarım diye. Kimse kusura bakmasın ama ben canımı da düşünmek zorundayım. Dini olarak zaten ev işi yapmak zorunda değiliz. Neden rahatsızken yapmak zorunda olalım ki? Bu insanın kendisine değer vermeyişi bence. Bir de başkalarının gördüğü değeri kıskanmaktır bu. 

+1 oy
(3,494 puan) tarafından

Ben de onlardan biriyim galiba tüm gebeliklerde kanama oldu ilkini kaybettim kalbi durdu. Çok ağladık eşimle. Kaynana kayınbaba çok strese sokuyordu beni. Şehir dışından gelen misafir için gece benden yemek hazırlamamı falan bekledi. Diğerlerinde de doktor uyardı. İstirahat ettim. Ben hem kendime kıyamam hamileyken hem de hamile birine hiç kıyamam. Galiba içgüdüsel bir şey. Görümcem hamile iken onu yerinden kaldırmamaya çalışırdım.

(210 puan) tarafından
+1

Çok üzüldüm. Cennet kuşunuz var sizi bekleyen. Ama sizin düşük olduğu için dikkat etmişsiniz. Korkuyorsunuz bahsetmek istediğim şey bazıları gerçekten çok çok abartıyor. Bizim bir tanıdık var 4 aylık hamile mesela hamileyken oruç tutmamak için ben oruç tutamam bebeğim düşer deyip tabiki hamileyken oruç tutmak zorunda değil ama 4 aylık hamileyken peki ata binmek bebeği düşürmez mi😀😃😂

(3,494 puan) tarafından

Oruç bana hamileyken çok iyi geldi şükürler olsun üçünde de tuttum 🤲💕 anlayışınız için teşekkür ederim ben de anladım evet bazıları fazla abartıyor mesela benim kaynanam son çocuğu düşsün diye ilaç içmiş hoplayıp zıplamış ama düşmemiş şu an akademisyen oldu en hayırlı evladı o oldu görümcem😻 annem de üç düşük yapmış sakınmasına rağmen. Beni de az kalsın düşürüyormuş😿

+1 oy
(2,587 puan) tarafından

Bazı durumlarım oldu aşırı bulantıdan yemek yapamama yada yiyememe gibi bir kaç güne geçti yada gece nefes darlığı uyuyamama gibi ama bunlar belli ve kısa süreli zamanlar oluyor 9 ay boyunca banada biraz abartı geliyor bir iki gün bir iki hafta anlayabiliyorum ama aylarca olması bana biraz bu durum kullanılmış gibi hissettiriyor çok çok riskli gebelik leri ayrı tutuyorum tabiki 

(210 puan) tarafından

Evet ben de aynı düşüncedeyim

+1 oy
(1,747 puan) tarafından

Her hamilelik bir değil ki evet abartanlar da var ama düşük riski erken doğum riski olan biri dikkat etmesi gerekir benim kızım da düşük riskim vardı 5 ay annem baktı sonra sancılarım olmaya başlayınca eşim baktı ikinci bebeğimi kaybettim üçüncüye hamileyim bunda da bulantım çok fazla bazen kendimi iyi hissetmiyorum yemek yapamadığım da oluyor ev işi yapamadığım da bu biraz da bünyeyle alakalı kimisi çok rahat geçirir kimisi çok zor 

(210 puan) tarafından

Başınız sağ olsun. Riskli gebelik haricinde..hamilelik zaten zor kendim de 2 gebelik yaşadım. Özellikle ilk gebelikte evi karartmıştım özellikle mutfak. Bir kaç kere kahvaltı hazırlamak için girdim baygınlık geçirdim. İstisnalar haricinde genelde şimdiki çoğu hamile kadın özellikle şımarıklık yapıyor bana göre 

(1,747 puan) tarafından

Teşekkür ederim evet yapanlar da var kuzenimin eşi hamilelik olarak çok rahattı ama bir tane bardağı bile kaldırmazdı yeri geliyor bazı durumlar da mecbur kalıyoruz dün bulantıdan kafamı kaldıramadım bugün mecbur kalktım temizlik yaptım rahat hamilelik geçirip de iş yapmak istemeyen de var tabi simaraklik ayrı bir konu da bana da bahane gibi geliyor

+1 oy
(23,101 puan) tarafından

Her türlü zor hamilelik ondan bence

(210 puan) tarafından

Hamileliğin kolay olduğunu ben kesinlikle savunmadım, kendimde 2 gebelik yaşadım. Nasıl olduğunu bilirim demek istediğim bazıları aşırı aşırı abartmayı seviyor. Ve bunu çok yakınından bir kaç kişiden de duydum hic bir şeyim yok gayet iyiyim şunun bunun benim etrafımda pervane olsun diye ağrım var bulantım var numarası yapıyorum diyordu 

+1 oy
(11,060 puan) tarafından

Bunu bende çok düşünüyorum 2 tane doğurdum asla nazlanamadim ilk bebegimde hamile halimle 34 35 haftalık olana kadar çalıştım yeri geldi iş yerinde kusmalarim oldu ama akşam eve gelince yemeğimi de yaptım bulaşığı da yıkadım evde süpürdüm camda sildim. 2. De oğlum küçüktü ve kucak da duruyodu her gören ayy kucağına alma selimj karnindaki düşer falan filan yapardı valla 9 ay birini karnimda birini kucağımda taşidim bişey olmadi. Bazıları oturduğu yerden tek kalkmaya korkuyor enteresan ... Sanki yün ipiyle bağlı bu bebeler de en ufak bişey düşecek 

(210 puan) tarafından

Evet ve bu bana çok abartı geliyor açıkçası. 

Saygı duyuyorum herkesin duyguları farklı sonuçta hormonlar tavan ama bir çoğu aşırı yersiz abartıyor 

(11,060 puan) tarafından

Duygu geçişlerim çok olurdu ota bo ka ağlardım eşim bir kez benim o bisküvisi yerken banada versene bir tane demiştim oda reklamlarda ki gibi benim o deyip çekmişti çok üzülmüştüm çok ağlamıştım şimdi yazarken kahkaha atıyorum. Ama öyle ayy bunu yapamam şuraya gidemem demedim. 20 gün babama refakatçi olarak kaldım onkoloji servisinde herkes kızıyodu bana kalma bebeğe bişey olur diye. Ben babamla ped ünitesine girmiştim gerçi o zaman hamile olduğumu bilmiyorum ped e girdiğimde. Bebeğin doğacak günü varsa Rabb'im onu şah salim büyütuyo icimizde

(210 puan) tarafından

Ben de doğuma 1 ay kala ki erken doğum riskim vardı. Annem 10 yıldır memelekete gitmemişti ablam rahim kanseri oldu ameliyat oldu ve annem çok üzülürdü gidemiyordu çünkü ileri seviyede Parkinson hastası babam ile ilgilendirdi ( şimdi hastanede ölüm döşeğinde Rabbim bütün darda zorda kalanların yardımcısı olsun inşallah, babamı da tez zamanda acılarından kurtarsın. 5 aydır çektiği acıların günahlarının karşılığı olsun) abilerim de anneme sürpriz yaptı annemi memlekete gönderdi, biz 3 kız kardeş te istanbulda yaşarız o zaman onlar gelemedi ben gittim 10 gün babamın yanında kaldım, çoğu zaman tuvaletine koluna girip götürüp getirirdim, sağlıkla doğurdum bebeğimi şuan bir yaşında. Babamın hastaneye ilk girdiği zaman benim ablam da 4 buçuk aylık hamileydi herkes ona da aynı şeyi derdi sen git senin burda ne işin var hamilesin falan oda derdi Rabbim nasip ettiyse her türlü doğar ya ben babamı bir daha görmek nasip olmazsa. Oda şimdi gün sayıyor doğumuna 

(11,060 puan) tarafından

Rabbim babanızın yardımcı olsun. Bazı kadınlar güçlü olmak zorunda olduğu için güçlü duruyo bence. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah 

(210 puan) tarafından

Allah razı olsun. Amin amin. 

Ben aslında kendi akrabalarımdan çok gördüm o yüzden hayatım boyunca 5 ablam hariç kismeye minnetim olmadı çok şükür. İnşallah olmaz da 

+1 oy
(1,007 puan) tarafından

Senin için söylemiyorum ama kadınların bilmesi gerekir ki her bünye her hamilelik bir değil. iki hamilelik yaşadım ilkinde hiç anlamadım bile maalesef o düşük oldu. ikincide ise çok ağrım oluyordu evin içinde bile topallaya topallaya yürüyordum penguen gibi uzun yıllar da beklenen bi bebekti ekstra ekstra korku ve dikkatle geçti gebeliğim oturduğum yerde fenalık geliyordu bayılacak gibi oluyordum eşim yokken duşa bile giremiyordum korkudan  ben zayıfladım bebek kilo alırken. 4 kilo aldım sadece o yüzden hamilelik hastalık değil diyenleri anlayamıyorum evet seninki o kadar zorlu olmayabilir ama çok zorlu hamilelikleri kadınların anlaması lazım 

(210 puan) tarafından

Canım ben her hamilelik kolay diye bir şey demedim zaten. Ama bir çok kadın gerçekten hiç bir şeyi yokken normal hayatını yaşarken sırf başkalarının zaafını kullanmak için yersiz naz yapıyorlar. Benim ilk gebeliğim de bebeğin kafası kaburgalarmın arasına giriyordu resmen eğilmekte çoğu zaman aşırı zorlanırdım. İkinci gebelikte tembel hayvan gibi yastık olsun taştan olsun derdim kafayı koyduğum yere giderdim.hemen😂

(1,007 puan) tarafından

Ama bence bu yapı meselesi umursanmayan insan istediği kadar naz yapsın hamilelikte yine umursanmaz. Umursananın da hamilelik bahanesine ihtiyacı yok bence 😂

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 394 göst.
24 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,339 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
0 oy
19 cevap 730 göst.
9 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Fatmay. (432 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 197 göst.
25 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde dertlerderya (3,834 puan) tarafından soruldu