+1 oy
568 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar eşimden ayrıyım 3ve 4 yasında iki kızım var şuan bir kurumda haftada 3gün temizlik personeli olarak calışyorum. Asgari ücretin yarısını alıyorum

Burdaki kurumda memurlar vs var hepsi çok şükür iyi insanlar neyse kızlar ben kadın, erkek, çocuk çorabı alıp satmaya basladım burdakiler de 3er 5er aldılar ama ben satarken çok utanıyorum hatta satamıyorm yanımda calısan diğer abla burda çok eski herkese söyledi alın vs diye 

Bugün dedim cami erkek çorabı satayım cami önünde  ögle arası çıktım gittim bir tane polis geldi yanıma hemen burdan uzaklaş yoksa işlem yapacağım dedi amirim içerde görürse elindeki malları alır işlem yaparım dedi hadi uza uzaa başka senin gibi var mı dedi bende hayır da neden bu şekilde konuşuyorsnz dedim yemin ederim aynen böyle hani bende bi köşede bekliyorum kimseyi rahatsız edecek birşey yapmadım sessizce oturdum alan olursa satacağım(çingene dilenci hırsız arsız fuhuşcu değilim!) neyse kücük çantamı aldım ağlaya ağlaya çıktım ordan aşagıda başka bi Camii'nin önünde adam gördüm orda da adam yumurta ekmek su koymuş ben dedim yasak değil mi hayır abla ben 2yıldır burdayım dedi ama ben çok kötü oldum neyse dedim bende adamın yanında durayım cıkısta kurumda çalısan memur var beni gördü çok utandım onlar benim çorap sattığımı bilmiyor neyse 

Kızlar neden cok utanıyorum neden kendimi kötü hissediyorum yanlıs birşey yapmıyorum ama hem o polisin tutumu hemde tanıdık görecek diye çok utanıyorum ama başka caremde yok ne olur bana akıl verin 

27 Cevaplar

+6 oy
(87 puan) tarafından

Millet eli ayağı tutarken keyfi dilencilik yapıyor da utanmıyor arsız arsız dolanıyor sokaklarda insanların duygularını sömürüyor sen neden utanıyorsun ki, ben okurken seninle gurur duydum. O kadar kötü bir çağda yaşıyoruz ki insanlar her şeyin kolayını buluyor maalesef ve böyle bir devirde taşı sıkıp suyunu çıkarıyorsun kendinle gurur duymalısın bence ❤️

(373 puan) tarafından

Canım biliyor musun yazarken bile hala ağlıyorum çocuklarım için ama bir yanımda diyor bu kadar neden düştüm 10lirq için 

(87 puan) tarafından

Bence öyle düşünme sonuçta 10 lira için diyorsun ama birikince bir eksigini ihtiyacını karşılıyorsun. Az gibi geliyor ama bir araya gelince ufak bir açığını da olsa kapatır. Hem kargo yapmaz mısın bizde senden alsak ❤️

-Reklam-
+3 oy
(3,896 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Öncelikle çalıp çırpmadıktan sonra asla utanılacak bir şey yapmıyorsunuz. Yeni bir durum olduğu için ve de girişken de olmadığınız için utanmanız normal.

Polisin tutumu tabiki yanlış. Sizi kadın olarak görünce daha direkt müdahale etmiş. 

Ama şu konuda haklılar, müdahale etmeyince adım başı seyyar satıcı oluyor. İpin ucu kaçıyor bu sefer. 

(373 puan) tarafından

Canım evet haklı olabilir ama ben cazgır bir insan değilim güneşin altında ses çıkarmadan bekledim kaldıki kimseye de alın diye yapısmadım hadi uza uzaaa bundan dolayı çok kırıldım tabiki işin ucunu tutmak lazım ama herkesin bir onuru gururu var kibarca söylese zaten gideceğim 

(3,896 puan) tarafından

Bu konuda haklısınız, tavrı sert olmuş. 

+2 oy
(7,018 puan) tarafından

Dışarı çıkarken istisnasız  aynı yerde yıllardır aynı dilenciyi görüyorum ya ihtiyacın bir gün iki gün üç gün olur hadi dilendin bu işi meslek haline getirmiş insanlar var. Sen ki alnının teriyle helal yoldan ekmeğinin peşindesin niye utanıyorsn cnm  zor bir süreç Rabbim yardımcın olsun. Hiç utanma sıkılma  valahi bak çokta şerefli bir iş yapıyorsun. 

Her zorlukta bir kolaylık vardır. Bunu hiç unutma 

+2 oy
(1,456 puan) tarafından

Pazarda bir yerde satsan kendini bu kadar rahatsız hissetmezsin belki.. Ama seni takdir ediyorum helal olsun sana ekmeğinin peşindesin 🌸🌸

+1 oy
tarafından

Muhtemelen amirine yakalanmamak için acele etmiştir canım tutumu hoş değil ama evet normalde yasak çünkü vergi vermediğin için . O yüzden zabıta polis gördüğün zaman satış yaptığını belli etme 

0 oy
(5,587 puan) tarafından

Başka yapabileceğin gidebilecegin kimsen yokmu canım 

Sonuçta corap sata sata da nereye kadar 

Sicakta millet iki corap alacak diye sana da yazık 

Senin yerinde olsam bizzat belediyeye yuksek kurumlara halk egitimlere giderim 

0 oy
(5,587 puan) tarafından

Ayrıca eşin cocuklarina yardımcı olsa yaparken iyide bakarken mi götü yemiyo

0 oy
(5,587 puan) tarafından

Bi de evlerinde eleman arayanlar var bakıcı olarak 

Yaşlı bakım filan onlara da basvurabilirsin canim

0 oy
(6,863 puan) tarafından

Asıl seni üzenler utansın çalmıyorsun kimseyi rahatsız etmiyorsun helal kazanç sağlayıp evlatlarına götürüyorsun hiç utanma Rabbim yardımcın olsun inşallah üzülme

0 oy
(5,583 puan) tarafından

namusunla yaptığın işten niye utanıyorsun? 

0 oy
tarafından

Hiç utanma tanıdık görmesinden aksine gururlan helalinden paranı kazanmaya çalışıyorsun kimse sana bir şey diyemez merak etme. Aksine akrabalarında yardıma ihtiyacı olan biri olup destek olmayanlar utansın. Utanılacak bir halde değilsin çekinmeden söyleyebilirsin yetmiyor ki satıyorsun kötü bir şey değil. Rabbim çocuklarınla hayatını en güzel yerlere getirsin tebrik ederim bu yola çıkabildğin için

0 oy
(11,465 puan) tarafından

Ya ben bu polise zabıtaya bazen çok kızıyorum simit satan çocuğu döverler kendi halinde çorap satan kadına gücü yeter ama pazarda belesten alışverişlerini yaparlar onların hatalarını görmezden gelirler hepsi aynı demiyorum ama  işini hakkiyla yapana lafım yok. 

Sen utanılacak birşey yapmiyosun çalmiyosun çirpmiyosun hiç utanma. Acaba öyle bir yerde satış yapmak için bir yerden izin falan mı almak gerekir. Bizim burda cami önünde pantolon yelek takke çorap satan amcalar var araba ile getirip aciyolar yada yol kenarında çorap cüzdan saat satan insanlar da var

0 oy
(5,587 puan) tarafından

Bu arada senin yaptiginda fa zerre utanılacak bisey yok 

Hani kadının birisi bedenimi satıyorum çocuklarım aç başka çarem yok diye bagiriyordu ya 

Onlar utanmadiktan sonra senin alnin açık başın dik gezmen lazım 

En azından onun bunun riskini yemiyorsun

0 oy
(23,383 puan) tarafından

Yaptığın yasal olarak doğru değil. Vergi vermedigin için. O da mecburen ordan göndermiş seni. Amiri görse elindekileri de alırmış. Boşver onu. Yakında alışırsın. Pazarlarda da satabilirsin. Orda herkes satiyor. Zamanla alışırsın.  İnsan nelere alismiyor. Allah hayırlı kazançlar versin. 

0 oy
(6,777 puan) tarafından

Şuraya takıldım çingeneler insan  değilmi emin olun senden benden daha insaflı ve insanlar temiz kalpliler 

Önce şu aşşalamayi bırakın ve postunuz düşündürücü 

Hem burdakiler 3 er 5 aldılar diyorsun hem haberleri yok gördü diyorsun  tutumsuz bir post geldi bana

(373 puan) tarafından

Hayır yanımdaki 8yıllık calısan abla var sadece kadınlara gittim erkek memurlara o kendi söyledi rica etti 

Çingene derken çingene ırkı değil kaldı ki bende kürdüm asla ırk mezhep ayırmam

Hani bazı insanlar birşey satarken insana yapışır ya al al al diye tutumsuz olan nedir ben bu kurumda 1aydır çalışıyorum o abla 8yıldır herkesi tanıyor ben erkek memurlarla çok diyalog kuramıyorum o benim yerime götürüp gösterdi yoksa adam beni camide görse neden utanıyım sadece içim acıdı kendimi garip hissettim

0 oy
(756 puan) tarafından

Cami önünde cuma günü satış yapmak malesef ülkemizdeki kötü kitlenin elinde ayrıca semt pazarında da satabilirsin ya da çorap fiyatı olan afiş hazirla bir çorap 30 TL 3 çorap 25 gibi 

0 oy
(7,135 puan) tarafından

Çok şükür çalisabiliyorsun yardım dilenmek yerine 

Asıl senin kafan dik alnın açık olmalı

Onurla yürümelisin çalmıyorum namussuzluk yapmıyorum helalinden çalışıp çabalıyorum diyebilmelisin 

Çocukların için sen herşeysin unutma

0 oy
(2,766 puan) tarafından

Asla öyle düşünme. Sen evlatları için mücadele eden eli öpülesi çok güçlü bir annesin. Sen iş yapıyorsun sonuçta. Dilenmiyorsun, kimseyi rahatsız etmiyorsun işinde gücündesin. Ben de 12 13.yaşlarında otogar yolunun kenarında bir bayramustu  mahalledeki arkadaslarla kazak satmıştım. Evimizin suyu kesikti onu odemistik. 

0 oy
(1,158 puan) tarafından

Helal olsun keşke herkes senin gibi olsa. 

0 oy
(758 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canım. Alışık olmadığın için uyanıyorsun. Ama aslında sen gurur duyulacak bir annesin ki evlatlarını kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorsun. İşinde kadrolu olmak için uğraş. Olmuyorsa fabrika tarzı 5 günlük iş bulmaya çalış o zaman maaşında özlük hakların da daha iyi olur. Çocukları bırakamam dersen ev temizliği tarzı günlük işler yorucu ama kazanç olarak daha fazla. Polis seni ilk defa gördüğü için satıcı değil de dilenci sanmış olabilir. Onlar sadece cuma günleri gidiyor satıcı numarası yapıp dileniyorlar. Belki bu yüzden fazla tepki vermiştir. Allah yardımcınız olsun 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 617 göst.
27 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 743 göst.
19 Mart 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 274 göst.
+2 oy
21 cevap 773 göst.
3 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu