Tokatlıyız biz, sarma bizden sorulur. (Anne tarafım)
Sana şimdi aile sırrı sarma içi tarifini veriyorum. Leziz sarma yemek herkesin hakkı.
7-8 soğanı rendele veya robotta çek, acı suyunu sık. Suyuna ihtiyaç yok.
Pirinci göZ kararı yıkayıp koy.
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi koy.
Tuz, nane ve azıcık kimyon kat.
Bir çay bardağına yakın zeytinyağı dök.
2-3 kaşık, göz kararı salça koy. Domates biber ayrı koyacaksan birer kaşık olsun.
Yaprağı güzel olsun, tencere mutlaka Çelik olsun. Tencerenin dibine yaprağı ser, dalları da içine atabilirsin. Dik dizmek en önemlisi.
Kaç bardak pirinç kattıysan 1e 1,5 eşliğinde su kat. Ama suyun içine bir tatlı kaşığı limon tuzu ekle. Limonu da diz üstüne. Suyu koyduktan sonra üzerine tabak kapat, kapağı da kapattıktan sonra en küçük gözde kısık ateşte 2 saat pişsin.
Piştikten sonra bırak tencerede soğusun.
Soğuduktan sonra afiyet olsun🍽️