+1 oy
326 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (231 puan) tarafından

Bende anneyim iki tane çocuğum var ikisi de benim canım ama annem ayrım yapıyor sorduğum da yapmıyorum diyor sen büyüksün sen anla o anlamıyor sürekli kız kardeşimle aramızda benim hep Altan almam gerekiyor ona göre ama annem hep onu savunuyor onun sıkıntı varsa bize yansıyor arayınca hic nasılsın demiyor çocukları sormuyor bile bile hep onu koşuyor o bir hata yapınca cahil sinirli diyor ben mi abartmıyorum daha fazlası var da bunun gibi ama öncelik her zmaan o annem hep onun yanında bende bu yüzden mesafe koydum gitmiyorum acaba yanlışi yapıyorum 

8 Cevaplar

+2 oy
(3,242 puan) tarafından

Abartıp abarmamani bilemem çünkü tüm yaşadıklarını bilmiyorum ama şu bir kesin ,sen ayrımcılık hissediyorsun ve zarar görüyorsun. Bu sebepten mesafe koyman iyi. Anlaşılan konuşmuşsun yinede anlamamış annen. Küsme , saygısızlık yapma ama değerini zedeleyecek durum ve kişilerden uzak dur. Büyük ihtimal annen senide seviyor ama adaletli davranamıyor. 

(231 puan) tarafından
+1

Evet yılardır konuştum ben doğum yaptım annem sen yaparsın dedi tek başına yaptım kimsesiz gibi kardeşim yaptı annem evine götürdü o yapamaz tek başına dedi 40 çıksın dedi bunun gibi şeyler hep çok konuştum şuan bir haftadır yatak döşek hastayım eşimle çocuklara zor bakıyorum annem Gine yok iki sokak aşağısi halbuki kız kardeşim orda kalıyor eşine kızmış annemde gelmiyor o var diye ya bilmiyorum ama kendimi anlatamıyorum annem Evet büyük olan benim ama benimde ona ihtiyaçim var bende hala ağlarken anne diyerek ağlıyorum 

(3,242 puan) tarafından

Seni çok iyi anladım çünkü bende evin büyüğüyüm ve annemden bile çoğu konuda daha becerikli olduğum için annem çoğu zaman ihtiyacım olduğunu fark etmez. Üzülmekte o kadar haklısınki. Dediğim gibi annen adil davranamıyor ama bilerek değil fark etmiyor bile. Birazda kabahat bizde. Olgun davranıp çogu şeyi duyurmadığımız için , annemize bile fazla fazla empati kurup rol değiştirdiğimiz için insanlar, sen halledersin gözüyle bakıyor herşeye. Biriktirmesek saklamasak sorunları ve en önemlisi aliştırmasaydık böyle olmazdı. Muhtemelen fazla fedakarlıkta yapmışsındır. Elbet ayağa kalkarsın elbet çok çok iyi günlerin olur ama yediğin ayazı unutmazsın. İnan bilerek yapmıyorlar, inşallah birgün anlarlar

(231 puan) tarafından

Evet ben bilerekten olduğunu düşünüyorum bu bilmek çok kötü evet benimde oluyor tabi ama ben kardeşim gibi herşeyi anlatmıyorum kendim çözüyorum zaten diyorum kardeş yeterince sıkıntı veriyor bende vermeyim ama dediğin gibi kime göre neye göre iki sokak var ama işte ben gidemiyorum annem gelmiyor yan dairede kaynm var o bile nasılsın diyor annem demiyor unutmam asla annemde asla hata olaraktan görmez böyle gider bende bu saattelere kadar buralarda çağre ararım kendimi sorgularım buralarda

-Reklam-
+1 oy
(1,121 puan) tarafından

Sen onu hiss ediyorsan ayrimcilik yapiyordur.amma buyuk ihtimal annen bunun farkinda deyil ikinizide sevdiyi icin ayrimcilik yaptigini kendisi dusunmuyor.Benimde kaynanam esimle abisi arasinda ayrimcilik yapar ben disaridan bunun cok kez sahidi oldum.Bunuda herkes hiss eder soyler amma kaynanam kabul etmez hic bir zaman.En sadesini deyim biz nisanliyken kaynanam bize geldiyinde anca kaynimnan konusurdu cocuklugundan falan hep onsan bahs ederdi sanki nisanlim o.Daha coklari var

(231 puan) tarafından

Erkekler belki bizim gibi değil çok fazla takılmıyorlar ya da ihtiyaç duymuyorlar ama biz kadınlar 30 yaşında da olsak istiyoruz şu an bayram da gittim iki saat ondan sonra daha gitmedim zaten davet eden yok davetime de icazet eden yok onlar sürekli bir yerlerde parklarda falan resimler atıyorlar benim kimseye ihtiyacım yokmuş ben de aile apartmanındaymışım kaynanam Annem olmuyor maalesef bunu anlamıyorlar kaynanama ne olsaydı neden kız kardeşimin kaynanası annesi olmadı kimse tek taraflı kötü değil bunu anlatamadım

(1,121 puan) tarafından

Inan canim erkeklerde ihtiyac duyuyor.kac kere esimin bunu anladigini kotu oldugunu bildim ben daha cok sefkat gosterdimki kirilmasin.Kaynanam kaynimi universitede okuttu esim iyi okumasina ragmen onu okutmadi.Amma kaynim bir baltaya sap olamadi esimle santiyede calisiyor.Cok seyler var sahidi oldugum ben esimin adina kotu oluyorum esimi sectiyi icin

(231 puan) tarafından

Benim kaynmin da öyle hatta söyleniyor bunu ben şaşırıyorum dilden duymak eşim kendi tercihi diyor tabi bazen sitem ediyor şey diyor sevdiğin oğlum var ya filan gibi cok tuhaf 

+1 oy
(24,195 puan) tarafından

Kaç yaşında bu kardeş. Büyükler eski kafalı bir yaşta büyük olsan sana ablalık diye bir vasıf yükleyip olgunluk sorumluluk bekliyorlar bunu yakın zamanda bende yaşadım asla aramiyorlar beni. Ben aradığımda da kimse nasılsın demiyor hep kendilerini anlatıyorlar hadi kendimi geçtim kimse oğlumu sormuyor özlemiyor ben de mesafeliyim o yüzden. Hep senin alttan alman gereken durumlar yaşanıyorsa alma sürekli kendimden ödün vermenle iyi bir ilişki kurulacaksa kurulmasın orda yapay bir ilişki var çünkü 

(24,195 puan) tarafından

Geçen bir Güldür Güldür skeci izledim bu konu ile ilgili. Maalesef aileler kendi kendilerine yetebilen insanı düşünmeye önemsemeye gerek duymuyorlar ablamın dişine doldu yaptıracaktı o nasıl oldu diye soran annem ben ne migren atakları geçirdim öylece tek başıma çocuğuma baktım öyle işe gittim geldim ama hiç haberi yok çok ilginç geldi bana da geçen yediğim bir yemek dokundu galiba xehirlendim iki gün kustum ishal istifra perişan oldum. Annemle bir kez konuştuk kötüyüm dedim bir daha aramadı tekrar konuştuğumuzda da nasıl oldun demedi ama benim annem farkında olmadan yapıyor 

(231 puan) tarafından

Benim annem de büyük ihtimalle ben aile apartmanı kı'nda yaşıyorum 14 yıldır kardeşim 4 yıllık evde O da öyle ama kaynanası bir şey söyledi mesela arayıp anneme söylerim ben duymuyor muyum tabii ki duyuyorum işte gözünün üstünde kaşın var deseler bunu hemen arayıp söyler konu yapar Annem beni arar bunu konuşur işte eziyorlar bunu dediler şunu yaptılar hep bu yani ben ağzımı açmaya fırsat ya da bir şeyimi anlatmaya fırsat bulamıyorum Sen iyi ol bari deyip kapatıyor

+1 oy
(2,731 puan) tarafından

Tüm güçlü çocukların kaderi bu sanırım. Benim annem de rahmetli öyleydi. Evlat ayrımı olur mu derdi. Ben her şeyi beceren olarak yalnız kaldım. Küçük kardeşim en ufak zorlukta ağlar ben beceremiyorum ben intihar edicem derdi ve annem de hep ona yardım ederdi. Şimdi  anne oldum mesela. 2 küçük çocuğum var büyüğü her şeyi kendi yapar küçük olan bebek ve çok nazlı ağlak. Annemi anlamaya başladım. Ama ben ikisi de benden ne istese yapmaya çalışacağım elimden geldigince inşallah benim için evlat ayrımı yapıyor diye düşünmezler. 

(231 puan) tarafından

Ben de anneyim mesela ilk lohusalık depresyonuna girdin de annemden bu tavrı gördüğüm için hep bunu düşündüm acaba ben ayrılınca bir anne olacak mıyım hep kendimi psikoloji olarak ayrım yapmaya yöneldim acaba hangisi yani bu beni o kadar etkiledi ki bana yapılan tavır

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Bence sana öyle geliyor. İkınız de farklı karakterlere sahıpmişsiniz zaten kardeşinle. Biraz size sıkıntı çıkaran bir tip sanırım. Annen hep ortamı yumuşatmaya senı yumuşatmaya çalışmış. Çünkü sen kardeşinle empati yapmıyorsun annenin kardeşini kayırdığını söylüyorsun. Sıkıntılı çocuklar böyledir her ailede. anne genelde çok yoruldugu için bu durumdan sorun çıkmaması için her şeyine tamam der ve diğer çocuklar da onun ayrıcalıklı oldugunu düşünür. Oysaki sorun çıkmasın, diğer ksrdeşler duruma empati yapsın diye anne sorunlu kardeşi savunur.

(231 puan) tarafından

Tabii Annem de senin gibi söylüyor yıllarca da senin gibi düşündüm İnan yıllarca öyle düşündüm ama benim ihtiyacım olduğunda hiçbir zaman yoktu Evet üstesinden gelebilirim ama benim de desteğe ihtiyacım olduğu zamanlar çok oldu benim annem iki sokak aşağıda ben çocuğumu bırakıp bir yere gidemiyorum neden çünkü benim kız kardeşim istemiyor Annem de buna ses etmiyor

(2,005 puan) tarafından

Sen nasıl olsa altından kalkabiliyorsun diye sana güç yetirememiş olabilir. Anneni anlıyorum bence tamamen yoruldugu içindir

(231 puan) tarafından

İnan tansiyon hastası şeker hastası ben bunları çok düşünüyorum Bir şey anlatırken işte hasta olur kafaya takar üzülür diye ama annem tek şunu demiyor bana sen nasılsın çocuklar nasıl Evet telefonda konuşuyoruz sadece kız kardeşime ben de durumlara nasıl olduğum için yavaş yavaş mesafeyi koydum

+1 oy
(3,929 puan) tarafından

Bizde 4 kardeşiz annem beni daha ayirir 😁 ablamlara bunu bilir😊

(231 puan) tarafından

Ah ne güzel

+1 oy
(5,968 puan) tarafından

Bebek mi kardesin? Hani anlamiyo demesi icin bebek olmasi lazim. Haklisin ve bende olsam gitmezdim. Ben annemden ayrimcilik gormedim ama kiz kardesim ayni kardesin gibi manipule eder annemle babami. Her sorun veya yanlisinda ayilir bayilir veya bagirir cagirir. Ben onun yaptigi hata veya sorunu yapsam kavga cikar cunku ben oldugum gibiyim, kardesim ise isten siyrilmak icin kaynana gibi eder kendini :) ama ben bu durumu anneme babama hatta kardesime derim. Onlarda beni bilirler. Kendi karakterinden odun vermedikce ya anlayacak ve kabul edecekler ya da mesafe koyacamsin.

(231 puan) tarafından

Ah aynısı ya ir kız kardeşimin işine geliyor çocuklarımız var birer yaş ara kızlar mesela onun kızı benim kızımı dövüyor benim kızım küçük olduğu için kimse bunu sesini çıkartmıyor ama benimki bir kere saçını çektiği için annem bile çocuğumu dövmesin çocuğun dedi yani o zaman böyle anlayabildim

(5,968 puan) tarafından

Insan kendine oldugunda belki tolere edebilir ama cocuga olunca kabul edilemez. Mesafe koydugun iyi olmus.

(231 puan) tarafından

Evet asla çocuk çok ayrı bir konu yeri geliyor eşinle bile karşı karşıya geliyorum çocuk can alıcı noktası 

0 oy
(24,153 puan) tarafından

Benim annem de böyleydi hep ablami savunur sanki Bebek gibi davranırdı evlendikten sonra bu huyunu biraz daha bıraktı sanki orta yolu bulamıyor anneler bazen ben takmıyorum artık napayım böyle gelmiş böyle gider bu yaştan sonra da kimse değişmez 

(231 puan) tarafından

Öyle daha ama senin de ihtiyacın var yaşın kaç olursa olsun

(24,153 puan) tarafından

Tabiki haklısın canım ama değişmez ki bu kendini uzdugunle kalırsın 

(231 puan) tarafından

Alışana kadar böyle gidecek galiba 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 753 göst.
0 oy
1 cevap 160 göst.
+1 oy