0 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde (549 puan) tarafından

Kızlar basit gibi ama ben ciddi takıyorum arada kaldım, benm kimlikte ki ve günlük hayattaki ismim farklı babam yüzünden. Göbek ismimle biliniyorum akraba arkadaş toplumda herkes yani kimlikteki bilinmez bile. Babam kimliğimi geç cikardigi için ismim konulduktan sonra kafasına göre kimlikte de annemin ismi olsun demiş farklı bırakmış. Şimdi.ogluma ben hangisini öğretmeliyim yani Allah muhafaza birşey olur polise gitse sorsalar vs diye..

9 Cevaplar

+1 oy
(1,468 puan) tarafından

Her iki ismini de öğret tabiki. Resmi evraklarda bilinmeyen isim geçse de herkes tarafından bilinen ismini de polis etrafa sorsa kolaylık olur .

(549 puan) tarafından

Örneğin Ayşe Fatma gibimi yapıp öğreteyim hani sanki kimlikte ikisi de yazıyor gibi

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bende de aynı durum var ama kızıma ikisini de öğrettim 😁

(549 puan) tarafından

Ne şekilde öğrettin canikm, mesela Elif Nisa gibi mi ikisinide Birleşik gibimi

tarafından

Sürekli anlatıyorum bak annecim iki tane ismim var bu kimlikte olan bu da evde kullanılan mesela dışarıda soran olursa kimikteki ismimi söyler çoğu zaman canım 

Senin minnoş kaç yaşında 

(549 puan) tarafından

Benim 4 yaşında anlamazki

tarafından

Anlar niye anlamasın benimki ile yaşıt işte 

0 oy
(4,225 puan) tarafından

ikisini de öğret. 

babaannemin adı sıdıka, ama bütün mahalle güllü teyze dermiş. babam bile 17 yaşında öğrenmiş annesinin adını. 

eskiden herkes daha iyi biliyordu çevresini ama şimdi kimse kimseyi bilmiyor. o yüzden ikisini de öğret 

çocuğunuz iki isimliyse çocuğunuza bile iki ismiyle hitap etmelisiniz. tek ismini öğrenmemeli. 

(549 puan) tarafından

Örneğin kimlikte Beyza toplumda Ayşe ise Beyza Ayşe gibimi öğretim ama bu kez iki isim sanmazlar mi kimliktede

(4,225 puan) tarafından

böyle ikili öpret, sonra yaşı büyüdükçe farkı anlar çocuk da

aslında bir ara isim ekletmet kolaydı kimliğine ekletseydin diğer ismi de

(549 puan) tarafından

Öyle birşey olursa muhteşem olurdu, nasıl bakabilirim acaba

0 oy
(17,066 puan) tarafından

Benim eşimde ayni şekilde. Heryerde bilinen ismi farklı, kimlikteki farklı. Çocuklarımız iki isminide biliyorlar. Duydukları zaman yabancı biri gibi düşünmezler. Biri sorunca iki isminide söylerler. Sende öyle öğret bence. 

0 oy
(9,081 puan) tarafından

cok sacma iste bu ya . eklet madem kullandigin ismi. yav sanki silah zoruylami yaziar kimlige hangisiyle cagircaksaniz o ismi yazdirin kimlige dimi ya cok sacma gelio bana bu durum. basvuru yapip eklet bence kimligine ismi

0 oy
(1,224 puan) tarafından

Polis  kimlikler isim ve soyadı ile bulur sizi Allah korusun ama mahallede kaybolur ozaman benim annemin adı diye kullandığınızı soylemeli

0 oy
(5,194 puan) tarafından

İkisini de bilsin 

Ama hangisinin gerçek ismin olduğunu bilmesi de önemli 

0 oy
(2,056 puan) tarafından

Şu erkeklerin anasının ismini koyma arzusundan aşırı sinir oluyorum ne oldu şimdi ...

Her ikiside öğretilmeli 

0 oy
(4,207 puan) tarafından

Bence buna kökten çözüm bul kimlikteki ismini değiştir e devletten bile basvurabiliyorsun bildiğim kadarıyla. Benim annemin de ismi kimlikte farklı ben okula başlayınca öğrendim kimlikte farklı olduğunu. Eniştem bir gün bir sey yapacakken güvenlik sorusu olarak eşinizin annesinin ismi sorusuyla karşılaşmış afallamis adam biliyor normalde ama o an birden aklına gelmemiş yani sadece polislik okulluk degil uzun vadede düşünmek laizm 

(549 puan) tarafından

Nasıl değiştirebilirmki canım 

(4,207 puan) tarafından

Bildiğim kadarıyla size en yakın nüfus müdürlüğüne dilekçe veriyorsunuz. E devletten de yapiliyor diye biliyorum ama bir araştırın 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 244 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde curious (1,158 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 971 göst.
13 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tuba Y (1,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 933 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Nur ela (3,799 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 1,414 göst.