Kızlar kayınbabam salı günü akciğer biyopsisi vermek için gitti üniversite hastanesine artık bilmiyorum günahları boynuna biyopsiden sonra kanaması oldu ağzından gelmjs sonra ciğerleri sönmüş yatış verdiler bunun biyopsi kaynaklı olağan ve ciddi bisey olmadığını dediler ama 3 gün oldu neredeyse hala ciğerleri sönükmüş esım arkadas cevresinde bir araştırma yaptı akciğer biyopsisi olanlar 1 saat içinde hemen çıkış yapmışlar böyle bişey olmamış doktor hemsıre basına böyle bişey gelen var mı aranızda
Bu olağan bir şey maalesef. Onam formu imzalamıştır kayınpederiniz orada yazıyordur. Yapılan işlem komplikasyonları yazar. Hasta veya hasta yakınları okumadan imza atıyor çoğu zaman.
Peki bunun sonu ne olur sönmesi devam ediyor ve düzelmemiş ciddi bişey mi
Düzelir, öyle kötü aman denilecek bir komplikasyon değil haa umursanmayacak bir durum da değil. Tüp ile hava boşaltılır, hasta rahatlatılır. Birkaç gün takip edilmesi uygundur.
Akciğer sönmesi derken pnömotorakstan bahsediyorsun değil mi?
Valla akciğer sönmesi demişler tam terim nedir bilmiyorum bi kaç gün tutacağız demişler bugün ikinci gün olumlu yönde bir ilerleme yok ondan bizde endişelendik
Tamam sıkıntı olmaz inşallah, korkmayın. Çok geçmiş olsun
Post yukarı kızlarrr
Canım ciğer sönmesi öyle biyopsiyle olmaz nefes darlığı kuru oksuruk ağrı gibi şikayetleri baş gosterir önce sonra lekeler gözükür cigerde eğer ennabizi varsa bakın röntgen görüntülerine görüntülerde böyle beyazlık çok gozuktumu sönmeye başlamış oluyor Allah şifa versin
Evet nefes darlığı ve öksürüğü vardı yani bunun biyopsiyle alakası yok diyorsunuz peki bu ciğer sönmesi cok ciddi bişeymi düzelmezse nolur
Evet ciddi bişey Allahtan Ümit kesilmez ama amcam ciğeri söndü makina ya bağlandı ama düzelmedi
Vefat mı etti ne kadar makineye bağlı kaldı
Canım babam en son zamanları ciğeri söndü iki gün sonra vefat etti babam beyin tümörüyle savaştı sonra artık tüm organları iflas etti amcamda cigerleri ikiside söndü 1 hafta yaşamadi makinaya nekadar bağlı kaldı tam hatırlamıyorum yanlış olmasın ama çok içki içerdi çok zayıftı bunlarda etki etti yani
Ciğer sönmesi ayrı bir hastalık bence biyopsi ile alakası yok babamda vardı tedavi görüyordu ilaç içiyordu Ankara’ya gidip geliyordu sigarayı çoook azaltmıştı düzelebilşyor yani
Sigara kaynaklı dimi kayınbabam günde 3 paket içiyor evet doktorlar biyopsi kaynaklı diyince bizde öyle sandık ne kadar sürede düzeldi hastane yatısı oldu mu ne kadar yattı aacaba
Valla be eniştemle gördüm ağır birsey kaldırmış ondan olmuştu 1 hafta fala galiba o zaman yattı twm hatirlamiyorum iyileşti sonra
Hadi ya ağır şeyler tetikliyor yani
Onda oyle olmuş herkes farklı.olabilir
Babam günde 2 3 pakete yakın içiyordu stres de bardı polisti doğuda görev yaptı falan yaşadıkları ağırdı iyiyim gidiyordu ama malesef kalp krizi sonucu vefat etti o yüzden bi sonuç yok ama iyiye gidiyordu ilaçlar ile ama sifarauı bırakması şart babam gibi biri günde 4 kere içmeye başlamıştı sadece
Belki başka birsey tetklemistir..
Birde sönünce iyileşince çok gördüm geçmiş olsun allah şifa versin
Biyopsi diye düşünüyoruz cok tesekkur ederiz canım
1,477,141 soru
24,178,876 cevap
336,237 kullanıcı