0 oy
256 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (5,802 puan) tarafından

Müteahhit ev yapacakmış baya bi ama yeterli parası yokmuş bir kısmını önden ucuza satıp ev yapımına baslicakmis. Eşim verelim dedi parayı ben hayır tanımıyoruz nasıl güveneceğiz dedim. Karşılığında bize bir daire verecek ama tanımıyoruz hiç vermeyedebilir. Siz olsanız napardınız. Eğer olmazsa aldığım parayı iade ederim demiş ama bence riskli bu işler

22 Cevaplar

+3 oy
(4,589 puan) tarafından

Müteahhitlere asla güven olmaz diyorum başka da bir şey demiyorum ... Yaparız,  ederiz veririz,  siz ne derseniz o şekilde olur diye önce göz boyarlar daha sonra kendi bildiklerini yaparlar . Elbette işini hakkıyla yapan varsa onu kasdetmiyorum ama ben denk gelmedim öylesine. 

-Reklam-
+2 oy
(2,946 puan) tarafından

Ancami bu şekil dolandırılar ve mütahit hapse girdi paralari da yandı 🥲

(5,802 puan) tarafından

Eşimi uyardım tekrar

+2 oy
(4,194 puan) tarafından

Bu sekilde gercektenevini alabilen tanıdıklarım da var ama dolandirilan daha cok var

(5,802 puan) tarafından

Evet belki güvenilir biridir ama ben tanımiyorum 

+1 oy
(7,466 puan) tarafından

Annemlerin komşusu öyle bi eve girdi topraktan. Adamda daireleri bitirmedi para öyle gitti. Ne tapu aldılar nede para

+1 oy
(1,451 puan) tarafından

Nasıl hem arsa hemde üstüne para veriyorsunuz madem parası yok müteahhitlik yapmasın vermeyin başka bir müteahhitle görüşün derim 

(5,802 puan) tarafından

Sadece para. Arsa nerden çıktı öyle birşey demedim ki

(1,451 puan) tarafından

Ev nereye yapilacak normalde arsa verenlerden para istiyorlar bir kaç tanıdığımız vsr öyle kandırdi parayı alıp yok oldu hadi böyle olmasın daireyi görmeden tapuyu üstüne almdan bir kuruş dahi verilmez 

+1 oy
(4,075 puan) tarafından

yapabilir evet ama yarıda bırakıp kaöan müteahhit de çok. ben güvenip vermezdim açıkçası 

+1 oy
tarafından

Bu hayatta babana bile guvenmeyeceksin. Geleceğin garantisi yok herşeyi Allah bilir. Ben insangoluna para konusunda hiç guvenmiyorum giden para asla geri gelmiyor. Bı mikar paranız varsa biraz daha birikim yapıp üzerine ekleyip küçükte olsa bı ev almak daha mantıklı. Eşini uyar senden habersiz guvenipte vermesin. Asla.

+1 oy
(1,494 puan) tarafından

Noter onaylı sözleşme imzalayın?

+1 oy
(439 puan) tarafından

Senden parayı aldıktan sonra icerisinde adı malzeme kullanır önden vermek risklidir 

+1 oy
(401 puan) tarafından

Senin için değil kimse için akıl kârı değil bu işler tapu yok bi şey yok önden para verilir mi müteahhit dediğin bugün var yarın yok aman diyim bulaşma sakın

+1 oy
(529 puan) tarafından

Asla mutahitlere güvenme 

+1 oy
(19,773 puan) tarafından

Tabiki riskli sakın yapmayın öyle bişi böyle para toplayıp kaçan çok kişi var sıfır icraat yani parayı alsa da başlamıyor ortada olmayan ev için para vermek mantıklı değil zaten 

+1 oy
(1,515 puan) tarafından

Buna topraktan ev alma deniyor 

Eğer mutehit güvenilir arsa belli ise yapılacak arsa hersey hazırsa olabilir ama karşılığında yaptığı plan vs oluyor zaten noterden direk daire satışı alıyorsunuz direk para vermiyorsun 

+1 oy
(208 puan) tarafından

Kaynımgil verdi daire hazır oldu tapuyu vermiyorlar 

+1 oy
(6,510 puan) tarafından

Kocana Müge anlıyı aç bir kaç bölüm izlesin vaz geçer millet kendi anasını babasını dolandırıp gidiyor parası olmayan mütahitmi olur hiç yoksa parası yapmasın ne kadar saçma sakın izin verme 

+1 oy
(1,347 puan) tarafından

Bir müteahhit in bir bina yapacak parası yoksa zaten güvenilir bir firma değildir .hiç bulasmayin paranızın gittigiyle kalirsinjz

+1 oy
(1,351 puan) tarafından

Asla tabiki kesinlikle yapmayın. İnsan babasına güvenemiyor. Hadi adam dolandırıcı değil diyelim. Battı diyelim, iskan alamadı diyelim yani. Benim mükellefim muthait var mesela. Daireleri yaptı bitirdi iskan alamiyor. Belediye 10 milyon para istiyor. Çoğu mutahit böyle haraçcı belediyeler yüzünden batıyor, evleri teslim edemiyor sonra muthait dolandırıcı oluyor. Her türlü riskli. Mükellefim de battı batacak yani batmış da olabilir şuan toparlamaya çalışıyor 

+1 oy
(87 puan) tarafından

Benim komşum önden parayı verdi topraktan aldı o dönem evler ucuzdu bitene kadar pahalandı dedi evi vermedi kadına 5 senedir davalıklar halen evi alamadı

+1 oy
(4,255 puan) tarafından

Biz bu Hataya 2016 da düştük Dolandırıldık paramızı da alamadık 

+1 oy
(1,657 puan) tarafından

Müteahhite güven olmaz çakal gibiler. Asla eşiniz bu riske girmesin asla. Paraya ihtiyacı olmasından belli zaten sıkıntılı olduğu. Sermayen varsa bir işe kalkışırsın. Ondan bundan borç para alıp inşaat dikmeye çalışıyorlar. Evdeki hesap çarşıya uymayınca milleti kandırmaya başlıyorlar. Geneli böyledir.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 128 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Periiii89 (864 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 184 göst.

Kategoriler

1,467,126 soru

24,040,170 cevap

329,096 kullanıcı

...