0 oy
260 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,763 puan) tarafından

Kızlar ya kızım bu yaz kapının önünde oynamaya başladı her gün olmasada komşumun kızları büyük onlar çıkınca müsade ediyorum neyse işte onlar dondurma almış kızımda geldi bende yiyebilir miyim dedi bende verdim ama camdan baktım iki tane alt katta oturan kardeş var dört yaşlarında onlarda yok dondurma bakıyor bizimkilere içim gitti ya resmen geçen sefer ben vermiştim evde fazla vardı onlara da verdim bu kez yoktu ama yani annesi görmüyor mu onlar yiyor nasıl içi rahat ediyor vermeden normalde çok aburcubur yedirmem ama arkadaşları yiyince dondurmaya bişey demiyorum annesini de tanımıyorum çocukların napsam hiç görmedim bişey versin paylaşılacak biseyse bakıyorum diğer çocukların getirdiğinden yiyorlar napayım şaşırdım 

6 Cevaplar

+5 oy
(1,884 puan) tarafından

Bir şey yapmayacaksın canım, elinde olunca vereceksin , olmayınca başkasının çocuğundan sen sorumlu değilsin. Anca üremesini bilsinler , bakım konusunda saldım çayıra mevlam Kayıra hesabı. Üzülüyorum. Ve genel konuşuyorum. 

(1,763 puan) tarafından

Evet ya bide hiçbir zaman vermiyor ben kızıma her zaman vermiyorum arada ama onların hiç yediğini görmedim hep diğerlerine bakıyorlar zoruma gidiyor üç kardeşler peşpeşe 

-Reklam-
0 oy
(4,704 puan) tarafından

vicdan çok acayip bir şey. 

elimde varsa veririm yoksa yapacak bir şey yok. ha en fazla kızım dondurma yerken eve çağırabilirim. analarının babalarının telef ettiğiçocuklar bizi mahvediyor. 

ben el bebek gül bebek büyütmeye çalışıyorum, tamam para çok önemli bir etken ama evde meybuz gibi bir şey yapabilir annesi değil mi? 

(1,763 puan) tarafından

Bide annesini tanımıyorum veriyim mi napiyim insan bilemiyor 

0 oy
(1,007 puan) tarafından

Gecen var vermiwsin napasin simdi yok.Ben hic dayanamam ya birisi birsey yiye oglum isteye mutlaka yaparim.Ben izin vermiyorum kapi onunde falan birsey yemesine iceride ye oyle cix diyorum

(1,763 puan) tarafından

Canım öyle de bende sevmiyorum dışarda yesin diğer çocuklar yiyor buda heves ediyor dışarda yemeye 

0 oy
(6,212 puan) tarafından

Ben kızıma dondurma vermiyorum birinde görüp istese de vermem. Çok abartıyor kimisi ne olacak gözü kalacakmış kalmaz merak etmeyin 

(1,884 puan) tarafından

Kalır gözü pakizecegim.

(6,212 puan) tarafından

Kalmaz kalmaz. Her gördüğünü istememeyi öğrenmeli bir çocuk

(1,884 puan) tarafından
+1

Bu öyle bir şey değil, dondurma alınır mesela. Ama alamayacagin fiyatı yüksek ve ona zarar veren bir şeyse alınmaz. 

(6,212 puan) tarafından

Dondurma işte şeker var en bilindik

(1,884 puan) tarafından

Ondan ne olacak ki, çocukluk deyince aklımıza gelen ilk şey dondurma oluyor. Bir dondurmadan da bir şey olmaz. Hepimiz yedik , ölmedik. Ayrıca evde de yapılabilir meyvelerle. Sen çok tuhaf birisin , acayipsin. Bazen bazı cümlelerin hayrete düşürüyor beni

(1,819 puan) tarafından

Dondurmayı temiz bir yerden aldığın sürece sıkıntı yok doktorlar da diyor zaten bende kızıma abur cubur kısıtlı veririm ama dondurmaya izin veririm 

(6,212 puan) tarafından

Seninde şu en son yazdıkların hayrete düşürüyor beni 

(6,212 puan) tarafından

Ben içime sineni yapıyorum çok şükür hiç de pişman değilim. Acayip görünüyorsam umrumda da değil bu  sizinle  ilgili olabilir belki 

(1,884 puan) tarafından

Aynen PAKİZE :)

0 oy
(69 puan) tarafından

Off ya zor bi durum bence verirken içim hep bi sıkılır ama çocukluk işte paylaşmak lazım bazen ama annesi yoksa da bilemedim ya bi yandan üzülürüm bi yandan da kızarım hak veriyorum sana gerçek ya böyle olaylar sinir bozucu

0 oy
(1,727 puan) tarafından

Paylaşmayı öğrenmesi için müthiş ortam. Ben kendimi bildim bileli annem bize hep birkaç kişilik para veya Aburcubur verir.

Bir dondurma alınır, bir şey değil. Evladına verirken göreceklerini hesap etmemişsin, üzülme. Annesini de sorumsuzlukla itham etmişler, belki kadının haberi yok? Veya imkanı yok, çocukları da evde hapsemez ki. Belki o anne de sizin evlatlarınıza kızıyordur, neden elinde olmayan çocuğun önünde çocuklarına dondurma veriyorlar diye. Olabilir yani, her şey mümkün.

Ben olsaydım alırdım, bir çocuk sevinecekse cebimdeki tüm para helal olsun. Hep mi ben alıyorum? Çocuklar mutluysa enayiliğim(!) feda olsun.

O an param olmaz, alamam. O zaman elimden gelen çocukların payını bölüştürmek. Bir kaşık da olsa yesin, ne olmuş?

Hepimiz çocuk olduk, hepimiz paylaştık. Bence bir çocuğa paylaşımı öğretmenin en güzel yolu bu olabilir.

“Bak annecim, herkesin yok. Demek ki elimizdekinin yarısını vermemiz gerek ki şartlar eşitlensin” gibi gibi. Tabi çocuğun evin önünde oynadığını duyduğum için 3 4 yaşlarında olduğunu hesap ediyorum. O çocuk bu sözü anlar.

(1,763 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım yorumun için 

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 394 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 555 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 193 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (1,113 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 296 göst.
29 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Eda nur (1,484 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,854 soru

24,091,101 cevap

331,753 kullanıcı

...