0 oy
182 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,355 puan) tarafından

Kızlar bez bırakmak için biraz geç kaldık çalıstıgım için paşam Eylül'de 3 yaşına girecek gündüz leri tuvalete gidiyoruz dün sabahtan beri hiç bez takmadım gece işemiş yatagına 😂 gündüzleri yapıyor wc ye gece ye nasıl alıstıracagım 😂 kızımda hiç yatağa işeme olmamıştı daha hazırmı değil acaba bilemedim 😂😂

8 Cevaplar

0 oy
(2,452 puan) tarafından

NNiye geç kalasınız her çocuğun. Gelişimi farklıdır.. Geceleri sizin uyandırıp tuvalete götürmeniz lazım. Birde benim oğlum geceleri hep kuru kalkardı ondan sonra bez bıraktırma kararı aldım. 3 yaşına 1 ay kala hallettik bez işini. Birde gece uyuma saatine yakın fazla sulu şeyler yedirip icirmeyin ikinci çocuğunuzmuş zaten bilirsiniz bu tarz şeyleri. Ama geç kalmış degilsiniz yani bence erken bıraktırıp kendine de çocuğa da eziyet edeceğine 3 yaşına yakın halletmek daha iyi en doğru zamanı bulmuşsunuz. 

(1,355 puan) tarafından

Ya bilmiyorum kızımda birden kestim hiç sağa sola işemedi onun gibi sıkıntımız olmamıştı bu ufagım biraz muzur halıya kaka yapıyor evde kedimiz var gidip kedinin kumuna işicem diye tutturuyor 😂😂 2gündür gündüzleri hep wc gittik 1 2 kere kacırdı sadece bu gece takmadım sabah 6 da kaldırdım wc götürdüm sonra geri yatırdım  ama yatağa işemişti 😂

-Reklam-
0 oy
(6,870 puan) tarafından

Altına sivi gecirmez alez ser ufak tefek kazalar olcak normal bizde 3 yasimiza 1 hafta kala baslamistik cocuk ne zaman hazirsa daha rahat oluyor

(1,355 puan) tarafından

Alez elimde yok ama alacagım aklımda 

0 oy
(974 puan) tarafından

Bizimde bugün 3.gunumuz Allah yardımcımız olsun..

(1,355 puan) tarafından

Ayy amiiin 🙏 bizim tek sıkıntımız gece şuan da 

0 oy
(52 puan) tarafından

Bende oğluma tuvalet eğitimi veriyorum 10 gün oldu baslayali.çisini söylüyor,  kakasını yaptiramiyorum bi türlü çok yoruldum ,gece uykusunda hiç çiş yapmıyor bıraktı tamamen artık bezlemiyorum.27aylik oğlum tam zamanı diye düşünüyorum ama kakasını yapmaya korkuyo 2gun bile yapmiyo bazen şaşırdım neyapacami 

(1,355 puan) tarafından

Benimki de gündüz söylüyo gece altına yapıyor 

0 oy
(4,684 puan) tarafından

Gece yatmadan muhakkak tuvalete götür canım ve yatmadan yarım saat öncesi filan içecek birşey verme. Bir de uyanabilirsen sabahları götür tuvalete erkeklerde nedense gece yapma daha geç birakiliyor. Kız çocuklar daha kolay bırakıyor 

(1,355 puan) tarafından

Evet ya kızım direk bırsktı cıkarr cıkarmaz alıstı hemen 😂

0 oy
(14,749 puan) tarafından

Gece kaldırma ama anlat. Yatmasına yakın sivi gıda verme zamanla alisacaktir.  25 Aylık hiç bir sinyali olmayan kızımı bu şekil biraktirdim ben ilk zamanlar gece yaptı sonra bıraktı. Bazen hala kaçırıyor kalkıp gelip çiş yaptım diyor. 😊

(1,355 puan) tarafından

Benimki keşke dese üstünü kapatıyo onun üstune yatıyo bide görünmesin diye sabah bana diyor aAAAA Anne bak kedi yapmıs diyor gülerek 

(14,749 puan) tarafından

Zamanla alışır canım benim 1 sene oluyor bezi bırakalı 😊

(1,355 puan) tarafından

Alıstı gibi abla 2 gündür gece de altı kuru 🤣

(14,749 puan) tarafından

Maşallah canım zamanla hepsine alışır. Gece kalkarsa hep o saatte uyanır sonra alışkanlık kazanır hava sıcak bosver cisle yatsa bisi olmaz gece hangimiz üstü temiz büyüdük 😄

(1,355 puan) tarafından

TTabş ablam orası öyle 🤣🤣

0 oy
(9,079 puan) tarafından

ilk gece bizimde isendi. cok sukur  kuru kalkti sonra . ben tam 36 aylikken basladim . gecen yaz ben kendim hazir degildim. o yuzden denemedim 😂 hic cis temizleme modunda degildim gecen sen. neyse bu persembe iki hafta oluyor hamdolsun ogrendi cisi gelince gece uyanip söyluyor 🧿🧿 ben ozellikle uyandirip yaptirmiyorum ya iseyecek yada kalkip soyleyecek yani  surkeli surekli uykusunu boluo sormak istemiyorum geceleri

(1,355 puan) tarafından

Ay inşallah Benimkide tam alıssa 

0 oy
(4,783 puan) tarafından

Oncelikle gec kaldim diye dusunme cocuk yetistirme konusunda benim tek ogrendigim sey hic biseye acele etmemek gerekitigi oldu ne zaman biseylere baslayim ya bisey olmaz dediysem basima is aldim wc egitimi içinde  zaten cocuk kendi agziyla gelip soylemiyosa israrla bez takmak istemiyosa 3 yastan once baslamak zorunda değilsin  mesela benim oglum 2 yasinda tuttum tuvalete cisini de kakasini ds yapiyodu ama kendisi gelip soylemiyodu ben gotursem yok diyodu wcyr degil altina yapmak istiyodu bende israr etmedim ara ara hosuna gitsin diye tuttum korkusunu yendim sadece 3 yasini doldurunca tekrar denedim 

Gece altina kacirmasi hazir olmadigi anlamina da gelmez cisi gelince uyanmayi bilmiyodur sen kendin uyandircan bi sure sonra o da alisacak zaten ha benim oglum asla kalkmak istemiyo uyandiramiyorum kiyamiyorum da o yuzden bagliyorum ama yaz bitene kadar halletcem bu isi 

(1,355 puan) tarafından

Anladım ablam saolasınn

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 231 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,237 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 241 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (466 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 78 göst.
11 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Hosmerim (2,981 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 178 göst.

Kategoriler

1,467,011 soru

24,038,111 cevap

329,027 kullanıcı

...