0 oy
147 göst.
önce Diğer kategorisinde (481 puan) tarafından

Kızlar bugün oğlumu devlet kresine yazdırdım yanlız yazdırırken müdüre sormadım oğlum tuvalet eğitimi var 3.5 yaşında , ama yanında biri götürüp getirmeden tuvalete giremez yardımcı öğretmenler çocuklari devlet kresinde tuvalete getirip götürüyorlar mi ,birde pantolonunu vs çekemez hiç aklıma gelmedi yazdirmadan önce eve gelip düşününce aklıma geldi , şimdi onu okula gidinceye kadar pantolonunu çekmesini falan öğretmen gerekiyor mu , devlette kreşe başlayınca süreç nasıl oluyor 

7 Cevaplar

0 oy
önce (16,815 puan) tarafından

Herşeyi kendisi yapabiliyor olmali. Üzerini kirletse bile yardımcı olmuyorlar. Aileyi arıyorlar gel üstü ıslandı diye. 

önce (481 puan) tarafından

Teşekkür canım cevabın için ,Okul evin önünde  iki dk sıkılmasın evde diye yazidrdim sırf yarım gün  ,ama yani kreş grubu ,olunca hiç aklıma gelmedi valla tuvalet eğitimi var diye sormak aklıma gelmedi , birde bunlar kreş grubu canım 3.5 yaş hepsi yapabilirler mi ki bakalım Eylül'de başlayacak eylüle kadar eşofman altını çekmesini öğreteyim bari oğluma hani okul çok yakın evin önünde üst değiştirmeye giderim sorun olmaz da her tuvalete gireceginde çocuk ben pantolon çekmeye gitmem biraz garip olur onu öğreteyim o zaman 

-Reklam-
0 oy
önce (13,442 puan) tarafından

Evet canım yanına girmiyorlar mahremiyet açısından. Kendisi gidip kendisi temizlenip çekip gelmesi lazım. Bizimkide öyle hepsi kendisi gidiyor. Eltimin oğlu var mesela kendini silmemek için okulda tuvalete gitmiyor mesela

Sizinkiler kaç yaşında canım benim oğlum 3.5 yaşında zorlanirmi acaba diye düşünmeye başladım 

0 oy
önce (276 puan) tarafından

Temizlik çalışanları veya varsa stajyer öğretmen yardımcı olur.varsa da stajyer kızlar yardımcı olur.öğretmen tek ise yardımcı olmuyor.

önce (13,442 puan) tarafından

Bizim abla var ama yardımcı olunmuyor yasak mahremiyet için

önce (276 puan) tarafından

Tuvalete getir götür yaparlar sadece.

Çok küçükler ama canım 3.5 yaş neyse iki ay içinde öğretmeye çalışıcam artık ya ben oyun grublarina gidiyor oğlum ebeveynsiz giriyor haftada iki gün orda yardımcı oluyorlardı ,evde sıkılıyor çocuk zaten hergun gitmek istiyor, oyun grubuna zaten okul okul diyor ,neyse bende dedim kreşe yazdirayim evin önünde devlet  anaokulu var birden yazdırdım sonradan aklıma geldi bakalım hayırlısı bakalım ne olacak 

0 oy
önce (5,182 puan) tarafından

Yok yardım etmezler. Hem mahrem için hem de öğretmen hangi bir çocuğun tuvaletine yardım etsin. Günü bununla biter yoksa. 

3.5 yaş baya küçükler  becerebilirmi ki 

Oğlum oyun grubuna gidiyor ebeveynsiz ,haftada iki gün okul diyor orayada neyse hergun gitmek istiyor bende kayıtlar açılınca birden evin önünde devlet kreşi var yazdırdım sonradan aklıma geldi ,gittiği oyun grubu özel tabi yardım ediyorlardı ama devlet olunca aklıma sonradan geldi işte buraya sorayım dedim iki ayda öğretmeye çalışayım bari 

önce (5,182 puan) tarafından

Oğlumla aynı yaştalar. Oğlum küçük çişini temizliyor ama büyük yarım yamalak 😄

Hadi ya bizimki geç kalmış demekki esofmanini bile çekmiyor benim sıpa sen Çek sen Çek aaa elim batar anne diyor yikicaz diyorum yok batmasın genede elim ben dokumman diyor bizimki biraz tembellik yapıyor sanırım  :) ben o zaman üstüne düşeyim canım sağol 

0 oy
önce (2,265 puan) tarafından

Benim oğlumda 4 yaşındaydı toplantı da dediler burası özel değil tek tek çocuklarla ilgilenemeyiz çocuklarınıza tuvalette kendini temizlemeyi üstünü değiştirmeyi öğretin diye. Bir kere aradılar üzerini kirletti diye koştur koştur gittim değiştirdim eve getirdim. Üzerini değiştirmeyi sorun edenler olduğu için artık yasaklanmış. Mahremiyet açısından. Ki çocukların da gerçekten o yaşta o beceriye sahip olmaları gerekiyormuş gerçekten. O yüzden sen okul açılana kadar çocuğuna her şeyi öğretmeye çalış en güzeli. Artık okula gideceksin ben yanında olmayacağım kendin yapmalısın diye pes etme. Emin ol yapabilecek becerileri var ama sadece tembellik ediyorlar. Çünkü her okulda yardımcı abla stajyer öğrenci vs olmayabiliyor. Benim staj yaptığım okulda mesela çocuklar sadece eşlik ederdik kapıda beklerdik başka yere kaçıp gitmesinler diye o kadar hiç karışmazdık

3.5 yaş baya küçükler  becerebilirmi ki 

Oğlum oyun grubuna gidiyor ebeveynsiz ,haftada iki gün okul diyor orayada neyse hergun gitmek istiyor bende kayıtlar açılınca birden evin önünde devlet kreşi var yazdırdım sonradan aklıma geldi ,gittiği oyun grubu özel tabi yardım ediyorlardı ama devlet olunca aklıma sonradan geldi işte buraya sorayım dedim iki ayda öğretmeye çalışayım bari bizimki pantolonunu dahi çekmiyor daha 3.5 yaşında ama altına hiç kacirmaz üst değiştirmek vs de sorun değil ona giderim evin önünde olduğu için bakalım göreceğiz inşallah iki ayda öğretebilirim 

Evet canım şimdi anladım yorumlara göre biraz tembellik yapıyor sanırım oğlum alistiracagim artık

0 oy
önce (14,736 puan) tarafından

Kayıtlar başladı mı canım ben köydeyim benim de göndereyim var ama hiç gitmedim okula

Başlamış hatta bitiyormus bizim burda , anaokulun kreş bölümüne 18 kişi doldumu gerisini almıyoruz dedi 16 ci oğlumu yazdırdım okula  , bence okulun numarasını internetten bak ara canım okula göre kayıt tarihleri  değişebilir belki 

Köyde var canım bizim çocuk sayısı az olunca belki devam eder pazartesi Bi gideyim olmadı yakın bana okul

Tamam canım git bir konus okula görevde değişir kayıt zamanlari ,bizim burda çok istek oluyor o yüzden  birde çok sık yakın anaokulu  var iki sokak arayla dolunca oraya götürün diyorlar bende acele hemen kaydettirdim de inşallah uyum sağlar bakalım oğlumda okula başlayınca bakalım bizi neler bekliyor 

Allah yardımcımız olsun canım benim kizim da tam bir anneci. Oynamayı, paylaşmayı, kuralı bilmiyor zor bir çocuk bakalım

0 oy
önce (2,566 puan) tarafından

Hayır tuvalet için yardımcı olmaz kimse. Mutlaka rahat şsyler giydirilmeli bağcık ve düğme falan olmazsa iyi olur. Çocuk onu açana veya açtırana kadar altına kacirabiliyor. Okul açılana kadar öğrenir zaten 

3.5 yaş için biraz zorlanmaz mi canım bilemedim yapabilirmi o yaş grubu çocuklar 

önce (2,566 puan) tarafından

Ben 3 yaşta staj yapmistim yıllar önce  anne evde öğretecek kayit şartları budur cunku

Hadi ya bende bilmiyordum sorduğum iyi olmuş buraya iki ay içinde bu işi çözmeye çalışalım o zaman sağol yorumun için canım 

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 86 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seker_.33 (3,002 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 171 göst.
24 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifylmz0660 (1,349 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 424 göst.
10 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 217 göst.

Kategoriler

1,462,825 soru

23,976,956 cevap

326,330 kullanıcı

...