0 oy
159 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,550 puan) tarafından

Kızlar merhaba 12 hafta 2 gunluk hamileyim kullanıyorum hala neznn bıraktınız acba

16 Cevaplar

+1 oy
(33 puan) tarafından

Açıkçası ben kendi gebeliğimde kullanmadım, nedeni ise annelerimizin dönemlerinde böyle şeyler yoktu öğrenirlerdi doğuma kadar hiç bir şey kullanmazlardı, şimdi ise neredeyse herkes kullanıyor ve hastalıklar çoğalmış, bu benim düşüncem tabi, yanlışta olabilirim herkes aynı fikirde değildir 

(2,550 puan) tarafından

Haklısın cnm kullanmayan da var tabi 

(887 puan) tarafından

Ben de aynı düşüncedeyim kullanmadım Allah kararımızda isabetli kılsın bizi

(1,550 puan) tarafından

Ben de kullanmadım. 

(2,076 puan) tarafından
+1

Çünkü o zamanlar herşey doğaldı hicbirseyin genetiği bozulmamıştı. Onların 1 tabak yediği bulgurdan aldığı folik asit onlara yetiyordu ama bizim yediğimiz bulgurdan aynı folik asiti almamiz için bir çuval yememiz lazım. O yüzden takviye alıyoruz almalıyız bence herkesin kendi kararı tabii ki.

-Reklam-
+1 oy
(2,478 puan) tarafından

Hamıle olmadan önce 2 ay hamilelk öğrenince 1.5 ay daha kullandım sonra doktorun tavsıye ettiği vitamini aldım

(2,550 puan) tarafından

Teskkur edrm cnm 

+1 oy
(3,279 puan) tarafından

12. Haftadan sonra multivitamin ve demir ilacı yazılıyor. Multivitaminin içinde de folik asit var o yüzden ekstra takviye almaya gerek kalmıyor. Doktoruna danış canım

0 oy
(2,550 puan) tarafından

Bilen yok mu

0 oy
(4,141 puan) tarafından

Bazı doktorlar ilk 3 ay diyor bazıları emzirme döneminde bitene kadar kullanin diyor ben hamileligim boyunca kullandım sonra elimde kalanlar bitene kadar kullandım devam etmedim 

(2,550 puan) tarafından

Tesekkır edrm cnm

0 oy
tarafından

İlk üç gebeligimde kullanmadım son gebelikde 12. Haftada bıraktım canm 

(2,550 puan) tarafından

Tm. Cnm tesekkır edrm bnde bırakayım ozmn demi

0 oy
(2,885 puan) tarafından

İlk 3 ay kullanılıyor 

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🌻

(2,550 puan) tarafından
+1

Amin ınsallah cnm Allah razı olsun 

0 oy
(4,500 puan) tarafından

Doktor bana 12. Haftana kadar dedi

0 oy
(17,600 puan) tarafından

Ben hiç kullanmadım 4 aylıktan sonra vitamin ve demir ilacı başladık emzirme de yaptığım için emzirme olmasa onları da kullanmıycaktim

0 oy
(715 puan) tarafından

3 ay kullandım 

0 oy
(4,871 puan) tarafından

Ben genel bı takviye kullandım doğuma kadar. İmom adı 

0 oy
(1,698 puan) tarafından

Doktor bana 14 haftalık olana kadar kullan dedi ama daha bırakmadım bazen de içmeyi unutuyorum 

0 oy
(411 puan) tarafından

Ben gebelik planlıyorum diye kullanmaya başladım ama hangi marka daha iyi bilmiyorum. Folbiol verdi doktorum ?

0 oy
(764 puan) tarafından

Ilk uc ay kulaniliyor sonra kan tahlilerinize gore demir ve kan ilaci kulana bilirsin

0 oy
(100 puan) tarafından

Hamilelik boyunca folik asit kullanılıyor. İlk üç ay sadecefolik asit şeklinde kullanılıyor. Sonrasında vitamin içerisinde oluyor. Doğuma kadar da kullanılıyor. Eskiler kullanmiyordu hiç bir takviye ama eski zamanlarda ki gıdalarla şimdikiler aynı değil. Şu zamanda doğal ve sağlıklı gıdalar olmadığı için dışarıdan takviye almak gerekiyor. Ben halen kullaniyorum, kullandığım folik asit dozu yüksek, hamilelikte 400 mikrogram kullanılması gerekiyor.

0 oy
(56 puan) tarafından

11 haftlkkn birktm 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
0 oy
1 cevap 68 göst.
13 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde prensbioglum (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 169 göst.
+2 oy
9 cevap 176 göst.

Kategoriler

1,464,619 soru

24,004,689 cevap

327,528 kullanıcı

...