0 oy
212 göst.
Diğer kategorisinde (1,284 puan) tarafından

33 gün önce sezaryen yaptım. Daha öncede paylaşım yapmistim tam anlamı ile uyuşmadan ameliyata alindim ve çığlık çığlığa geçen bir ameliyatim oldu özelde olmama rağmen. Artık korkudan kusmalara başlamistim öyle bir acı yok diri diri kasap gibiydim. Hala daha psikolojiyi atamıyorum ağlıyorum.. dikişimin üzeri göbegiminde alt kısmı yani karnimda bir acı var ve bu acı asla geçmek bilmiyor. İç çamaşırımjn lastik kısmı gelsin dahi istemiyorum,yürürken,wcdeyken resmen sağ tarafım acı eşigi içinde. Yaşamis oldugum durumlardan dolayı halisinasyonlar yüzünden karnıma kimse dokunsun dahi istemiyorum artık ama korkunun ecele faydası yok diyip bir hastaneye gitmeye karar verdim,artık bunlardan her şeyi bekleyebiliyorim çünkü o doğumdan sonra. Ancak kadın doğuma mi randevu almalıyım yoksa dahiliyeye vs mi. Kadın doğuma alma taraftariydim ama yanlış almak istemedim

5 Cevaplar

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Doğumdan sonra kontrole gitmeniz mi doktorunuz bakmadı mi 

(1,284 puan) tarafından

Doğumdan 1 hafta sonra doğum yaptığım hastaneye kontrole gittim. Hiç bir sorun yok dedi doktor ama bu şekil beni ameliyat eden bir kişiye ne kadar güvenmeliyim diye kendimi sorguluyorum canım. Bir de o zamanlar karnımın ekstra acidigini farketmiyordum zaten dikişlerden vs. Sonra sonra dikiş açım geçince karnımdakinin asla geçmediğini anladim

(9,083 puan) tarafından

sen korkup tirstiysan sana oyle gelmistir. acimiyorki. elleri hissediyorsun sadece dis yaparken bitin alet giriyor agzin icine dısı oyup kesiyorlar ama aci hissedilmiyor agiz en hassas yer . sadece aletleri ve discinin elini hissedersin. dogumda iyle sen korkup panik olmussun . ben uyusmadan baslamayin falan derken dr tamam bekliyoruz uyusmani ded gulumsedi i. meger coktan beni kesmis . bebek cikio simdi dedi ben şok .:)) cok zevli biseydi bence.  sen uyusmadigini dusunmussun panik yaomis bagirio cahirmissinan doktorun dikkatini bile dagitirsin durduk yere hata yapmalarina zemin hazirlarsin.  psikljikdir bence beynine islemis yer etmis beni canli kestiler diye dusunuyosu ama imkansiz . direk bence psikologa randevu alman gerek

zaten karin acisi bir ay iki ay suruyor hemen gecmiyorki. burnumdan ameliyat oldum 4 adet dikis var iki ayi gecti hala acio. dokular oyle kolay iyilesmiyorki.  sezeeyanda kiskoca alan ic dis birton dikis ole ha deyince eskisi gbi olnaz zaten . senin direk psikologa gtmn gerek bnce korkmussunyer etmis kafanda

(484 puan) tarafından

@Casperiye Valla bende uyuşmadım. Öyle bahsettiğiniz gibi kurcalama değil, bildiğiniz önümde perde varken, doktor " uyusmadan başlamayız merak etme " derken, benimle sohbet ederken, ufacık İğne batırdı belli aralıklarla. Hepsini hissettiğim için genel anesteziye döndüler. :) Yani doktor bilerek "bekliyoruz" derken, iğne batırarak beni denedi ( yani el hareketini bile görmüyorum, önümde perde var) psikolojik mi yoksa gerçekten uyuşmadı mı diye. Ona rağmen hepsini söyledim :)  Tabi öyle olduğu için mecburen genel anestezi verdiler, onda hiç bir şey hatırlamıyorum. Doktorlar çok temkinli davranıyorlar ama bir an düşündüm de , doktor bu kadar denemeseydi ne olurdu. Bilmiyorum öyle doktor var mıdır. Ama ben uyuşmadım yani

(1,284 puan) tarafından

@Casperiye kesinlikle söylediginiz gibi bir korku ve endişe içinde girmemiştim tam tersi öncesinde bildiğim için mutlulukla girmiştim o ana şahit olmanın. Çünkü ilk doğumum da da belden uyuşma oldum ve muhteşem geçmişti resmen kahkahalarla gülerek doğum yapmıştım yavrumun doğduğunu dahi anlamamıştım taa ki ağlama sesini duyana kadar. Yani tecrubesizlikten ve korkudan kaynaklı bir durum olmadı bu ikinci doğumum. Ciddi ciddi evet uyuşmadım yaşanilan durumu lütfen bu kadar hafife almayin... Doktor 1 haftalık izinden ciktiktan sonra beni ameliyata aldı ve benden sonra girecek 3 hastası daha vardı beni alırken ameliyata hadi hadi hadi ile başladilar aceleyle. Bir insan ameliyat esnasinda uyuşur mu Allah aşkına hangi akla hizmet. Önce uyuşur sonra ameliyat baslanilir hasta bı kontrol edilir uyuştu mu diye.. Ben orada hala daha uyuşmadim diye ağlarken ameliyatta ayağıma bastirdilar indirmem için. ben orada uyuşmadim yalvaririm diye ahlarken müzik çalarak maaşlarini konuştular bugün fazla ameliyatim var ekstra para fazla alacağım diye.. bizzat ben yaşadim bu olayları.. ne kollarımı bagladilar ne nabız ölçer taktılar ne tansiyon ölcer hiç bir şey bana takmadan direk yatırıp ameliyata başladılar. O acı ile ameliyatta doktorun elini tutmuşum. Herhangi bir durum kesinlikle olabilirdi de. Madem bu kadar kusa kusa acı cekiyorum bayiltsalardı. Bebek dogduktan sonra mosmor cikmiş ben görmüyüm diye doktor " hemen hastayı bayiltin görmesin"diye sessiz ses tonuyla söyledi ve Beni 5 sn sonra bayilttilar hemen.. madem bayiltilacagim neden bu kadar acı yaşadım keşke öncesinde de bayiltsalardı da bu kadar psikolojim bozulmasaydi... Ben daha tam ayıllmadan ameliyattan çıkartıp ailemin yanına getirmeye kalkmışlar hatırlamıyorum zaten o kısımları . Aileme de dua edin demişler çocuk ve benden için. Bir hasta bir kısım ayılmadan nasıl olur da ailesinin yanına odaya çıkarılır benim aklım almıyor bu durumları. İlk ameliyatimda ben bu durumları hiç yasamadim prenses gibiydim mükemmeldi bunun ilk ameliyatimla bir gram alakası bile yok

-Reklam-
0 oy
(3,655 puan) tarafından

Psikolojik olarak böyle hissediyor olabilirsin fakat benim anlamadığım hastaneyi şikayet etmedin mi resmen travma yaratmışlar ne demek tam uyuşmadan sezaryan yapmak ? Ben olsam ölene kadar bu işin peşini bırakmazdım. Soruna gelince kadın doğumdan Alman daha iyi gibi 

(1,284 puan) tarafından

Şikayette tabiki bulundum ancak hiç bir halt çıkmadı altından. Hastane caddesinden geçerken ağlıyorum,olayı birine anlatırken agliyorum,rüyalarıma aynı sahneler girip duruyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum oğlum mosmor doğmuş benim nabız tansiyon her şey fırlamış şok etkisine girmişim doğumdan sonra bayilttilar daha neler neler oldu  ellerimntitriyor yazarken ,:((  ama psikolojik hissetmiyorum canım en basiti eşimin masumane bir sarilmasi dahi canımdan can götürüyor ağlama şekline geliyorum. Arabanın kemerini filan taktigimda bebeğimi emzirdigimde resmen acıyor. Afedersin ama wc de bile kabız olmaya korkuyorum. Şuan yattigim yerden sağdan sola dönerken bile acıyor 

(3,655 puan) tarafından

Ahhhh canım benim 😔 Allah acılarına dermaann versinnn inşallah 

(1,284 puan) tarafından

Amin canım aminn inşallah. Rabbim hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın böylelerinin eline düşürmesin

(3,554 puan) tarafından

Bana 5 kez denediler o bile zorladi uyusmuyosn epidural icin uygin hasta degilsiniz dedi doktorm genel anestezi verdi onlarda nu israr niyeydi bi kadina travma yasatmak mi

0 oy
(154 puan) tarafından

Benimde ilk hamileliğimde uyuşma olmadı kestiği anda bağırmaya başladım sonra uyutular bende de öyle korku olmuş tu hata ikinci gebeliğim de doktora ve hemşire ye yalvardım genel anestezi istiyorum diye yine belden oldum iyikide belden oldum çok rahattı İlk gibi olmadı 

(1,284 puan) tarafından

Şansliymişiniz en azından ne güzel sizi bayiltmislar keşke beni de bayiltsalarmış o an da ömrumde ben o şekil acı hiç görmedim ameliyattan 1 saat sonra bile tansiyonumu ölçmeye geldiklerinde 17-18 seklindeymiş hep,acaba o an kaçtı ki diyorum bazen :( yukarıda bir bayan yaşamış olduğum duruma inanmamış korkudan öyle olmuşundur vs demiş ama yaşayan benim durumu.herkes uyuşmak zorunda değil anestezi az verilirse uyuşulmaz neden durduk yere kendime korku veriyim ki :( 

(154 puan) tarafından

Durduk yere olan bişey değil seninki korkudan olan bişey de değil gerçek ten o acıyı hissediyor sun senin için çok kötü olmuş doktar lar vicdan sızlar miş bence ondan seni uyutmamis lar  

0 oy
(3,554 puan) tarafından

Gecmis olsn iyo bir kadin doguma gidin ama sizinki travma olmus bu yuzden psikologa da gidin zaten hersey harika giden insanlar dahi lohusalik depresyonu,annelige uym vs konularinda zorluk cekiyo

Sizin durumubz cok zor olms gorup goreceginz bu olsn yavrunuzu gulerek buyutun

0 oy
(767 puan) tarafından

Hangi sehirde hangi hastane canım birde kadin doğum almalisn cok geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 83 göst.
+1 oy
3 cevap 177 göst.
0 oy
4 cevap 94 göst.
28 Haziran 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sil bastan_ (3,386 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 71 göst.

Kategoriler

1,471,402 soru

24,098,498 cevap

332,232 kullanıcı

...