+2 oy
477 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (116 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar Herkese iyi günler dilerim direkt konuya girmek isterim Amacım sizinle dertleşmek ve tavsiyelerinizi dinlemek bir çocuğum var tabii ki haliyle Doğum kilolarım ve kendi kilolarım da var Dışarıdan bakıldığında çok aşırı kilolu veya obez gibi durmuyorum normal kilosu ve göbeği olan bir kadınım Tabii ki kendimde farkındayım ve hayatımın yarısı her zaman kilo verip kilo almakla geçti çok kendimi bir arada ve bir dengede tutamayan birisiyim ve bunun en büyük sebebinin stres ve yaşadığım sorunlardan olduğunu düşünüyorum o kadar Derdin stresin içerisinde bir de kilo vermeye çalışmak diyet yapmak gerçekten kolay olmuyor ve eşim de sürekli beni aşağılıyor daha önceden hiç böyle bir hareketi veya huyu yoktu normal sohbet ederken birden konuyu bana getirip ve kiloma getiriyor Sanki karşımda fırsatımı arayan beni aşağılamak için sebep arayan fırsat kollayan bir arkadaşım gibi davranıyor sürekli dışarıdaki kadınlarla kıyas yapıyor arkadaşlarının eşleri ile kıyas yapıyor gerçekten bunu kendime teselli vermek için söylemiyorum ama çok o kadar beni aşağılayacak kadar bir kiloya sahip değilim Evet tabii ki fazlam var ama bu kadar aşağılanmayı ve hakarete uğramayı hak etmiyorum Hiçbir Kadın hak etmiyor özellikle eşi tarafından sofraya otururuz sofrada yediğim lokmaları Sayar gözüyle yer resmen daha sonra ne kadar yediğimi bana söyler Evet yanlış duymadınız bildiğiniz lokmalarımı Sayar oturdun benimle erkek gibi yemek yedin der Kadın Dediğin Az yer der kibar yer der sürekli kendimi ezdirmemek için hakaret etmesine izin vermemek için çok çabaladım çok sinir krizleri de geçirdim çok ağladım da sürekli kendimi savunmaya almak için o kadar çok çaba sarf ettim ki artık hiçbir işe yaramıyor hiç pişman bile olmuyor üzülmüyor bile ne zaman birinin fotoğrafına baksa veya bir kadının fotoğrafına baksa sürekli lafı bana getiriyor milletin de karısı var milletin de kızı var Millet de çocuk doğuruyor Bir de kendi haline bak diye sürekli beni aşağılıyor o kadar onur ve gurur kırıcı bir kadının psikolojisini yerle bir edecek şeyler söyluyorki size anlatamam zaten Bide onun sıkıntısı ile uğraşıyorum zaten geçimsiz bir adam her şeye çocuğum için katlanıyorum Bazen düşünüyorum seven bir insan bunları söylemezdi Karşındaki insan her ne şekilde olursa olsun güzel bir dille söyler ya da onu o haliyle kabul eder diye .kendisinin de birçok eksiği var beğenmediğim bir çok yönü var ben de ona karşı aynı şekilde davranmak İstediğim zaman bunu asla umursamıyor Ben erkeğim deyip kenara çekiliyor hiçbir zaman karşısında rahat yemek yediğimi ya da karşılıklı bir şeyler yiyip içtiğimizi hatırlamıyorum çünkü hep o yemeği yiyene kadar susar ve Yemeği yedikten sonra burnumdan getirir sürekli zehir olur hep gizli saklı köşelerde yemek yiyorum karnımı sofrada hep aç bırakıp kalkıyorum sırf az yedi desin diye başımın etini yemesin diye diyet yapsam diyet yaptığıma bile karışır böyle diyet mi olur Diyet yaparken bile çok yiyorsun diye aşağılamaya devam eder. Ileride anoreksiya hastalığına yakalanmaktan korkuyorum psikolojim öyle alt üst ediyor ki artık gerçekten korkuyorum kendisine neden bu kadar zalimce ve insafsızca davrandığını soruyorum Bana Sen insan olsaydın kadın olsaydın bunları umursar kilo verirdin güzel bir kadın olurdun diyor yapmadığın sürece bunları yapmaya devam edeceğim diyor o zaman beni sevmiyorsun bırak beni ayrılalım yollarımızı ayıralım dediğim zaman da öyle bir şey değil diyor yani inanın içerisinde hiçbir samimilik yok çünkü zalimce davranıyor insan gibi karşıma geçip teselli ederek yapabilirsin edebilirsin diyerek destek çıkarak yapmıyor tam tersi anlattığım gibi davranıyor bazen gerçekten gözünün önünde Hani o anoreksiya hastalığına yakalanıp onun yüzünden ölüp gitmek istiyorum En azından ona bir vicdan azabı bırakmak istiyorum Beni o hale getirdiği için  tipki nihal Candan gibi

14 Cevaplar

+7 oy
(1,870 puan) tarafından

Niye direk ölüm onu anlamadım. Kocayı boşa sonra kilo ver. Sorun bende değilmiş sendeymiş de. Siz niye kendinize zarar verince ona ceza olacakmış sanıyorsunuz ki :) o yeni zayıf kadın alır olan evladına olur. Senin yerinde olsam kilomu veririm onun lokmalarını saymaya başlarım 

(963 puan) tarafından
+1

Bu arkadaşa katılıyorum boşa onu güzel kilo ver bak bakalım nasıl pişman oluyor 

(15,016 puan) tarafından
+2

Doğa aklın yolu bir. Oyun sanıyorlar hasta olmayı dilemek ne demek adamı boşamak daha kolay 

(1,870 puan) tarafından
+1

@nagiş aynen öyle balım. Ya bak kuzenin eşiyle konuşuyoruz. Tomrisle iki ay var aralarında hep aynı süreçler biliyorsun. Neyse bir gün telefonda dedim ki ya şöyle grip olup yatmayı özledim diye. Bak üstünden 3 gün geçti ben bir günde dümdüz zatürre oldum. Hiçbirşey yokken. 5 gün hastanede yattım. O yüzden ağızdan çıkana dikkat edeceksin

(15,016 puan) tarafından
+1

Bu olumlu olumsuz mesaj olayı çok doğru ben de ağzımdan çıkana dikkat etmeye çalışıyorum canım artık hep ümitsiz konuşurdum önceden istediğim şeylerle ilgili şimdi olacak yapacağım gibi pozitif bakmaya çalışıyorum. Çok geçmiş olsun bu arada bir daha uğramasın hastalık. Şu aralar ben de uykuya hasretim beş sene sonra yeniden analık pek de kolay değilmiş 😅

(6,291 puan) tarafından

Doğanın yorumu üzerine yorum yapmam. Artımı verir kaçarım ☺️

-Reklam-
+2 oy
(4,191 puan) tarafından

Eşin sonuna kadar hatalı haksız ona bir şey diyemem. Ama sen de zayıf karakterlisin demek ki. Saçma sapan  şeyler dilediğin için kendine. Madem ölmeyi isteyecek kadar boşverdin hayatı . Bas adamın kıçına tekmeyi. Kaybın ne olacak . Sen zaten hayatını gözden çıkarmışsın. Ne diye onun dırdırını çekiyorsun.  Ben sana diyeyim  eşinin niye böyle davrandığını. Muhtemelen etrafında hoşlandığı biri var ve kafasında sürekli seninle onu mukayese ediyor. Sen zayıflasan da bu sefer başka bir yönden beğenmeyecek seni. Sürekli eleştirecek. Boşanmak istediğinizde bile kocalarınıza yalvarıyorsunuz resmen beni boşa diye. Niye bu kadar ezik ve güçsüzsünüz? 

+2 oy
(930 puan) tarafından

Sen olursen nolacak esin 40gun yasini tutar 41ci gun evlenir adinida koyar cocuklarim var anne lazim bakamiyorum cocuklarin uvey anneyle buyur.Beyenmiyorsan bosan de diyetisyene git saglikli kilo ver

+1 oy
(15,016 puan) tarafından

Eşin hatalı ok. Ama anoreksiya nın nasıl bir şey olduğunu bilsen bunu duygusal travma silahı olarak kullanmazdın. Kardeşim ölümden döndü benim. Adamı boşa kurtul. Son cümlen cidden akıl alır gibi değil. O şekilde ölmenin ne derece acı verici olduğunu hafsalan almaz senin bacı. 35 kg dan döndürdük biz 1.70 boyunda kız kardeşimi saçı döküldü dişi gitti. Kalp kapakçığında sorun çıktı  iki yıl regl olamadı huzursuz bacak sendromu eklendi ağlama krizleri de cabası. Annesiniz siz ya dilediğiniz şeylere dikkat edin

(15,016 puan) tarafından
+1

Beni de 54 e çek caney ben de yiyorum doğum yapalı ya 😪az dursam vercem de emzirme ile çok zorluyor beni gözüm dönüyor resmen 

(9,081 puan) tarafından
+1

bu arada kicanin kicindaki dona kadar soy al . versin parasini. git guzellik merkezine birton bolgesel incelme aleti var. cogu ise yatamio ama sirf esine inat olsun diye gt al satin al paketler. gt gir bilgesel incelmeye . nevilim cilt bakimina gt . nebilim kiyafete para harca. su icecek ekstra yolsa susasa su alacak oarasi kalmasin kicanin . git diyetisyenlere en oahalilarina gt birkac ay . ozmaan de ki kilo vermek icin bunlar sart. ben erkegim dedigindede erkekk var erkekcik var su tipine bak milletin kocasi tas gibi kasli masli de sende onu kiyasla sende onu ez sende onu asagila . erkeksin diye boyle igrenc hozukmek zorundamisin . seni midem almio boyle su tipe bak galan de sen benle dalga gececegine kendine bak sana demekki ben layikmisim demekki allhin bildigi varmis baslasi seni napsin ki ben madem kadin gibi degilim sen de anca bula bula beni bilmusun demekki sende venden n farkli degilmisin de

(9,081 puan) tarafından
+1

cok cabalilm bacim ya . sabah yumurta peynir zeytin yedim . bugun . saat 5 de dondurma yedim diye aksam yemegi iptal ettim bugun acim yarina kadar 😂😂😂ac kalmakla insan olmez

(15,016 puan) tarafından
+1

Aç kalmakla insan ölür kız ayarı tutturmak lazım. Bunu hastalık boyutta yaşamamak gerek 

(9,081 puan) tarafından
+1

yarina kadar canim . yoksa yemeyi sevioruz mubarek bogazlar durmuo ki ac klmk icin caba sarfedioz olecek kadar zatn kalmk hastalik

+1 oy
(15,536 puan) tarafından

Zayıfla sende neden hemen kendini düşünüyorsun candan gibi olacağım öleceğim diye 

Annesin sen bunu unutma !

Emin ol sen ölsen eşin arkadan yıllarca yas tutmayacak.

+1 oy
(1,384 puan) tarafından

Sırf ssna kilolu dediler diye yine kendini öldürmek istiyorsun çok saçma ya bir erkek karısını dışarıda ki kadınlarla kiyasliyorsa demek ki o kadinalra karşı birşey hissediyor bunu kimse inkar etmesin 

+1 oy
(109 puan) tarafından

Derhal boşanmalı ve vücudunla beraber psikolojini de düzeltmelisin canım ona verebileceğin en güzel ceza bu olur 

anlattığın adamın gözleri önünde açlıktan ölsen de vicdan azabı çekebilecek birine benzemiyor çünkü

+1 oy
(208 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sana değer vermeyen çocuğuna da değer vermez.. Bir erkek nasıl eşini başkalarıyla kıyaslar iğrençlik.. 

Arkadaşlarının eşlerinin fiziğine kadar incelemiş kim bilir başka neler çeviyor.. Bence onun için değil kendin için zayıfla onu görmemezlikten gel yada s.ktr et boşa ne b.ok yerse yesin.. Anne mutluysa çocuk mutlu olur. Anne ağaçtır o ne kadar yeşerirse çocuk o kadar rahat büyür. Önceliği kendine ver sen kendine değer ver 

+1 oy
(1,354 puan) tarafından

Hem diyorsun ki abartılı kilom yok obez değilim ee ozaman ameliyatlik bir durumun da yok biraz hareket biraz dikkat etme ile verirsin .yediklerini azaltıp evde ekran karşısında Leslie yapsan verirsin zaten .bunu kendin icin yap sadece bırak kocani . Benim eşimde zayıf kadın sever ben doğumda 30 kg aldım .1bucuk sene de geri verdim .hala 3 5 kilo fazlam var yemeyi çok seviyorum ama tutuyorum kendimi . Şakaya karisik söyler ama takmam kafaya çünkü once kendim için yapıyorum ne yapıyorsam .

Sende eşin için değil kendin için hirs yap ve zayifla sonra da o sana hayran olmaya başlayınca boşa gitsin öyle adamı .elinden ne kaçırdığını görsün .Hastalık falan da dileyip durma canım annesin sen yaa azıcık kendine gel 

.dermanı olmayan dert degil bu kilo meselesi 

+1 oy
(921 puan) tarafından

Böyle bir insan vicdan azabı çekmez olan sana ve çocuğuna olur. Çok mutsuzsan boşa kurtul kendine zayıf kadın bulsun, okurken eşin olacak o varlığa çok sinir oldum. Zayıf olmak zorunda da değilsin istersen kendin için zayıflarsın başkasını umursama

+1 oy
(728 puan) tarafından

Burada anormal olan kocan zaten senin doğum kiloların değil zaten seven insan fizik ile yargılamaz düzgünce destek olur, bende hamileliklerim de 30 kilo alıyorum üçüncüye hamileyim yine 30 yakın aldım bir yıl içinde anca veriliyor dikkat etmek lazım ona da ama kocan sana destek değil sen kilolari kendin için vericen sonra da o kocanın yüzüne bakmıycan , kocan çok mu yakışıklı boylu poslu mu gür saçlı mi bembeyaz dişi var mı kusursuz bir fiziğe mi sahip bide utanmıyor arkadaşlarin karısına o gözle bakıp seni kiyasliyor onlarla, kocan bir daha laf edince bunları ona söyle ve para ver de diyetisyen ve Spora gidicem diye madem laf ediyor para verir git mis gibi zayıfla yürüyüş yap sonra onun yüzüne bakma , zaten üç beş ayda ideal kiloya gelinmez kendine süre tani kendi kilona göre altı ay yada bir yıl içinde kilo vereceğim diye ama kendin için ve iradeli ol, kimse için ölüp bitmeye değmez boşver duyma 

0 oy
(23,326 puan) tarafından

Vicdani olmayanın azabı olmaz pisi pisine ölüp çocuğunu öksüz bıraktığınla kalırsın ama sana tavsiyem bu şuursuz insanı boşayabilirsin gitsin kendine layık olanı alsın o zaman 

0 oy
(392 puan) tarafından

Bak canım eyer boşana biliyorsan bu toksik insandan derhal boşan... yok boşanamıyorum dersende kendine bak kilonu ver kendin için yap başkada bişey diyemem..

0 oy
tarafından

Kızım 

Bu hayatta bir evladın için varlığın için yaşa 

Bırak o adamı 

Çünkü bir daha dünyaya gelmiyorsun anladınmı?

Şimdi bi silkelen bakalım 

Sabah hemen spor salonuna yazıl 

Ve gitmeye başla 

Evde zayıflamayı deneme Çünkü inan yapamazsın 

Tek çare spor salonu 

Ekmeği kes

Toz sekeri kes

Çayı açık iç şekersiz 

Cukukata tatlı dondurma tüketme 

Cips kola çekirdek tüketme 

Bol su iç 

Ve yürü 

Kim tutar seni 

Baktın zayıflamışsın

Sonra o adamı gönder gitsin yoluna 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 263 göst.
+1 oy
4 cevap 187 göst.
+3 oy
5 cevap 133 göst.
4 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umutsuzzz (255 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 210 göst.

Kategoriler

1,468,813 soru

24,064,343 cevap

330,284 kullanıcı

...