2 yıldır ücretsiz izinde bir memurum. Artık işe döneceğim. 2 yaşındaki bebeğime kayınvalidem bakacak. 3 yaş sonrası kreş düşünüyorum. 8:30-17:30 çalışıyorum. Çalıştığım yerde erken çıkma vs kesinlikle olmuyor. Çalışan hanımlar, işleri nasıl götürüyorsunuz? Çocuktan önce bile zor bela yetişiyordum yemek temizlik vs işlerine. Şimdi nasıl olacak diye dertleniyorum. Eşim de illa yardım eder ama yetmiyor tabii. Çocukla da ilgilenmek isteyeceğiz çünkü birkaç saat sonra yatma saati olacak. Bana dert oluyor bunlar. İş yerim de çok yorucu yani bazilari diyor ya iş yerimizde dinleniyoruz diye. Öyle bir şey yok. Ciddi sinir stres yaptıran bir yer.
Bir de okul dönemini şimdiden dert ediyorum. O zaman nasıl yapacağım mesela. Çünkü okullar öğleden sonra 3'te bitiyor. Çocuk nereye gidecek? Kim ilgilenecek? Özel okullar tam gün ilgileniyormuş ama onların parası da uçmuş. Zaten durumumuz çok iyi değil, zor bela özel okula gondersek oradaki çocukların arasında ezilir diye korkuyorum. Mesela yaz tatili. Okulu bir şekilde halletsek 3 ay ne olacak çocuk? Kayınvalidemler ilgilenmez, zaten zorla bakmaya karar verdi. ( Biz zorlamadık, bakmayacağım diyordu çünkü tarla bahçe işleri oluyor ama sonra fikir değiştirdi kendi ben bakacağım dedi ama uzun süreli olmaz)
Her şeyi dert ediyorum ya. Özellikle büyük çocuğu olup bu yollardan geçenler deneyimlerini paylaşabilir mi?
Lütfen geçinebiliyorsanız işi birak, tarzı cevaplar verecek olanlar yazmasın. Öncellikle kirada oturuyoruz, evimiz yok. İleride ev alacak olursak ikimizin çalışması şart. Ben senelerce okuyup memuriyeti kazandım, evlendiğimde zaten çalışan bir insandım. İleride çocuğun masraflari artınca tek başına kimse yetemez. Bu zamanda geçim zor. İnsanlar bir iş bulayım, memuriyet kazanayım diye çırpınırken benim bırakmam mümkün değil.