+1 oy
201 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (32 puan) tarafından

2 yıldır ücretsiz izinde bir memurum. Artık işe döneceğim. 2 yaşındaki bebeğime kayınvalidem bakacak. 3 yaş sonrası kreş düşünüyorum. 8:30-17:30 çalışıyorum. Çalıştığım yerde erken çıkma vs kesinlikle olmuyor. Çalışan hanımlar, işleri nasıl götürüyorsunuz? Çocuktan önce bile zor bela yetişiyordum yemek temizlik vs işlerine. Şimdi nasıl olacak diye dertleniyorum. Eşim de illa yardım eder ama yetmiyor tabii. Çocukla da ilgilenmek isteyeceğiz çünkü birkaç saat sonra yatma saati olacak. Bana dert oluyor bunlar. İş yerim de çok yorucu yani bazilari diyor ya iş yerimizde dinleniyoruz diye. Öyle bir şey yok. Ciddi sinir stres yaptıran bir yer. 

Bir de okul dönemini şimdiden dert ediyorum. O zaman nasıl yapacağım mesela. Çünkü okullar öğleden sonra 3'te bitiyor. Çocuk nereye gidecek? Kim ilgilenecek? Özel okullar tam gün ilgileniyormuş ama onların parası da uçmuş. Zaten durumumuz çok iyi değil, zor bela özel okula gondersek oradaki çocukların arasında ezilir diye korkuyorum. Mesela yaz tatili. Okulu bir şekilde halletsek 3 ay ne olacak çocuk? Kayınvalidemler ilgilenmez, zaten zorla bakmaya karar verdi. ( Biz zorlamadık, bakmayacağım diyordu çünkü tarla bahçe işleri oluyor ama sonra fikir değiştirdi kendi ben bakacağım dedi ama uzun süreli olmaz)

Her şeyi dert ediyorum ya. Özellikle büyük çocuğu olup bu yollardan geçenler deneyimlerini paylaşabilir mi? 

Lütfen geçinebiliyorsanız işi birak, tarzı cevaplar verecek olanlar yazmasın. Öncellikle kirada oturuyoruz, evimiz yok. İleride ev alacak olursak ikimizin çalışması şart. Ben senelerce okuyup memuriyeti kazandım, evlendiğimde zaten çalışan bir insandım. İleride çocuğun masraflari artınca tek başına kimse yetemez. Bu zamanda geçim zor. İnsanlar bir iş bulayım, memuriyet kazanayım diye çırpınırken benim bırakmam mümkün değil. 

10 Cevaplar

+2 oy
(1,361 puan) tarafından

Ben de çalışıyorum ama tabi benim elim ayağım kaynanam 🤷 ev işlerini de yapabildiğim kadar yapıyorum, yapamadığım kalıyor. Eşim de yardım eder. Şimdi ikinciye hamileyim Allah kerim bakalım 

(32 puan) tarafından

Keşke benim de elim ayağım olsa ama bir iki ay sonra ben yapamıyorum deyip yarı yolda birakmasindan bile korkuyorum şu an. 

-Reklam-
+2 oy
(1,964 puan) tarafından

çalışan anne olarak hatta özel sektörde çalışan anne olarak prematüre ikizlerimi takvim yaşı ile 6 aylıkken bırakıp işe döndüm. evde birlikte sadece 3 buçuk ay geçirebildik. gerisi yoğun bakımdı.

bence çalışan anne izindeyken bebeği, henüz anne izindeyken, her kim bakacaksa o kişiye alıştırmalı. bir kaç ay sürekli bir arada olmalılar. anneye bağımlı hale gelen bebek / çocuk, bir anda anne kaybı yaşadığında ciddi zorluk oluyor. 

benim kaynanam bakıyor çocuklara. ama biz ilk 6 ay sürekli yan yanaydık bu nedenle herhangi bir ayrılık kaygısı vs. oluşmadı. 

onun dışında ben çalıştığım için beni sevmezler diye endişeleniyordum. tek endişem buydu ama öyle olmadı. büyüdükçe beni sevdiklerini daha çok hissetmeye başladım. asla arkamdan ağlamıyorlar ki bu beni çok daha motive eden bir durum. bırakırken zorlanmıyorum. ama döndüğümde gerçekten seviniyorlar ki bu da beni çok mutlu ediyor.

ev işleri vs. bir şekilde kendiliğinden rutinleşiyor. işine, eşine ve çocuğuna göre kendi rutininiz zamanla oturur. bence bu en basit ve önemsiz kısmı.

(32 puan) tarafından

Bebeğinizden bu kadar erken ayrılmak zorunda kaldığınız için üzgünüm. Keşke bu işverenlerde biraz daha vicdan olsa. O açıdan şanslı görüyorum kendimi, epey yanında oldum bebeğimin ama tabii kötü tarafı benimle bir düzeni oldu hep. Kayınvalidemlerle baş başa vakit geçirdikleri çok oldu, yani onlara biraktigimda ağlamaz, hatta seviyor bile. Ama tabii her gün, gün boyu bırakılacağını fark ettiğinde ne olacak bilmiyorum. Sonuçta hep belli süreler kalıyordu. Hayırlısı olsun. İnşallah bizim de sevgi bağımız arasında bir sıkıntı olmaz. 

(1,964 puan) tarafından

süreç öncesinde oryantasyon yapabilirsiniz eğer vakit varsa. örneğin ilk olarak sadece haftada 2 gün yarım gün, sonra haftada 3, 4 gün yarım gün bırakarak süreyi yavaş yavaş uzatarak alıştırabilirsiniz. eğer birbirlerini seviyorlarsa alışması daha kolay olacaktır.

(32 puan) tarafından

Yok, kayınvalidemin hem köyde hem de bizim oturdugumuz şehir merkezinde evi var. Son güne kadar gelmeyecekmiş işe başlamadan bir gün önce gelecek. Oryantasyon falan hak getire. Dedim ama dinleyen yok.  Hallederim alışır vs diyor sadece 

(1,964 puan) tarafından

inşallah kolay olur süreç. o da haklı son güne kadar öteki taraftaki işine gücüne bakacaktır. benimkiler de benim izinli olduğum günleri takip edip ilk fırsatta kaçıyorlar köye.

bazen eşim bakıyor bazen görümcem bazen ben döne döne çocuk bakıyoruz ailecek :)) birşekilde hallediliyor. önemli olan içten sevgi olması

+2 oy
(3,044 puan) tarafından

Bende başlayacağım bebeğin 8 aylik olcak valla alah yardimcimiz  olsun ev işleri eskisi gib8 düzenli olmayacak bence

+2 oy
(17,067 puan) tarafından

Çalışan anne değilim fakat okul konusunda bilgi vermek istiyorum. Ana okulunda tam gün gitti benim kizim. Velilerin nerdeyse tamami çalışan insanlardı. Okul saati sabah 7.30 akşam 17.30 arası. Okul devlet okulu. Fiyatı o kadar yüksek değil. Yine ilk okula başlayıncada ayni sistemde devam eden okullar var. Bu şekilde iş saatinede uyar. Yazin istersen yine yaz okulu bulursun. Kaynanana da yük olmamış olursunuz. 

+2 oy
(6,584 puan) tarafından

Sabah 8 iş başı akşam 7 de işten çıkış çocuğu al eve gel soyun dökün derken saat 8 oluyor du sadece pazar günü tatildi 15 sene bu şekilde çalıştım ev İşleri eşimle beraber yapıyorduk 20 günde bir temizlikçi geliyordu akşamda hep pratik şeyler yiyorduk kızımı annem güzelce doyururdu sende bir şekilde hallerdersin işten çıkış saatin çok geç değil dondurucuda saklanacak yemekler yap sarma börek köfte karnıyarık içi gibi eve gelince pişirsin hemen temizliğini hafta sonu eşinle yapın bide robot süpürge yoksa iyi bir şey al sen yemek yaparken o süpürsün silsin büyük kolaylık oluyor

+1 oy
(4,832 puan) tarafından

Ben seni cok iyi anliyorum ben calismiyorum ama evimiz kira degil esimde asgari ucretten bi tik da olsa fazla kazaniyo ailelerimizde destek oluyolar Allah razı olsun ufakda olsa birikimimiz var gecinip gidiyoruz su devirde gecim gercekten zor hele kiraciysan mecbursun 2 kisi calismaya kim istemez cocugunun buyudugunu gormek ondan ayri kalmayi kim ister sen cik uzun vadeli dusunuyosun ama bu seneyi bi hallet seneye Allah kerimdir mesela bu sene kaynanan bakacakmis seneye de gerci okula vercem diyosun bi kac saat kaynanan yine idare etmez mi alti ustu 2 3 saat bakacak bi yemek versin saatin gelir alirsin zaten cocugu 

+1 oy
(96 puan) tarafından

Ben de memurum 8-5 kaynanam baktı sağolsun 3,5 yaşına kadar. Sonrasında okula başladı . Okula başlasa bile bir destek gerekiyor bunu konuşmalısınız ilk başladığı zaman çok sık hasta oluyor gidemediği oluyor yok kar tatili yok başka bişey derken yine destek gerekiyor. Ev işlerine gelecek olursak benim eşim hiç bir yardımı yok nerdeyse bende hafta içi bişey yapmiyorum anca yemek ve çocukla vakit . Hafta sonu oluyor işler o da olduğu kadar yani yapicak bişey yok .

+1 oy
(4,772 puan) tarafından

2 yas ve 3 buçuk yaş bebeğiyle çalışan bir anneyim, çocuklarıma annem kaynanam bakıyo oglum kreşe gitti bir hafta deneme olarak sabahtan aksam 4 e kadar uyum sağlayamadı eylülde tekrar verecez bakalım şuan cok zor geçiyo kızım uslu bir bebek oğlum tam tersi, bizimkiler yaşlı dayanabildikleri kadar gelecekler yapacak bişey yok az kaldı seneye ikisinide kreşe verecem inşallah, ev işine gelecek olursak hergun ev süpürürüm 2 günde bir silerim, gün aşırı tuvalet, çocukların banyo yapması ve temizliği, hergun mutfak dolaplarını ve buz dolabını temizlerim, hergün yaptığım için genelde 10 15 dk sürüyor kirlenmesine izin vermediğim için. genelde yemeklerin ana yemeği aksam halim kalırsa yaparım ertesi gün sadece pilav salata fırın yemegi olur, yine aksamdan çocukların öğle yemeğini yapıyorum ben herşeyin mükemmel olması için daha fazla yoruluyorum başka türlü rahat edemem eşimden oldukça fazla destek alıyorum ben sofra hazırlarsan eşim kaldırır makineye koyar yada ev süpürmeye yardım eder, aksam cok yorgun olduğum için hergun çocukları uyutur biz rutinlerimizi seviyoruz, ordan bakınca soğuk gibi görünsede içine girince alışıyorsun 😁herşey güzel gecsin inşallah çalışmak iyidir 

0 oy
(4,520 puan) tarafından

Bende memurum oğlum 26 aylıkken işe döndüm. Şu an 32 aylık. Bir ay kreşe gitti ama olmadı alışamadı. Annemle babam bakıyor esnek çalışıyorum zaten ve haftada bir gün benimle işe geliyor annemler de dinlenmiş oluyor. Ev işleri sıkıntı olmuyor çünkü ben ailemle kalıyorum. Annem yemeği hallediyor, temizliği de ben yapıyorum. Zaten ben temizlik yaptığım da babam oğlumu parka götürüyor ya da yeğenlerimle aynı apartmandayız onlar bir araya gelip oyun oynuyorlar hem ben rahat işimi yapmış oluyorum hem de oğlum ihmal edilmemiş oluyor

0 oy
(23,181 puan) tarafından

Ben öğretmenim ders saatimde fazla değil eşim çoğunlukla yardımcı destek ama yine de yetmiyor özellikle sınav dönemleri not dönemleri eve iş getiriyorum ve o zamanlar ev çok dağılıyor ipin ucu kaçıyor valla hiç umrumda değil yettiği kadar. Eşin ne iş yapıyor onun çalışma saatleri nasıl o da önemli ekstra kurs ve tarzı yerlere gönderiyorlar genelde bizim arkadaslar 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 74 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ozlem4141 (729 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 462 göst.
2 Eylül 2019 Aile & Aşk kategorisinde ÖmerinAnnesi_06 (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
0 oy
3 cevap 271 göst.
13 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ht (2,672 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,111 soru

24,053,931 cevap

329,819 kullanıcı

...