0 oy
107 göst.
Diğer kategorisinde (282 puan) tarafından

Arkadaşlar kızım daha 2 günlük sütüm daha gelmedi emzirirken şurıngayla mama da veriyorum ama 30 cc ile falan doymuyor 2 ölçek içiyor ve vermezsem kesinlikle uyumuyor bağırıyor yıkıyor ortalığı.  Aç yani belli . Bazıları 2 ölçek çok diyor bazıları normal diyor . Ne yapayım ya vicdan azabı çekiyorum yanlış mı besliyorum . Sütüm hiç inmedi daha oda cabası . Çok psikolojim bozuk 

7 Cevaplar

+1 oy
(4,819 puan) tarafından

AAc cocugu bagirttira bagirttira beklicen mi bacim coksa cok doymuyo ki istiyo demekki ihtiyaci var ver yesin cocuk ac durmasin bosver milleti 

(282 puan) tarafından

Gerçekten ağlıcam ya ayarlayamıyorum beslenmesini 2 saatte bir 60 cc verim diyorum hala aranıyor 2 günlük bebeğin gazı olmaz diyorlar niye ağlıyor ozaman lohusa depresyonuna girdim ağlama sesi duymak istemiyorum artık:(

(4,819 puan) tarafından

Canim her aglama acliktan olmaz emmek bebegi sakinlestirir ayrica kokunu ariyodur gazi olmaz tabiki 2 gunde hemen niye pes ettin karinin doyur bebegin 2 saatte bi gereki kalan zamanda ver memeyi hem dutun iner hem cocuk sakinlesir kokunu kalp atisini seni ariyo o cocuk gaz tuz degil 

-Reklam-
0 oy
(577 puan) tarafından

Canim bazı çocuk çok ister yer sen kimseyi dinleme benim oğlan bazen 1 ölçek yerdi bazen 2 ölçek aç mı beklesin kimseye bakma sen

(282 puan) tarafından

Çocuğumun dilinden anlamıyorum ya nasıl düzene oturtucam gazla açlığı nasıl bilecem.  Hiç yapamayacakmışım gibi geliyor

(577 puan) tarafından

Yaparsin cnm ağlıyorsa açtır yada altına yapmıştır arada şu ver çocuğa kaynamış soğutucusu şu olsun

0 oy
(7,544 puan) tarafından

Göğüsüne sürekli yağ ile masaj yap, ılık suyla yıka sütün gelmesi için. Aynı zamanda sütünü sağmalısın süt kanalları açılsın diye. Bebek belki açlıktan değilde gazı olduğundan ağlıyordur. Her ağlayana bebek aç olacak diye bir şey yok ki. Rahatlatıcı masajlar yapabilirsin 

(282 puan) tarafından

Emzir emdikçe süt gelir dediler . Artık emzirdikçe sağ göğsümden kan geliyor ama hala süt yok ne yapayım ben heryeri yara oldu 

(7,544 puan) tarafından

Sür artırıcı şeyler tüket. Bol bol su iç sütlaç çok süt yapar onu yap 

0 oy
(1,560 puan) tarafından

ne kadar doyuyorsa o kadar ver gerekirse 90 cc yap ne kadar ictigini gorursun ona gore de devam edersn

(282 puan) tarafından

Öylemi yapayım sanki 60 bile az geliyor ama anlayamıyorum  mama şişkinlik yaparsa anlamasam midesini büyültürsem ne yapıcam  zarar verirmiyim bebeğe çok mama vermekle 

(1,560 puan) tarafından

benmkine mama yaramadi kac mama biberon degistirdm bana msn demedi kilolu bebekde hic bi zmnda olmadi seninki yiyorsa ver gitsin ac bebegi aglatma uyutmasi bile zor olur 

0 oy
(2,946 puan) tarafından

Bir ölçek Bir ölçek saatte bir iki saatte bir Ağlama durumuna göre verebilirsin canım ama bol bol emzirirsen Sıcak bir duş al sabunla o Vallahi göğüs ellerini sağım yap

(282 puan) tarafından

Çalışıyorum ama yok gerçekten . Hala beyaz su geliyor bende çok üzülüyorum. Sütüm olsa ağladıkça ver ama mamayı ayatlayamıyorum.  Gaz mı yapıyor anlamıyorum kendimi çok bilgisiz hissediyorum 

(2,946 puan) tarafından

Canım henüz 2 günlük gaz olayı 15 günden sonra başlıyor Benim 3 çocuğum var şu an üçüncüsü 3 aylık ilk kızım da ben de çok gaz sıkıntısı yaşadım Ama dediğim gibi 2 haftalıkken başlıyor İlkinde normal doğum yaptığım için hemen ertesi gün sütüm geldi ama diğer ikisi sezeryandı 3-4 gün sonra geldi Beyazsu gelse bile sen sürekli emzir emzirdikçe daha çok gelir çünkü

(282 puan) tarafından

O zaman şuan ağlaması genel olarak açlıktan mı oluyor mama gaz yapmaz mı daha . Ağladıkça vereyim mi

(2,946 puan) tarafından

Sen yine altını değiştir belini sıvazla yavaşça daha sonra emzir emme bildiği kadar hala ağlıyorsa Ondan sonra mama ver

(2,946 puan) tarafından

Emme refleksi nin gelişmesi lâzım

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Sakin kimseyi dinleme 90 CC bile normal. Ver doysun. Doktoruna sormuştum 90 bile normal demişti. Her bebeğin ihtiyacı farklı. 2 saati beklemeden sürekli teklif et canım. Göğsüne masaj yap sağım yapmaya çalış bugün yarın sutun de gelir inşallah sakin ol sen sakın oldukça bebeğimde huzurlu olur 

(282 puan) tarafından

Ama daha 2 günlük bebek çok olmazmı 90 cc .utanıyorum kendimden. gazla açlığı ayırt edemiyormuyum acaba . Ama ellerini falan yalıyor hala 

(2,788 puan) tarafından

Her bebeğin ihtiyacı farklıdır.  Normalde 1 ölçek içerler. Ama 1 haftalık 120 CC içen bile var. Benim kızıma da kuvezde 30 CC başlandı 3 gün sonra 70 CC ye çıkardılar. Çok aranıyor diye hatta emzik istediler bizden. Kusması yoksa, ilk kakasını yaptıysa demek ki ihtiyacı var. Ama çok kusuyor hemen geri çıkarıyor tekrar beslenmek istiyor vs ise o zaman 60 verin tekrar 1-1.5 saat sonra verirsiniz. Zaten bebek şuan sık beslenir 2 saati bile beklemeden 1.5-2 saatte bir içmesi gerek. Neyinden utaniyorsunuz Allah aşkına. Millet içsin diye ağlar. Siz icmesin diye mi utaniyorsunuz. İciyorken değerlendirin. Şimdi en çok kilo aldığı dönem ilk 3 ay. Cisli bezi günlük 5-6 dolu bez varsa doyuyor demektir. Sezeryan doğum yaptı iseniz zaten süt hemen inmiyor bir çoğumuz da. Sizin bir suçunuz yok benidme 3. Gün geldi. Cogusunun 2-3. Gün geliyor normali bu. Üstelik hava sıcak. Bebek ter olarakta sıvı atıyor çok beslenmek istemesi çok normal

(282 puan) tarafından

Kusması falan olmuyor . Kakasını da yapıyor ben sadece çok içimi hazımsızlık yapmaktan korkuyorum yoksa içsin tabiki ama midesini büyütüyorsun falan diyorlar ne yapayım ama 

(2,788 puan) tarafından

Gazını çıkarıyor ise sorun değil kuzum, stres yapma. Midesi doğal olarak zaten büyüyecek hiç canını sıkma sütun inmez. Kimseden duyduğunu takma. Şuan beslemen gerek zaten şekeri düşer Allah korusun 

0 oy
(274 puan) tarafından

Çocuk yediği kadar yesin. Bazı bebekler fazla yiyebilir. Zaten 2 saatte bir yemesi lazım en fazla. Süt arttırımı içinse ;göğüsüne sıcak kompres yapabilirsin, elektrikli göğüs pompası ile sağım yapabilirsin, helva yiyebilirsin, bulgur tarzı şeyler tüketebilirsin, e bebek mom tea içebilirsin, hoşaf içebilirsin, bol bol su ve çorba yiyebilirsin

(282 puan) tarafından

Çok yedirip midesini büyültürsem ne olacak zarar verirmiyim  hala çok ağlıyor gaz mı açlık mı bilemiyorum 

(274 puan) tarafından
+1

Sen önce mama ver. Baktın daha almıyor yemek yemek istemiyor kucağına al direk gazını çıkar. Gene rahatlamadı ise ılık duş aldır. Su iyi gelir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 365 göst.
4 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Bebek vargungmail (1,122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 250 göst.
16 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde M.X.B.M. (182 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 378 göst.
27 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ceylan3804 (128 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,294 soru

24,042,570 cevap

329,192 kullanıcı

...