0 oy
168 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,788 puan) tarafından

Kızlar günaydın,

Şuan 17 haftalığım ama doktorum 20-21 hafta gibi detaylı ultrason istedi. Zaten yapan yer iki tane. Denizli'de yaşıyorum. Biri 5 biri 6 bin fiyat verdi. İlk gebeligimde yaptırdığım doktorum 6 bin dedi. Bu ikinci gebeliğim. Ben bu paralar yerine devlette yaptırıp bebeğimin beşik vs gibi ihtiyaçlarını mi alsam diyorum. Eşimde kesinlikle devlete güvenmiyor. Kesinlikle devlette yaptirmama taraftarı. Açıkçası bende güvenmiyorum ama bilemedim de ya. Doktorum ozelde. Devlette veya üniversite hastanelerinde yaptırıp doktorundan vs memnun kalan bir sorun yaşamayan var mı bana öneriniz nedir kızlar. İçim rahat mı olsun eşimi mi dinleyeyim o parayı çocuğumun ihtiyaçlarına mi kullanayim

6 Cevaplar

+1 oy
(886 puan) tarafından

Neden devlet hastanesine guvenmiyorlar anlamıyorum gerçekten. Bende 2 dogumumu devlette yaptım sagsaglim kucağima aldım çok şükür. 

Ozel hastaneler para almak için ekstra durum çıkarıyorlar. Geçen gün eşim özele gitti 20 binden fazla para harcadi o gün.  Olmayan şeyleri abartiyorlar. 

Bence içinden geleni yap yine de sen . Ben olsam devlete giderim 🙂

(18,580 puan) tarafından

Benimde gebeligimin basinda kanamam oldu özele gittik güya beklemeyelim hemen ilgilensinler diye kanama ve ağrılar içinde bakamayiz dediler bebeğimin birini düşürdüm eşim bağırıp çağırdı bu sefer Dr yok dediler bayramın son günüydü ebe var sadece dediler o gün bugündür ozellerden nefret ederim asla sorumluluk kabul etmiyorlar 

(886 puan) tarafından

Gorumcemin de 4 aylık bebeğini alacaklardı az daha özelde. Suyu geliyordu sürekli b.begi alıp kuvoze koyacaklardi. Gorumcem kabul etmedi devlete gitti 7.5 ayına kadar durdu bebek ana karnında.  Sonra erken doğdu.  O gün bugündür özele güvenmez gorumcem. 

Takdir senin tabiki de . Kafanı karıştırmak istemem

(18,580 puan) tarafından

Bende su bitmesiyle 34 haftalık doğurdum bebeğime kuvezde yer olmadığı için o özel hastanenin kuvezine göndermek istediler asla kabul etmem dedim daha sonrasında o kuvezin görevli Dr u Bebek ölümlerinden içeriye alındı şükür kızım küveze gitmedi ama ya gitseydi diye günlerce kendime gelemedim özeller asla acımıyor dini imanlari para olmuş tabiki düzgün drlar da vardır ama ben henüz denk gelmedim yaşadığım bölgede 

(886 puan) tarafından

Ayy evet aklı fikri para onların. Allah korumuş iyi ki kabul etmemissin

(2,788 puan) tarafından

Kızlar bu da var işte insan hiçbir şeye güvenemiyor ya, inşallah iyi bir doktora denk gelirim bakalim 

-Reklam-
+1 oy
(2,056 puan) tarafından

Ben 21 haftalıkkken devlet hastanesinde yaptırdım bebek gayet sağlıklı denildi herşeyije bakıldı bağırsaklarına kalbine iç organlarına ve 13 gün önce bebeğimi kucağıma aldım çok şükür sağlığı yerinde bir sıkıntı yok aynı denildiği gibi ve doğumu da şehir hastanesinde yaptım resmen özelde gibiydim bence bu bir ön yargı devletimizin de çok güzel doktorları ebeleri var Rabbim iyileriyle karşılastirsin 

(2,788 puan) tarafından

Amiiin kuzum, biz muayene süresi kısa, eş alınmıyor ekran görmüyoruz diye onyargiliyiz daha çok. Devlette iyi doktor çölde kutup ayısı bulmak gibi. O yüzden emin olamıyoruz ya. Üniversite hastaneleri nasıl orda da almıyorlar mi eşi 

(2,056 puan) tarafından

Yani muayene süresi yaklaşık 15- 20 dakika sürdü evet maalesef eşi içeri almıyorlar ve görüntü kalitesi çok düşük bende aslında hep özelde renkli istiyordum bebek tam borçlu zamanimiza denk geldi hiç özel hastaneye gidemedim imkanın varsa git tabikide ama durumun müsait degilse dediğin gibi o paraya beşik alınır 

(2,788 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim kuzum, galiba öyle yapicam ya

+1 oy
(18,580 puan) tarafından

Kızımı özelde yaptırmıştım yine gebeyim dün devketin özel bölümünde yaptım 65o TL ödedim ve ozeldekinden daha detaylı baktılar 15 dk kaldım içerde belki daha fazla özel de 2 dk sürmedi takdir sizin tabi

(2,788 puan) tarafından

Devletin özel bölümü dediğin ne kuzum onu anlayamadım, ya bana da çok fahiş geldi fiyatlar. İlk gebeliğimde doktor yaklaşık 15-20 dk kontrol etti yine aynı doktorum 6 bin dedi ama devlette de perinatoloji uzmanı yapıyor ya bu seferkini bende devlette mi yaptırsam diyorum

(18,580 puan) tarafından

Üniversite hastanesinin özel ücretli bölümleri var oraya gidiyorum ben özelden çok daha iyi ve doçent Dr lar var çokta ilgili ve kibarlar gerçi o hastanenin her bölümünden memnunum drlar çok ilgili ama özel bölüm çok daha ilgili 

(2,788 puan) tarafından

Aa bende öyle yapayım ya çok teşekkür ederim kızımda nöroloji göz vs için öyle yapıyoruz unide doçente götürüyoruz hiç aklıma gelmemişti. Ücreti de uygunmuş. Sende daha yeni yaptırdın değil mi yakındı haftalarimiz 

(18,580 puan) tarafından

Dün yaptırdım canım 23 haftaligim ben son güne kadar bekledim kızımda erken yaptırmıştım doğru düzgün godtermedi kendini diye bunda son haftami bekledim şükür herşeyi de göründü Dr da en doğrusunu yapmışsın dedi 

(2,788 puan) tarafından

Sağlıkla gelsin canım teşekkür ederim yorumun icin

+1 oy
(5,124 puan) tarafından

Özelde muayeneye gidiyordum devlette randevum aldım, çok memnun kaldım yarım saat baktı tek tek herşeyi söyledi zaten özelde renkli kağıt aliyordum orada da aldim. 

(2,788 puan) tarafından

Ya bizde hem eşi almıyorlar hem de görüntü kalitesi bozuk diyorlar ondan tereddüt ettik canım ya ama bayağı memnun olanda varmis

(5,124 puan) tarafından

Evet eşi almiyorlar biz ozelle gidiyorduk o yüzden çok sorun etmedik, ben randevu alırken doktoru Google da aramıştım iyi yorumlar okumuştum yanlış hatırlamıyorum burada da sorulmuştu çok iyidi cihazlarida iyidi korkutacak birşey demedi. Bulunduğun yerde cihazlar eskiyse doktorda çok iyi değilse tabi ki ozelle gitmelisin. Ama şehir hastanesi varsa oraya gidebilirsin onların cihazları yeni.

(2,788 puan) tarafından

Yok canısı ya keşke olsa. Daha yapılıyor. Uniyi deneyeceğim bir bakalım onlarda da şartlar daha iyi dediler 

(5,124 puan) tarafından
+1

İnşallah orası olur adaşım 🥰

(2,788 puan) tarafından

🫶🏼

+1 oy
(766 puan) tarafından

Eşini dinle bacım. Ben de aynı mantıkta devlete gittim. Çocuğumu engelli ettiler resmen. Özele gittim sonra. Sıkıntı olmadığını öğrendim. Devlettekiler korkutmaktan başka bir şey yapmıyor 

(2,788 puan) tarafından

Bende bundan korkuyorum gülüm ya eşimde çok ilgisizler güvenemiyorum diyor da bakalım 

(766 puan) tarafından

Benim eşim de aynıydı özele gidelim diyodu. Yok dedim paramız cebimizde kalsın. Çok sıkıntı yaşadım devlette ya 

(2,788 puan) tarafından

Hayırlısı kuzum bakalım ya çok teşekkür ederim yorumun icin

+1 oy
(2,946 puan) tarafından

Ben 28'di galiba devlette yaptırdım Benim de Doktorum özeldeydi özelde sordum Bana da çok pahalı geldi doğumumu da özelde yaptım ama detaylı ultrasonu şehir Hastanesi'nde yaptım Doktor gayet ilgiliydi bayağı bayağı da baktı yani sadece Geç gelmişsin dedi Ben de randevu bulamadığımı anca bu zamana verdiklerini söyledim ama memnun kaldım yani Zaten bir sıkıntı çıkmadı Bana da fazla gelmişti Bence yapılabilir Detaylı ultrason Devlet Hastanesi'nde

(2,788 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim, bende öyle düşünüyorum da bakalım inşallah eşim ikna olur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 191 göst.
3 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,308 soru

24,042,801 cevap

329,206 kullanıcı

...