0 oy
106 göst.
Diğer kategorisinde (335 puan) tarafından

Kzlar bebeğim 7 buçuk aylık olmak üzere balık olarak ne verilebilir ilk gerçi bu mevsimde balık biraz zor ama ne tavsiye edersiniz ayrıca başka sorularımda var mesela bebekleriniz patlıcanlı şeyler yemeye nezaman başladı karışık salata yada ezme gibi şeyler  ilk mangalı yada mantarı nezaman kullandınız herşey için 1 yaşı mı beklediniz patlicanda 2 yaş yazıyor daha önce veren var mı mesela

5 Cevaplar

0 oy
(3,510 puan) tarafından

Öncelikle balık, tavuk gibi proteinli yiyeceklere 8 aylıkken başladım. Somon, sardalya verebilirsiniz.

Patlıcan, domates, çilek gibi alerjik yiyecekleri 1 yaşından önce de tattırarak yedirdim. Alerjik çocuk zaten bellidir. 

Karışık salata, meze gibi yiyeceklerde baharat vê tuz çok oluyor. Bir yaşından sonra sosuna dikkat edip azıcık verebilirsiniz. 

(335 puan) tarafından

Bana verilen listede 7.ay dolunca  tavuk balık ve dana eti yazıyor canm hemde sağlık ocağının verdiği liste  bide mesela yumurta beyazı da denedim alerjisi yok en çok yumurta beyazı dan korkuyordum

(3,510 puan) tarafından

Evet işte 7 bittikten sonra, 8.ayda verdim ben de🙂

Alerjik çocuklar zaten başından belli olur. Siz başlangıçta hafif tatrırısınız. Öyle her yiyecekte panik olmanıza gerek yok. Sadece bala dikkat edin. Bir yaşından önce vermeyin. 

-Reklam-
0 oy
(2,495 puan) tarafından

Merhaba doktor tavsıyesi ile 8.ayda fırında somon ile balık verdim başkada vermedim patlıcan türlü yemeğinin içinde 10 aylık iken  karışk salata vermedim çünkü 3 dişi var boğazında kalır kesemiyor tam mantar da vermedım

(335 puan) tarafından

Çok sağol canm

0 oy
(6,704 puan) tarafından

Balık 7. Ayını 10 gün geçince vermiştim az bir şey somon balığı verdim fırında pişirdim sevip yemişti patlıcan 1.5 yaşını geçince tatdırdım yemedi iki yaşına girdi hala sevmiyor mantarı çok seviyor mantar çorbası ve mantarlı omleti severek yiyor

(6,704 puan) tarafından

Yağlı kağıda somonu koydum üzerine az zeytinyağı sürüp pişirdim küçük olduğu için baharat koymadım o şekilde yedi mantarıda 13 aylık olunca  üç gün kuralına uygulayarak verdim 

(335 puan) tarafından

Çok sağol canm deniycem bende

(6,704 puan) tarafından

Araz ekgıda diye bir site instagram da ondan çok tarif yaptım ben sende bir bak istersen

(6,704 puan) tarafından

Rica ederim 😊

(335 puan) tarafından
+1

Instagram yok canm bende olsa kesin bakarim YouTube dan bakiyorum

0 oy
(5,099 puan) tarafından

Balik icin mevsimini beklesen daha guzel suan ya dondurulmus ya da hormonla yetitirilmis balik vardir onu da tavsiye etmezler zaten patlicani ben 1 yasindan sonra verdim 2 oldugunu bilmiyodum icinde tuz seker domates cilek kivi vs gibi seyler olan herseyi 1 yasindan sonra yavas yavas verdim ben mantari da 1 yasindan sonra verdim mangalda yiyebilir et tavuk zaten yiyebilir soslu tapacaksan ona domates ve baharat eklemezsin olur mesela kofte cok faydali olur mangalde ona gore yogur baharatsiz olarak ver yesin kiyma sofan sarimsak galeta unu eklersin yumurtanin sarisini eklersin yogurursun mis gibi kofte olur 

(335 puan) tarafından

Çok çok sağol canm denycem

0 oy
(1,223 puan) tarafından

Kilciksiz balik olsun dikkat et 

(335 puan) tarafından

Bu mevsimde olur mu ki acaba kisi mı beklesem

(1,223 puan) tarafından

Ben 2 3 hafta önce somon aldım bebegime. Veriyorum buzluğa koydum mecburen 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 108 göst.