0 oy
118 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,088 puan) tarafından

Kızlar tuvalet eğitiminde 4. günümüzdeyiz daha dün oturmaya basladı kızım lazımlığa . Her oturduğunda yada yaptıgında nasıl ödüllendirebilirim . Tecrübeli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. 

6 Cevaplar

+2 oy
(1,885 puan) tarafından

bence ödüllendirmek çok da doğru değil. eğer başarabiliyorsanız, bunun sıradan bir süreç olduğunu, her insanın çiş yaptığını bir şekilde ifade ederek normalleştirin. 

bence çocuklar yaşadığı şeyin özel bir durum olduğunu hissedince daha zor adapte oluyor. buna tuvalet eğitimi, beslenme, yürüme, uyuma hepsi dahil bence. 

örneğin, yatağa yatınca uyuruz / yorulunca uyuruz'u normalleştirerek ifade edince desteksiz uykuya geçiş daha kolay oluyor

(1,088 puan) tarafından

Bende aslında senjn gibi düşünüyordum lazım lığa oturtamadığım için böyle düşündüm . Çok fazla diretiyor oturmamak için. 

(1,832 puan) tarafından

M.k ya katılıyorum kesinlikle. Cırtcırtlı tuvalet eğitimi kirabı alabilirsiniz. Tuvalet eğitimi ile ilgili hikaye kitapları var onlardan alabilirsiniz. 

-Reklam-
0 oy
(5,188 puan) tarafından

Alkış yapın beraber dökün sifona beraber basın ve sevdiği bir şeyler varsa dönüşümlü verebilirsin canım Ben öyle yapmıştım 

(1,088 puan) tarafından

Oturmak istemiyor hiç şuan tam 33 aylık öğrenmek için tam zamanı , küçük olsa ertelerdim zorlamak yada baskı yapmak istemiyorum. 

0 oy
(250 puan) tarafından

Kaç yaşındasınz bnde baslamka İstiyorum da ilk anneliğin tecrubesizum 

(1,088 puan) tarafından

33 aylık oldu kızım bez bağlatmak istemiyordu sürekli çıkarıp atıyordu zaten zamanıda geldi havalarda ısınınca başlayalım dedim. Şuan tam 4 gün oldu başlayalı zaten hemen yapmasını beklemiyorum suanlık otursa bile yeter ama oturmak istemiyor kaçıyor , bende oturması için neler yapabilirim diye yollar arıyorum, İnşallah kolaylıkla atlatırız bu süreci . Senin çocugun kaç aylık oldu canım. 

0 oy
(4,825 puan) tarafından

1 hafta boyunca gün boyu tuvalete yaparsa akşamına küçük bir ödül verdim, sonra zaten alıştı gerek kalmadı. Ben güzel bir kutu alıp içerisine ucuzundan oyuncaklar koymuştum. Akşamları kaçırmadan tamamladığında kutudan hediye seçtirmiştim. 

0 oy
(336 puan) tarafından

Benim iki tane çocuğum var ve tam senin çocuğunun yas aralığındayken verdim tuvalet eğitimini ama hiç lazımlığa oturtmadım hep klozete götürdüm çok da rahat alıştı ikisi de. Klozet aparatı alın bir de öyle deneyin bence. Belki de lazımlığa yapmak istemiyordur 

0 oy
(536 puan) tarafından

Ben her tuvaletini yapışında sticker veriyordum istediği yere yapıştırıyordu. Tuvalet eğitiminin 3. Günü eşimin iş arkadaşının evine misafirliğe gitmiştik orda klozetin oturağını beğendi yapınca misafirlikte ödül olarak jelibon verdiler direk tabi mideye hitap ediyor seviyor da. Bir kereliğe mahsus öyle yaptık ertesi günü aynı oturaktan bulup taktım direk öyle öyle alıştı bezsiz gezmek de hoşuna gitti tabi.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 136 göst.
0 oy
1 cevap 96 göst.
30 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,938 soru

23,978,832 cevap

326,398 kullanıcı

...