+1 oy
674 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (379 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben post açmıştım zaten kaynanam banyo yaparken bebeğimin iki göğsünü sıktı süt aktı diye bebeğim bütün gün ağladı canı yanıyordu hastaneye götürdük vs 

Bebeğim 15 günlük kaynanam bilerek yaptığını düşünmüyorum ama bebeğimin canını yakıyor bugün bebeğimin Gazi vardı doktorun anlattığı gibi belini okşuyorum falan geldi bebeğimin ayağını kolunu çekti egzersiz yaptırdı bebeğim ağlamaya başladı canı yandı bebeğim sanki 1 yaşındaymış gibi kalbini kırmak istemiyorum ama emziriyorum ağlıyor süt içmek istemiyor zorla süt ver diyor diyorum içmiyor verdim inanmıyor bebeğim ağlıyor koluna alışırmişsin diyor 

Kızlar misafiriz burda kaynamalarda eşimle aynı odada farklı yataklarda yatıyoruz kaynanam sürekli kapıyı çalmadan giriyor bazen göğsümu görüyor pijamalı halimi falan çok rahatsız oluyorum bazen akşamları göğsüm açık uyuya kalıyorum 

Çok yoruldum bu durumdan ne yapmam gerekiyor 40'ım geçmedende gidemem evime başka şehirde yaşıyorum 

19 Cevaplar

+4 oy
(4,190 puan) tarafından

Neden 40 ın dolmadan evine gidemiyorsun?

(5,974 puan) tarafından
+1

Niye doğumda kesmişler ben o kısmı anlamadım

(2,498 puan) tarafından
+1

Acemilerin eline düşmüş normal doğum yaptıracağım diye kesmişlerdir kızcağızı ne olacak

(4,851 puan) tarafından
+1

18 mi 🤦🏻‍♀️

(9,081 puan) tarafından
+1

yani evinde rahatca gt orda rahatsiz olmaktanse evinde kendine bKama daha iyi.  kaynana sut verme olayini savmalamis esinlede niye ayri yationki odaya giren utansin.  soyle odaya dalma cekiniyorum de. yada kitle kapini yatarken.  bebegin kol bacak cekistirmesini dogru yapmis bebege spor sart kolunu bacagini caprazpama yapmistir . bacaklarini bisiklet  surer gibi yapmistir . bacaklarini bukup karnina dogru cektirmistir bebegin onlar dogru hareketler zaten

(379 puan) tarafından

Canım bebeğim çok zayıf hafif yapsa tam diyicem bebeğim direk ağlamaya başladı canı yandı 

Kendi evime gitsem yerimden kalkamıyorum sakat bir haldeyim

-Reklam-
+3 oy
(3,593 puan) tarafından

Kimse benim çocuğuma bu şekil davranamaz hele ki canını yakıyor da hayatta suskun duramam ağzıma geleni söylerim bence sen çok suskun kalıyorsun ondan bu kadar yüz almış 

(2,080 puan) tarafından
+1

Şu yorumu birisi sabitlesin aşırı akıllı kişinin yaptığı bir yorum çünkü 

(379 puan) tarafından
+1

Belkide haklısınız yada yaşım küçük diye ciddiye almıyorlar beni anlamadım ama bebek acı çekerek ağlıyor Allah korkusu olan herkes ne yapıyorum ben diye düşünür bide benim oğlum çok zayıf 

(3,593 puan) tarafından
+2

O senin yavrum değil mi nasıl izin veriyorsun canının yanmasına ???? Anlamıyorum sizi gerçekten yazık çocuga ya 

(15,013 puan) tarafından
+1

Öncelikle yaşın çok küçük bu yüzden tepki vermeye çekiniyorsun muhtemelen ancak anne oldun artık. Evladın sana emanet ve ona gelecek zarardan da eşin ve sen sorumlusunuz. Kimsenin değil sizin canınız acır yavrunuza bir şey olursa. Bu yüzden müdahale edin. 

+2 oy
(4,876 puan) tarafından

Ohooo sen daha çok buraya yazarsın. Kendini topladiysan bı haftaya kaç evine. Benim cadı da aynılarını yaptı Allah yatacak yer buldurmasin o lohusa halimle neler yaşadım en sonunda cinnet getirdim bağır çağır. Belliki seninki de her b.ku ben biliyorum kafasında bı de kocan savunmazsa ki genelde aman annem bizi böyle büyütmüş bak bişey olmuş mu diye ml ml konuşurlar. Bu iş evliliğin zedelenmesine kadar gider. Kaç bacım kaç aç kal uykusuz kal kafan rahat huzurlu olsun. Senin sütünü bile etkiler bu

(2,080 puan) tarafından
+1

Ya yanlış anlamayın burda herkess kaynanasinin eziyetini anlatıyor içim sinirle doluyor sizi tanımıyorum ama kötü kaynanalardan dolayı içim soğusun cinnet anınızı anlatır mısınız özellikle kaynanaya karsi olan kısımi merak ettim biraz da gelinler ne yapıyor onu duyalım bıktım kaynana eziyeti dinlemekfen 

+1 oy
(3,240 puan) tarafından

Kırkın çıkmadan da evine dönebilirsin neden dönmüyorsun 

(3,240 puan) tarafından
+1

Kız kasap mı doğurttu seni ayyy çok geçmiş olsunnn eşinle konuş bu durumu 

(379 puan) tarafından
+1

Ağrı'da Patnosta doktor yokmuş ebeler doğuruyor onlarda insan değilerdi

(9,699 puan) tarafından
+1

Ay bende Ağrı Patnos da staj yaptım ebeler çok kötüydü zaten normal doğumları ebeler yapıyor normalde nerelisin ki 

(379 puan) tarafından
+1

Trabzonda yaşıyorum bilmiyordum doktor olmadığını sakat kaldım resmen 

(5,115 puan) tarafından
+1

Çok geçmiş olsun 

+1 oy
(2,496 puan) tarafından

Bulunduğunuz durum çok kötü evinize neden gdemiyorsnz aracınız mı yok uçakla mı gidecksnz vs ne gibi sorun var

(379 puan) tarafından
+1

Canım doğum sırasında bacağım ve kalça arami kesmişler oturup kalkamıyorum yoksa kim ister böyle bir durumda olmayı 

(2,496 puan) tarafından
+1

O nasıl oluyor ya şikayetçi oldunuz mu? Bacak kalça kesme vs korkunç

+1 oy
(1,350 puan) tarafından

Evine neden gidemiyorsun canım lohusalıktan dolayıysa şu yaşadığın sıkıntı seni daha çok yorar 

+1 oy
(5,708 puan) tarafından

Neden 40ini bekliyosun ki, bas git evine. Bebeklere egzersiz yapilabilir tabi nazik sekilde. Haldir huldur yapilmaz. Ikincisi uyarabilirsin kayinvalideni yani cekinecek bi durum yok.

(379 puan) tarafından
+1

Söyledim zaten canı yanıyor diye çocuk böyle büyütülür vs laf sokuyor 

(5,708 puan) tarafından

Herkes cocugunu kendi buyutsun de cek al cnm sende. 

(2,080 puan) tarafından

Allah rızası için izin verme bağır çağır sinir krizi gecir gerekirse ama o yavruya eziyete izin verme.

(379 puan) tarafından

Bilerek yaptığını düşünmüyorum ama her seferinde biraz daha canını yakıyor bebeğimin çok zayıf bide oğlum 

(2,080 puan) tarafından

Bilerek yapmaması bebeğizin caninin yanmasını engelliyor mu? Birde bile isteye yapsin

0 oy
(6,604 puan) tarafından

Eşine bu durumu anlat kırmak istemiyorum ama bebek zarar görüyor de bebeği kontrole götürüp gelince doktor bebeğin koluna bacağına hareket mi yaptırdınız zorlama olmuş yapmayın bir daha dedi falan deyin eşinle zaten bebeğin gögüsündeki sütü sıkmak doğru değil kızımda olmuş tu doktor sakın elleme demişti bana

0 oy
(4,208 puan) tarafından

Kapını kilitle kilitlenmiyorsa önüne sandalye sehpa bir sey koy ya da uyar ne diyebilirizki buradan. Genel olarak bebeginle odada takil rahatsız olduğunu belirt anne napiyoesun müsait değilim diye ikaz et 

0 oy
(212 puan) tarafından

Benim ilk bebeğimde göğsü süt toplamıştı kaynanam ve annem  sakın dokunma banyoda hafif acıtmayacak şekilde masaj yap geçer dediler öyle yaptım 2 günde geçti. 

(379 puan) tarafından

Canım banyo yaparken ovalıyordu baktım ikisinide sıktı bir anda şok oldum tepki bile veremedim 

0 oy
(1,581 puan) tarafından

Lohusalık psikolojisi de şuan seni yıpratır o yüzden farklı da düşünebilirsiniz kaynanana şöyle kalça cikikligi olur Allah korusun ellemesin bebeği onun ne kadar zor acı verici olduğunu biliyor musunuz kendi bir yeriniz çıkmış gibi düşünün bebek için kirmayacagim ellemeyecek diye bebeğinize bunu yapmayın onu yapmanıza rağmen ağlıyorsa gerçekten canı yanıyordur

(379 puan) tarafından

Canım inan lohusalık hiç düşünmüyorum ben bebeğimi çok büyük zorluklarla doğurdum şuan sakat kalmışım acılara içindeyim ben evladıma kiyamazken böyle bişeye göz yumuyorum resmen benimkide slklik herhalde

(1,581 puan) tarafından

Eşine şöyle uyar canı yaniyor ağlıyor de söylesin sen soyleyemitorsan ama kimseyi kırmayın sakınan göze çöp batar kirarsaniz Allah korusun çocuktan çıkar derler

0 oy
(2,080 puan) tarafından

Size inanamıyorum ya kaynananız çocuğa gözünüzun önunde eziyet ediyor hâlâ kalbini kirmak istemiyorum diyorsunuz ya kırılsın Allah aşkına o bir bebek ya yarın kalıcı bir hasar verirse Allah korusun ilerde cocugunuza annesi olarak açıklama yaparsınız kirmadim sana işkencesine seyirci kaldım diye birine doğruyu söylemek kalp kırmak değildir ayrıca odana bile girerken saygısı yok hayran kaldım sabriniza Allah minik bebegi korusun,zor.

(379 puan) tarafından

Bu yorumu okurken kendimden utandım cidden haklısınız ben bilerek yaptığını düşünmüyorum ama çok fazla eziyet ediyor sanki 1 yaşındaymış gibi bidaha kesinlikle izin vermicem bebeğime dokunmasını 

(2,080 puan) tarafından

Özür dilerim lohusa olduğunuzun farkındayım benzer süreçlerden geçtim bizede çok Müdahalelerde bulunuldu hepsine karşı durduk finalde herkes anladi çok daha az karışılmaya başlanıldı biraz farkında olun diye sert yazdım kusura bakmayın.

Bebeğinizin canı yanıyor karşıdakinin niyeti ister iyi ister kötü olsun bir önemi yok devir cahiliye devri değil eskiden herkes yanlış yapmış birşeyleri ama şimdi bilim ilerde ve akıl on planda yanlışa dur demek ise sizin elinizde bence bebeğiniz acı cekecegine gerekirse kaynana kırılsın hiç önemli değil üzülürek söylüyorum bir çok engel bebeğin ilk zamanlarında oluyor misal 2 yaşa kadar yastık kullanmadim ben bel egrili vs olmasın diye Kaynanalar bayılir yastıkta uyutmaya asla izin vermedim kundak yapmadım tuzlama yaglama yapmadım .Bir bebek sırf bir kaynananın zorbalığı yüzünden tuzlama esnasında tansiyon yükselmesi sebebiyle vefat etti sizi korkutmak üzmek için yazmadım yaşınız çok küçük tecrübeli bir anne olarak bebeğinizi düşündüğüm için hatırlatmak için yazıyorum bazı tecrübeler çok acı olur oncesinden ders hepimiz için gerekli 

0 oy
(859 puan) tarafından

Ben kızıma doğum yaptığımda doktor özelikle uyardı kız bebeklerin göğsünde şişlik sıvı olabilir sakın eklemeyin o kendi kendine zmanla geçer die vajinasindan akıntı gelebilir bu çok normal faln die bilgi vermişti size bilgi verilmedimi bu birincisi ikincisi kaynanam küçücük bebeğe bunları yaparken sen armutmu topluyordun üçüncüsü bu ne vicdansizlik körpe bebeğin göğüsleri sikilirmi onun açısına nasıl dayansın ne cahillik sen anne olarak nasıl dayandn

(917 puan) tarafından

Bende yorumunuzu görünce içim rahatladı bebeğimde akıntı olmuştu sonra kendi kendine geçti ama doktorlar hiç bilgi vermedi bende soğuk havadan dolayı gidememiştim ama korkmuştum hasta mı diye Allah razı olsun sizden

0 oy
(777 puan) tarafından

Biriktirip sinir olacağına hoşlanmadığın şeyleri söyle güzellikle

0 oy
(1,038 puan) tarafından

18 yaşındayım demişsin. Canım bende 20 yaşındayım 1 ay oldu doğum yapalı. Benim ailemde başka şehirde. Ben başka şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi falan burda var.  ben onların evine gittim 4 5 gün kaldım dayanamadım hemen eve geldim. Kayın babam bile pat diye odaya giriyordu saçım başım açık üstümde pijamalar. ( Tesettürlüyüm) Bı kapıyı çalmayı bilmiyorlar resmen. Doktor bana hiç birşey giyme dikişlerin hava alsın dedi. O yüzden ben 2n3 gün pijama gitmedim sadece etek giydim. Kaynanam bı kaç defa laf etti birşey giy diye. Dikişlerim için giymiyorum dedim doktor dedi iyileşmesi için diye. Üstelik uzun etek vardı üstümde. Onun haricinde bı çok şey oldu canımı sıkan eşim bile dayanamadı eve gidelim dedi. O ağrıyla sızıyla kalkıp eve geldim. Ağlaya ağlaya yemek yaptım ben. Ağrıdan sızıdan o kadar kötüydüm ki. 

Allah'ın kulu da kapımı çalıp geçmiş olsun demedi. Benimde dikişlerim açıldı. Yeni doğmuş bebeğimle hastaneye gittik eşimle eşim bebekle kapıda bekledi ben dikiş attırdım tekrar. 

Ve 3 gün sonra dikişlerim tekrar açıldı. Bı Allah'ın kulu bebeğime bı kaç saatliğine bakmadı, ben hastaneye bebeğimi de götürüp perişan etmek istemedim. 1 ay oldu dikişlerim haala açık öyle duruyor. Kimse yardımcı olmadı. Kendi ailemle de görüşmüyoruz zaten. Onlarda gelmediler yanıma. 

Ben bu dikiş ağrılarıyla bu bebeğe tek başıma baktım. Biri bi tas yemek yapıp evime getirmedi. Kimse yol gostermedi. Benimde ilk çocuğum. Bende bilmiyorum tecrübem yok. Ama Allah yardım ediyor bı şekilde bakıyorum. 

Kimsenin kimseye Hayrı yok. Keşke kaynananın evine gidip onların yaşadığı şehirde doğum yapmasaydın

0 oy
(1,870 puan) tarafından

Hayatım git kendin bak çocuğuna yaaa. 

0 oy
(1,333 puan) tarafından

Tam eski kafa bu kaynana kendi bayak herşeyi bilir karşısındakine saygı yok eski usal davranışlar hiçbişiy enlatamazsın öğreteemezsin canım eşine söylesen ya annesi tutar tartışırsın yada annesine laf der kırılırsınız yapacağın tek şey ya biran önce kendi evine gidiceksin kendin bakıcaksın yada sabrediceksin tatlı dille söylesen anlarmı bilemiyorum ama sanmıyorum eski insanları ikna etmek imkansız 

(379 puan) tarafından

İnan çok denedim bugün bile banyo yaparken tekrar göğsünü sıkmaya çalıştı yapma dedim yüzünü astı falan kalbinide kırmak istemiyorum ama bebeğime zarar veriyor bide bebeğim çok zayıf 

(1,333 puan) tarafından

O ne alaka anlamadım ya bebeğin göğsünü niye sıkıyo ne saçma ben olsam o kadar sakin konuşup susamazdım

0 oy
(9,424 puan) tarafından

Sen bu şekilde susarsan bunları çok yaşarsın neden 40 o bekliyorsun bende başka ilde doğum yaptım çok güzel baktı annemler yinede 40 falan beklemedim yapmayın Allah aşkına ya el kadar bebek ve senin korumana muhtaç 

0 oy
tarafından

Canım neden annenin yanına gitmedin?

(379 puan) tarafından

Gittim 13 gün orda kaldım eşim zorladı izin vermedi sürekli annemlere geliyordu eşimi götürucem diye

tarafından

Tam bir aile düşmanı . Keşke izin vermeseydin

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 607 göst.
0 oy
12 cevap 554 göst.
21 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Papatya3535 (489 puan) tarafından soruldu
0 oy