0 oy
205 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (17 puan) tarafından

Arkadaslar tekrar size danismak istiyorum,  oglum 5 yasinda kreşe gidiordu,orda bir oglan surekli oglumu dövüyormus. Ama ögretmen hic bana söylemedi. Oglum bana söyluyordu. En son ben söyledim gözunuz ustunde olsun, oglumu dövmesin yoksa ailesiyle glruusrum dedim

okej dedi,neuse ama hic iyi davranmadi bize dedikten sonra,surekli oglumda kusur bulmaya calisti busefer, biz o döven cocuktan bahsetmeyelim diye. Cunku ben hissettim ve göruyprdum. Bakti ben surekli soruyorjm o cocuk ogluma bisey yaptimi die. Bir deil 2 deil ama oglum anlatiyor bana onu dövdugunu bende kresi degistirme Karrari aldim,bidahada oglumu göndermedim o krese.

Sizden istedigim tavsiye-fikir yeni kreşe söylimmi durumundan dolayi degistirdigimizi,yoksa söylememek en iyisimi? Yani bu sefer onlarda bosverir anlatirsam iste bi cocuk akran zorbalık nedeniyle biraktik. Yoksa memnum deildik o kadar.

Annem dior fazla kurcalama,yoksa onlarda bosveirir,en uzak biseyde hem oglunu suclarlar,hemde onlar yardim etmemis bizde etmeyiz gibi?

Sizin evladiniz akran zorbalıgina kreşte ugrasaydi ,yeni krese nasim bir tutumizlerdiniz?

4 Cevaplar

+2 oy
(9,604 puan) tarafından

Geçen gün de aynı şeyi söyledim ben de senin yaptığın gibi kreşi değiştirirdim evet ama bunu diğer kreşe söylemezdim memnun değildik der geçerdim çünkü söylemek önyargı olurturmak çocuğunu etiketlemek olur yarın öbür gün çocuğun yine aynı sıkıntıyı yaşarsa zaten diğer yerde de böyleymiş deyip boşverebilirler

(17 puan) tarafından

Evet canim 

(17 puan) tarafından

Peki canim, oglum derse yeni kreşte anne iste bu cocuk beni dövdu,veya itti kafama oyuncak atti gibi seyler de,nasil ögretmene nasil bir dille söylimki dikkatli olsin. Cunku eski kres hic bizi dinlemedi takmadi,

(9,604 puan) tarafından

Hocam böyle böyle bu çocuk oğluma vuruyormuş demen yeterli ama senin oğlundada hata olabilir bunuda bi düşün 

(17 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim, ben oglum dövmez asla sadece istedigi oyuncak elinden alininca bazen inatlasabilir ama ögretmen anlatirsa tatli dille önce arkadasin oynasin sonra sen ,ozaman hic sorun etmez oglum

-Reklam-
0 oy
(1,828 puan) tarafından

Bence de söylememeniz daha doğru olur gıbi. Çocuğunuz çok uysal olduğu için mı dayak yiyor yoksa kendisini döven çocuğu kışkırtıyor muydu bunu bilmeniz lazım. Şayet sönük olduğu için dayak yıyorsa bunu da belirtıp akran zorbalıgını tölere edemeyeceğiniz, çocuğunuzun dğer çocuklarla sorun yaşamaması için öğretmeninden daha dikkatli davranmasını talep edebilirsiniz. Böyle bir sorun yaşayıp da çözüme kavuşturulmadıgı takdirde de kreşi değiştireceğinizi söyleyın (tabi dolaylı ve daha yumuşak 🙂)

(17 puan) tarafından

Cocugum cok uysal ,duzgun temiz biri,yani kavga etmez asla,ama biri döbdugunde ve baski alay ettiginde cok uzulup hatta bazen herseyi unutuyordu. 

Mesela ne zaman nasil bir sekilde diyim canim, yeni kreşe dolayli yönunu?:)

Oglumu almaya gittimde mi? Yoksa saker oglum derse mesela iste bu cocuk beni dövdu veua oyuncagi elimden aldi gibi gibi

(1,828 puan) tarafından

Kayıt yaparken söyleyebilirsiniz. Çocugum çok kendi hâlinde bir çocuk. Birçok akranıyla aynı ortama girmesiyle zorbalığa maruz kalma endişesi taşıyorum bir yandan. Malum çocuklar bu yaşlarda biraz acımasız olabiliyor. Bu konuda bir sorun yaşarsak çözüme kavuşturacak potansiyelde mi öğretmenimiz? Çocuğumun düzenini alıştığı ortamı değiştirmek istemem ama uzun süre üzülmesine de göz yumamam diyebilirsiniz.

(17 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim ❤❤

0 oy
(1,016 puan) tarafından

BBen öğretmenlerin böyle davranmasınada anlam veremiyorum. Benim kızımada sınıfında iki kardeş sözlü zorbalık yaptı kaç defa. Bunu öğretmende biliyo. Ama öğretmen zorbalığın önüne geçmek yerine benim çocuğumu nazik olmakla hassas olmakla suçluyo. Son hafta yine aynı saçmalık oldu göndermiyorum okula. Gerçekten ne yapalım veli olarak gidip konuşuyorum ama öğretmen illa yalaka veli istiyor onları tutuyor inşallah seneye öğretmeni farklı olur. Bence sende yeni kreşe bahsetme senin çocuğunu suçlarlar hemen

(17 puan) tarafından

Aynen canim beni resmen sucluyor ve oglumu,yani dövulen oglum ,yani asla Kabul etmedim. Öyle yaparim canim 

(17 puan) tarafından

Aynen canim beni resmen sucluyor ve oglumu,yani dövulen oglum ,yani asla Kabul etmedim. Öyle yaparim canim bisey demem eski kreşle ilgili.

Peki canim yeni kreş derse mesela oglunuz bugun uzuldu iste bi arkadasi onu dövdu veya oyuncak yuzunden.

Sen olsan ne derdin?ne demek lazim

(2,130 puan) tarafından

Siz de izlediniz mi derdim ben olsam.Bunlar çocuk laftan anlamazlar doğru ama döven çocuğa yaşına uygun ceza verirseniz bir daha yapmaz ben kendim uyarmak istemem bu konu sizi bağlar ama çocuğumun eziyet görmesinede seyirci kalamam eğitimci olarak çözüm sizde ben sorunu söyledim derdim.

(1,016 puan) tarafından

Ben kızıma artık sana vurana vur diyorum seni aşağılsyanı sende aşağıla diyorum. Sadece kafasına vurma koluna eline vur diyorum. Bana başka çare bırakmadılar. 

0 oy
(2,130 puan) tarafından

Öğretmenin çok ilgisiz bir sorun olduğunda ilgilenmediği için değiştirdiğimi söylerdim yalanda olmazdi öğretmen daha dikkatli olurdu diğer türlü çocuğunuz suçlu diğer ogretmende baş edememiş der çünkü 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 285 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,272 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 457 göst.
+1 oy
4 cevap 150 göst.
+2 oy
3 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,470,241 soru