0 oy
612 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde (43 puan) tarafından

2 yaşında hareketli yerinde durmayan erkek çocuğum var ve ben bazen istemsizce ona kızıyorum bağırıyorum sonrasında öyle bir vicdan azabı ve pişmanlık yaşıyorum ki her defasında kendime söz veriyorum kızmayacam bağırmayacam diye ama sonuç yine aynı durmuyor bazen sabrımı zorluyor bende nasıl baş edecem kızmadan bağırmadan nasil tepki verecem ne yapacam bilmiyorum böyle yapıyorum diye çocuğun gelişimini etkiler mi lütfen kimse kötü yorum yapmasın yani bile isteye olan şeyler değil asla ben çocuğumu çok seviyorum tek çocuk zaten onun kötü olmasını asla istemiyorum sevgimi her zaman ona gösteririm 

16 Cevaplar

+2 oy
(9,780 puan) tarafından

Asla bağırmam diyen kişi dünyanın en sabırlı kişisi olacakki bagirmayacak bizde robot değiliz sabrimizin bir sınırı öyle sürekli sürekli bağırmak elbet doğru değil ama bazen sabır bitince elde olan bişey değil oğlum yeni duzeldi çok şükür okadar yaramazdiki nereye gitsem oğlum kadar yaramaz mizmiz çocuk yoktu istemeyerekte olsa bağırdım bazen sonra o uyuyunca resmen ağlayacak kadar pişman oluyordum sonra oğlum düzeldi hamdolsun gerek kalmıyor bağırmaya ama suçlu hissetme kendini ona bolca sarıl öp vakit geçir ofkenide kontrol etmeye çalış canım Allah sabır versin oğlum tam 3 yaş olcak yeni yeni duzeldi geçecek ozamanlarda

(43 puan) tarafından

Gerçekten çok sevgimi gösteririm sarılır öper oyunlar oynarim zaman geçiririz birlikte onun iyi olması için herzaman herşeyi yaparım asla kısıtlamam yemek yeme konusunda kendi yer üstüne döke döke yerdi şuan çok iyi çatal kaşık tutar yer oyun oynasin keyfince dağıtır oynar asla neden dağıttı demem duvarları boyar yerleri boyar dağıtır neden yaptı demem ama olur ya insanim bende bazen zararlı şeyleri dokununca istemsizce tepki veririm neden beni hemen kötü anne ilan ettiler ki 

(9,780 puan) tarafından

Seni kötü anne ilan etmediler canım sadece bağırmaman gerek demişler haklılar kimse istemez ki evladina bağırmak ama dediğim gibi bazen sınırı zorluyor çocuklar gerçekten sen ilginle alakanla çok iyi bir annesin 

tarafından
+1

Ben hiç bağırmadım öyle bir lüksüm yok maalesef, hep mutfağa koşup dişlerimi sıkıp saçımı yoldum sonra sakinleşip geldim doğrusunu anlattım . 2 yaşında ki bir çocuk yapma etmeden ne anlasın. Anlatacaksın ki anlasın 

(9,780 puan) tarafından

Öyle yapman çok güzel canım en dogrusunu yapmışsın tabiki keşke bizde öyle yapabilsek iste olan oldu da ama bir bağırdı diye kötü anne değil kimse kadın öyle hissettim diyor üzüldüm 

tarafından

Yok canım kadına değil sana yazdım ben bağırmayan anne dünyanın en sabırlı annesidir diye yazdın ya 😁

-Reklam-
+1 oy
(15,175 puan) tarafından

2 yaşında çocuk hatta bebek ne yapabilir sorun senin öfke kontrolün. 

+1 oy
(5,308 puan) tarafından

Destek olanın yoksa üstüne küçük çocukla ilgilenmeyi işten saymıyorlarsa, annen baban da küçüklüğünde tahammülsüzdüyse olabiliyor. Ama büyük ihtimal eşin destek olmuyor.

0 oy
(3,917 puan) tarafından

Valla bile isteye yapiyorsun kötü yorum söylemeyin diyorsun sinirlerine hakim olmuyorsun..

Doktora gidiceksin çocuğa bağırmak yok 

(15,175 puan) tarafından

Kız büyük değil ki anlasın iki yaşında küçük bebek dahap

(43 puan) tarafından

Keyiften bağırdığımi söylemedim ki hani bende insanım ya sorunlar sıkıntılar yaşayabiliyorum hasta olabiliyorum yorgun olabiliyorum kim çocuğuna bile isteye kızar veya sinirlenir ki kim çocuğu kötü olsun ister ki veya kim kendisinin kötü olmasını ister ki neden böyle birşey yazmak istediğiniz ki eğer sizde anneyseniz bilirsiniz ki çocuklar asla yerinde durmaz sürekli yaramazlık yapar yapma etme gitme dedigin herşeye yapar eder gider yani seni dinlemez 

(3,917 puan) tarafından

Valla kusura bakmayın geç anne oldum anne olmak için çok ağladım rabbim nasip etti ben çocuğa nasıl bagirrim yüksek sesle bile konuşamam benim.icin böyle isterse kac yasinda olursa olsun oncelik onun isteği bende bütün işimi bırakırım onun üzerine olurum öfkeli olsa bile çocuk sakinlestirme taraftarıyım bağırmak ile o anlamıyorsa bagirmicaksiniz 

(15,175 puan) tarafından

Çok küçük daha korku kalir üzerinde benden demesi canım. Anlamaz bir de bağırsan da şöyle düşün senden beş kat büyük bir şey sana bağırıyor sadece korku hisseder ben yanlış davrandım bana bağırdı demez

(43 puan) tarafından

Her zaman kızıp bağırmiyorum ki bazen yapma etme dediğim zaman dinlemeyince veya birşey dökerken ister istemez tepki verip kızıyorum oda elimde olmuyor yani istemsizce oluyor 

0 oy
(659 puan) tarafından

Ben de çocuklara bağırmam tepki vermem diyip her ikisini de iki yaşına kadar el bebek gül bebek büyütüp şimdi ayvayı yiyenlerdenim. Asla ve asla söz dinlemeyen çocuklar oldu ikisi de. Sınır koyma doğru ve yanlışı öğretmek önemli olan. Ama gerekli tepki verilmediğinde de çocuklar maalesef ebeveynini kolay lokma olarak görüyor. Ben geçen dışarı çıktım yarım saatlik işim vardı. 4 yaşındaki kızım babasına annem gitti hadi evi dağıtalım diyip her şeyi yıkmaya başlamış😅🤦‍♀️Söyleyeceklerim bu kadar. Duygu gelişimlerini ve özgüvenlerini kazanmaları için evet yüksek ses ve yüksek tepki asla yapılmaması gerken davranışlar ama. Benimki gibi tavanı yere katan çocukları olan annelerin de tahammülü bir yerde bitiyordur eminim. 

0 oy
(248 puan) tarafından

Evet karşındaki küçük bir bebek çocuk ama biz insanlar da sabır taşı değiliz olamayız da . Anne olduğun için çocuğunu çok sevdiğinden kaynaklıdır çektiğin vicdan azabı. Kimse hatasız değildir önemli olan hatanın farkına varıp birdaha yapmamak. Ben kimsenin evinin içini bilmeden yaşantısını bilmeden kimseyi yargılamam. Sana sadece tavsiye verebilirim çok sinirlendiğinde git lavaboya orda sakinleş odaya geç orda sakinleş bağırmak geliyorsa içinden belki komiktir ama yastık bas yüzüne bağır bağırabildiğin kadar o duymadan ama şunu hiç unutma kimse mükemmel değildir bu hayatta. 

Kızım 2 yaş sendromunda deliriyorum ama sabrediyorum

(43 puan) tarafından

Bizde de 2 yaş sendromu var maalesef çok zor destek olamayınca ister istemez bende etkileniyorum sonuçta insanız hatalar yaparız kim ister ki çocuğuna kızıp bağırsin ama bazen oluyor işte 

0 oy
tarafından

Hey yavrum hey 

Biz annemizden ovlava ve terlik dayak yerdik bunlardan evet travma kalıyor.

Ama bağırmaktan kızmaktan travma kalmaz gülüm 

Üzülürsün ağlarsın geçer 

Cocuklarda her yaşın güzelliği çok güzel oluyo.

0 oy
tarafından

Öyle durumda yanından git sakinleş şarkı ac ben öyle yapıyorum 

(930 puan) tarafından

Öyle durumlar o kadar çok oluyor ki sürekli git git. Gittiğim yerden geri gelemem😀

(43 puan) tarafından

Nereye gideyim evin içinde her saniye arkamda vallahi bazen nefes alamıyorum bana yapışıyor bırakmıyor destek olmayınca tabiki ister istemez bunaliyorum stres yapıyorum çocuğumuda etkiliyor 

tarafından

Yine diyorum ya şarkı ac ya yanınsan ayrıl ağlarken yada süre aç telefondan kalbinin üstüne yatır sakinleşir 

(43 puan) tarafından

Öyle yapacam inşallah

0 oy
(11 puan) tarafından

Bende öyleyim bağırıyorum ağlıyor bana saeılıyor tamam annecim özür dilerim diyorum öpüyorum sakinleşiyor 10 15 dk sonra aynı sanırım merak zamanı olduğu için böyleler yapacak bişi yok 

(43 puan) tarafından

Kessinlikle merak zamanı her şeyi her yeri en ince detayına kadar inceliyor bakıyor nerde zararlı şeyler var hemen dokunur 

0 oy
(8,821 puan) tarafından

Hele çileden çıkaran çocuk olsun bakalım sakinlik kalıyor mu. Milletin çocuğunun uykusu var yemesi içmesi var gün içerisinde yaramazligini da çeksin bir zahmet. Ben günde toplam 2-3 saat bölük börçük uykuyla ayakta kalırken bir de üstüne her lokmasını 2 saat ağzında tutan kızıma sabırlı olamadım elbette geri geldi bağırdım yeri geldi kızdım yeri geldi bir yerleri yumrukladım. Hele bir de tek başına bakıyorsan..... 

Bunların hepsi büyük konuşmaktan oldu çocuksuz zamanım da çocuklu bir kadına insan evladına bağırır mı diye sitem etmiştim. 

0 oy
(1,965 puan) tarafından

Çocuğun kasıtlı olarak seni zorlamak için öyle davranmıyor. bunu anlamak gerek öncelikle. çocuğun hangi hareketi neden yaptığını farkına varabilirsen aslında öfkelenmezsin. 

öncelikle 2 yaş daha bebek sayılır. konuşmayı bile tam beceremeyen bir canlı sabrını kasıtlı olarak zorluyor olamaz. çocuk sadece dünyayı keşfetmeye çalışıyor, öfke kontrolü, sabır gibi duyguları öğrenmeye çalışıyor. zaman kavramını bile bilmiyor daha. susadığında suya rahatça erişemeyince bile ağlayabilir ki çok haklı.

sorun çocukta değil sorun senin çocuk konusundaki bilgi eksikliğin bence ya da bilgi demeyelim de empati

(930 puan) tarafından

Post sahibi değilim ama dediklerinin hepsine katılıyorum. Çok doğrular ama bazı çocukların iradeleri çok güçlü oluyor. Anlama, anlamlandırma keşfetme sürecinde çok zorlayıcı olabiliyor. Çünkü sınırları zorluyor ki öğrenebilsin. Bu aşamada anne de sabırsızlık öfke yapabiliyor malesef.

(1,965 puan) tarafından

yetişkin bireyin çok zorlansa da 2 yaş canlıya karşı öfkesini kontrol edebilmesi beklenir bence. karşısındaki 20 yaşında insan değil ki... bu bencesi tabi

0 oy
(331 puan) tarafından

Bir insan çocuğuna kızıp bağırmıyorsa ya vakit geçirmiyor yada melek 

0 oy
(356 puan) tarafından

Kimse isteyerek bağırmaz ama evladında olsa bi süre sonra yoruluyor insan yinede mümkün olduğu kadar sabırlı olmak gerekir 

(43 puan) tarafından

Öyle şartlar ve yaşadığın hayatta etkiler insanı ben bir kere kızarım ama bin defa severim ilgilenirim ve inanıyorum ki oğlum sevgimle o kadar şımarır ki o kadar içten gelir sarılr öper gözümün içine bakar ki ben asla baskıcı bir anne olmadım 

(356 puan) tarafından

Hayat zor maalesef sakin kalmaktan başka şansımız yok ne kadar kızsakta bizi anlamazlar o yüzden mümkün olduğunca sabırlı olmamız gerekiyor 

0 oy
(5,966 puan) tarafından

Gecen gun oglumda bi pedagog tarafindan hazirlanan ofke kontrolu diye bi kitabi inceliyoduk. Orda ofkelenmek sevinmek gibi bir duygu ama yaptigimiz davranis bizim secimimiz gibi bisey diyordu. Evet bagirmak iyi degil ama biz annelerde robot degiliz. Bazen insanin sabri kalmiyor. Surekli birilerinden sorumlu olmak, bir is yaparken ayak altinda dolanmalari veya ekstra is cikarmalari, bir cayi sicak icememek bunlar hep insani strese haliyle ofkeye yonlendiriyo. Bende kiziyorum ki cevreme gore sakin bi anne sayiliyorum. Sonrasinda hep kendimi aciklarim. Buyuk oglum 7 yasinda o suan neden kizdigimi vs anladigi icin ona gore davranir veya sefkat gosterir. Hicte travmatik bi durum olmadi cunku ne zman konussak mutlu oldugunu soyler. Kucugu 2 yasinda tabi ona oyle buyuk tepkiler vermiyorum ama yapmamasi gereken durumda da kiziyorum. Sinir koyulmasi icin onemli. Psikoloji bu kadar ince bi durum degil. Sistematik olmadigi surece arada kizmak bazen kurallara uymasi icinde gerekli. Bagirmiyorum kizmiyorum diyende yalan soyler.

(43 puan) tarafından

Kessinlikle haklısınız burda çoğu kişi yazmış bağırmam kızmam vs. Ama öyle olmuyor gerçekten çocuk çok zor yanı bide inatçı hareketli olunca ekstra bir yoruluyorsun ben doğuma bir ay kala annemi kanserden kaybettim lohusalik çok zor atlattım tabiki bide hayat şartları ister istemez seni etkiliyor psikoloji falan kalmıyor kimse dört dörtlük yaşamıyor ki dört dörtlük olsun bazen sen istemesende şartlar seni zorlar ama herkes herşeyi çok iyi bildiği için ben kızıyorum dedim diye herkes iyi anne ben kötü anne oldum 

(5,966 puan) tarafından

Bosver uzme kendini. Her cocuk ve her anne kendine ozel. Oyle gerektiginde tepki verilmeyen ve hayatta her duyguyu yasamayan tum cocuklar okul veya is hayatinda hep zorlanan insanlar oluyor. Cunku zor durumla bas etmesini bilmiyolar. Bunu etrafimda cok gordum. Tabi ki kizmak bagirmak iyi demiyorum ama dedigim gibi arada bi kizmak cocugu travmatik yapmaz. Sistematik sekilde kizmak, siddet uygulamak, cocuga ozbakim vermemek, duygusal ihtiyacini surekli karsilamamak asil cocugu travmatik yapar. O yuzden kizsan da git saril op, anlamasa da duygunu anlat. Cok fazla da kendine yuklenme, her anlamda...

0 oy
(3,432 puan) tarafından

Benim kızımda 2,5 yaşında asla yerinde durmaz, mızmızlanır devamlı. Olabildiğince kızmamaya çalışıyorum ama bazen gözüm dönüyor. Ama son 1 aydır kızacağımda oradan uzaklaşıyorum, kendime küçük olduğunu hatırlatıp geri gidiyorum yanına. Baya da işe yaradı, çok ciddi bir şey olmadiğı sürece artık bağırmıyorum

(43 puan) tarafından

Bende öyle yapacam inşallah 

(3,432 puan) tarafından

Kendinize kızmayın, hepimiz insanız. İnsanın sabrı arada bitiyor

0 oy
(24,176 puan) tarafından

Arada bir oluyorsa kendini suçlama sürekli oluyorsa uzman yardımı al bazen sabrımız tahammülümüz tükenebiliyor bu çok normal 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 1,536 göst.
0 oy
10 cevap 522 göst.
0 oy
28 cevap 1,999 göst.
1 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 801 göst.
23 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,064 soru

24,148,835 cevap

334,798 kullanıcı

...