+2 oy
615 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

İlk defa gördüm böyle bisey yaşayan var mı. Eşim uyuyordu kapı çaldı kapıyı açmadım üstüm zaten müsait değildi kim o dedim polis dedi kime baktınız dedim kimlik gösterin falan dedi yabancı uyruklu olanlara mi ne bakıyorlar kim yaşıyor dedi isim soy isim söyledim evli misiniz evet dedim tamam deyip karşı daireyi sordu boş dedim üst katlara gitti istanbulda yaşıyorum bu arada sizlerde yasadiniz mi bu durumu. Bir an korktum birsey oldu sandım bu arada polisti kesin çünkü polis kimliğini gösterecekti kapıyı acsaydim

16 Cevaplar

+1 oy
(795 puan) tarafından

Dolandırıcı taktiği bence. Benim eşim de polis, diyelim bir araçla bir problem oluyor plakayı atıyor şubeye anında plakaya ait bütün kişi bilgileri geliyor. Veya bir adres veriyor anında o adreste ikamet edenlerin kimlik bilgileri veriyor karşı taraf. Kapı kapı gezip siz kimsiniz demezler. O kapının ardında kim olduğunu biliyorlar yani. Baskın için gelirler sizin baskınlık bir durumunuz yok. 

tarafından

Bütün apartmanı gezdiler de isimle ne yapabilir ki 

-Reklam-
0 oy
(6,947 puan) tarafından

Evet bir ara bizede geldi eşim evdeydi hayırdır filan sorunca bizde yeni taşındık ikametgah için gelmişlerdi  sonra yan komşuya gidip sordular bu kişi burdami oturuyor diye  herkese gittiler 

tarafından

Eşimi cagiracaktim kapıyı actirsaydi işten gelmişti uyuyordu. Şimdi uyanınca der beni  uyandirsaydin diye hemen gittiler zaten burda çok yabancı vardı eskiden bizim dairede 2 tane yabancı vardı biri taşındı zaten

(6,947 puan) tarafından

Bakıyorlar buralilar mi değiller mi diye hayırdır niye geldiniz sormadım mi

tarafından

Dedim canım yabancı uyruklu olanlara bakıyoruz mu ne öyle bisey tek dediler

0 oy
tarafından

Polis kimliğinin gerçek olduğunu nereden anlayacaktin? Resmen hepinizin adını sanını öğrenmişler hırsız taktiği değilse nedir. 

tarafından

Ay bilmiyorum canım bütün daireyi gezdiler 

(9,079 puan) tarafından

bencede . bide artik kapinkapi dolanma

seyi yokki. girsin gbt den sistemden donunun rengine kadar gorsun polisse.nufus mudurlugunde birton kaydin var soy agacin evlimizin vs  sormalari sacma.

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Birini arıyorlardı belki de ama yine de dikkat etmek lazım polis kimliği de olsa insan guvenemiyor 

tarafından

Doğru canım 

0 oy
(4,125 puan) tarafından

polis kimliğini görmeden bilgilerinizi vs vermeyin 

bazen ikametgah için gezerler veya aradıkları biri vardır gezerler, olabilir. ama tam emin olmadan bilgi vermeyin. 

tarafından

Doğru canım olabilir 

0 oy
(1,870 puan) tarafından

Yeni dolandırıcı taktiği de bu demek 😂😂

tarafından

İsimle ne yapabilirler ki

(1,870 puan) tarafından

Olay isim değil. Oralarda kim yaşıyor kaç kişi yaşıyor. Mesela karlı tarafımız boş demişsin. Tatilde de diyebilirdin.  Hooop hedef olurlardı 

tarafından

Niye yalan söyleyim bana ne zaten araplar vardı en son orda 

(1,870 puan) tarafından
+1

Off ben ne diyorum sen ne anlıyorsun bacım ya. 

tarafından

Neyse canım 

0 oy
(14,758 puan) tarafından

Polis neden kapı kapı solassin ki bana tuhaf geldi.

O değil de eşimi parkta çevirip kimlik sorgulamislar ben az ötede kızıma salıncak bindiriyordum. Ne sandilarsa artık 😁

tarafından

Biz eşimle gezmeye gidince yanımızdan geçenlerden kimlik istiyorlar genelde eşimden hiç istemezler 😂 serseri gibi giyinmiyor ondan olabilir

(14,758 puan) tarafından

Kullandığın cümle çok yanlış. Ne demek serseri gibi giyinmek. Her kot tişört giyen serseri demekki bu ülkede.

tarafından

Sen iyi misin ya ben senin eşin için demedim ki bazıları  değişik giyiniyor ondan bahsettim ne anladıysan artık benim eşim zaten genelde tişört pantolon giyiniyor. 

(5,807 puan) tarafından
+1

Kadın demiş eşime kimlik sordu polis. Bunun cümlenin üzerine, benim eşime sormuyorlar eşim serseri gibi giyinmiyor dersen kadın tabi üzerine alınır 😀kim olsa alınır yani

tarafından

Ne bileyim kız ben ona itafen demedim ki. Bende kendi anımı anlatmıştım 

0 oy
(5,148 puan) tarafından

Ben inanmam öyle şeylere 

Polisin işi yokta kapi kapi dolaşıp kimlik mi sorgulayacak 

Direk arayıp emniyete cagirirlar 

Arayana da gelene de inanmam ben

tarafından

Bende anlamadım valla ilk defa gördüm 

(5,148 puan) tarafından

Sen yine de güvenme tv de ne diyor polis diye arayıp kimlik soranlara para isteyenlere 

Yada aynı şekilde kapiniza gelenlere guvenmeyin diyor 

tarafından

Güvenmiyorum canım zaten kapıyı kimseye açmıyorum 

0 oy
(3,782 puan) tarafından

Yıllar önce böyle bi olay oldu annem kapıyı açtı birilerini arıyor gibi sormuşlar annem de yan komşunun damadı için geldiler sanmış o da cezaevindeydi gasp suçundan. Ben de arkadan dinliyorum baktım anneme teyze sen aynı Trabzonlulara benziyorsun diye saçma sapan muhabbete girdi. Apartman da başka kim oturuyor vs diye arada soruyordu. Dayanamadım kapının arkasında ki sopayı aldım elime baktım iyice kapıya yaklaşmış anneminde ses tonu değişti. Arkadan bağırdım madem polissin kapı kapı gezip ne arıyorsun. Polis olan sensin kimi arıyorsan bulursun zaten dedim. Bana bağırmaya başladı sen nasıl konuşuyorsun polisle diye. Ne polisi be kimi kandırıyorsunuz siz dedim defolup gidin yoksa dedim baktım koşa koşa gittiler 

tarafından

Iyiki sen evdeymissin canım rabbim korumuş ben kapıyı asla kimseye açmıyorum zaten eşim evdeyse o açar genelde

(3,782 puan) tarafından

Aynen öyle bence polis değildi kapıya gelen. 

0 oy
(1,989 puan) tarafından

Polis kapı kapı gezmez belkide evdemisiniz diye kontrol ediyor belki boş olsa ev girebilirlerdi 

tarafından

Bilmiyorum canım valla 

0 oy
(14,911 puan) tarafından

Urfada dün yaşadık motosiklet çalınmış. Bizim binanın adresi verilmiş kimliği ile geldi adam kimlik görebilir miyiz hocam dedi gösterdik gitti 

tarafından

Burada da çok yabancı yaşıyordu belki kaçaklardı ondan da gelmiş olabilirler diye düşündüm 

(14,911 puan) tarafından

Bence de olabilir 

0 oy
(4,347 puan) tarafından

Canım bunun polisi arayarak öğrenebilirsin bulunduğum bölgedeki karakolu arayarak

tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(250 puan) tarafından

Normalde öyle birşey yapmaz polis. Benim eşim de polis eğitim için başka şehire geldik görev parasi alabilmesi için ailesini getirdiğini ispatlanması gerekiyordu eve gelip sordular baktılar burda mıyız diye onun dışında böyle birşey ne gördüm ne duydum

tarafından

Bende hiç görmedim bugüne kadar canım 

0 oy
(1,376 puan) tarafından

Ay canım Allah korusun kimseye güven yok vala zaten bende acmıyom kapı sen gibi :)) 

tarafından

En iyisi canım bu devirde kimseye guvenilmiyor ne yazık ki

0 oy
(152 puan) tarafından

En yakın karakola git size gelip gelmediklerini sor  

Öyle bir şey yoksa şikayetçi ol gelen kişilerden kamera kaydı vs varsa

tarafından

Küçük bebeğim var gidip uğraşamam valla canım 

0 oy
(50 puan) tarafından

Canım benim normal polis kapı kapı dolaşmaz ya binada mahallede bir olay vardır onu araştırmak için dolaşır sorar onun dışında iyi ki de açmamışsın yani

(6,947 puan) tarafından

Yok gerçekten bizim binayada geldi iki polis hatta kapıyı eşim açtı dedi burdami otuyorsunuz eşim evt dedi o zaman seçim filan vardı galiba onun icin soruyorlardi yan komşuya filanda gitmislerdi

tarafından

Olabilir canım yabancı uyruklu olanları sordu belki kaçak falan oldukları için de olabilir

İlgili sorular

+3 oy
5 cevap 150 göst.
0 oy
8 cevap 298 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 810 göst.
0 oy
5 cevap 157 göst.
17 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler