İlk defa gördüm böyle bisey yaşayan var mı. Eşim uyuyordu kapı çaldı kapıyı açmadım üstüm zaten müsait değildi kim o dedim polis dedi kime baktınız dedim kimlik gösterin falan dedi yabancı uyruklu olanlara mi ne bakıyorlar kim yaşıyor dedi isim soy isim söyledim evli misiniz evet dedim tamam deyip karşı daireyi sordu boş dedim üst katlara gitti istanbulda yaşıyorum bu arada sizlerde yasadiniz mi bu durumu. Bir an korktum birsey oldu sandım bu arada polisti kesin çünkü polis kimliğini gösterecekti kapıyı acsaydim
Dolandırıcı taktiği bence. Benim eşim de polis, diyelim bir araçla bir problem oluyor plakayı atıyor şubeye anında plakaya ait bütün kişi bilgileri geliyor. Veya bir adres veriyor anında o adreste ikamet edenlerin kimlik bilgileri veriyor karşı taraf. Kapı kapı gezip siz kimsiniz demezler. O kapının ardında kim olduğunu biliyorlar yani. Baskın için gelirler sizin baskınlık bir durumunuz yok.
Bütün apartmanı gezdiler de isimle ne yapabilir ki
Evet bir ara bizede geldi eşim evdeydi hayırdır filan sorunca bizde yeni taşındık ikametgah için gelmişlerdi sonra yan komşuya gidip sordular bu kişi burdami oturuyor diye herkese gittiler
Eşimi cagiracaktim kapıyı actirsaydi işten gelmişti uyuyordu. Şimdi uyanınca der beni uyandirsaydin diye hemen gittiler zaten burda çok yabancı vardı eskiden bizim dairede 2 tane yabancı vardı biri taşındı zaten
Bakıyorlar buralilar mi değiller mi diye hayırdır niye geldiniz sormadım mi
Dedim canım yabancı uyruklu olanlara bakıyoruz mu ne öyle bisey tek dediler
Polis kimliğinin gerçek olduğunu nereden anlayacaktin? Resmen hepinizin adını sanını öğrenmişler hırsız taktiği değilse nedir.
Ay bilmiyorum canım bütün daireyi gezdiler
bencede . bide artik kapinkapi dolanma
seyi yokki. girsin gbt den sistemden donunun rengine kadar gorsun polisse.nufus mudurlugunde birton kaydin var soy agacin evlimizin vs sormalari sacma.
Birini arıyorlardı belki de ama yine de dikkat etmek lazım polis kimliği de olsa insan guvenemiyor
Doğru canım
polis kimliğini görmeden bilgilerinizi vs vermeyin
bazen ikametgah için gezerler veya aradıkları biri vardır gezerler, olabilir. ama tam emin olmadan bilgi vermeyin.
Doğru canım olabilir
Yeni dolandırıcı taktiği de bu demek 😂😂
İsimle ne yapabilirler ki
Olay isim değil. Oralarda kim yaşıyor kaç kişi yaşıyor. Mesela karlı tarafımız boş demişsin. Tatilde de diyebilirdin. Hooop hedef olurlardı
Niye yalan söyleyim bana ne zaten araplar vardı en son orda
Off ben ne diyorum sen ne anlıyorsun bacım ya.
Neyse canım
Polis neden kapı kapı solassin ki bana tuhaf geldi.
O değil de eşimi parkta çevirip kimlik sorgulamislar ben az ötede kızıma salıncak bindiriyordum. Ne sandilarsa artık 😁
Biz eşimle gezmeye gidince yanımızdan geçenlerden kimlik istiyorlar genelde eşimden hiç istemezler 😂 serseri gibi giyinmiyor ondan olabilir
Kullandığın cümle çok yanlış. Ne demek serseri gibi giyinmek. Her kot tişört giyen serseri demekki bu ülkede.
Sen iyi misin ya ben senin eşin için demedim ki bazıları değişik giyiniyor ondan bahsettim ne anladıysan artık benim eşim zaten genelde tişört pantolon giyiniyor.
Kadın demiş eşime kimlik sordu polis. Bunun cümlenin üzerine, benim eşime sormuyorlar eşim serseri gibi giyinmiyor dersen kadın tabi üzerine alınır 😀kim olsa alınır yani
Ne bileyim kız ben ona itafen demedim ki. Bende kendi anımı anlatmıştım
Ben inanmam öyle şeylere
Polisin işi yokta kapi kapi dolaşıp kimlik mi sorgulayacak
Direk arayıp emniyete cagirirlar
Arayana da gelene de inanmam ben
Bende anlamadım valla ilk defa gördüm
Sen yine de güvenme tv de ne diyor polis diye arayıp kimlik soranlara para isteyenlere
Yada aynı şekilde kapiniza gelenlere guvenmeyin diyor
Güvenmiyorum canım zaten kapıyı kimseye açmıyorum
Yıllar önce böyle bi olay oldu annem kapıyı açtı birilerini arıyor gibi sormuşlar annem de yan komşunun damadı için geldiler sanmış o da cezaevindeydi gasp suçundan. Ben de arkadan dinliyorum baktım anneme teyze sen aynı Trabzonlulara benziyorsun diye saçma sapan muhabbete girdi. Apartman da başka kim oturuyor vs diye arada soruyordu. Dayanamadım kapının arkasında ki sopayı aldım elime baktım iyice kapıya yaklaşmış anneminde ses tonu değişti. Arkadan bağırdım madem polissin kapı kapı gezip ne arıyorsun. Polis olan sensin kimi arıyorsan bulursun zaten dedim. Bana bağırmaya başladı sen nasıl konuşuyorsun polisle diye. Ne polisi be kimi kandırıyorsunuz siz dedim defolup gidin yoksa dedim baktım koşa koşa gittiler
Iyiki sen evdeymissin canım rabbim korumuş ben kapıyı asla kimseye açmıyorum zaten eşim evdeyse o açar genelde
Aynen öyle bence polis değildi kapıya gelen.
Polis kapı kapı gezmez belkide evdemisiniz diye kontrol ediyor belki boş olsa ev girebilirlerdi
Bilmiyorum canım valla
Urfada dün yaşadık motosiklet çalınmış. Bizim binanın adresi verilmiş kimliği ile geldi adam kimlik görebilir miyiz hocam dedi gösterdik gitti
Burada da çok yabancı yaşıyordu belki kaçaklardı ondan da gelmiş olabilirler diye düşündüm
Bence de olabilir
Canım bunun polisi arayarak öğrenebilirsin bulunduğum bölgedeki karakolu arayarak
Teşekkür ederim canım
Normalde öyle birşey yapmaz polis. Benim eşim de polis eğitim için başka şehire geldik görev parasi alabilmesi için ailesini getirdiğini ispatlanması gerekiyordu eve gelip sordular baktılar burda mıyız diye onun dışında böyle birşey ne gördüm ne duydum
Bende hiç görmedim bugüne kadar canım
Ay canım Allah korusun kimseye güven yok vala zaten bende acmıyom kapı sen gibi :))
En iyisi canım bu devirde kimseye guvenilmiyor ne yazık ki
En yakın karakola git size gelip gelmediklerini sor
Öyle bir şey yoksa şikayetçi ol gelen kişilerden kamera kaydı vs varsa
Küçük bebeğim var gidip uğraşamam valla canım
Canım benim normal polis kapı kapı dolaşmaz ya binada mahallede bir olay vardır onu araştırmak için dolaşır sorar onun dışında iyi ki de açmamışsın yani
Yok gerçekten bizim binayada geldi iki polis hatta kapıyı eşim açtı dedi burdami otuyorsunuz eşim evt dedi o zaman seçim filan vardı galiba onun icin soruyorlardi yan komşuya filanda gitmislerdi
Olabilir canım yabancı uyruklu olanları sordu belki kaçak falan oldukları için de olabilir
1,467,309 soru
24,042,840 cevap
329,212 kullanıcı