0 oy
220 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (11 puan) tarafından

Arkadaslar oglumun kreşini degistirdim,cunku oglum surekli bir cocuktan rahatsizdi,onu dövdugu icin,ama ögretmenler hic bana söylemedi. Ben ögretmene dedim gözunuz uzerinde olsun,ama hep oglumu sorumlu göruyor ve oglum yalan söyluyor dedi,bir deim iki deil kreşi degistirdim

Sizce bu yeni kreşe söylimmi onlarda da ayni durum yasiyacak die cok korkuyorum?ne söylim nasil davranim?tutumum nasil olsun?fazla guleryuzlu bir insanim, insanlar bundan cesaret alior sanki,

Oglum icin kreşte rahat olsun iyi davransinlar die ögretmenlere ne sormaliyim aldigimda,özellikle böyle bir durumdan degistirdigimiz icin.

Sizin tavsiye-fikirleriniz cok önemli arkadaslar 

7 Cevaplar

+1 oy
(9,376 puan) tarafından

Valla ben kapıda dakikalarca soru soran velileri anlamıyorum ve hoşlanmıyorum hocam bi sıkıntı var mı diyorum sadece olursa zaten kendisi söylüyor yedimş içtimi koştumu oynadımı muhabbetine hiç girmedim öğretmenle sanada tavsiye ederim eski kreşte olanı anlatmazdım eğer yine aynı sorun olursa hata tek karşı tarafta değil senin oğlundada var demektir ama baştan anlatıp çocuğunu etiketleme bekle bakalım 

(11 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim, yani söylersem iyi olmazmi?yani ögretmenlermi ilgilenmez ,yoksa iyi olmazmi yani mantigin ne diyor canim 

(11 puan) tarafından

Yani bende söyle dusundum söylersem onlarda daha iyi ilgilenir,izin vermezler baska bir cocugun oglumu dövmesini falan

(9,376 puan) tarafından

Sen bunu demesende ilgilenmek zorundalar zaten o ayrı ama ben neden söylemezdim onu açıklayayım çocuğuma ön yargı oluşsun istemem dediğin gibi senin çocuğunda değil karşı tarafta hata ise bile bunlar onu bu şekilde anlamaz en ufak olayda bu çocuk diğer kreşte de böyleymiş der sen burda 0 dan başla o tarafı hiç karıştırma ha sorarlarsa sıkıntı yaşadık vs deme memnun değildim de geç zaten irdelemezler 

Başka bir çocuk durduk yerde senin oğlunu dövemez buna müsade etmezler merak etme 

(11 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim, dedigin gibi yaparim,peki oglum renkleri falan bazen karistirio, biliyor ama bazen sevmiyor,renkleri veua bazi etkinliklerde yardimci olmasini istedigim bir konuda ögretmene söylimmi,yada nasil bir dille söylim.

ALLAH senden razi olsun canim 

(9,376 puan) tarafından

Amin cümlemizden valla ben hiç söylemedim zaten ilgili bir öğretmen o yüzden bunu yap şunu yap demedim 

-Reklam-
0 oy
(1,383 puan) tarafından

Bunda da aynı sorun yaşarsan sorun oğlunda demektir eski konuyu açma bence sadece izle bekle 

(11 puan) tarafından

Ama benim oglum yalan söylemez ve hic kavga etmez,ögretmenler gözarde ediyordu. 

Ama dedigin gibi yaparsam,sorduklarinda nie degistirdiniz eski kresi nasil bir cevap verim

(14,996 puan) tarafından

Çocuklar beklenmedik davranışlar sergileyebiliyor bazen canım baştan söylemen ayağınızı denk alın izlenimi yaratır bu da hoş değil. Sorun olmayacaksa da sorun olabilir havası oluşur. Karşı tarafı da tedirgin edersin 

0 oy
(274 puan) tarafından

Diğer kreşte olanı biteni anlatma. 2.kez aynı durumla karşılaşırsan ve oğlun haklı dahi olsa suçlu bulunur. Bak diğer kreşte de böyle vs diye. Sorarlarsa memnun değildim dersin. Herkese uzunca açıklama yapmak zorunda değilsin. Ki özellikle çocuklar konusunda hassas olmalısın. Çocuğunla alakalı olumsuz bir durumu herkese söyleme ve yansıtma. ( Uzman desteği gerektirmediği sürece) 

(11 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim, dedigin gibi yaparim,peki oglum renkleri falan bazen karistirio, biliyor ama bazen sevmiyor,renkleri veua bazi etkinliklerde yardimci olmasini istedigim bir konuda ögretmene söylimmi,yada nasil bir dille söylim. ALLAH senden razi olsun 

(274 puan) tarafından

Bilmiyorum kaç çocuğunuz var ama evde etkinlik yapın beraber. En basitinden camdan dışarı bakın ve yeşil ağaç vs gibi. Çocuğunuzun öğretmenine bir şey demenize gerek yok. O zaten eksik görürse söyler ama sizde çocuğunuzu evde destekleyin etlinliklerle. 

(11 puan) tarafından

Yapiorum canim hergun ögretiyorum bazen iyi bazen karistirio, hani onlarda yardimci olsun daha iyi olur die,hizli olur die ama bilmiylrum 

(274 puan) tarafından

Sakin ol her çocuğun gelişimi farklı. Zamanla öğrenir

0 oy
(3,045 puan) tarafından

Özel koleje gönder bacim

0 oy
tarafından

Günaydın 

Diğer kresten memnun değildim de

Cok detaya girme 

Zaten zamanla öğretmenler tanıyo

Öğretmenler çocuğun hangi konuda eksik olduğunu görüp söylüyor zaten 

Mesela benim ki kaşık çatal kalem tutamıyordu onu söylediler bende nette araştırma yaptım lastik tokalar varya onu aldım parmaklarının arasına koydum öğrendi tutuyor simdi kalemi çatalı kaşığı bu bir basit örnekti..

0 oy
(840 puan) tarafından

Benim oğlumda krşe gidiyor attığı adım bna mesaj olarak geliyor yediği içtiği uyuduğu yaada arkadaşıyla bi sorun olursa dakikasında hemen bildiriyorlar size bilgi verilmiyor mu 

(11 puan) tarafından

Yok canim verilmiyordu,ilgilenmiyorlardi.en son degistirme Karari aldim.bu yeni kreşin oglumla ilgilenmesu icin ne diyim mesela ben evde renkleri ögretiyorum diyimmi onlara?sizde yardimci olun die?yeni kreşe yoksa onlar dedigindemi diyim?gercekten artik ne yapacagimi ne diyecegimi bilmiylrum 

(840 puan) tarafından

Neden bişeyler söyleme gereği duyuyorsunuz akışına bırakın bakalım süreç nasıl ilerleyecek çocuğunuzu çok sıkmadan ona sorun neler yaptın öğretmenin nasıl die sohbet eder gibi ara ara ağzını arayın hangi arkadaşını çok sevdin bugün hangi arkadaşınla oynadın gibi

(11 puan) tarafından

Haklisin canim ama ben korkuyorum iste,ögretmenler sorumsuzsa,bu sefer oglum etkileniyor,ve gitmek istemiyor krese,oyuzden söylesem daha iyi olur bilirler die

0 oy
(17,079 puan) tarafından

Bende geçen sene ikinci dönem kizimin okulunu değiştirdim. Öğretmen sorunca açikca söyledim. Akran zorbalığına maruz kaldi, öğretmenleri gerekli müdahaleyi yapmadı, çocuğum içine kapanmaya başladı o sebepten değiştirdim diye. Öğretmen ekstra özen gösterdi, bizim okulumuzda asla müsade edilemez şiddete dedi. Diğer okulda hiç konuşmayan kizim 1 hafta bile geçmeden normale döndü. Bence söylemelisin öğretmene.

(11 puan) tarafından

Yani bende öyle dusunuorum ama iste mantiklisi ne karar veremiyorum. Sebebi bir oglan oglum mu dövüyor ve ögretmeni hic bana söylemiyordu,ve ben söyledigimde evet bazen oluyor diyordu ama mudahele ediyoz gibi,ama inanmiyprdum,cunku oglum surekli uzuluyorudu. Bende degistirdim,ama yeni kreşe anlatimmi durumu yoksa hayirmi sadece memnun deildim diyemi bilmiylrum ama cok korkuyorum ögretmenlre yardimci olmucak ilgilenmicek die?

Oyuzden eniyisi hangisi karrar veremiyorum. Dedigin gibi yapmayi dusunuorum ilkbasta, 

Yani sen söylim aynen diyon dimi canim daha iyi ilgilenirlermi ozaman 

(17,079 puan) tarafından

Ben söylenmesinden yanayım canım. 

(11 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim, senin kizida mi dövüyorlardu ordaki cocuklar?

(17,079 puan) tarafından

Benim kızımı bir erkek çocuğu sürekli sıkıştırıyordu. Öğretmene söyledik ilgilendiğini söyledi ama çocuğu sadece tehdit ediyormuş. Kizim dedi öğretmenim hiçbişey yapmiyor sadece sınıfını değiştirmekle tehdit ediyor diye. Öğretmene güvenini kaybetti. Kızım kimseyle konuşmuyor diye öğretmen destek alin dedi. Ben kizimin okulunu değiştirdim sonra öğretmene sordum destek almamızı gerektirecek bir durum var mı diye. Öğretmen gayet normal kızınız dedi. Bu sene Rama yönlendirdi okul kizimi. Fazla dillendirmek istemiyorum ama özel yetenekli raporu verildi. Diğer okulda kalmaya devam etseydi benim çocuğum sorunlu olarak görülecekti. 

(11 puan) tarafından

Aynen benim gibi canim oglumu sorunlu glsterdi, bende degistirdim  bakalim nasil olacak canim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 198 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (955 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 1,421 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.

Kategoriler

1,468,239 soru

24,055,538 cevap

329,891 kullanıcı

...