+1 oy
654 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (73 puan) tarafından

Merhaba bnm çocuğum aralik 2020 dogumlu yani 57 aylık oluyo okullar açılınca anasinifi çıkar ancak göndermek istemiyorm seneye 1nci sınıfa kayıt çıkar çok erken oluyo 2027 de göndersem 80 aylık oluyo ozmnda geç mi olmuş oluyo 1ñci sınıf için Bi fikir verirmisiniz

16 Cevaplar

+2 oy
(660 puan) tarafından

İlkokula Eylül ayı sonu itibariyla  69 ayını dolduran çocukların kaydı yapilir

66-67 ve 68 aylık çocuklar velisinin izniyle 1. Sınıfa kayıt edilebilir 

Anasınıfı 57-68 arasındaki çocukları kapsar 

Fiziki imkanı varsa uygulama sınıfları ve anafiniflari 36-56 aylık çocukları da alabilir 

Anasinif zorunlu değil sadece özel egitime muhtaç 36 ayini tamamlamış  çocuğun katılımı zorunludur.

(660 puan) tarafından

Benim çocuk da 73 aylık başlayacak bire senin çocuk avantajlı bence yaş olumlu avantajtir 

-Reklam-
+1 oy
(97 puan) tarafından

Benim de Haziran 2020 ben de keşke drekt 1. Sınıfa gitse diyorum bu yıl ama olmuyormuş galiba anasınıfı çıkıyormuş

(660 puan) tarafından

Yani anasinifina gitmese de olur bir çocuk anne evde küçük kas becerisine yönelik eğitimini verebilir makasla kesim yapmayı ogretebilir çocuk şarkıları ogretebilir  sosyalleşme vb olaylar için oyun parklarina ya da gruplarına gönderebilir aileler çocuklarını 

(9,080 puan) tarafından

sadece binlar degilki. ufak cocuk sıkılıyor adapte olamiyor . 30 dk 40 dk derste ilgisi odagi dagilio. gezinio arkadasina satasio oyin ario. buyuk cocuklar daha kolay adapte oluyor ogreniyor. kavriyor. melsela bizimkiler buyukler toplama cikarma yapmaya baslamislardi  ufaklar zar zor ritmik sayiyorlardi. bizimkiler seri sekilde okuyorlardi art arda kelimeleri cumleleri baglayip digerleri eeee laaaaa laaa leeee alll diye heveleyerek birbirine bagliyorlardi uzata uzata heceleme seklinde.   tum vocuklar ayni seviye olsa goze batmaz ama 34 kisilik sinifta 30 kisi buyuk grup 4 kisi 9 on ay kucuk grup olunca cok bariz belirgin fark oluyordu anneleride farkindaydi ve pismanlardi .

(660 puan) tarafından

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu AP ayrı bir şey aydan da yıldan da bağımsız söylediğin söz konusu şeylerin yaşla alakasi yok bilişsel yetersizlik ve hiperaktivite bozukluğu dikkat eksikliği ile alakalı şeyler 

Ama 

Okumayı öğrenirken güçlük çekmesi vb hazır bulunuşlulugunun olmamasıyla alakalı bir sorun olabilir aile ilgisiz alakasız bırakmış olabilir çocuğu malesef ilkokula hazırlama olayı anasinifindan ibaret görülüyor aslında anne ve babalar çocuğu daha iyi hazırlayabilir o çocuk 1. Sınıfa benim düşüncem sayılar renkler sekilller sosyal  hayatla ilgili temel bilgiler biraz da ingilizce bilgisiyle başlamalı 

Benim çocuğumla öyle bir ilgilendim ki 1. Sınıf aşırı basit gelecek sınıf birinciliğini zorlanmadan alacak:)) 

Buradan ailelere sesleniyorum renkli karton kağıtları alın makasla çocuğunuzla eğlenerek kesin eğlenceli oyunlar oynatin 

Bol bol kitap alın okuyun 

Çocuğun elinin altinda cizim tableti olsun 

Ders tahtası tahta kalemi alın aşın duvara çocuk oynasın eğlensin 

Alfabeyi ezberletin ama be ce de şeklinde değil sadece unsuz harf odaklı bıı cıı gibi eğer bilinçsizce ABC çe de e fe diye ogretirseniz ilkokul hocaları harfleri birleştirmeyi ogretmekte aşırı zorluk Yaşar 

Matematiği somut nesneleri yani eşyaları saydirarak öğretin mesela çocuğunuz çilek seviyor 

Bir çilek sana iki bana diye eğlenip sakalasarak sezdirin :)) 

(9,080 puan) tarafından

okadar kasmaya ugrasip didinmeye gerek yokki . cocuk oyun zamani oyun oynasin yasi gelince zaten okulda ogrenecek . dertsiz basina dert acip niye cocugu erken yollamak icin bir fiil cocuga habire biseyler yaptirip hazirlim okula bir sene gec  daha dogrusu zamaninda gitsin cocukda rahat bende rahat mis gibi.:)  illa erken gidecek diye cocuga ders vermeye gerek yokki . anasinifinda zaten ogrenio herseyicocuga cok biseyler yikleyince cocuk 1. sinifta sıkılip hic adatpe de olamayabilir terst teepr . herkes ilgilenio cocuklada sorf erken gtsin diye cocuga gereksiz yukleme yapmak bence yanlis . anasinifinda rahatca eglenerek gecirsin guzelce yasini. zaten okula baslayacak dogal akisinda erken yollamanin faydasi bence yok :) biz o donemleri atlattigimiz icin biliyorum az cok . bence sen suan hayal kuruyosun bole bole olacak soyle soyle olacak diye

(700 puan) tarafından

Anaokulunun faydası çocuğa bilişsel ya da motor becerisi kazandırmak değil ki sadece. Benim kızıma anaokulunun en büyük etkisi sosyalleşmesi oldu. Etrafında hep yetişkinler vardı okul sayesinde çocuklarla oynamaya başladı. Bir de çocuk öğretmen kavramını bile öğreniyor. Bu bile ilkokul için önemli faktör. Kızım bu sene okulla bir sürü geziye gitti bir de. Ben ne yaparsam yapayim o kadar eğlenemez.

+1 oy
(54,069 puan) tarafından

çocuğunun gelisimini sen bilirsin geç gonderenler var birsey olmaz

+1 oy
(229 puan) tarafından

Kesinlikle 80 ay olmaz ilk okul için

image

(73 puan) tarafından

İyi guzel de  1nci sınıf zamanı 67 aylık oluyo bna göre çok erken çok sosyal Bi cocuk değil o yüzden gonderesim gelmiyo

(700 puan) tarafından

Hayır 80 ay olabilir. 68 aylıkken yazilmassa diger sene 80 aylık oluyor yani 6.5 yaşında. 68de yazılmak zorunlu değil ki. 

+1 oy
(14,126 puan) tarafından

Benimde oğlum 2019 Ekim doğumlu nasipse başlıcam 1.sinifa sende bidahaki seneye verebilirsin bu sene anaokula gider

+1 oy
(1,112 puan) tarafından

57 aylık 80 aylık:) yani yaş söylemek bu kadar zor mu. Ben bunun kaç yaş ettiğini saymakla uğraşıyorum bu defa. Lafım size değil bakıyorum çoğu kişi şukadar aylık falan yazıyor bana tuhaf geliyor 4 yaş 9 ay deyin mesela böyle daha kolay anlaşılıyor

(2,641 puan) tarafından

Ama okula kayıtta artık ay olarak hesaplıyorlar. Mecbur böyle demek zorunda kalınıyor bende sevmiyorum ay hesabını 

(73 puan) tarafından

Okula aylik olarak alıyorlar ya hani o yüzden ay olarak soyledim

(700 puan) tarafından

Okula gidin çocuğum 5.5 yaşında deyin de size gulsunler. Okul kayıtlarında ay çok önemli. 71 aylıkken zorunlu değilken 72 aylıkken zorunlu mesela.

+1 oy
(2,641 puan) tarafından

Buradan bakabilirsin canım öğretmenimiz attı. 

image

(2,706 puan) tarafından

Çok sağolun ya bende araştırıyorum Şubat 7 2019 bizimki oyuuzden kesin mi baslâmasi Şubat in başı ya

(2,641 puan) tarafından

Evet kesin 1.sınıfa kayıt olmalı 

+1 oy
(519 puan) tarafından

2018 Kasım doğumlu kızım geçen sene kaydı çıktı birinci sınıfa sınıfı falan belli olmuştu dilekçe verip iptal ettim çünkü büyük kızımı erken verdim pişman oldum bu tam 7 yaşında başlamış olacak 

(15,848 puan) tarafından

Ne diye dilekçe verdiniz ?

(191 puan) tarafından

Benim kizimda Aralık 2018 bende dilekçeyle göndermedim bu sene anaokula gitti müdürle bizzat görüştük asla ayından önce vermeyin tavsiye etmiyoruz dedi  ömürleri okulda geçiyor zaten illaki gidcekler şimdi iyikide öyle yapmışım diyorum:)

(519 puan) tarafından
+1

Okula gidiyorsunuz dilekçeler hazır zaten siz doldurup imzaliyorsunuz o kadar 

+1 oy
(6,886 puan) tarafından

Benmm kızım temmuzda 4 olacak. Anaokulna değilde sübyan gibi bir yer var caminin yanında kendim gidip bizzat gördüm eğitim işleyiş aynı  bu sene oraya sene ye Allah izin verse anaokuluna gondercem. 

İnşallah sever alışır bur da arkads yok sürekli bnmle. Haraket ediyor en azından arkadaşları olur biraz evden uzaklaşıp sosyal bir çocuk olur .

Tabi oluyorsa evde tutma yaz derim ana okuluna 

(73 puan) tarafından

Bnde öyle subyana yada belediyenin 4 yas için anaokulari var ikisinden birine vermeyi düşünüyorum ama bu seferde 1.ci sınıf için çok mu geç kalmış oluyoruz 1e başlıca zamn 80 aylık olmuş olacak

(6,886 puan) tarafından

Bnm tahminimce 6. Yaşında okula başlayacak . Daha önümüzdeki ay 4 yaş olacak temmuz 18 2021 doğumlu kızım . 6 yaş ideal diye düşünüyorum 

+1 oy
(15,848 puan) tarafından

Kızım da 2020 Şubat doğumlu bende 2027 de gönderelim diyorum ama bize de tahminimce seneye ilkokul çıkar 

3.5 yaşından beri anaokuluna gidiyor 

(73 puan) tarafından

Benimki hiç gitmedi anaokulu kreş o yüzden göndermek istemiyorum 2027de gitsin istemiyorum bu seferde geç mi göndermiş oluyorum diyorum arada kaliyorm

+1 oy
(8,298 puan) tarafından

Kasım 2019 doğumlu Eylül de anasına gitti iki hafta çok güzel giderken birden ağlama krizlerine girdi bir müddet alıştırma mücadelesine girdik okulun rehber öğretmeni ile anasınıfı öğretmeni ortak kararla çocuk hazır değil evde ki küçük kardesinde kalıyor aklı bu sene sana, kardeşine doysun seneye tekrar anasinifina yazdır nasılsa kasim doğumlu olduğu için mecbur değil 1.sinifa başlamaya dedi . Burda iki sene üst üste gelen çocuk çok dedi . Bizde öyle napcaz 

+1 oy
(7,201 puan) tarafından

Bu sene 2019lular gidiyor 2020ana sınıfı ben göndermedim nasipse bire basliyacak

+1 oy
(2,565 puan) tarafından

Bu sene anasınıfına gönderirsen seneye de istersen gönderebilirsin 

Ben kızımı ilkokula 69 aylıktı  gönderdim. 1.sınıfı bitiriyor hiç pişman olmadım. 

Siz bilirsiniz ama bence gayet de gidebilir seksen aylık biraz büyük olmuş oluyor sanki

(73 puan) tarafından

2 sene anasinifi istemiyorum sıkılır die 

(73 puan) tarafından

Bu durum 2ye ayrılmış kimisi çok pişman erken başlattığı için kimisi çok memnun o yüzden kafam karışıyor bnm cocuk çok sosyal değil 1nci sınıfta sıkıntı yaşar die korkuyorum 

(2,565 puan) tarafından

Aksine keşke göndeseydin ana sınıfına çocuğun o zaman çok sosyalleşirdi. Benim büyük kızım da öyleydi çok faydasını gördüm. 

Zaten anaokullarında ders falan görmüyorlar ki genelde etkinlik ve oyun üstüne.

Kızınızı gönderirseniz eminim çok faydasını göreceksiniz. 

Bir de bu sizin kızınıza bağlı bu sene gönderin olmadı seneye duruma göre hareket edersiniz 

(73 puan) tarafından

Bu sene cikiyo anasinifi bize eğer gönderirsem seneye 1e gidecek yada erteletirsem tekrar anasifina gidecek bnde 2 sene anasinifina gitmek yerine bu sene sübyana yada başka Bi yere versem die düşünüyorum ama 1nci sınıfa gideceği zamanda 80 aylık olmuş olcak bu beni tereddütde birakiyo geç oluyo die

(2,565 puan) tarafından

Ben kızımı gönderdiğimde 69 aylıktı. Şimdi de galiba 78 aylık denk düşüyor seneye 2. Sınıf olacak.

Şuan çok tereddütlüsün galiba iki sene anasınıfına gönderen de var..

Bence en iyisi siz gönderin dönem sonunda duruma göre karar verirsiniz

0 oy
(3,433 puan) tarafından

Ana sınıfı çıkıyorsa gönder canım neden göndermiyorsun:)

(2,565 puan) tarafından

Anasınıfı Genellikle 5.5 yaş ve üzeri çocuklar içindir, ilkokulun içinde veya bünyesinde bulunur ve ilkokula hazırlık odaklıdır.

Anaokulu  Daha geniş bir yaş aralığına genellikle 3 yaş ve üzeri hizmet verir ve  bağımsız bir kurumdur ilkokuldan ayrıdır.

Ama siz ikisine göndermek zorunda değilsiniz. Ana sınıfına gönderdiniz yeterli. Orda zaten öğreneceğini öğrenir. 

(73 puan) tarafından

Tamam işte bu sene anaokulu olursa oraya olmazlara subyana göndermeyi düşünüyodum seneyede anasinifina ama bu seferde 1nci sınıf için çok mu geç kalmış oluyoruz çok arada Bi yaş Aralık 14 dogumlu

(2,565 puan) tarafından

Siz anasınıfınıda gönderebilirsiniz ana okulu şart değil ki 

Bir de neden ikisini istiyorsanız bu sene de  gönderebilirdiniz.

Ben iki kızımı da önce sübyan okulu sonra anasınıfına gönderdim. Bir kızım şu an 1 sınıfta diğer kızımı geçen sene sübyan okuluna gönderdim bu sene de ana sınıfına gidecek seneye 1. sınıf 

Benim büyük kızım 4 aralık doğumluydu.

İlk sübyan okuluna gönderdiğimde 3 yaş 10 aylıktı.

(73 puan) tarafından

Evet gönderebilirim ancak iki sene anasinifinda sıkılır die ya subyana yada belediyenin anaokuluna vermek istiyordum sizin kızınız 1nci sınıfa kaç aylıkken basladi 

(2,565 puan) tarafından

69 aylıkken başladı 

0 oy
(441 puan) tarafından

Aralık olduğu için sorun olmaz geç göndermek daha iyi helede erkek çocuğu ise

(73 puan) tarafından

Kız çocuğu 80 ay oluyo 1nci sınıfa başlıca zaman ondan tereddüt ediyorum geç kalmış olurmuyuz die

(441 puan) tarafından

Evet kız çocuğu için geç benim kızımda 2020 Haziran anasınıfı göndereceğim hiç olmazsa sayı boyama oyun paylaşmayı öğrenecek o yüzden anasinifina gonderecegim

0 oy
(1,534 puan) tarafından

Konudan bağımsız bir soru sormak istiyorum 

2023 Ocak doğumlu kızım kaç aylıkken anasınıfına gider 

(441 puan) tarafından

2029 yilinda

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 449 göst.
2 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (833 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 105 göst.
23 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Busraaa1 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
0 oy
19 cevap 461 göst.

Kategoriler

1,473,218 soru

24,121,954 cevap

333,524 kullanıcı

...