Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu AP ayrı bir şey aydan da yıldan da bağımsız söylediğin söz konusu şeylerin yaşla alakasi yok bilişsel yetersizlik ve hiperaktivite bozukluğu dikkat eksikliği ile alakalı şeyler
Ama
Okumayı öğrenirken güçlük çekmesi vb hazır bulunuşlulugunun olmamasıyla alakalı bir sorun olabilir aile ilgisiz alakasız bırakmış olabilir çocuğu malesef ilkokula hazırlama olayı anasinifindan ibaret görülüyor aslında anne ve babalar çocuğu daha iyi hazırlayabilir o çocuk 1. Sınıfa benim düşüncem sayılar renkler sekilller sosyal hayatla ilgili temel bilgiler biraz da ingilizce bilgisiyle başlamalı
Benim çocuğumla öyle bir ilgilendim ki 1. Sınıf aşırı basit gelecek sınıf birinciliğini zorlanmadan alacak:))
Buradan ailelere sesleniyorum renkli karton kağıtları alın makasla çocuğunuzla eğlenerek kesin eğlenceli oyunlar oynatin
Bol bol kitap alın okuyun
Çocuğun elinin altinda cizim tableti olsun
Ders tahtası tahta kalemi alın aşın duvara çocuk oynasın eğlensin
Alfabeyi ezberletin ama be ce de şeklinde değil sadece unsuz harf odaklı bıı cıı gibi eğer bilinçsizce ABC çe de e fe diye ogretirseniz ilkokul hocaları harfleri birleştirmeyi ogretmekte aşırı zorluk Yaşar
Matematiği somut nesneleri yani eşyaları saydirarak öğretin mesela çocuğunuz çilek seviyor
Bir çilek sana iki bana diye eğlenip sakalasarak sezdirin :))