Kızlar ben evlendim evleneli kaynanam ve gorumcelerim beni çekemedi bakın görücü usulü evlendim kapıma geldiler yüz kere babam yabancı oldukları için istemedi ve son sözü bana bıraktı bende evet dedim beğendiğim için ve birlik olmayı da kabul ettim beni istemeye gelirken yok onlar mutlu olsun yok biz önemli değiliz bilmm ne kandırdılar bizi bende anlayışlı bir ailedir diye kabul ettim evlendiğim ilk günün ertesi gün kaynanam ve görümcemin eziyetleri başladı ben eve geldim diye sırf bulaşıkları elden yıkiyim die kaynanam yalandan biz onu misafir gelmedikçe kullanmıyoruz dedi gece gündüz bulaşıklarıni yıkadım şimdi ayriyim bulaşıklar makinada yıkanıyor nedense ben çıktıktan sonra hani misafir gelmedikçe kullanılmiyordu onu geçtim heryerde dedikodumu yapıyor evli gorumcelerim kendi evlerinin yolunu unutmuş kaynanmlara gelmekten ben artık isyan Edip kocama yeter artık çıkalım evimize diyordum ama kocam asla kabul etmiyordu tabi sabah işe gidiyor gece geliyor nerden görücek eziyetleri kocamın annesine ablalarina bu kadar düşkün olduğunu bilmiyordum görünce iş işten geçmişti çünkü evlendik artık neyse evime çıkmak istediğimi söyledim defalarca kavga cikarttim evde ama olmadı kayananm kayinpederim yok öyle yağma ayrı evi zor görürsün diyorlardı sabahlara kadar ağlardım kocamın umrunda değildi kocamla oturup bı çay yemek yemişliğimiz yoktu beraber yer icerler bende onlar yedikten sonra otururdum sofraya kim ister böyle birşey kölelik degil mi sizce bu bı kere kocamla ayrı kendi odamda çay icmek istedim görümcem olacak şeytan yeni adetler çıkarma başımıza dedi kocan olacak saf şeyde sesini bile çıkarmadı ne zmn konuştu ki o günde konuşsun zaten hiç bir zaman arkamda olmadı ailesi Bana her hakaret ettiklerinde susuyordu öylece ben tek savaştım onlarla hep neyse artık birgün kocama ya evime çıkarım yada boşaniriz dedim çıktım evime şimdi iki aylık oğlum var kaynanam ve gorumcelerim çocuğumun olmasını istemiyordu oldu şimdi birde oğlunun gözüne girmek için yalandan seviyorlar miş gibi yapıyorlar deli oluyorum kızlar birgün hamileliğimde arayıp sormadılar şimdi kocama karşı göz boyuyorlar kocamda saf inanıyor lohuslaiğim berbat geçti zaten annem uzaktaydi kaynana cadısı geldi çağırmamama rağmen gitmicem kaç ay dedi bırakmıyordu çocuğuma dokunayim bilmiyorsun bilmm ne çocuğumu ilk emzirmemde ay kokunu almasın yok bilmem yakınlaşma mikrof kapicak diyordu şeytan en son kovdum git dedim evin yok mu senin dedim oğlu gelince ağladı götür beni dedi gitti baktı kocamla kavga etmedik gene geçen gün geldi hayır insanda biraz utanma duygusu olur arsız geldi gene inadıma giricek şeyler yapıyordu ben olsam gelinim beni kovsa gelme dese kırk yıl geçse asla gitmem oğlumu bana gelir görürüm ama o eve adım atmam hele benden özür dilemiyorsa beni sevmediğini açık açık söylüyorsa işte benimkisi kıskanç sanki onun kumasiyim ya hayır madem bu kadar seviyordun da ne diye evlendirdin madem bize huzur vermicektin oturtsaydın dizinin dibinde elin kızını da yipratmasaydin bu kadar şahsen kızlar acaba kaynana cadısı kocama büyü yapmış olabilr mi çünkü kocam asla onlaradn vazgeçmiyor böyle onları görünce deli divane gibi oluyor parlıyor gözleri bana neler yaptıklarını bildiği halde onu nasıl değiştirebilirim lütfen birşeyler söyleyin