0 oy
104 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından

Kızlar 22 aylık kızımı tuvalete alıştırmaya  karar verdim bu süreç nasıl devam eder sabırırlı olamak için ne yapmak lazım ve ne zaman alışır artık 

4 Cevaplar

0 oy
(5,230 puan) tarafından

Ben ilk kızımı 2 yaşından sonra alistirmistim 

Suan küçük olan 22 aylık ama emin değilim şahsen çünkü yaptıktan sonra diyor 

(4 puan) tarafından

Zamanı geldiğini düşünüyorum konuşuyor bezine yapınca *** çiş söylüyor 4 ay sonra doğum yapıcam bunu da aradan çıkarmak istiyorum havalarda güzelken yorum için teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(3,410 puan) tarafından

Benm oğlumda 22 aylık çiş ög diyor bezi istemiyor abisi tuvalete gidince oda gidip lazimliga oturuyor ama yapmıyor bende başlayayım diyorm ama çok zahmetli bir süreç sabır istiyor 

(4 puan) tarafından

Tabiki sabır istiyor ama bence zamanı gelmiş yapar oda. Dün mesela ben kızıma 10 dk da bir çiş yapalım dedim çiş dedi götürdün yaptı kakasında altımda bez var diye oturup ıkındıgını fark edince  hemen *** geldi koş koş gidelim yapalım dedim götürdüm yaptı aslında sürekli başımda olur sorucan 

0 oy
(14,799 puan) tarafından

Öncelikle anlat wc nedir ne zaman gidilir. Bunu görsel olarak video, kitap, müzik VS ile destekleyebilirsin. Direk klozete alistircam diye diretme hangisini isterse ona otursun. Yapana kadar beklemene gerek yok otursun 1 dk. Yeter. Sürekli çiş var mı diye de sorma altına kaçırsın hiç bisi olmaz. Hissetmiyor, rahatsız olmuyor deme alisiyorlar. Altına tek şey giydir sadece şort veya tayt gibi. Zibini bağlama altını dışında kalsın kesin kararliysan atlet daha kolay olur. Altına kaka yaparsa anlat wc ye yaparsa kirlenmeyecegini ve totosunun acimayacagini. Altına yaptığında beraber klozete atın ve sifonu basmasini teşvik edin by by yapıyoruz diye anlatın. Gece bezini de kesin ve kaldırmayın. Kendinize Bi saat belirleyin ve o saatte kontrol edin sadece Altına yaparsa eğer değiştirip tekrar yitirirsiniz. O ayda Bi bebek anlayabiliyor kızım da 25 aylikti böyle böyle alıştı 1 haftada. 1 ayda ise tamamen oturdu.

(4 puan) tarafından

Öyle yaparım bebek bu ilaki kaçırır normal bir kere de öğrenmesini bekleyemeyiz ki kızımın çok hevesli olduğunu görüyorum alıştırma kilodu da alıcam kaçırtsana oraya yapar

(14,799 puan) tarafından

Hevesliyse daha kolay olur canım kimi bebekler oturmak istemiyor korkuyor

0 oy
(22,813 puan) tarafından

Senin yerinde olsam 3 yasa doğru yapardım. Ki öyle yapacağım. Kızım 23 aylık. Sabah kuru kalkma olayını bekleyeceğim. İlk cocugumda hamileydim. 2.5 yaşındayken mecburen başladım. Sabah kuru kalkmasını beklemedim. Gündüz bir şekilde halloldu. Ama gece alt ıslatma karı 4.5 ay devam etti. Ve ben bazı geceler 4 kez yatak çarşaf değiştirmek zorunda kaldım. Çünkü hiçbirinde tuvaleti tutturamadik. Çoğu kez gece 2 3 kez alarm kurup kaldırıp tuvalete götürdüm. Bazı geceler 4 kez. Park beşiğin içinden karnım burnumdayken eğilip çocuğu almak çok zordu. Belim çok ağrıdı. Eşimi çoğu zaman uyandiramadim. Hep bana kaldı. Kendine güveniyorsan başla bacım. Çocuğu geç bı şekilde öğrenir. Ama hamile halinle kendine güveniyorsan öyle başla. Ben tecrübelerime dayanarak hiç tavsiye etmem. 

(4 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumun için cnm ama ben kendime güveniyorum dün başladım gün boyu çok güzel ilerledi kızımda o hevesli görüyorum hazır olduğunu görüyorum yaz aylarında daha uygun olur üç yaşı geç olur rahatsız olmuyorum çok şükür 

(22,813 puan) tarafından

Hadi kolay gelsin o zaman inşallah hemen ogreniverir

(4 puan) tarafından

İnşalah teşekkür ederim canım 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 265 göst.
+1 oy
8 cevap 150 göst.
17 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eylul & Erva (3,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
0 oy
8 cevap 214 göst.
10 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,676 soru

24,062,161 cevap

330,175 kullanıcı

...