Pazar günü misafirim icin sardim bugün ama nasıl saklayim bilemedim pisirip buzluga mi atayim veya bir iki gün buzdalabında beklese öyle mi pisirsem bozulur mu bu sefer kizlar bi fikir verin bana
Pişirip buzluğa atılmaz bence yaa kırılır pirinci . Sar dolabın altına koy 2 3 gün dayanır
Bozulmaz degil mi ya cumartesi pisiririm ertesi güne bir sey olmaz zaten ama iki gün var daha
Aksine çiğ atıldığında pirinç daha çok kırılıyor
Ben leğene poşet geçiriyorum bozulmuyor yaa . Sıcak yemeyi seviyorum üstelik
Pişir soğusun öyle buzluğa at sabahtan çıkarırsın
Tadı degişmez mi peki öyle
Yooo değişmiyor yıllardır öyle yapıyoruz
Bayrama 3-4 gün kala ben de sardım dizdim tencereme attım buzluğa ilk defa yaptım çok da güzel oldu bundan sonra böyle yaparım istersen dene canım sıkıntı olmuyor
Kaynanam yapıyor buzluğa atıyor çıkarınca buzluk kokusu oluyor
Normal dopalta 3 4 gün beklerse sorun olmuyor buzluga konulacak olursa da kesinlikle pisirmeden koyun
Cumartesiye kadar bir sey olmaz o zaman degil mi cumartesi pisiririm pazarda servis ederim en azından
Olmaz zannetmiyorum ama direk buzluga koyup pazar günü pişirirken daha iyi olur
Biz çokça sarıyoruz annemle çiğ şekilde buzluğa atıyoruz çıkarıp pişiriyoruz tadı hiç değişmez bayram öncesi 4 tencere sardık ikisi pişti ikisi buzlukta hazır duruyor ben soslu börek falanda sarıp atarım buzluğa hiç bir şey olmaz
Benim kayınvalidem tencereye difrize oturtturuyor misafiri geleceği zamanda pişiriyor ve hiçbir şey olmuyor gayet güzel oluyor
1,465,050 soru
24,011,067 cevap
327,778 kullanıcı