0 oy
1,758 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6,583 puan) tarafından

Parktayken yanlarina gittim kızım oturuyor niye oturuyor dedim kek yiyor dedi. Niye veriyorsun dedim kadının biri verdi dedi. 

Biliyor şekerli ürünler vermediğimi

Kızım yirmi aylık ben bu zamana kadar boşuna mı çabalıyorum muhallebi yaparken ayri pişirip bal koyup veriyorum, sütlac yapıyorum ayrı pişiriyor umut, kuru düştü öğütücü den geçirip kek yapıyorum şekersiz vermeye calışyorum birşeyleri bu kadar çabalıyorum keyfimden mi 

Bu insanlar niye böyle

Sadece eşim değil çevremdekilernde çok müdahale etti en son birine çatıcam aaaa neden bu kadar büyük tepki gösterdin oluyor sonra

34 Cevaplar

+2 oy
(3,882 puan) tarafından

Bence baya abartmışsin canısı 🙄

Tatlıyı kesmek için bence önce ailenin anne babanın başlaması lazım sadece çocuğa diretmek saçma 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Şekerli seyler vermıyo bal yedırıyo şaka gibi :D

+1 oy
(2,248 puan) tarafından

Fazla sakınılan göze çöp batarmış. Her gün şekerli şeyler yese tepkinde haklısın dicem ama zaten şeker konusunda dikkat ediyormuşsun. Arada bu konuda çocuğunu şımart derim. 

(6,583 puan) tarafından

Hayır canım ya şeker çok zararlı. Gittiği yere kadar böyle devam edicem

(2,248 puan) tarafından

İnan bende o konuda temkinli davranıyorum. Şekerli şeyleri ne kendim kullanırım ne de kızıma veririm ama nadirde olsa misal meyveli yoğurt veyahut keklerden biraz yediririm.

+1 oy
(6,772 puan) tarafından

Çocuğa en büyük kötülüğü sen yapıyorsun farkında değilsin 

(6,583 puan) tarafından

Neden

+1 oy
(5,417 puan) tarafından

Bi kere vermiş canım takma bu kadar 

+1 oy
tarafından

23 yaşında oğlum şeker de yedi çikolata da yedi kek de yedi tatlı tuzlu ne bulduysak ozamanlar böyle tadım falan da yoktu çok afedersiniz kaşığın poposuyla ezer ne denk gelirse verirdim maşallah taş gibi abartmissin bnce yarın bu çocuk okula gidecek nasıl kontrol edeceksin o ne isterse onu yiyecek maalesef 

+1 oy
(4,398 puan) tarafından

Bal ve ısıl işlem? Zaten balın besin değeri sıfıra iniyor. Amaç bişeyleri tatlandırmaksa hiç tatlıyla tanıştırmasaydın. Ama senin bu yaptığın çocuk okul kantininden yemeye başlayınca bozulcak biliyorsun deme.

Bu sefer yemesin diye çok baskı yapacaksın ve Buda onun arkadaşlarından farklıymış gibi ötekileştirildiğini düşünüp özgüvenini düşürecek. Her şey çocuklarımız için ama sen sanki abartıyosun azcık

+1 oy
(821 puan) tarafından

Neden vermiyorsun çocuğun şeker hastası mı kişide şeker tansiyon kolestrol yoksa abartmadan her şey yiyebilir hareket varsa vücut yakar onları

+1 oy
(1,848 puan) tarafından

Ben tepkini abartılı bulmadım aslında doğru olan o şimdi önüne geçmezsen devamı gelecek evet bizler abur cuburla büyüdük ama eskiden bu kadar bilgi yoktu ki benim kızımda 30 aylık o kadar direndim ki verilmesin diye kimseye anlatamadim şimdi çocuk sadece abur cubur yemek istiyor sokakta ki teyzeler bile şeker vermeye çalışıyor ki bana göre bu da doğru değil yabancıdan birşey almamayı öğrenmesi gerek bir kereden birşey olmaz diye başlıyorlar devami geliyor bağımlılık yapıyor ileri de yiyecek mi elbette ama ne kadar geç o kadar iyi benim bir tanıdığım çocuğuna ne çay icirmis ne kola büyüdü hâlâ kola ve çaydan nefret eder 

(4,460 puan) tarafından

Bize de küçükken hiç çay kola vermediler. 40 yaşındayım hâlâ çay içmem . Ama kolanın anasını aglatirim . Dolabimdan hiç eksik olmaz. Istediğin kadar sakin sakla hep fasa fiso. Yediğimiz sebze meyve ne kadar sağlıklı ki. Ihracat yaptığımız ülkeler çoğu şeyi geri çeviriyor onlar da iç piyasaya sürülüyor kim bilir ne zehirler yiyoruz haberimiz olmadan. Ha ben demiyorum ki 7/24 Abur cubur yensin ama arada sırada yenilenden çok da zarar gelmez. Hele eşle bunun için çocuğun önünde tartışmaya babayı azarlamaya hiç değmez. Çocuğun gözü önünde babayı itibarsizlastirip otoritesini hiçe saymaktır bu. 

(1,848 puan) tarafından

Tabi orası da doğru misal biz çocuk konusunda eşimle kızım uyurken konuşuruz ki arada kalmasın küçük ama birçok şeyi çok iyi anlıyorlar yediğimiz herşey hormon bugün bunu daha iyi anladım her zaman manavdan alırız çileği tadı da berbat olur bugün bahçeden yeni toplamış bir adamdan aldık belli hormonsuz olduğu minik minik kalmış çilekler Allah'ım ben ömrü hayatım da böyle çilek yemedim dedim bize hormonlu hormonlu yediriyorlar o yüzden tatsız ama abur cubur bana göre daha da sağlıksız bilmiyorum belki benim kızım yemek yerine abur cubur tercih ettiği için bana öyle geliyordur ama ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum geçen 3 yaşında bir çocuk gördüm şeker yiyemeyiz çok sağlıksiz diyordu 3 yaşında ki bi çocuğun bunu söylemesi çok güzel birşey 

(4,460 puan) tarafından

Benim kızım 3 yaşında. Hiç çikolata yemez . Asitli içecek meyve suyu meyveli süt içmez. Sadece yediği bir büsküvi var onu yer bazen de cips tirtiklar bir iki o kadar. Ben hiç onu yeme bunu yeme diye kisitlamadim. Duyan herkes şaşırıyor. Belki de bu yüzden rahatım bu konuda . Markete gideriz hiç abur cubur almaz . Onun yerine oyuncak alır. Biraz daha büyüyüp aklı erince nasıl olur bilemiyorum artık.

(1,848 puan) tarafından

Benim ki de öyle olsa hiç kısıtlamam ama yemeğin önüne geçtiği için yani yemek yemediği için mecbur engel oluyorum kola çay kahve bunların tadını bilmez ama cips çikolata şeker gibi yiyecekleri biliyor çevrem yüzünden markete gittigimiz zaman oyuncak da aliyor tabi ama koşa koşa ilk önceliği abur cubur oluyor 

+1 oy
(1,620 puan) tarafından

Ay boşanman gereken konular var 😱🤣

(6,583 puan) tarafından

Çok komik

(1,620 puan) tarafından

Evet :))

+1 oy
(28 puan) tarafından

İlerde nasıl durduracaksın kızını acaba kasmayın şu çocukları bu kadar ya 

+1 oy
tarafından

Galiba ilk çocuklarda böyle oluyoruz kısıtlıyoruz sağlıklı beslensin diye ama maalesef ki biraz daha büyüdüklerinde istiyorlar arkadaşından görüp yine istiyorlar istediğin kadar anlat o yine istediğini alıp yiyor malesef 

+1 oy
(30,136 puan) tarafından

Amann ne büyük bir yanlis yapmis esin abartmayin ya bu kadar aradarasi kek yani çocuğu bu kadar kısıtlamanın bir anlamı yok

+1 oy
(2,159 puan) tarafından

Dikkat etmen güzel ama parkta insanların içindeeşine verdiğin tepki fazla olmuş sanki eğer genlerde varsa çocuğunda her türlü diyabet cıkıcak kızım hastane yatarken yanımıza bi hasta gelmişti doktorla konusmalarına sahit oldum cocuk 5 yasında ve paket gıda vs hiç bir şey vermemişler cok dikkat etmişler cocuga senelerdir uyguladıkları listeleri gösterdi ona rağmen cocukta gizli şeker cıktı doktor eğer genlerde varsa istediğiniz kadar dikkat edin erken yasta çıkmasa bile orta yaşlarda yada yaşlılık döneminde çıkıyor dedi 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 822 göst.
12 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 343 göst.
9 Mart 2025 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 923 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 783 göst.