0 oy
595 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (108 puan) tarafından

Merhaba kızlar bu aralar çok bunalmış vaziyetteyim iş arıyorum deneyim dolasıyla bulamıyorum sanki okumak artık suç oldu bilseydim zamanında okumaz iş öğrenirdim kpss deniyorum olmuyor stresten sürekli bir şeyler yiyorum özellikle beni anlık mutlu edecek şeyler çok kilo aldım bu yüzden de .

Sizce evli çocuğu olmayan bir kadın çalışmak zorunda mı ? Çevremden hep böyle bir baskı hissediyorum belki bana öyle geliyordur ama bilmiyorum ..

Lütfen yargılamayın gerçekten iş bulamıyorum küçük bir yerdeyiz bir iş bulmuştum ama kasa kısmında çok zorlandım çıktım neyse bunları geçiyorum artık iş bulmaktan da vazgeçtim açıkcası

Spora gidip aldığım kiloları vermek istiyorum ayrıca açıktan hayalim olan ancak okuyamadığım bölümü okumak istiyorum ama 4 yıl ... Yaş olmuş 26 ??

Bir yandan bakıyorum eşinin sayesinde onun is yerinde çalışan insanlar bana okumuş ama doğru düzgün sesi cikmayan insanlar var diye laf sokuşturur ağrıma da gidiyor ..

Bir yanım diyor kalk kız kendini bu adama feda etmek zorunda değilsin git sporuna bak kendine bakımını şeyini ihmal etme 

Tekrar istediğin bölümü de oku iş bulursan hem okur hem çalışırsın bulamazsan da okuduktan sonra oradan denersin şansını 

Bir yanımda diyor otur evinde evi ihmal etme ama etmeyince sanki değer kıymet mi biliniyor 

Birde eşim para konusunda sıkı çalışmak istememin bie nedeni de buydu açıkçası  spor salonuna neyle gideceğim okulun harcını nasıl yaptıracağım kendime nasıl bakacağım ....

Bir bilezigimi bozdursam eşime hak geçer mi ? 

Fikirlerinizi söyleyin dertleşelim lütfen ihtiyacım var siz olsanız ne yapardınız 

22 Cevaplar

+1 oy
(9,081 puan) tarafından

calismanin evlilikle alakasi yokki. bekar yada evli cokuklu yada cocuksuz calismak daha iyi tabiki her anlamda ona gore ozgurce harcarsin. benim esimin sirketi benim uzerime o yizden calisamiyirum baska is yapmam yasak .  ama isterdim calismak sahsen

(108 puan) tarafından

Canım tabi ki oyle ama iş bulamıyorum kaç zamandır cv bırakıyorum her yere .

(9,081 puan) tarafından

evi ihmal edecek de birsey yok bence okumak yada calismak demek evi ihmal etmek demek degil. calisan kisi kendininkicasi icin feda etmiyor yada tam tersi calismayan da kicasi icin feda etmiyir. calisiyorsan isine gder gelirsin haftasonu sporuna ona buna gidersin yada aksam is cikisi. calismiyorsan evide halledersin sporuda okul da okuraun aciktan . calisirkende okursun . calismak hicbisey icin engel degilki is bulda yeterki calis yani.

senin ya calisasin yok bahane ariosun yada calisinca esini ihmal edecegini saniosun 

-Reklam-
+1 oy
(5,919 puan) tarafından

Evli bir kadın çalışmak zorunda değil yada zorunda denemez

Bu kişilerin yaşam biçimine aliskanliklarina gelir gider durumuna vs vs değişir

Mesela  ben kendim için evi daha uygun görüyorum eşim de çalışmama taraftari benim için

Bizim için sorun yok ama sizi bilemem

Sen bilirsin kendini eşini diğer kistaslari

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Yaş olmuş 26 yazmışsnız çok geç bir yaşmı sizin için ben 23 yaşında üniden mezun oldum 26 da evlendim bnce  herkes çalışmalı üretmek ve üretken olmak lazım çalışan demir ışıldar bn evdeyım 1 seneden bu yana kendimi kötü hissediyorum sanki bna saygı duyulmuyor gibi çünkü işyerinde herkes saygı gösterırdı kendi paranı kazanıp istediğini alıyorsun  diğer konu bileziği bozdurursam eşime hak geçer mi vs o bilezik senin değil mi  eşim sıkı demişsn okul harcını vs dert ediyorsun ama eşime hak geçer mi de dıyorsun sence geçer mi onun sana hak görmediğini sen mi göreceksın

(9,081 puan) tarafından

gecenki sacma post gibi. yahi adam spor salonuna para bile vermiosa niye hak gecsin bizdur bilezigini git yani hak da neymis:) zaten kican calismiyorsan seni spor salonuna gondermek zorunda gitmek istiyorsan parasini vermek zorunda. öpucukle odeyemeyecegine gore calismiyorsan esinin parasiyla odeyeceksin tabiki.

okul harcini da okuyorsan esin odeyecek sonucta bu eve alinan ekmek gibi bisey ihtiyac . calisiyorsan da bisey degismeyecek sen yada esin sonucta evin ortak gelirinden harcama yapilmis olacak .

bu kadinlar yemein ededim beni cildirtiyor yaa

amacini da tam anlamadim ya calismaya gonlu yok bahaneler ario. yada calisinca biseylerden mahrum kalacagini zannediyo . ama ayni zamanda o mahrum kalacagini sandigi seyleri calismasa evde olarakda yapamayacagini esinin maddi destek olmucagini sanio cok sacma

calis sporunada git okulunuda oku evine de bak ev isi cocuk bakimi gezmek tozmakz

yada calisma esin maddi olarak destek versin sporuna gt okulunu oku evine bak ev isine  cocuk bakimi gezmek tozmak hicbur fark yokki. calisinca kendin kazanip amann bunuda alim dersin . calismiosan esine suraya gdiyorum bana bu kadar para lazim dersin olur biter.

(2,495 puan) tarafından

Yani artık kendisinin düşünmesi lazım karar verip adım atmalı hak hukuk meselesine bakış açımız farklı eşim benden kısıyorsa bende ihtiyacımı karşılamak için gerekeni yaparım

(15,001 puan) tarafından

Yaş 37 öğretmenim devlette. Pastacılık kursu bakıyorum tembellik sevmem ölene kadar bana emanet olan vücudu faydalı kullanmam lazım. 

(9,081 puan) tarafından

iste ya gerekebi yapip calisacaksin . yada öpücukle odeyecek halim yokya kazanan sensen haliyle bunlari da karsilamak durumundasin diceksin. zaten adam olan adam dusunur bu kadin calismiyorsa istedigi seyleri benim karailamam gerekecek baska bir ihtimal varmi yani neyini saticakki diye dusunuo zaten kismamali adam olan adam

0 oy
(905 puan) tarafından

Hayat senin canim kendini nasil mutlu hiss ediyorsan oyle yap.Calismak zorunda deyilsin istiyorsan amma calis.Ben olsam cocukda yok okumak daha kolay olur okurdum is bula bilsem bir yandanda calisirdim harcliklarimi cikarmak icin.

(108 puan) tarafından

Bende aslında bir yandan açıktan okuyup bir yandan da çalışmak istiyorum ama bulamadım birde çalıştığım yer sınav günleri izin verir mi oda var

(905 puan) tarafından

Izin verirler bence sinav gunleri.Calismak iyi bence ben hep calistim oz parani sormadan hesap vermeden harcamak cok guzel.Simdi bebeyim var diye izne ayrildim biraz buyusun devam edecem

0 oy
(115 puan) tarafından

Bence şartlar ne olursa olsun kadın çalışmalı okumadım üniversite mezunu değilim ama çalışıyorum haa ihtiyacım var mı hayır yok evimiz arabamız ve yazligimiz var çalışmasamda gül gibi geçiniriz ama evde olmak bana göre değil bisey istediğimde eşimden para almak eşime sormak bana göre değil evlenmeden öncede çalışıyordum şimdide çalışıyorum 1 tanede 4 yaşında oğlum var 2.5 yaşından beri kayinvalidem bakıyor çalışmak insana iyi gelir 

(108 puan) tarafından

Bende çok istiyorum bulamadım birde bir yaştan sonra iş hayatına atılmak zor sanırım dediğim gibi bilseydim okumaz bir işe girerdim daha iyi herkes de bir deneyim lafı tutmuş gidiyor.

(115 puan) tarafından

Deneyim falan faso fiso kimse mesleği annesinin karnından ogrenmiyor ben şuan çalıştığım sektörü uzaktan biliyordum sadece basvuru yaptım görüşmeye gittim tecrübe dediler dedim tecrübem yok ama mesleği biliyorum sonuçta Bi deneme süreniz var memnun kalmazsaniz çıkarırsınız dedim 2 ay deneme süresi vardı bu arada öğrenmek için güzel Bi sureydi :) şuan 2 senemin bitmesine 2 ay falan kaldı sende öyle dersin tecrübe isteyenlere 

0 oy
(978 puan) tarafından

canım benim okumak istiyorsan git oku bence eşine danış zaten kabul ederse harcını ya da diğer ihtiyaçlarını karşılamak zorunda çünkü senin bir gelirin yok şu anda umarım senden maddi kazancını esirgemez.

ben boş durmamaktan yanayım boş duranla şeytan çok uğraşıyor gerçekten bende kuran kursu gibi bir yer var orada ders veriyorum elimden geldiğince Allah rızasına geçirsin. gönlünde ki ne ise o olsun canım sıkma canını ne istiyorsan yap erteleme

(108 puan) tarafından

Ne güzel bende çok isterdim ama muhtemelen ilahiyat mezunusunuz demi 

Bende istiyorum çalışmak daha bulamadım bakalım hayırlısı 

(978 puan) tarafından

evet ilahiyatta var işin içinde ama cemaate bağlı bir kursta ilim öğretiyorum yani ilahiyat şart değil 5 yıl dini ilimler öğrendim

0 oy
(4,845 puan) tarafından

Çocuk yoksa hiç durma . Hem oku hem çalış yşın 26 daha çok Gençsin 

Zaten böyle bir tempolu hayatta muhakkak kiloda verirsin 

(108 puan) tarafından

İnşallah ikisini de yapmak istiyorum bir iş bulabilsem

0 oy
(2,780 puan) tarafından

Ne mezunusunuz ve ne okumak istiyorsunuz? Okuyacağınız bölüm tıp değildir ve onun dışında hiçbir bölümün iş garantisi yok ki. Kafanızı dağıtmak için çalışabilirsiniz ama kendinizi de zorunlu hissetmeyin.

(108 puan) tarafından

Çocuk gelişimi veya sosyal hizmetler okumak istiyorum aslında ikisini de okumak istiyorum en azından özel de çalışırım diye düşündüm 

0 oy
(22,783 puan) tarafından

Madem istedigin bir bölüm var oku. O alanda ilerle. Yasin daha genç. Okurken aynı zamanda iş bulursan çalışabilirsin .acıktan okuyacaksan tabii ki de. Örgün okuyacaksan calisman zor ama imkansız değil. Çalışırken kilo da verirsin hem. Tek spora gitmeyle gün mü geçer. Çalışma hayatının yerini tutmaz spor. 

(108 puan) tarafından

Açıktan okumayı düşünüyorum bir iş bulsam çok daha güzel olacak da bulamıyorum evde de stresten yedikçe yiyorum

(22,783 puan) tarafından

Evde insan boşluktan yiyor evet. Ben öyle oluyorum yanı. Mutfağa git gel ye falan. 

0 oy
(15,001 puan) tarafından

Ne okudunuz? Ben okuduysam çalışmak için elimden geleni yaparım açıkçası. Ama çalışmamak kendinizi ihmal etmenizi de gerektirmez kendinizi sevin spora da gidin bakın da kendinize. Evlenirken de sonuçta çalışmıyordunuz

(108 puan) tarafından

Kendi okudugum bölümü mezuna kalmamak için okudum yani ailem de istemedi mezuna kalmamı o yüzden sevdiğim bir bölüm değil onunla ilgili iş bakmıyorum bu yuzden de başka işlerde de deneyim soruyorlar hemen

0 oy
(23,247 puan) tarafından

Senin çalışmak isteme nedenin ne bence önce bunu bir netleştir evliliğinde ki sorun mu kariyer yapma isteyin mı okula verdiğim emek heba olmasın düşüncesi mı etraftan edildiğini söylediğin sözler imalar mı bunu netlestirdiğinde daha kolay karar vereceksin bence gerçekten sen istiyorsan ve verdiğin emek değecek bir iş ise sana bir şeyler katacak ise çalış öbür türlü çokta gerek yok bence 

(108 puan) tarafından

Önceden çalışmak istemiyordum tekarar tekrar kps denemek istiyordum anca şuan çalışmak istiyorum başkası için de değil kendim için ama hem de okumak istiyorum

0 oy
(450 puan) tarafından

Ben 32 yaşında açıktan üniversite okuyorum 2 çocuğum var ha bitince okul çalışırmıyım bilmiyorum, eşim diyor bitince çalışırsın ev alırız diyorım ki bana güvenme ben keyfi okuyorum kendim istersem çalışırım, zaten evde 2 çocuk 1 koca hepsinin arkasını topluyorum bide çalışıp iyice yorulacam, çalışırsam sende evi topluyacakcan dışarı çıkarken çocukları hazırlayacaksın şimdi dışarı çıkarken beyefendi oturuyor ben herkesi hazırlıyorum kağıda bekliyoruz oda kalkıyo çalışırsam sende koşturcaksın benim gibi diyorım sesi çıkmıyo. Koca mecbur evi geçindircek canım, yetmiyorsa ek iş baksın bana çalış diye gelemez napayım zaten bedavadan evlendik bi evi de geçindirsin, ben çalışmıyorum diye de kimse de bişe diyemez sevmiyorum belki çalışmayı, çalışmak benim keyfime bağlı el ne derse desin ev zaten kocaman iş aslında evde maaaş almamız lazım bizim de neyseeeee :) 

(108 puan) tarafından

Çok haklısın aslına işte ben para isteyemiyorum oda fazla cömert değil o yüzden bilmiyorum senin gibi hakkımı söke söke alabilsem keşke 😅

(450 puan) tarafından

Başlarda isteyemiyor insan bende öyleydim şimdi zam istiyorum yetmiyor diyorum ne kadar yapayım diyo :) 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Yaş olmuş 26 mı sanki 60 yaşındasın. Ben çocuğum varken okudum bitirdim. İkinci üniversitemi üzerine iki çocuk varken formasyon bile aldım bitirdim yeni daha 34 yaşındayım.

(108 puan) tarafından

Ne güzel maşallah ben ruhen kendimi yorgun hissediyorum yaşadıklarım yuzunden ve sanki hayata gec kaldım gibi hissediyorum okadar emek verip okuyup üç yıldır atanamayınca birde .

(2,496 puan) tarafından

Sen üç yıldır atanamadın kaç yıldır atanmayı bekleyenler var çabuk pes etme. 

0 oy
(23,247 puan) tarafından

26 yaşında ilk ünimden mezun oldum şu an 35 yaşındayım ikinciyi okumak için sınava girmeyi düşünüyorum 

(108 puan) tarafından

Harikasın 💕

0 oy
(902 puan) tarafından

Cebinde paran olunca kral sensin

Çalışınca yerinde saymiyorsun daha çok gelistiriyorsun kendini daha sosyal oluyorsun. Fırsatın varsa çalış 

(108 puan) tarafından

Çok haklısın bulsammmmmm kral olmaya hazırım 😎😅

0 oy
(1,418 puan) tarafından

Spor salonuna gitmek için bilezik bozdurmazdım evde gayette aletsiz yapılacak egzersizler var. Dirayetli olursan gayet güzel evde spor yapabilirsin. Evde zayıflayanlar ile alakalı bir çok örnek var. Sadece en bati leslie yapsan yediklerine dikkat etsen gayette hedefine ulaşırsın. 

Okul için de yine keşke o kasada zoelandığın işten çıkmasaydın en az 2 3 ay para biriktirseydin gayet okulun masrafını çıkarırdın. 

Altın bozdurmak bir seçenek dahi olmamalı.

(108 puan) tarafından

Evde pilates yapıyordum ama evde çok olmuyor devam ettiremiyorum ben devam ettirene de hayranım 💕

0 oy
(8,663 puan) tarafından

Evli bir kadın çalışmak zorunda değil ama maddi gücü zayıf bir kadın çalışmak zorunda bence. Evli bekar fark etmez yani 

(108 puan) tarafından

Doğruuu benimde zayıf kocam sagolsun bir kaç aydır 4 bin veriyordu bana sadece bu ay 10 aldım zar zor 😅

0 oy
(1,165 puan) tarafından

Edin ne iş yapıyor cnm

(108 puan) tarafından

Pastacı zaten tatlı getirip duruyor oda kilo almama sebep mutsuz olduğum için hep yiyorum onları 😅

(1,165 puan) tarafından

Cnm ne güzel işi varmış. Senin iş aramana gerek yokki. Yanında öğren sende pastaci ol

(108 puan) tarafından

İşi güzel de abisinin orada çalışıyor yengesi filan da iş te yukarda çalışıyor yarı zamanlı o bahsettiğim lafı söyleyende o ne bileyim bana hiç teklif etmedi iş aradığımı da biliyor 

(1,165 puan) tarafından

Sen giriş cnm işe. Bende çalışamam pastacılık olacak de git her gün dükkana. Senin başka işe ihtiyacın yok. İs ayağının dibindeymis:)) ondan iyi usta ol hatta

0 oy
(4,832 puan) tarafından

Sen nasil mutlu olacaksin once onu dusun kafan cok karismis bosa koysan dolmuyo doluya koysan almiyo 26 yasindasin bu yasta olmayan seyler 30 yasinda nasil olacak is imkani icin soyluyorum esin neden sıkı maddi yetersizlik mi cimrilik mi 

(108 puan) tarafından

40 bin maaş alıyor aslında kira da vermiyoruz kayinvalidemlerin evindeyiz onlar ise köyde

Gerçek şuan ki durumum budur boşa koysam dolmuyo doluya koysam almıyo 

(4,832 puan) tarafından

40 bin az para mi bacim benim esim toplamda 32 33u gorurse seviniyo ona ramen su da guzelmis dememe kalmiyo aliyo hic ihmal etmez Allah razı olsun 

(108 puan) tarafından

Benim eşim cimri bence yüzüne de söyledim kabul etmiyor hep para hesabı yapıyor kira yok bir şey yok çocukluğum da da babam cimriydi zaten hemde o daha beter çok bunaldım inan bir iş bulsam keşke 

0 oy
(1,870 puan) tarafından

Linçleneceğim ama evli ya da bekar farketmeksizin kadınlar da çalışmak zorunda. (Bence)

(108 puan) tarafından

Herkesin fikrine saygım var bence de en güzeli ama keşke hayat herkese eşit olsa inan okudun diye suçlu hissediyorum deneyim yok diye kestirip atıyorlar zaten küçük yer bende başka yerlerde iş buldum ama 12 saatgit gel 14 saat bukadar da dayanamam en azından burda olsun istiyorum onu da daha bulamadım

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 655 göst.
19 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tubaka (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 720 göst.
27 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annelerrr (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,684 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Brf.... (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,617 göst.
11 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Nerosahmet (694 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,393 soru

24,057,725 cevap

329,994 kullanıcı

...