+2 oy
450 göst.
Diğer kategorisinde (102 puan) tarafından

Hanımlar hepinizin bayramı mübarek olsun Allah kesilen kurbanları kabul etsin inşallah bizde bir hisse girmiştik ama bu yıl beceremedim dağıtılacaklar karıştı çekilecek etler kaldı kebaplıklar çekildi 😂sizin kurbanlar ne kadar verdi kaç kilo çektirdiniz dağıttınız  parca etiniz ne kadar kaldı?

14 Cevaplar

+1 oy
(5,006 puan) tarafından

MasaAllah bu sene etimiz cok oldu hiiseden cikanlar oldu yeni girenler oldu h.yvan cok kilo almis kayinbabam degistirmek istemis adam kabul etmemis zatende h.yvan kalmamis derken maddi olarak zorlasada baya cikti kaynanamlarin bahcesinde yapiyoruz biz paylasimi orda bi de pisiriliyo yiyoruz derken evi baya batti 2 hissesi vardi isi coktu evini topaladim bulasigini makinaya soktum calistirdim en azindan onunla ugrasmasin diye sonra eve geldim etler kemikler falan hepsi ayri ayri hazirlamislar zaten pay ederken hemen 2 parca kemik 2 parca siyah et koydum paylarimi hazirladim koluma taktim 1 numaradan basladim komsularla hem bayramlastim hem paylarini verdim eve gelince ilk isim kemikleri posetledim sonra buzdolabimi bosaltmistim alt sebzelik cekmecesine kalin kat kat posetle kapladim o siyah etleri icine doktum civik etle cigerin oldugu kovayi once hallediyim diye aldim salona bi guzel rahat yer kurdum gormen lazim sohbet dinleyerek cilindirikli yagini attim guzel yaglari posete siyah etleri legene koydum baktim yagini temizleyemiyomiyo muyum onlari da kiymaya attim 7 8 kilo kuyma cikti siyah etleri de kavurmalik dogramadim valla avuc ici kadar kucuktup oyle posetledim inci gun gece 12 bucukta isim bitmisti kovalari falan yikamadim ama cok yorulmustum 

-Reklam-
0 oy
(20,459 puan) tarafından

Kaç kilo dağıttım bilmiyorum ama hem etinden hemde kaynatmalik kemiğinden verdim 3 parça et 3 parça da kemikli et koyarak yaptım Allah kabul etsin inşallah ❤️ biz en küçük oldugumuz için gelen giden de olmuyor o yüzden kaynanamın evinde gelen misafirlere de kendi etimden köfte mangal yapıp ikram ettik kalanı da doğradım kıyma cektirdim kaynatmalik olarak ayırıp kaynanamın difrizine koydum benim dolapta yer yok 3 4 poşet yemelik aldim o kadar Rabbim herkesin kurbanını kabul etsin ❤️ 

(102 puan) tarafından

Canım bizim kurban hisse başına toplam 50 kilo kemik yağ et karışık olarak verdi ben 7 kilo çektirdim 5 pakette öyle tek seferlik kavurmalık kaldı 13 eve dağıttık bu yıl kendime hiç almadım Allah kabul etsin inşallah kayınvalidem kızıyor niye dağıttın sizde kiradasınız durumunuz yok düye ama öyle nasip oldu demekki karıştı zaten 

0 oy
(2,106 puan) tarafından

Eşim yurtdışında ben burada ugrasmayayım diye orada kesti hepsini dağıttı hesabıma bi miktar para attı onunla gidip alacagım biraz kus bası biraz kıyma bizde cok et yenmiyor zatn anca bi misafir gelirse kusbasılık yapıyorum genelde kıyma yiyoruz

0 oy
(23,589 puan) tarafından

Yedi eve dağıttık üçte biri hesabına birazda kayinvalidemlere götüreceğiz onların kesecek durumu yok gerisi de kuş başı ve kıyma olarak dondurucuya atıldı 

(102 puan) tarafından

Biz 7 evden fazlasına dağıttık çünkü küsüyorlar laf söz ediyorlar mecbur kaldık valla bana et kalmadı düzgün oldukca alırım 

(23,589 puan) tarafından

Bizim burda kimsemiz yok ihtiyaç sahibi kişilere verdik amacına ulaşsın diye 

0 oy
(6,768 puan) tarafından

Ben direk bağışladım rabbim kabul eder inşallah benim canım istediğinde istediğim kadar alıp yeme imkanım var ama imkanı olmayanlara dagitilsin istedik 

(182 puan) tarafından

Allah kabul etsin şimdi ne aileyle yiyorlar ne de herkes nasıl olsa kesiyor diye dagitmiyor tüm kurbani buzluğa kendileri bile yemeden atanı da gördüm 

(6,768 puan) tarafından

Doğrudur canım ama şükür benim ailem de 1 yemeklik ayırır gerisini dağıtır 

Dün 1 yemeklik te baba getirmiş gerisi dağıtıldı 

1.2 ay sonra abim yine bı tosun keser onu buzluğa doldururlar kıyma sucuk filan yaparlar 

O yüzden biz kurbandan buzluğa atmayız kurban haricî kesilir kullanılır 

0 oy
(1,376 puan) tarafından

7 eve dağıtılması gerekiyor die biliyorum

(102 puan) tarafından

Esimintarafi kalabalık kesmemiş kimse vermeyince de laf söz edip kusuyorlar mecbur 13 eve de vermek zorunda kaldık 

0 oy
(17,147 puan) tarafından

Kurban kesmedik biz bu sene. Aslinda imkan vardı ama ben 2 çocukla eti halledemem diye kesmedik. İşin tuhafı etrafımızda herkes kesmesine rağmen 1 lokma kurbanlık veren olmadı. Tamam dolabımda etim var ama bayram olunca insan bir tuhaf oluyor. Ben kestiğim zaman az çok herkese veriyordum. 

0 oy
(1,819 puan) tarafından

Bağış yaptık bu sene çok şükür alıp yeme imkanım var o yüzden kesmek yerine bağış yapalım dedik 

0 oy
(1,917 puan) tarafından

Biz bi hayvanın kendimize kesiyoruz 

Kayınvalidem 

2 kaynım 1 eltim 

Ben ve eşim 5 hisse 

Kestık doğradık büyük bakır ni kazanda kavurduk kıyma çekildi herkese eş poşetler düştü 

Sonra 15 poşet pay yaptık bi poşet 3 buçuk kilo olacak şekilde hep dağıttık bu sene çok ama çok iyi oldu paylarımız

0 oy
(2,519 puan) tarafından

Ben hiç anlamam etten fazla uğraşamam hemen tutar beni bayılacak gibi olurum içim geçer. Annem bizdeydi bu bayram eşim anneme 5 pay ayır demiş. Çoğunu kıyma yaptırmış kıymadanda pay ayırdık. Hem kıyma hem parça et olarak 5 pay verecek. Kemik koymuyoruz eşim sevmiyor kemik vermeyi kemikleri kayınvalideme verip çemen yaptıracağız inşallah. Kemik kaynatmayı sevmiyorum çıkan eti eşimde bende yiyemiyiruz çünkü 

0 oy
(3,328 puan) tarafından

Hayvanın 3-1 dağıtılacak biliyorum

0 oy
(6,654 puan) tarafından

Toplam 50 kilo geldi 12 kilo kendime ayırdım gerisini dağıttım bildiğim bir hayır kurumu var oraya verdim onlar benim adıma ihtiyaç sahibi olanlara verdi

0 oy
(24,468 puan) tarafından

Bu bayram bizimde öyle oldu yaa nasıl bişey oldu anlamadım valla 😂

0 oy
(9,917 puan) tarafından

Bir kişiye pay vere bildim. Hemen hemen herkes kesmiş bizim çevreden bulursam verecem daha gelen gidene yidirecem bide misafir cağirim şu ayi bı atlatayım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 293 göst.
28 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
33 cevap 796 göst.
+1 oy
5 cevap 244 göst.
30 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,342 puan) tarafından soruldu