+2 oy
1,327 göst.
Diğer kategorisinde (317 puan) tarafından

Öncelikle Kurban bayramınız mübarek olsun 

Arkadaşlar biz kiracı olduğumuz İçin kurban kesemiyoruz maddi durumumuz yok maalesef. Apartmandakiler kurbanin kesmişler fakat kimseye dağıtımadilar.  Kapiya çıktığımda mis gibi kavurma eti kokuyordu. O kadar canım çekti ki anlatamama size.  

Bu sene her halde kimse kestiği kurbanları dağıtımiyacak diye düşünüyorum 

33 Cevaplar

+11 oy
(3,798 puan) tarafından

Cnm bir yarım kilo alıp kavurun, çok üzüldüm. Kurban kesildiğinde kesmeyen komşuya verilir önce. Allah bir sonraki bayram size de kesmeyi nasıip etsin 

(317 puan) tarafından

Amin inşallah 

-Reklam-
+3 oy
(273 puan) tarafından

Sadece bu sene mi maalesef artık kimse kimseye vermiyor

(531 puan) tarafından

Bazen kesenlerinde durumu olmuyor canım eskiden neysede şimdi git git herşey daha da zorlasti  , aslında yargılamak lazım ,dolaba koyup yettiği ,kadar çocuklarına yediriyor olabilirler , hani biz çocukken babamlarin da durumu olmazdı , bayramda borç harç bulup alırdı babam kaç ay öderdi , babam sırf bayramda çocuklara kokar diye düşünürdü , mahrum kalmayalım diye ,borçla kesilen zaten kurban olurmu bilmiyorum ama herkes et yerken çocuklarım mahrum kalmasın diye keserlerdi kurban olarak düşünmezlerdi , çünkü durumları yoktu zaten ,kışın da az az çıkarıp  annem sadece benle kardeşime pisirirdi çocukların boğazına et gitsin diye kendileri bile yemezdi kuzu keserlerdi donduruyucuya atıp bir sene annem sadece benle kardeşime yedirirdi ki vitamin alsın çocuklar derlerdi ,yoksa durumları yoktu hani öylede olabilir aslında yargılamamak lazım insanları 

(273 puan) tarafından

Mantıklı mı peki? Anlamı ne, amacı ne? Kurban paylaşmak demek sizinki de kurban amaçlı olmuyor. Babanız size almış. 

(11,828 puan) tarafından
+1

yani demek istemedim ama . topluca et alip masrafa girmek sadece. her ay kasaptan birer ikiser kilo alsa yine ayni sey en azindan hriden birca harca girilmez taksit gibi olur aydan aya az az kadaptan almak. kurbanin amaci dagitmak zaten. kimisi yag yada kemik gonderiyomus kufur eder gibi mesela o da sey ole gindermektense pay vermemek daha iyi ama kurban amaci olmuo  dirunun annesi hakli tani rabbim kabul eder etmez bilemeyizde niyet onemli birazda

(273 puan) tarafından

Valla biz bu sene ilk defa kestik abla. (Daha önceden de konuşuyorduk bundan dolayı abla dedim) Bi kg dağıttım ben hep. Allah kabul etsin inşallah

(11,828 puan) tarafından

amin allah kabul etsin

+3 oy
tarafından

Aslında kesmeyenlere verilse yani sevabı çok büyük. 

İnşallah sizede nasip olur 

+3 oy
(5,435 puan) tarafından

Ama olmaz ki. Kurbanın etinin bir kısmının dağıtılması lazım. Daha getirirler bence. Anca ayaklanıyor cünkü. Ben de burda verecek kişi arıyorum. Sabahtır soruyor birilerine.

+3 oy
(9,302 puan) tarafından

Verecek kişi arıyoz 2 gündür daha bulamadık

En son vakıfa verceez onlar bulur die 

Sizinde kapınız çalınır inşallah 4 gün içinde 

+3 oy
(1,311 puan) tarafından

Onu kesip kendin yiyecense ihtiyaci olana vermeyecense ne savabi kaldiki.

+3 oy
(2,441 puan) tarafından

Dur ya belki verirler :( Üzüldüm şuan

(317 puan) tarafından

Maalesef bu sene kurban kesenler dağıtımadilar 

+2 oy
(34,371 puan) tarafından

Dağıtırlar öyle düşünme insanlar işlerini ancak bitiriyor akşam dağıtıyorlar genelde bize öyle yapmışlardı önceki yıllarda akşam geldiler hep veya akşama doğru 

(317 puan) tarafından

Maalesef dagitilmadi 

+2 oy
(14,738 puan) tarafından

kimse vermiyor maalesef. herkes kendi karnını doyurma peşinde, oysa yarım kilo verse kimseden bir şey eksilmez. 

kurban dağıtmak diye bir şey yok artık. adak kestirirler onu da kendileri yerler. amacı bu sanki. üzüldüm senin adına. biraz kıyma, kuşbaşı alın çocuk varsa onların canı daha çok çeker 

+2 oy
(438 puan) tarafından

Hayırlı bayramlar canim bizde kesmedik herkes dolabını doldurma derdinde birine bı poset vereyim hiç yok

+2 oy
(13,008 puan) tarafından

Zaten herkes kurbanı kendine kesiyor millet kesiyor ta gelegek kurbana kadar yiyo hatta kaç tane post açıldı burda geçen kurbandan kaldı sizce bozulmuş mu.yada kesince buzluguma sığmıyor diye açılan postlari gördüm bende kiraciyim kesemiyorim ama bir kilo arada alırız ayda bir 2 ayda bir fln. Sende bir kilo alabilirsin bence arada

(317 puan) tarafından

Bende gidip kasaptan aldim 

+2 oy
(1,255 puan) tarafından

Biz bile kestik önce dağıttık bitti daha hâlâ tüpte pişiyor bence olması gereken o önce dağıt sonra kendin ye

+2 oy
tarafından

Bizde kesmedik olsun kabul etsin kesenleride.Kismette olan gelir girer evine üzülme🙂

+2 oy
(4,298 puan) tarafından

Ne yazık ki bencil insanlar eti kendilerine saklamayı düşünüyorlar halbuki ayette ve ve hadiste belli etin bir kısmını fakire fukaraya bir kısmını kendine bir kısmına akrabana vereceksin, dinden uzaklaşan kişiler için bu hiç gibi geliyor Allah ıslah etsin inşallah senin adına da çok üzüldüm kardeşim 

+2 oy
tarafından

Çok duygulandım üzüldüm rabbim yardımcınız olsun bizimde kurbanimiz yok ama kayınvalidemgil kesiyorlar öylece bize veriyorlar 

tarafından

Biz kesebiliriz ama kesemiyoruz borcumuz çok o yüzden düşmüyor Muş 

+2 oy
(2,037 puan) tarafından

Önce den ailem kesemezdi durumumuz yoktu çok üzülürdüm, bi tanıdığımız koyunun bi bacağını getirirdi bize onda bile mutlu olurdum. O geldi aklıma postunuzu okuyunca Rabbim bi daha ki bayram nasip eder inşallah

+1 oy
(2,526 puan) tarafından

Benim bildiğim en az 7 kapıya dağıtılması lazım 

+1 oy
(27,815 puan) tarafından

Çok üzüldüm su an. Bizde tamami dagitiliyor bir kismi kaliuor kendimize onuda aynı gün yiyip bitircek kadar. Çok kötüymüş orda ne anlami kaldi kurbanın:(

+1 oy
(3,385 puan) tarafından

Benm komsularimda herkes keser ama kimse bize vermez bir komşum tek öğlen getirip verdi hepside bezdi etli kısmı akşama yerim diyyr ayırdım ama eşimde gurbete çalışıyor konuştum baktım diyince Alaçam sen gel birlikte yeriz dedim hayır sen ye dedi ama yinede buzluğa attım suan borçlardan dolayı baya sıkıştığız bizde kesemedik 

+1 oy
(275 puan) tarafından

Siz dağıtan adam ararsınız biz dağıtacak adam komşular çevre hep kesmiş. Zar zor bir aile bulduk tüm payı oraya verdik. 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 794 göst.
0 oy
45 cevap 1,190 göst.
0 oy
1 cevap 201 göst.
+1 oy
10 cevap 724 göst.
24 Mayıs 2026 Yemek-Tarifler kategorisinde anny (705 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,985 soru