+4 oy
679 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (682 puan) tarafından

Kaynanamla beraber aynı evde yaşıyoruz ve bekar bir kaynım var ama rahatım asla yok yani hem fiziksel hem psikolojikmen çöküntüdeyim dört çocuğum var hep çocuklarımı susturmaya çalışıyorum hep oyunlarına engel olmaya çalışıyorum çünkü rahatsız oluyorlar yani mesela çocuklar sonuçta sabah erken uyaniyorlar lütfen sessiz olun gürültü yapmayın demekten artık psikolojim bozuldu ama halbuki yalnız kendi evim olsaydı çocuklarım rahat rahat oynarlardı bende diken üstünde olmazdım, ve şu da var ben eskiden annemlere gelince rahat ederdim buraya gelmek için can atardim ama şuan geldiğim gibi eve dönmek istiyorum orası bile daha rahat geliyor çünkü annemle babam sürekli bu çocuklar evi dağıtıyorlar hiç durmuyorlar vs vs kalbim çok kırılıyor ben sabah uyaniyorum geceye kadar durmuyorum kahvaltı ev işi yemek yapmak çocuklara bakimi ama annem sanki hiç bişey yapmıyorum gibi laflar ediyor bana kalbim çok kırılıyor hiç biseye tahammülleri yok oğlum annemin şarjını diğer odaya götürmüş annem ona bile bir sürü laf etti şarjım diğer odada ne arıyor yani bir şarj ya niye insan bu kadar büyütür , boğazım düğüm kalbim kırık içim buruk bedenim yorgun..

21 Cevaplar

+19 oy
(1,335 puan) tarafından

Ya kuzum kızma ama ev yok bark yok 4 çocuk niye .çocuk sayısı fazla olunca gittiğin yer bile korkar ya benim de ablamın 3 tane var bana geldimi gidene kadar gün sayıyorum heryeri alt üst ediyorlar . . Çok çocuk sana da zor yaşadığın uere de gittiğin yere de .canları sağolsun ama büyüyene kadar bu durumları yaşayacaksın.

-Reklam-
+5 oy
(1,167 puan) tarafından

Kaynana evınde yaşayarak 4 çocuk fazla değil mı canım kırılma lütfen. Ablamın 4 çocuk var cok severim ablamı ama gerçekten de bir yerden sonra kafam almıyor geldikleri zaman 

(682 puan) tarafından

İki oğlum vardı asla çocuk istemiyordum hani birgün evimiz ayrı olursa belki bir kızımız olsun istedim ama eşim o kadar ısrar ediyordu ki onla kaynanam yani her yıl çocuk dogursam kaynanam kızmaz sevinir neyse kandım onlara bir baktım ikiz bebeklerim oldu yoksa en fazla üç çocuk diyordum 

+1 oy
(2,510 puan) tarafından

Ev ev üstüne olmaz. Kayın zaten ateştir. Aynı evde olmaz. Olmazda olmaz yani. Kendinize ayrı ev açma imkanınız yok mu. Bu şekilde 4 çocukla aile ozeliniz zaten çok zor.

(682 puan) tarafından
+1

Önümüzdeki ilkbaharda ev yapmaya başliyacaz üç ayda falan biter yani birdahaki yaz evimize geçeriz Allah'ın izniyle ama çok doluyum ben bir oğlum 6 diğer oğlum 5 yaşında ve 1 yaşında ikiz bebeklerim var herkes bana anlayış göstermeleri gerekirken benden herşeyi dört dörtlük yapmam bekleniyor 

+1 oy
(577 puan) tarafından

Hatayı en başında yapmışsın maalesef aynı eve gelin gelerek.  Ev alma imkanınız varsa durma kac kurtul.  Kaynin yarın bir gün evlenince neolacak ? Aynı evde mi yaşayacaksınız? 

(682 puan) tarafından
+1

Ev bir sene sonra malesef köyde yaşıyoruz diye şehirde ev alamıyoruz köyde yaptiracaz, biz ayrı eve çıkmayana kadar kaynım evlenmez bizim evimiz yapılinca o evlenecek sonrasında 

(577 puan) tarafından
+1

E o zaman idare edeceksin . Allah sabır versin. Bugunler geçer üzülme 

(682 puan) tarafından
+1

Hiç sorma ya valla o kadar pişmanım aynı eve gittiğime ama hiç kimse beni uyarmadi aynı evde yaşamak hiç iyi değil rahatın olmaz vs vs ablam yengem hiç kimse bana bişey demedi bende cahildim valla böyle şeyleri hiç bilmiyordum ama mesela ben şuan uyarıyorum herkesi asla aynı eve vermeyin kizlarinizi diye zorluklarını anlatıyorumki bilsinler diye

(577 puan) tarafından
+1

Suan zaten gelinler kiraya gidiyor .kesinlikle aynı eve gitmiyor . Ama her kaynana bir değil.  Çevremde var birlikte yaşayıp memnun kalanlar .

+1 oy
(1,849 puan) tarafından

Niye susturuyorsun cocuklari kaynanan rahatsızsa ayrı ev açacak eziyet etmiycek birakin daha çok ses etsinler sonuçta o cocuklar ya da siz istemedi aynı evi kaynananız istedi çeksin dursun sesi gürültüyü daha iyi 

+1 oy
(733 puan) tarafından

Allah bağışlasın evlatlarını 4 cocuk çok zor olur ya bir an once evinizi ayirmaya bakın.

+1 oy
(1,348 puan) tarafından

Hamileyim RABBİM sağlık verirse hayırlısıyla kucağıma alırım insallah.hamilerin duası kabuk olurmuş inşallah en erken vakitte kendi evine çıkmak nasip olsun .ha evine çıkıncada bu yapılanları kim olursa olsun unutma kapını kapat sadace çocuklarında ilgiler .bazen ailene bile doğum büyüdüğün eve bile yabancı yapıyorlar insanı.keske hiç beraber yasanayi kabul etmeseydn.RABBİM gönlüne ferahlık versin en güzel hayırlı kapıları acsn

0 oy
(1,355 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun beraber yaşamak gerçekten zor gece abdest almak için kendi evimde fare gibiydim bende çocuklarım yaramaz yada laftan anlamaz değillerdi ama onlar yaşlı olduğu için herşeye müdahale ederlerdi bı sure sonra buda insanda sinir yapiyo kaynım geldi 3 gün kaldı gidince kaynanam sizin yüzünüzden gitti demişti çok tuhafti yani kendi evinde rahat edemiyo insan nerde edecek sabret evin yapılınca vur çatlasın bir patlasin acısını çıkar inşallah 

0 oy
(1,517 puan) tarafından

Canım bak kızım 2 yaşındaydı ev üstüne gittim.. Baktım bunlar daha benim kızımla anlaşamıyor kızımı da delirtiyorlar çocuk yapmadım 2 sene geçti ayrıldım kendi evimde çocuk düşündüm. Kendine de yazık ediyorsun böyle. Annenin de böyle yapması belki yaşlılıktan. Çocuklara tahammül edemiyorlar

0 oy
(2,653 puan) tarafından

Neden kendi eviniz yok bide maşallah dört çocuk az değil yani

(682 puan) tarafından

İki oğlum var ucunku kız olur diye istedik ama ikiz oldu o yüzden dört :) kendi evimiz niye yok köyde yaşıyoruz bir yıl sonra kendi evimize geçecez ev yaptırıyoruz:(

0 oy
(496 puan) tarafından

Vallaha kaynanan da annen de haklı benim tek cocuk evim ayrı çocuğuma gece yatana kadar laf söylüyorum zıplama hoplama akıllı dur diye senin 4 tane asla dusunemiyorum evin ayrı olsa da müstakil olmazsa bu sefer de komşularin rahatsız olur evet çocuklar güzel sevimli ama her evin kuralları var Sabah erkenden uyanmamalari için akşam biraz geç yatır 

(682 puan) tarafından

Ee kaynanam erken yatıyor iki oğlumuda yanına alıp alıştırmiş erken uyumaya, evimiz zaten müstakil canım senin heralde apartman dairesinde oturuyorsunuz o yüzden geceye kadar diyorsun hoplama zıplama ama ben istiyorum terbiye dışına çıkmadan çocukluklarını yaşasınlar oynasınlar hoplasinlar ziplasinlar çünkü birdqha gelmeyecek bu bebeklik cocukluk

(496 puan) tarafından

Vallaha mecbur kiziyoruz çocuklara bence bir çocuk bahçeli bir ev yoksa çocukluğunu asla mutlu yaşayamaz ayrı evde olsan  bu sefer de kocan problem çıkarır ses yapmayın diye apartmanda olsan komşun problem çıkarır her yerde kural var mesela kütüphaneye nasıl giren sessiz olmak zorunda evde de özellikle uyuyan varsa sessiz olunmali  

0 oy
(14,634 puan) tarafından

Konuşunca konuştu oluyor. Barınma ihtiyacı özgür yaşam alanı gibi temel ihtiyaçlar sence gideriliyor mu peki bacı? Ev üstünde 4 çocuk. Yazık değil mi o çocuklara sürekli susun deniliyor. Yapman gereken tek şey ayrı eve çıkmak. Kaynınla aynı evde de yaşanmaz ayrıca. Eşin bu sorunu da düşünmeli en büyük çocuğun 5 yaşında demek ki rahat 6 senedir aynı evdesiniz ve bir adım atmamış 

(682 puan) tarafından

9 Yıldır aynı evdeyiz maalesef ama bir yıl sonra kendi evimizdeyiz Allah'ın izniyle zaman nasıl geçecek bilmiyorum:( şimdi benim demek istediğim önceleri ailemin yanına gelirken kafamı dinlerdim annem yine laflar ederdi ev işi yüzünden hani yorgun olsan bile o dakika iş yapilacak kafasında annem ama ben öyle değilim canım istemediğinde yorgun olunca falan işi birakip önce kendimi toparlayıp öyle işlerimi yapmayi seviyorum ama işte kendi evim olmayınca o dakika nasıl olursa olsun mecbur yapıyorum o işi 

(14,634 puan) tarafından

Canım onları da anla yaşlandıkça insanlar tahammülsüzleşir. İster istemez kafası çekemez ki 4 çocuk diyorsun biri dağıtmasa öbürü dağıtır dağıtmasalar etrafta koştursalar bile kargaşa oluşur. Gönül koyma insanlara. Kendi evine geçince gelmek isteyeni evinde ağırlar çıkmazsın. 9 yıldır keşke hamle yapsaymışsınız çok uzun süre 

0 oy
(271 puan) tarafından

Canim neden ayri eve cikmadiniz 4 tane cocugun olmus kac yoldir evlisin kim bilir. Kocan biraz anlayisli olsun da evi ayirsin insallah 

0 oy
(3,318 puan) tarafından

Hatanın başı kocann kusura bakma seni haksız yere ezdirmeyecek destek olucak sana köstek değil . Heee bakmıyorsa da destek de çıkmıyorsa ben boşanıcam artık yapamıyorum zorlanıyorum diye baskı yapıcaksın başka çözüm yolun yok 

0 oy
(4,609 puan) tarafından

Canım seni çok iyi anlıyorum bendede 4 çocuk var ama benimkiler büyüdü baya

Seninkiler şuan çok küçük ve en zor zamanları 

Ben şu halde bile kaynanamda yada babamda rahat edemem sadece akşamalrı yemeğe giderim bazen sadece çay içmeye giderim

Yaşlıların tahammül seviyesi bizimki kadar değil. Benimkiler hoplayıp zıplamayoda geçti artık ama yinede konuşmaları bile çok geliyor yaşlılara 

Özel evin olsa oluruna bırakırsın takmazsın kafaya 

Hiçmi imkanınız yok ayrı eve çıkmaya bi çözüm üretin eşinle konuş sürekli olmuyor die

0 oy
(108 puan) tarafından

Çocuklar küçükken kimseye gitmemek lazım. Bnmde annemler çok titizdir. Ben de çocuklar küçük pek rahat edemiyorum. 

0 oy
(53 puan) tarafından

Hatan en başta kaynvaldn le birlk oturman aslında 

ev üstüne ev olmaz 

Kocanla özel bı anın başbaşa bı TV bile izleyemzsn 

Kendi düzenin olmadan 4 çocukta gerçekten akıl işi değil, az daha sabredicen ama ne yapıp edip kendi evine çık 

Insan kaynvldyle olunca rahat ta edemez hizmetleri bitmez , ev işi bitmz hele köy gibi bı ortamda 

Allah yardımcın olsun inşallah 

0 oy
(6,229 puan) tarafından

Ev üstüne ev olmaz zaten ben birlikte oturmaya karşıyım eşini bir şekilde ikna et ayrı ev tutsun evlenmeye niyet edip dört çocuk isteyen bir adam ayrı ev tutmayıda bilecek eğer kendine güvenmiyorsa hiç evlenmeyecek birlikte oturdun mu evlilik ne anlamazsın ki özel yaşam yok bir şey yok 

0 oy
(3,389 puan) tarafından

Gelin gitmişsin kaynanayla orası seni de evin niye diken ustundesin öyle düşünüyorsun 4 çocuk olmuş buna rağmen diken üstünde olmaman ve alışmış olman gerek bir yerden sonra benimsemen gerek her işe niye atıyorsun sen cocuga bakarken kaynan yemek yapsın mekar oğluyla o ilgilensin yemeği vs vs , çocuklara niye müdahale ediyorsun oynasınlar orası onlarında evi kimseyi takma keyfine bak inşallah eşini yola getirir kendi evine çıkmaya ikna edersin amin..

0 oy
(51 puan) tarafından

Ben yazdım sandım seni çok iyi anlıyorum insan baba evine gidip biraz olsun sinir stres atmak nefes almak istiyor bende annelere gidince aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum bu yüzden de gitmiyorum baba evine ne kadar özlesemde ,boş ver takma artık seslere çocuklara tahammülleri yok diye düşünüyorum belli Bi yaştan sonra 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 593 göst.
0 oy
9 cevap 538 göst.
0 oy
4 cevap 133 göst.
+1 oy
12 cevap 314 göst.
22 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Sebebine (486 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,019 soru