+1 oy
279 göst.
Diğer kategorisinde (1,362 puan) tarafından

Selam kizlar sabah sabah ikinci postum. Onceki postumu okuyanlar bilir bazı düşüncelerle baş etmeye çalışıyorum bu aralar. Ne zamandir Aklıma takılan bir konu daha var bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Biz şimdi 3 kardeşiz. Annemiz ve babamız vefat etti. Şuanda uzerimize miras kalan Annemden 26 tane,babamdan 11 tane tapu var. Hepsi de hisseli. Ben şimdi bana bişey olursa çocuklarım parça parça hisselerle ugrasmasin. Üzerine ekleyelim iyi kötü ev alalim. Çocuklarımın geleceğini sağlama alayım istiyorum. Babamdan kalanlarda sadece 3 hisse + biz 3 kardeşin hissesi var. Anneden kalanlarda baya 25 kişi falan var. Şimdi aslına bakarsanız ben bu tapuları izale-i şuyu davası açarak devlete sattirmak istiyorum. Ama diğer hisse sahipleri hep amcamla,teyzemler,halamlar vs. Şimdi hepsi doğal olarak tepki gösterecekler bize. Kızacaklar, çok büyük olaylar çıkacak. Neden derseniz, şimdiye kadar hep bu tarlaları,bahçeleri ektiler, bictiler,yediler. Biz küçücük başımıza o kadar borç harç içinde kaldık. Evimizden olduk. Başka bir şehirde 3 kardeş nelerle savaştık kimse arayıp hal hatır sorup ihtiyacınız var mı demeyi geçtim. "Şu tarlada sizin de hakkınız var. Biz ektik, bictik şu da sizin hakkınız " diyen olmadı. Hala da yiyorlar. Şimdi biz sattirmaya kalkınca hepsi düşman kesilecekler ama ben onlara "30 yıldır yediğinize sayin" deyip sattirmayi düşünüyorum. Çıkacak büyük olaylari da göze aldım ama şuan bunlarla uğraşacak ne gücüm, ne cesaretim yok henüz. Şimdi bu malların içinde köy evleri de var. Köy evlerinde oturanlar da var. Onları sattirmak, milleti evinden etmek de istemiyorum. Onları hariç tutarak sadece tarla ve bahçeleri satışa cikarttirabilir miyim yoksa dava açınca hepsi mi satılır ?

5 Cevaplar

+3 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Evler tapulu alanın üstündeyse ve tapusu varsa ona göre fiyatı artar bunun yerine oturup hepsini alıp satışa çıkaracağını şöyle senin hissenin parasını verip senden satin alsınlar değeri neyse sat hisseni hem onlar zarar görmez hem sen 

(1,362 puan) tarafından

Direkt satışa çıkartmadan önce zaten illaki oturup söylerim. Almak isteyen varsa hissemi alsın diye. Tabi bilmiyorum yine de yıllardır yiyorlardı. Şimdi ceplerinden para çıkarmak zorlarina gidecektir 

-Reklam-
0 oy
(768 puan) tarafından

İzale-i şuyu ile çok ucuza gider konuş anlaşın sonuçta senin hakkın ne ediyorsa versinler evleri de şimdiye kadar oturduklarına saysınlar sana düşen kısmı ödesinler

(1,362 puan) tarafından

Evet de şimdi yerlerin degerini belirlemek için eksperi var, kadastrosu var. Yerler de köyde zaten oyle çok rağbet görecek yerler değil astarı yüzünden pahalıya gelecek. Ben yiyemiyorsam onlar da yiyemesin moduna girdim artık. Bizi s.alak yerine koyuyuorlar. Değerini nasıl belirlicez ki 3 kuruş derler bu kadar ediyor derler 3 kuruş verip aradan çıkarırlar böyle de. Biz başka şehirde yaşıyoruz 

0 oy
(9,081 puan) tarafından

• aklini peynir ekmeklemi yedin :)canim kicikirik uc kurus paraya heba olur tum mallar. sey yapilirmi bosver cocuklarin ugrassacak birsey yok oyle serler marketten ekmek alinir gibi alinip satilmaz . oyle sacmalikmi olur. bak esimin annesinjn annesinden kalan yerler var dayilar dayinogullari kizlari falan. istimlak edildi yazin devlet aldinparamizi aldik . uc kurusa satilirdi zamaninda bize nasip oldu. baska bag var suan 24 milyon ediyor birauru ortak var n az ikimilyon ordan gelecek. bi tane dayi kendi hissesini satmis zamaninda evine dogalgaz dosemek icin 😂😂😂 aklina saşayim o kus beyinli dayinin . neyse bunu alan adamda hissesini bi muteaahite satmis. o da bi ayri akilsiz. sanayi organize sanayi bilgesinde . maksimum bir seneye kadar 24 milyon eden yer 124 milyon edecek. ama muteahhit bize izahru suur davasi acti . hic parasina gidecek suan .ocaga kadar aliriz parayi muhtemelen. rahmetli dayinin yaptigi bir salaklik yuruznden nekadar paradan oluyorz . kan ciksa yeri yani. hisseli tapilar oyle kolayca al sat yapamassin dursun yada sen kendi hisseni sat milletin niye hakkina giriyorsun. yada konus akrabalarinla hepsi toplasip senin hissenin ederini sana versinler sen cekil aradan milletin hakkina girme

(1,362 puan) tarafından

Canım hep köy yerinde dağ başında tarlalar öyle çok para edecek yerler değil. 30 yıldır ekip biçip hakkımızı yiyorlar bu da benim zoruma gidiyor. Halama diyorum mesela kardeşimin düğününe gelecek misin diyorum. Tarla ekicez diyor. O ektikleri tarlada bizim de hakkımız var.  Yani çoluk çocuğuma kalsa onlarin da çoluk çocuğuna kalcak. 25 hisse 40 hisse olcak derken kimse ugrasamaz ki. Önce teklif edicem tabiiki bizim hakkimizi verin almak isteyen alsın diye. Ama ederi nedir ne kadardır bilmiyorum . Eksper tutsak, kadastrocu tutsak hepsi astarindan pahalıya gelir. O yüzden bilemiyorum 

(9,081 puan) tarafından

he anladim. aynen teklif ediceksin ozman ben bole bole disundum kendi hissemi vericem diye . o bolgedeki emsal tarlalar metrekaresi dönümu falan kac tl den gdiyorsa asagi yukari farazi bir rakam

olarak belirleyip helallesiceksiniz yada eksper degerlendirecek . ama eksper daha mantikli bence cunku mesela babamla amcam da paylasti tarlalari. ze duwen yerde kavak agaclari varmis . abbama kavak agaclari icin 50 bin ekstra fazla para geldi . esimin mirasta agaclar cebizler uzum baglari alt yapi malt yapi hersey degerlendirilmis eksperde su kaynaklarina yakinligi sulama sistemi elektrik kanalizasyon hatlarina yakinligi vs en ufak ayrinti bile degerini arttirip eksiltebilir. eksper icin biraz para verilir ama daha net hesaplanir. sadece aen odemessen eksperi herkes hak alacagi icin bölusurse cok koymaz milletede.ya senin hakkini bir yada ikisi toplabip alacaklar yada hepsi az az esit sekilde vermis olsa senin payin hepsine esit dahilir o sekilde hem sen cok masraf etmessin ekspere onlarda gideri karailar hemde herkes az az miktar veirir sana senin payinin kulfetini esit paylasirlar

(1,362 puan) tarafından

Aynen iste mantıklı olan eksper tutmak da diğerleri yanasacak mi bakalım masrafları ödemeye. Birşeyler yapmak lazım 

0 oy
(4,251 puan) tarafından

benzer durum annemin de başında. 1 tarlada 50 kişinin hissesi var. birileri yiyor bize emlak borcu kalıyor. benim olsa lu anda dava açarım beklerim ne olacak. ha budavalar hemen bitmez ve dediğin gibi bir sürü olay çıkaran olur. ama inan benim umrumda değil. dediğin gibi bu zamana kadar yediklerine saysınlar.

siz 3 kardeş ağız birliği ederseniz hepsi konuşur konuşur bir süre sonra susar

satış olmasa bile kira için dava aç. kim kullanıyorsa şu anda o evi, tarlayı size 30 sene  kadar kira verir. 

(1,362 puan) tarafından

Aynen yani ben de artık nerdeyse o kadar çirkinlesecek duruma gelmek üzereyim 

(4,251 puan) tarafından

devlet işin içine girince ucuza gitme durumu da var doğru ama zaten yıllardır 5 kuruş görmemişsin devlette 5 kuruşla halletsin moduna giriyor insan. 

bu gibi durumlarda ya hisse sahiplerinden birinin alması ya da komple satılması söz konusu oluyor. 

ev, tarlada kira parası alabilirsin ama

(1,362 puan) tarafından

Aynen dava açsam kira parası hakkımız da var şuan. O raddeye gelirsek onu da yapacağım 

0 oy
(108 puan) tarafından

Önden duyur özellikle evlerde hisseni verip almak isterler. O şekilde al geri kalanını da dava ac..zaten hiç arayıp sormayan adamlar kusse nolur Allah aşkına hakkını al. Coculgun çocuğun ugrasmasin. Zamanla unutulur kuslukler dr

(1,362 puan) tarafından

Valla unutulmasa da hiç umrumda değil. Bu zamana kadar faydası olmayanın bundan sonra ne faydası olacak ki :) ben de el atmayı düşünüyorum bu işe bakalım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 178 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 201 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (677 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 319 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Enesa04 (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 303 göst.
7 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (600 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,238 soru

24,055,569 cevap

329,893 kullanıcı

...