Selam kizlar sabah sabah ikinci postum. Onceki postumu okuyanlar bilir bazı düşüncelerle baş etmeye çalışıyorum bu aralar. Ne zamandir Aklıma takılan bir konu daha var bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Biz şimdi 3 kardeşiz. Annemiz ve babamız vefat etti. Şuanda uzerimize miras kalan Annemden 26 tane,babamdan 11 tane tapu var. Hepsi de hisseli. Ben şimdi bana bişey olursa çocuklarım parça parça hisselerle ugrasmasin. Üzerine ekleyelim iyi kötü ev alalim. Çocuklarımın geleceğini sağlama alayım istiyorum. Babamdan kalanlarda sadece 3 hisse + biz 3 kardeşin hissesi var. Anneden kalanlarda baya 25 kişi falan var. Şimdi aslına bakarsanız ben bu tapuları izale-i şuyu davası açarak devlete sattirmak istiyorum. Ama diğer hisse sahipleri hep amcamla,teyzemler,halamlar vs. Şimdi hepsi doğal olarak tepki gösterecekler bize. Kızacaklar, çok büyük olaylar çıkacak. Neden derseniz, şimdiye kadar hep bu tarlaları,bahçeleri ektiler, bictiler,yediler. Biz küçücük başımıza o kadar borç harç içinde kaldık. Evimizden olduk. Başka bir şehirde 3 kardeş nelerle savaştık kimse arayıp hal hatır sorup ihtiyacınız var mı demeyi geçtim. "Şu tarlada sizin de hakkınız var. Biz ektik, bictik şu da sizin hakkınız " diyen olmadı. Hala da yiyorlar. Şimdi biz sattirmaya kalkınca hepsi düşman kesilecekler ama ben onlara "30 yıldır yediğinize sayin" deyip sattirmayi düşünüyorum. Çıkacak büyük olaylari da göze aldım ama şuan bunlarla uğraşacak ne gücüm, ne cesaretim yok henüz. Şimdi bu malların içinde köy evleri de var. Köy evlerinde oturanlar da var. Onları sattirmak, milleti evinden etmek de istemiyorum. Onları hariç tutarak sadece tarla ve bahçeleri satışa cikarttirabilir miyim yoksa dava açınca hepsi mi satılır ?